| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 19:09
- Nahlásit
brut
kdy pes při útoku prokousl ruku
A ja jak pejsacek cvaknul do obliceje, cvaknul nohu, prst na ruce naskrz atd - neni to peknej pohled, to ne.
denyk
A kde to ma teda seknuty? Jako tvar zvenku? nebo nejak patro? Vyfot ho, broucka bolavyho - a urcite ochlazuj, at nema zase laloky.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 19:11
- Nahlásit
Eire
závist na latifundie mrkvové
mi to nedalo a pred chvili sem se vratila s Ag z pole, vytahala sem tam prece jen z toho sklizenyho cca 3 kg mrkvi, co byly este v zemi schovany. Jsou lukcusni. Az sklidej dalsi cast, klidne ti taky neco napytluju, esli budes chtit a vyzvednes si to az pojedes kolem.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 19:13
- Nahlásit
Eire
Všem co sem dali téma a recepisy na maffiny
děkuji a zárověň proklínám
copak? Vznikla vám doma závislost? Já dneska vyhlásila den bez pečení, páč je děsný vedro...
Fifi
a jak pejsacek cvaknul do obliceje, cvaknul nohu, prst na ruce naskrz atd - neni to peknej pohled, to ne.
to není...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 19:15
- Nahlásit
brut
je děsný vedro...
To mi prislo, ze dneska je to ok, foukal vitr a bylo prijemno, pockej v tydnu, to zhebneme! Az ctyriatricet hlasej. bleee
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 19:18
- Nahlásit
Fifi
To mi prislo, ze dneska je to ok, foukal vitr a bylo prijemno,
tady bylo dusno, Brut leží celý den v chodbě a odmítal jít ven se venčit.... Al to moc nevadí, pokud může jít po jiném povrchu než po asfaltu, to se pak táhne jak smrádek a hledá únikovou cestu...
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 19:23
- Nahlásit
Fifi
To mi prislo, ze dneska je to ok, foukal vitr a bylo prijemno,
Prdlačky švagrová,byl hic a já se spálila,takže věrna svému znamení raka,vypadám upa jak on a spařenej!!!
brut
No ještě závislost nepropukla,ale číháá a slídíí
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 19:25
- Nahlásit
denyk
Nezoufej- zrovna před týdnem jsem se bavila s naším fikem o tom, že když už ti napadne psa nějaký jiný, tak že ho aspoň musíš přeprat, pak že ten pocit ochrany od páníčka nedostane tak na prdel - což ty si udělala. Tak že nenervni a neboj se vize, že máš vztha s Bukim v pr...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 19:35
- Nahlásit
Hyena
že když už ti napadne psa nějaký jiný, tak že ho aspoň musíš přeprat,
Me ta predstava poveselila, sorry. Tuhle stipnul Kremyla do nohy jorksir - tak sem si sebe samu predstavila, jak Kremyla odkladam a jdu preprat jorka... Nebo opak, kdyz se tu toulali dva obri krizenci pastevcu, ty sme nastesti nepotkaly, ale tezko bych se s nima sla prat... tohle slysim fakt prvne.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 19:43
- Nahlásit
Eire
No ještě závislost nepropukla,ale číháá a slídíí
to je nehorší možná varianta
Hyena
zajímavá teorie
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 19:46 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
Jo máto jen uvnitř na patře ale dost brutus díra, tak jsem mu dala najíst a teď jsem to vydezinfikovala..ono se to právě ani moc ledovat nedá
Pálka to je ale platí se třeba jen 500 za pohotovost, bo měli službu do 11ti a my jeli ve 14. Jsem ráda, že to vůbec funguje, čert vem peníze.
Díky za uklidnění já jsem spíš trochu v šoku z mé reakce, jak jsem byla hrozně neohrožená. Bych nikdy neřekla, že bych se takhle zachovala no nic jdu za bytovku na pívec, potřebuju vyčistit hlavson díky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 19:50
- Nahlásit
denyk
jen uvnitř na patře ale dost brutus díra
Fujho, a zvenku bebi nema? ho musel drzet za tlamu teda fest. Bez si na zaslouzeny pivec, Xeno neohrozena!
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 19:52 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit
brut
Hyena
zajímavá teorie
Mě to přijde logické- sice si dopustila první ránu do tvého psa, ale ve finále tu ochranu dostal. Nenechala si ho v tom.Jo a přeprat nebylo myšleno jako dodatečně,ale že ho budeš bránit.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 19:54
- Nahlásit
Fifi
Tuhle stipnul Kremyla do nohy jorksir - tak sem si sebe samu predstavila, jak Kremyla odkladam a jdu preprat jorka...
A tak neblbni- v tomhle případě to nejni napadení- to snad Kremyl jenom zvedla nohu a koukla, kde letěla ta vosa. Tak že při nejhorším si akorát musela yorka pokapat olejem a vykroutit proti směru hodinových ručiček .-)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 20:12
- Nahlásit
Hyena
a vykroutit proti směru hodinových ručiček .-)
Pry je jedno, na kterou stranu.
Ale jo, je fakt, ze nejak automaticky si stoupam mezi prudice a svyho psa soupu za sebe, aby doslo k zakusu, ta by musel prejit prese me, coz se zatim nestalo. Asi to bude tim, ze coby asocialka jezdim vencit do neobydlenych koncin, luhu lesu a haju, pripadne nekam vyrazime se sehranou smeckou. A zdejsi vesnicky psove jsou docela na pohodu.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 22:03
- Nahlásit
No jo taky bych si stoupla možná stoupla mezi ně ale od branky nás dělilo pár metrů...nešlo reagovat, ani neštěkl prostě vyběhl...je to pár měsíců co jsem tady psala, že jsem kolem něj naučila psa chodit v pohodě bez vodítka u nohy...
Tak jsem mu uvařila kuře s rýží a pak hubinu vypláchla, ta Betadine musí bejt humus ai docela. No už jsem to viděla pořádně má to až vzadu na tom měkkém patře.
Leží v pelíšku ani nechce jít ke mně...chudínek.
Tak nám prosím držte palec ráno na devátou tam máme být.
Věřím, že bude líp
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 22:12
- Nahlásit
denyk
No jo taky bych si stoupla možná stoupla mezi ně ale od branky nás dělilo pár metrů..
Ale ja to nemyslela vubec na enyky denyky, je jasny, ze kdyz ti z par metru vyleti cokl a natvrdo, tak se stihnes sotva nadechnout..
má to až vzadu na tom měkkém patře.
To nechnapu, jak ho tam mohl cokl takhle sejmout? To se otevrenejma tlamama sekali? Palce drzim a moc. Lip bude, babicka rikala, ze ma pes ve slinach penicilin, tak se zhoji dobre sam. Vyplachovat mu mekky patro betadinou - vago, nepolyka to pak? A ble, proste mila pekna sobotenka to pro vas mela byt a zase totok
Lity lity, velity.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 01:35 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Ahoj ,
jenom prolítávám... Dneska jsme byly s Žofkou a Rozinkou asi tři hodiny v lese. Hub jsem moc nenašla, protože jsem šeroslepá, měla jsem děsnou kocovinu a místo hub jsem koukala po zapamatovatelných místech, protože orientační smysl není má silná stránka.
Po delší době jsem zas zkusila mít je v lese navolno a holky poslouchaly na slovo, vůbec jsem nemusela použít vodítko. Řádily jak černá ruka a mimo jiné si uspořádaly dámské zápasy v bahně. Kecla jsem do listí a snažila se rozdejchat moc cigaret a moc alkoholu. Nejdřív přilítla jedna velká umolousaná pusa od Žofky a vzápětí od Roziny.
Jsou to velice krásné, hodné, chytré, poslušné, zabahněné a vysmáté holčičky .
|
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 01:48 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
denyk
Ajaj. Betadinou bych tlamičku nečistila, už proto, že to pes spolkne. Máš doma tee trea? Jestli jo, zkus naředit cca 2-3 kapky ve lžičce stolního oleje a máznout mu ho tam. Asi taky moc nadšenej nebude, ale příjde mi to v tomhle případě lepší než Betadina.
Nám něco podobného pomohlo, když se Žofce zašprajcoval mezi horní řezáky klacek. Packou si rozdrbala dáseň, jak se snažila klacku zbavit.
Rychlé zahojení tlamičky přeju
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 09:48
- Nahlásit
bré ráno/dopoledne dámy,
teda denykůůůů co ty to máš za zážitky
jak jste dopadli teď ráno??
my jsme měli včera parádní sobotěnku, u mamííí - klídek, výlet, spousta jídla ryby na grilu i z udírny, viděli jsme kamarády, a dostala jsem náááádhernou orchidej - tak zas budu mít v práci co mučit
teď uklízecí a prací komando, dokud se v bytě dá dejchat, a pak šup za berni na důmeček
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 10:39 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
jo, a ještě bych chtěla znát vaše názory holky ...
známá má psa, jack russela, mlaďase - rok a něco. začíná jí vrčet na děti, a i na ně samotný, když se mu něco nelíbí - např. mytí tlapek ve vaně ... problém vidim v tom, že chvíli žila s jiným chlapem (to by nebyl až tak problém ), a toho přistihla, že psa bil, když něco proved, nebo zavrčel a tak ...
já to vidim tak, že startuje a vrčí ze strachu, oni ho teď samozřejmě dál nemlátí, když hodně vrčí, tak ho prý chytnou za kůži za krkem a "domlouvaj mu", to přestane, ale jakmile ho pustí, tak začne znova.
snaží se na něj jít přes pamlsky - i v tý vaně, chválit, kamarádka ho samozřejmě nechce dát pryč, ale je jasný, že se bojí o děti (3 a 5let), protože už po nich cvaknul, když mu chtěly hodit míček ... já jsem ho viděla jednou, byl v pohodě, správnej russelí rapl, na nás jako na cizí si nic nedovolil, lísal se, mazlil, měli jsme ho až za krkem
nerada bych jí radila nějaký zcestnosti, protože s vrčením a vyskakováním si na páníčka fakt u berni zkušenosti nemam
co vás napadá? a nevíte, kam je třeba poslat na cvičák (jsou z prahy 4), kde by jim trochu poradili, navedli je správným směrem, ukázali co a jak ...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 10:55
- Nahlásit
Ahoj ve spolek, zrovna jsme přijeli, no máme to docela daleko. Bohudík žádná operace se nekonala, nekrvácí. Na veterině ho milují a chválí jako moc šikovného pacienta, který ikdyž přikován k zemi nechá sebou jakkoli manipulovat.
Dostal prášky na bolest, máme přijet ve středu. Klidový režim žádné míčky, klacky...po jídle vylachovat tou Betadine. Říkala, že si to slinami léčí, díky té antibiotické injekci. Betadine je hodně naředěná, prý nevadí když to spolkne. Měla jsem tu čest vidět tu ránu. Nic moc dost hluboká až se člověk diví, jak mu to mohl takhle roztrhnout. Asi jak po sobě rafali a Buki měl otevřenou tlamu...nevím, jak říkám, byl to mžik.
Janiii neké, ty taky umíš odpočívat?
Fifi
Ale ja to nemyslela vubec na enyky denyky
jo já vím, jen jsem se to snažila vysvětlit.
jo a samozřejmě budu muset uplatnit svojí pojistku nevěřím že z magora něco dostanu. Mluvila jsem s jeho ženou, s tou se dalo, takže mi dají aspoň něco-mám nějaký pojistný plnění takže ten rozdíl. Nevím ale kdy.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 11:00
- Nahlásit
denyk
tak aspoň trochu dobré zprávy - posíláme pofoukání Bukíímu a ať se to rychle zlepšuje!!!
Janiii neké, ty taky umíš odpočívat?
to já umim a moooooc dobře akorát na to neni za poslední rok moc čas. ale naštěstí si moje drahá polovička dala říct, a protože před montáží oken je vše připravený a zbytek jsme rozhodli, že se prostě jeden den nepos***, a tak jsme vyrazili k mamině, nooo
a snad to nezakřiknu, ale příští víkend bysme měli vypadnout na celý - už od pátka od rána akorát bez Berunký ale pro ni by to nebylo bezpečný - a v těch vedrech asi dost nesnesitelný
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 11:06
- Nahlásit
Janiii
to já umim a moooooc dobře
to je dobře znám pár lidí, kteří to prostě neumí, musí furt něco dělat a já říkám, o tom přece život není
a ať se vám příští víkend vydaří
a s jackem (rozparovačem) zrovna já bohužel nepomůžu...sama se ještě učím
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 11:59
- Nahlásit
Bry den.
denyk
Uuuf, tak jeste, ze se nemuselo sit. Pohlazeni vzornemu pacientovi!
Janiii
Se cvicakem ti asi nejlip poradi Esuska prazakova. Psiho neurotika mam doma, pokud bych Kremyla tahala za krk, jsem uz bez rucicky.
Pokud to pes dela opravdu ze strachu a ne proto, ze by machroval, tak to chce zachovat klid a rozhodne se vyhnout jakymukoliv nasili a fyzickym trestum. Uz to drzeni za kuzi je nesmyslny. Pokud zabruci, tak v klidu rict NE, dat mu povel, ktery pes zna (co ja vim, treba sedni, nebo lehni, nebo pacicku), odmenit a v klidu pokracovat v cinnosti, kterou na psovi chces napachat - tedy treba myti tlapek nebo cesani atp. Cili takovy klidny, ale dusledny pristup ("Nechces - Musíš"), bez nervu, emoci, stresu. navic terosove jsou dost vycurany, kdyz se jim neco nelibi, zkousi, jak se tomu vyhnout. Ideal bude, aby na nej fakt nekdo kouknul nazivo.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 12:05
- Nahlásit
Pokud to pes dela opravdu ze strachu a ne proto, ze by machroval
Fifi
já si právě myslim, že je to kombinace obojího. dospívá a bude zkoušet, co mu projde. plus špatná zkušenost se špatným zacházením a tvrdým přístupem ...
Ideal bude, aby na nej fakt nekdo kouknul nazivo.
tomu se naštěstí nebrání - schůzky s psími psychology jsem jí naštěstí vymluvila
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 12:10
- Nahlásit
Janiii
hele, pisla jsem ti emila.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 13:01
- Nahlásit
Zdravím vespolek
Janiii
jak chutnají ananasové muffínky?
Je dobře, že jste si udělali včera volno a odpočívali, nechali se rozmazlovat
S raslíkem bych byla opatrná.... jestli má blbou zkušenost, tak i vytahání za kožich je špatně. Navíc bych řekla, že podporuje jeho "pohled" na své okolí a nutí ho bránit se. Takže bych byla důsledná, ale netrestala bych, spíš bych se snažila odměňovat.... Pokud chce jít na cvičák, tak doporučuju Hafbezobav,který je ale na Praze 5, kde se dají domluvit i individuální hodiny.
denyk
jsem ráda, že Bukimi nemuseli vůbec nic šít a že rána vypadá líp. Budeme držet palce dál....
|
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 15:17
- Nahlásit
Janiii
známá má psa, jack russela, mlaďase - rok a něco. začíná jí vrčet na děti, a i na ně samotný, když se mu něco nelíbí - např. mytí tlapek ve vaně ... problém vidim v tom, že chvíli žila s jiným chlapem (to by nebyl až tak problém ), a toho přistihla, že psa bil, když něco proved, nebo zavrčel a tak ...
Ahoj, můžu ti napsat co nepomohlo u Žofky - foxteriérky, původně z útulku, která měla podobný úlety, když se dostala ke mě.
1) fyzický tresty (byť mírný...)
2) vydeptání ignorováním
Pak šílela jěště víc...
Jako korekce pomohlo zasyčet jí "To nesmíš" do ksichtu a pak HNED přehodit výhybku na přátelskou vlnu.
Při vážnějším prohřešku se proletěla (po zahradě a dávala jsem bacha, aby dopadla do měkkýho).
A pak zase HNED návrat do normálního módu.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 15:40
- Nahlásit
Tak jsme po návratu z veteriny chrněli...oba teď prochajda, je dusno ale bohudík zataženo namočila jsem mu na doporučení veta grancle přidala trošku masíka, když má tu bolístku, chvilku poté hubinu vypláchla a už zase chrní....
rohlédla jsem to ořádně rána se táhne kolem a končí až za zadníma zubama.
Navečer skáknem na zahrádku pro arónii, tam aspoň nemusíme nikoho řešit a bude to v klídku.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2011 15:45
- Nahlásit
Nazdar kořalo, uz je dobre po dychanku? si v tom lese usnula, ni? Diky za fotky, jsem se pobavila.
Při vážnějším prohřešku se proletěla
Snad uz tolika nelita, andilek libezny.
brut
Tak dneska, dneska je vedro!!! Zlatej vcerejsek! Bleee, Palermo!
|