Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 1845 . 1846 . 1847 . 1848 . 1849 . 1850 . 1851 . 1852 . 1853 . 1854 . 1855 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 00:41
- Nahlásit

Mám takový blbý dotaz:
mám svému loveckému psovi udělat nějaký zajímavý inspirativní program, aby nepropadal depresi z pomalého hojení po operaci. Neměl by někdo nějaký nápad?

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 09:15 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN!

Fšichni zmrzlý seeem! Topíme

Jako ty zmrzlý nejsou venku štyry, ale celá armáda teda. Grrrr. Ešče že mám hošíčkovskou mikinu, páč teda ta je hodně teplá. Ale i tak mám ruce jak z ledu. A spala bych. Sem tim pádem něco jako Sněhurka, páč ta taky byla v ledu a taky spala.

A tuta měla enem šest trphajzlíkůch

kachna_

navíc klasickej sektor přetřenej špatnou barvou a pomalovaná motejlama.

aha, tak nic, to máš pravdu.

Vlčáčková
udělat nějaký zajímavý inspirativní program

co může, co nemůže? myslím na pohyb? Může hledat různě po domě pamlsky, hračky? Můžeš ho učit rozlišovat hračky podle jména, může hlídat třeba rohlik na židli a vzít si ho až na tvůj povel, můžete hrát "pamlskovanou" neboli pamlsek na ruce, pes nesmí vzít, jakmile chce vzít, ruka se zavře, s tím že ruka se postupně přibližuje až k čumáku. Můžete se učit "Tač"! neboli dotkni se čumákem (ruky, předmětu, terče), můžeš ho naučit Mrtvý!.... a tak různě.

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 09:34
- Nahlásit

PetraK
aha, tak nic, to máš pravdu.
ale zkusim si do svý hlavy diravý zapomnětlivý nacpat, že nelikvidovat tu starou dřevěnou ze ZDI (jsou v ní šroubečky)

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 09:47
- Nahlásit

kachna_.

že nelikvidovat tu starou dřevěnou ze ZDI

prosim tě!! Zapomeň na to!! Já sem úplnej, ale úplnej debil. Dyk já už mám na chalupě od loňska přece úplně novou linku!!! bože já su fakt kretýno, zapomněla jsem na to

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:12 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

PetraK
Pro toho nemocnýho psa. Padnul mi včera do apatie. Nechce žrát, pít, nic. Sotva chodí, teď venku se mi vyvenčila a hned domů. Veterinářka říkala, že jak se to hojí pomalu, protože operace byla těžká, tak ten počáteční optimismus ze zlepšení je pryč. Pes je otrávenej, že nic nemůže. Není mu dobře, když vstane, tak upadne nebo aspoň s tím musí bojovat, aby neupadl. A jediné rozptýlení je veterina, kde se bojí. Tak že mám vymyslet něco zajímavého. Pro skoro ležáka...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:13
- Nahlásit

PS: tak to "mrtvý" ho nemusím učit. To už skoro je.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:19
- Nahlásit

Vlčáčková

Pro toho nemocnýho psa. Padnul mi včera do apatie

to nevím že se stalo, tak držím palce.

Tak že mám vymyslet něco zajímavého. Pro skoro ležáka..

, no tak zkuste hrát tu pamlskovanou u toho se nemusí moc hýbat, pak mu/jí můžeš začít dávat ty pamlsky třeba na packy, měl by se ovládnout a bez povelu nevzít. Jestli je apatický, vezmi něco supr luxusního, voňavýho. Taky to dotýkání se čumákem ruky, nebo terčíku můžete hrát - za jakýkoliv náznak zájmu o ruku, či terčík pochvala a odměna.

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:29
- Nahlásit

Vlčáčková
a co začít učit klikat? Ono už jenom to "klik-pamlsek" by mohlo bejt do začátku zajímavý. Jestli neslyší, tak s baterkou.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:32
- Nahlásit

PetraK
No, já jsem ráda, když si vůbec něco sežere. Dělat u toho fóry, no, nevím. Zkusím, dík.
Potřebovala bych kačeny nebo zajíčky - takhle kolem dečky venku někde v lese nebo u potoka.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:39 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Vlčáčková

No, já jsem ráda, když si vůbec něco sežere

já vím no .
A čím krmíš? Dáváš syrový?
jinak prý taky existuje taková pasta nějaká "nakopávací", pro starý pesany, nebo po operaci. Aby se na to žrádlo nastartili.

takhle kolem dečky venku někde v lese nebo u potoka.

a nešlo by ho prostě vyvézt právě někam a tam se prostě jen tak na dece usalašit, nechat ho být, jen ať se tak povaluje a zároveň se ládovat třebas pečeným kuřetem a nechat ho ať se na to kuře "chytne"?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:48
- Nahlásit

PetraK
Tak s tou dekou jen tak ven to plánuju. Jen to kuřecí s sebou nemám. Skoro totiž nikam nechodím, nakoupit jsem si šla naposledy minulý týden. Většinou jdu jen, když mi psa pohlídají na veterině, nebo jednou Eninka před Kauflandem... Zkusím dneska s ním vyrazit na deku (zrovna je zima, do prčic) a po cestě zpátky nakoupit tady ve vsi. Auto je náš druhý domov, tak tam snad chvíli vydrží.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:55
- Nahlásit

Vlčáčková

Auto je náš druhý domov, tak tam snad chvíli vydrží.
no tak supr, tak to můžete jezdit, zastavit a z kufru jen tak čumákovat pozorovat, ty můžeš sedět na kraji kufru s ní a ládovat se čímkoliv - třeba rohlík s paštikou a pak tu paštiku nechat zapomenutou na kusu papíru v tom kufru..... Ani ji nemusíš tahat ven, jen si tak můžete ty sedět / ona ležet, s tou dekou bych počkala, až bude větší teplo. Však i autem se dá zajet někam k lesu, k potoku. A cestou tam koupit tu paštiku neboooo, můj oblíbený špek, či slaninu . Ať se zadaří a pesová se nastartuje.

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:56 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit

Vlčáčková

Jen to kuřecí s sebou nemám

však se dá koupit grilovaný kuře, to je dobrej nápad PetryK.
Dneska je fakt zima na povalování se na dece, víš co? Seženu to kuře, a jak pojedeš z veteriny tak dej vědět, já to někam dovezu, zkusíme ji trochu rozptýlit a navnadit na to kuře. Vozíček na prohlídku ZOO zkusím nějakej zajistit
edit: hrubka se vloudila

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:59
- Nahlásit

Eninka

zkusíme ji trochu rozptýlit a navnadit na to kuře.
nenavnaďujte, nevnucujte mu to, jen to nechte tak jako potom bez dozoru, poté co se tím budete "ládovat" . Ne a byste jí to ale sežraly.
Eninko a šlo by vzít s sebou některou z fenek - na vodítku a tak jako o kousek dál od pacientky?

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 11:00
- Nahlásit

PetraK
můj oblíbený špek, či slaninu
no, aby jí to, rekonvalescentku nebohou, ještě neprohnalo.
Jinak tu tak přemejšlim, jak se pozná, jestli to je jen chvilková krize (podotýkám, že vím, že se právě ona vykřesala už z ledasčeho a bylo to právě o tom, nevzdat se předčasně)

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 11:03 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

kachna_
ekonvalescentku nebohou, ještě neprohnalo.
a jo, ale tak ono by šlo taky jen o špetičku toho špeku, i zdravýmu psoj dávám pidikousky - Fajfka s Ešusem a Dokýšem mohou potvrdit.

jestli to je jen chvilková krize (podotýkám, že vím, že se právě ona vykřesala už z ledasčeho a bylo to právě o tom, nevzdat se předčasně

jo aha, to je ta stará fenka?

edit - jak se pozná krize nevím - vím, jen jak se pozná, že se pes rozhodl bojovat. Viděla jsem to dvakrát na Murphym - po mrtvici.
|Vlastně kecám, vim. Řekl si. Neměl silu, nechtěl, byl apatickej

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 11:16 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

PetraK
jo aha, to je ta stará fenka?
já myslim, že jo, že Vlčáčková má už špringry oba věkovité.
edit: ono by vlastně šlo to kuře tou slaninou jen potřít - ovonět.

z radiožurnálu, děti vám to řeknou, téma "zmrzlí - Pankrác, Servác, Bonifác":
"a co myslíte, že ti zemědělci dělají, když jim to zmrzne?"
"No já myslim, že kdyby mohli, tak toho Pankráce, Serváce a Bonifáce zmlátěj"

A to nevim, jestli jsem sem psala, ale myslela jsem tuhle, že Michal čeká u auta. Michal nikde, tak se ptám Lucky, kde je.
Lucka se na mě podívala a říká "Táta utek"

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 11:18
- Nahlásit

PetraK

šlo by vzít s sebou některou z fenek - na vodítku a tak jako o kousek dál od pacientky?

určitě, vzala bych Barušku (BŠO), ta má už pohledem a mírností léčebný účinky.

ono by šlo taky jen o špetičku toho špeku, i zdravýmu psoj dávám pidikousky

taky dávám kousíčky klasické uzené slaniny, psiska mají děsnou radost a nikdy je to neprohnalo

Já se té Bekynce nedivím, že je tka přepadlá, chúďa malá. Ony ty rány po operaci hnisají a jsou otevřený a to fakt hodně a
do toho ta mrtvička
Ale snaží se seč může, holka, sice se motá, ale jde se ven vyvenčit a snaží se pohybovat s ostatníma.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 11:20
- Nahlásit

kachna_

"No já myslim, že kdyby mohli, tak toho Pankráce, Serváce a Bonifáce zmlátěj

moje řeč! dneska ráno sem byla toho samýho názoru

a říká "Táta ute

miluju dětský hlášky

: ono by vlastně šlo to kuře tou slaninou jen potřít - ovonět.

jo určitě, ale ono i to grilovaný kuře bude dost voňavý. Já teda nevím na co byla operovaná a před jak dlouhou dobou. ale tak snad kuře je dietní.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 11:22
- Nahlásit

Tak jsem "nakrmila". By mě z ní trefilo. Jak dělá, že je chudák a nemůže, tak při krmení třískala hlavou, že rejže lítala třičtvrtě metru daleko. Vyflusává to obloukem, vodu plive, všude bordel. Sviňa jedna. Dostala pohlavek a už to šlo líp.
Tak pomalu vyrazím někam do příroky. Vezmu peřinu a sjedu taky kousek za ves k vysílači. Vezmu i Sabinku, ta se nás drží.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 11:28
- Nahlásit

kachna_
Že jo? Já už rok a půl, spíš víc, řeším, jak dál. Jestli utratit nebo počkat. Teď už měla zase na pondělí (minulé) termín utracení. A sebrala se do té doby.
Ono se jí to hojí, ale pomalu.
Ráno jsem jí vynesla ven a nechala svému osudu. A ona šla, šla za námi. Takže ono to jde! Jen se prostě nechce. Taky doma na tom linu je to horší, no. Na kachličkách u vetky je to lepší.
Vetka jí už odmítla dát analgetika, že už je má 14 dní a není to dobrý. Tak jí to asi i bolí a je otrávená.
Hele, jedu s ní ven, koupím šunku a uvidíme.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 11:32
- Nahlásit

Vlčáčková

Vyflusává to obloukem, vodu plive, všude bordel. Sviňa jedna. Dostala pohlavek a už to šlo líp.

je to jako se starejma lidijem no. potřebuje pozornost a ňuňat.

A ona šla, šla za námi. Takže ono to jde!

tak super

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 11:33
- Nahlásit

PetraK
Michal toho teď měl v práci hodně a bohužel máme i dost práce doma, tak jsem tak přemýšlela nad nějakým dobrým jídlem, kterým bych ho uctila a vymyslela jsem - párky (my je máme tak málo, že jsou u nás jako svátečný jídlo).

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 11:37
- Nahlásit

PetraK
Teda slovo "šla" je hoooodně nadnesený. Pohybuje se tím směrem, to jo, s drobnými odchylkami = padáním do boku, zapadnutím do pšenice (vylezla sama) a tak. Fakt ale je, že doopravdy na zem neupadla ani jednou, což je velký úspěch. To byly minulý týden dny, kdy jsem jí vynesla ven, postavila na tlapičky, ona sebou okamžitě flákla a ležela.
Tuhle u veterinářky cca hodinu stála a chodila a nechtěla sedět ani ležet. No, ale to zase bylo takové lepší období. Teď holt máme to horší. Ale asi má vetka pravdu, že je to psychický, že je prostě otrávená z toho svého stavu.
Jinak rány už nehnisají, jsou sice velký, ale hojí se. A dokonce se na to obnažené maso dá sahat, protože jí to nebolí na dotek. Jako celkově jí to samozřejmě bolí, ale ne nijak palčivě na dotek.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 11:48
- Nahlásit

kachna_

párky (my je máme tak málo, že jsou u nás jako svátečný jídlo).

: hale a esli je chcešč ešče obzvláštnit , tak mám tipa. Párky rozřízni, dovnitř dej sýr a omotej to proužkem slaniny a hoď na chvíli do trouby. je to celkem šlágr

Vlčáčková

Ale asi má vetka pravdu, že je to psychický, že je prostě otrávená z toho svého stavu.

rány už nehnisají, jsou sice velký

Jako celkově jí to samozřejmě bolí,

no jo , to se jí člověk ale nemůže divit, že prostě nechce nic a je K.O., taky bych byla na podlaze.

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 11:55
- Nahlásit

PetraK
Párky rozřízni, dovnitř dej sýr a omotej to proužkem slaniny a hoď na chvíli do trouby
jé vidíš, já udělám párky v listovym těstě , po kterejch už asi rok touží , to je vončo

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 11:57
- Nahlásit

Vlčáčková
jestli tu ještě jsi, tak nezapomeň, co psala Hipíkatá, že po mrtvičce hlavu v teple

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 12:02
- Nahlásit

kachna_
Ještě tu jsem, teď jsem ještě musela telefonicky obhajovat výpočet výplat . Obhájila jsem a vyrazím. Holky, zatím zdar. ... a hlavu v teple ....

bonc
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 13:17
- Nahlásit

Modlitba psa

.......

Až se můj čas naplní, nenech mě trpět.V případě nutnosti skonči mé trápení včas, jen tě prosím - zůstaň v té chvíli se mnou.

brut
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 13:43
- Nahlásit

Zdravím vespolek

Tak jsem v sobotu zdolala 43kg masa pro pséky. Nejen nakrájela, ale za velké pomoci Viléma i dvě třetiny uvařila..
Včera část přeskupila k Ešusům a k Hyeně, takže mám narvaný mrazák psím masem a přemýšlím, kam dám naše jídlo

Jinak mladej se učí, a6 mu jde pára z uší ... no a mně taky, protože tu vyhrává svoje dus, dus, dus Ještě týýýden a bude to mít za sebou ... jinak výsledky státní matury se dozví ve středu ...

<< 1 ... 1845 . 1846 . 1847 . 1848 . 1849 . 1850 . 1851 . 1852 . 1853 . 1854 . 1855 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání