| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 15:17
- Nahlásit
denyk
moje čuba reagovala na psy nejspíš velice podobně jako pes tvůj. Pořádný nasrání se mi v tu chvíli neosvědčilo, protože když ho v sobě nemáš, těžko ho ze sebe přesvědčivě vyloudíš. Ocenila nejlépe velmi klidný a velmi jasný přístup, po jednotlivých fázích. Samozřejmostí byl koš, aby prostě nemohla nikoho kousnout, když vyjede, tím i u mě došlo k mnohem většímu klidu. U nás se hodně moc pořešilo přes jídlo a poslušnost - když chceš brblat, mazej brblat někam jinam, tady nebudeš. Moc pomáhá jinej klidnej a nic neřešící pes, a hlavně člověk musí bejt jistej, klidnej a nesmí se z toho posrat a hroutit (to byl můj případ). Tresty jsem po tomhle nejistym vyjíždění nepoužívala, naopak - klídeček, příjemnej zážitek v blízkosti "hrůzostrašného člověka/psa/věci" ale tak nějak spíš samozřejmě než nucený veselí - joooo ohňostroj? No jo, ale proč mi tak děsně dlouho trvá, než najdu ten kus vařenýho srdíčka v tašce.....joooo sousedova fena? Kde jen mám ten báječný piškot - nedáme jí taky kousek? Spíš ale jen tak, jak to je člověku v tý chvíli přirozený a jistý a bez zaváhání. S čím máš potíž největší a jak to řešíš teď? Já se to učim pořád, bejt co nejvíc v klidu a nenechat se ničím rozházet, naopak, když zas vím, že nějakou situaci neustojím a neproběhne tak, jak má, prostě se jí pro tu chvíli vyhnu, bude další levl.
Jinak promiň, nečetla jsem to pořádně celý, jenom pár příspěfků tady na tý straně, takže možná (zcela pravděpodobně) reaguju debilně.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 15:24
- Nahlásit
Gerda
tjo, Gerdičko, líp bych to nenapsala a musím říct že teda sem na tom úplně stejně jak to tu píšeš... klídek pohoda, pijánko, žádnej nerv pamlsky a poslušnost...
a samo že největší problém byl dostat do klidu sebe
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 15:48
- Nahlásit
Fajka
samo že největší problém byl dostat do klidu sebe
no právě, a pokud člověk ten klid v sobě nemá, musí si pomoct berlou a nepovažovat to za zklamání a selhání. Prostě když mám z nějakýho psa strach a mám strach, že do sebe s mým skočej, dám svýmu koš a požádám druhýho, jestli by to samý neudělal i on, alepoň pro začátek, pro klid. Halt by to jinej zvlád bez potíží normálně, bez košů a strachu, já prostě ne, tak zakošujem, dojde ku klidu, koše se sundaj a pohoda pokračuje a čokl jede furt v radostnym nestresovym venčení. Pokud mám trošku obavu, že můj pes po někom vylítne, páč ho neustojí, zakošuju, dám šňůrku, mám psa u sebe, nebo zavřu do kotce či odkládačky a mám klid. Pokud onen strach nemá, nechám psa v jeho blízkosti, do kontaktu nenutim, nechám psa jen uvyknout na blízkost dalšího člověka. Postupně zvyšuju. Tohle jsme dělali k kámoščinou psychobobrmanko-ovčadnou, byla děsná, šla po lidech hned, po psech hned, byla velmi nejistá a velmi nevyzpytatelná. Děsně dluhou dobu sme s ní chodili jen na procházku, jen vedle ní, ze začátku se mě snažila kousnout přes koš, ale páč ho měla, nebála jsem se jí a vůbec nevšímala, dokonce ani moje čuba ne, i tu se snažila zakousnout. A pořád jsme zkracovali mezi námi vzdálenosti, pak šla těsně mezi námi, pak jsem jednoho dne vzala od kámošky vodítko a čubu vodila a kámoška se od nás malinko oddalovala, nenutila sem jí jídlo, ani kontakt s mnou, ten probíhal jen přes vodítko, žádný ruce na tělo psa, páč to nechtěla. Během nějakýho období...nevim jak dlouho....v řádech pár měsíců...mě čuba vítala, vítala i mařku, když si přišla, pohladila jsem jí, když si přišla vyloudit, piškot dostala, pak už sem si jí brala ven sama a lítaly s mařenou navolno (ale furt ona v koši) Postupem tímto uvykla i na lidi, které jsme potkávali, vše bylo jen tak mimochodem, jakoby nic. Ale ta berla, ten koš, ta trpělivost, mě osobně, a asi i jí, pomohly hodně. Druhá kámoška šla na ní velmi rychle, nacpala jí do koše hned na prvním setkání kus salámu a přišla o kus malíčku. od tý doby se rády neměly teda.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 15:57
- Nahlásit
denyk
Australáci jsou trochu atyp a hůř se s nima "domlouvá" než s lovečákama. Tvůj mlaďoch zkouší, kam může zajít a bohužel je na tobě, aby jsi mu hranice vymezila. Myslím, že Ešuska ti radila z pohledu člověka s lovečákem skvěle. Tak bych se jejích rad držela... Já bych jen mladýmu pořídila koš na tlamku a povinně by ho nosil na procházky ( byť by jen na pár minut). Za a) si na něj zvykne a nebude mu dělat problém ; za b) ty budeš jistější a za c)nikdo ti nebude mít důvod nadávat, že tvůj pes "si začíná" a ty ho nijak nejistíš
Jak znám lovečáky okolo nás, tak se dá hošíček zase brzy do pořádku, ae chce to čas, pevnou ruku, porozumnění a hlavně mít okolo sebe lidi, kteří mu ukáží, že se není čeho bát...a to jak človíčků, tak čtyřnožců
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 16:09
- Nahlásit
Gerda
jo přesně ani nevíš jak ti rozumým, bo mám doma podobného trotla ale protože je to akití vemeno, zůstáváme u koše preventivně furt bo nikdá nevím, která situace se jí znelíbí a tak to prostě sichruju takhle) a čím víc klidu vyzařuje ze mě tak tím víc je ona v pohodě... lidi a jejich čtyřnožce co zná už taky vítá ale pořád jen v rámci její povahy alá sem dáma, dáááma, dááááma (a já si řikám že je Jitka Jitka Jitka :lol
Jooo vědět to co vím ted tak před 5 lety, asi by jsme byly jinde a dál ale tak co naděláme, hlavně že tam nějaký posun k lepšímu je neustále
když si přišla, pohladila jsem jí, když si přišla vyloudit, piškot dostala, pak už sem si jí brala ven sama a lítaly s mařenou navolno (ale furt ona v koši) Postupem tímto uvykla i na lidi, které jsme potkávali, vše bylo jen tak mimochodem, jakoby nic. Ale ta berla, ten koš, ta trpělivost, mě osobně, a asi i jí, pomohly hodně. Druhá kámoška šla na ní velmi rychle, nacpala jí do koše hned na prvním setkání kus salámu
jo přesně tohle sedí na bábofku
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 16:18
- Nahlásit
Gerda
Druhá kámoška šla na ní velmi rychle, nacpala jí do koše hned na prvním setkání kus salámu a přišla o kus malíčku
a člověk by přitom řek, že by se mohly mít rády, dyť měla fenka v sobě něco z ní, chvíli teda...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 16:20
- Nahlásit
tjo dneska dva telefény.....jeden z banky že mě nabízej že si můžu aktivovat nějakej debet či co a druhej že mě nabízí jak můžu výhodně investovat na finančních trzích...voba nevodbytný jak zimnice už fakt nevim jak jim vysvětlit že NIC NECHCU!!!!
poraďte co na ně platí bo slušně říkat, že nemám zájem asi 10 krát dokola jako nefunguje
Přece je nebudu posílat do řiti ...sem slušnej čék
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 16:29
- Nahlásit
Fajka
tjo, jak ty to děláš že nespíš???? já huž by sem asi šahla po práškách na spaní a nebo po alkehůůlu
bych spala, až bych brečela.... jenže to prostě nejde... doma tvrděj, že ze mě chodí jen stín a se tak i cejtím. Doháním energii samýma nezdravýma věcma ( třá čokoškou ). Prášky mi nezaberou, bych musela mít dryjáky a alkehůůůl na opiáty ani nezkouším.
mám zásadní problém, pracovati ani nemohu bo nemá v práci pastelky netušila jsem že kdy budu ke svojí práci potřebovat pastelky tak budu asi až doma ..musim je ukract neteři
pastelky? k čemu?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 17:22
- Nahlásit
Fajka
už fakt nevim jak jim vysvětlit že NIC NECHCU!!!!
poraďte co na ně platí bo slušně říkat, že nemám zájem asi 10 krát dokola jako nefunguje
a zkoušela jsi se zeptat, jestli rozumí česky? Na Komerčku to docela zabíralo
Mě pro změnu neustále otravují nějací průzkumy trhu ... moje pravidelná odpověď zní, že nenakupuju, tak ať se ptaj jinejch
Gerda
Mařenka je úžasná a ty jsi s ní udělala kus práce...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 17:32
- Nahlásit
Fajka
asi by jsme byly jinde a dál
Njn, kdo chvili stal, jiz stoji opodal...
Gerda
Hezky ste to spisala, pani, pozdravujte slecnu Maryji, co jeji tesaky? - v poho? Dorota zase zacla belhat, zrejme zmena pocasi a drobek to prehnala v nedeli, hrdobka. A pravdu díte s nahubkem, ten kosik se odporucoval pelikanovi jiz drive, mam pocit, a
denykuuuu
fakt ho na nej zvykni.
K tomuhle : neřešila bych to, kdyby to neřešili oni, že je jako nějakej divnej, nebo že z ní cejtí psa, takový blbosti.
bych jen dodala, ze bych podobny blaboly lidi absolutne neresila, max souhlasila "ano, je divnej, svuj k svemu" a zacni se podivne kyvat a uvidis, ze se priste ptat ci komentovat nebudou.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 17:36
- Nahlásit
Díky holky fšem
já to naše chování popisovala kamarádce do podrobna. (Měla kavalírka, howavarta, teď má dva šarplanince kteří jí teda fakt berou)
A ta mi radí (ve zkratce) psovi ukázat, že já jsem šéf a on prostě nebude vrčet, nebude to řešit, když já nechci Tak ho mám třeba vytahat za kůži na krku atd.
Mi příjde, že on tu hlavní oporu má ve mně, protože když je v dálce pes, můj je na volno, uvidí ho, popoběhne pár metrů směrem k psovi a vyštěkává. V tu chvíli na můj povel ke mně nereaguje, takže jsem zkoušela si pro něj dojít, on ale tím, že se blížím, sebere odvahu a jde blíž k cíli.
Teď už vím, že sám za ním nepůjde, že nakonec příjde ke mně.
Když budu utíkat od něj a radostně volat, poutíká za mnou, to mám taky vyzkoušené.
Ale pořád si tzv. samozřejmě chrání zadek když běží od psa otáčí se a poblafává.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 17:39
- Nahlásit
Fifi
jo na koš si zvykne, on je hodnej, kdybych mu nasadila tykadýlka, tak by držel....
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 17:45
- Nahlásit
Fajka
Jooo vědět to co vím ted tak před 5 lety, asi by jsme byly jinde a dál ale tak co naděláme, hlavně že tam nějaký posun k lepšímu je neustále
No tak to je jasný, jenže i na těch chybách, co si ve výchově sekáme, se čék aji čokl učí, poznávaj se a řikaj si, co jo a co ne.
brut
neudělala, ona byla skvělá, když přišla, pak sem jí pokazila a doteď napravujem.
Fifi
blemc pro slečnu Sádlo, jen decentní, dámskej, od Maryje líbezné, dortičce luzné ))) Belhá se krs přehánění šéfofský? Nebo zas jelínkovala pakyně bláznivá? Atik Atušovej taky nějak zakulhával o vejkendě, hnátky ho bolely, ale my mu řikali - oooo jsi junák velký ruský hrdino! ...do tý doby, než mu malej dutohlav Syreček nesebral smetáček z huby.
Jinak se zupem budeme muset jít, při některejch druhách jídla jí to bolí.
K tomuhle : neřešila bych to, kdyby to neřešili oni, že je jako nějakej divnej, nebo že z ní cejtí psa, takový blbosti.
bych jen dodala, ze bych podobny blaboly lidi absolutne neresila, max souhlasila "ano, je divnej, svuj k svemu" a zacni se podivne kyvat a uvidis, ze se priste ptat ci komentovat nebudou.
Vidim to ouplně stejně, do mýho čokla je každýmu šumák, ať je jakej chce, ty, co ona má ráda, jí rádi maj též, nemusí ji mít rád každej jeliman, kterýho potkáme ))) Rovnou jim řikám - pani, jestli na ní chcete jít takhle pomalu, tak jí ani nehlaďte, bo vás kousne, je to zabiják, jasný? A bestak nemáte nic k jídlu, tak co by k vám chodila pro pohlazení, je snad pitomá?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 17:50
- Nahlásit
denyk
protože když je v dálce pes, můj je na volno, uvidí ho, popoběhne pár metrů směrem k psovi a vyštěkává. V tu chvíli na můj povel ke mně nereaguje
já osobně mám čubu v takovém případě na šňůrce, bo vlastně neposlouchá. A vyštěkávat na dálku nikoho nebude, páč k tomu neni důvod.
A ta mi radí (ve zkratce) psovi ukázat, že já jsem šéf a on prostě nebude vrčet, nebude to řešit, když já nechci Tak ho mám třeba vytahat za kůži na krku atd.
Jenže když se tak v jiných situacích nechováš, těžko ho budeš zrovna v takovýhle přesvědčovat o opaku. Viz to znejistění, když někdo o tvym psu řiká, že je divnej.
Budeš ho vytahávat a jen podpoříš nervozitu a nejistotu...myslim si.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:00
- Nahlásit
Gerda
jen decentní, dámskej, od Maryje líbezné
Vsak Maryje ma jazycek jemny, uzky, s tim ani poradnej blemcos, az se ti hlava zatrese, nelze zpusobit. Sadlu vyridim. A s tema zubiskama drzim palce, snad to nebude nic vaznyho. A ja jak sem zpitomela z tech usi (svych) - hele, napada me, nemuze mit zanet v uchu - mrkla si ji tam? Bo Kremylek, kdyz ma svuj chronickej zanet, tak se ani tahat nechce, jak sklapne tlamu, zvysi si tlak a pusti.
Belhá se krs přehánění šéfofský? Nebo zas jelínkovala pakyně bláznivá?
B) je spravne, navic plovala ve vlnkach, po dlouhy zime novej druch pohybu, asi ji to namohlo.
do mýho čokla je každýmu šumák, ať je jakej chce, ty, co ona má ráda, jí rádi maj též, nemusí ji mít rád každej jeliman, kterýho potkáme
PŘESNĚ TAK.
denyk
kdybych mu nasadila tykadýlka, tak by držel....
Heleee, sezen nekde tykadylka a nasad, aj kos, to bude pelikan s tykadlama zakosovanej proste unikatni!
protože když je v dálce pes, můj je na volno, uvidí ho, popoběhne pár metrů směrem k psovi a vyštěkává. V tu chvíli na můj povel ke mně nereaguje
Tu treba vidim chybicku drobnou, proste doladte privolani. Ad ty rady od tvy kamosky, nevim, psovi ukázat, že já jsem šéf a on prostě nebude vrčet, nebude to řešit, když já nechci Tak ho mám třeba vytahat za kůži na krku atd. proste tohle muze byt rada dobra nebo taky cesta do pekel, zalezi na tvym cokloj a jeho nervovy soustave, ale HLAVNE na jeho panicce. Celkove tyhle "ukaž, kdo je šéf" rady nemám ráda, protoze u nekterych plemen to je naprosto stupidni pristup. Pokud vis, ze pes povrkava a postekava z bojacnosti, timhle ho odvaris totalne.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:04 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
denyk
tak si to aspoň nech pořádně vysvětlit a ukázat v náznacích na jejích psech.
Když ono i ta poslušnost je o tom, že ty jsi šéf. A sedni s přiřazením k noze, na rozdíl od vytahání tobě i jemu dává možnost nechat emoce u toho sloupu, co před chvílí označkoval
Třeba Mája nerada jezdí autem. Nastupuje tak, že si dva metry od auta sedne a nechá se tam donést. Je to maximum, co zvládne v klidu a bez nervů.
Taky jsem párkrát vycukala Besinku zato, že nepřišla ze strachu. Panebože jak já bych si za to s chutí nafackovala
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:04
- Nahlásit
Gerda
na to že je divnje, jsem jí odpověděla hned, že je asi divná ona, bo on se k nikomu jinýmu takhle nechová a to jsme byli několikrát na chalupě kde byl na volno a cizí lidi a děti a nikoho si nevšímal, tákže problém není ve psu
a píšeš na šňůře, jo když je napnutá je to ještě horší, ale to všichni znáte, Bohužel ti němečtí -bullové, navolno bez košů, on by koš měl by se už vůbec jak bránit.
Máš samozřejmě pravdu, neposlouchá jak by měl-moje nedůslednost.
Lidi fakt neřeším, jen mě udivují ty maminky malinkých capartů, jak se ke psu ženou s jistotou, že to je hodný pejsek. Těm taky říkám, nehladit.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:07
- Nahlásit
Fifi
neee ona nemá zánět v uchu, jen prostě když kousne do něčeho...a nevim jakýho, protože kost žere normálně, vyplivne to, jako kdyby ji píchla vosa a uteče, jak kdybych ji píchla já )) Zuby ok, nikde nic nevidno, zápach žádnej, možná se tam kaz teprve tvoří.
navic plovala ve vlnkach, po dlouhy zime novej druch pohybu, asi ji to namohlo.
joooo no to jo, eště to trochu prochladlo, k tomu namožení, tak to je jasný, že bába bude dyzgomfortní dneska )) I mařen v nedělu plaval dvojtempo za klacíčkem, ráchala se, a taky sem si řikala, že doufám, že nenastydla na záda, ale dobrý, vždy jen koukám, jestli se ráno pěkně celá protáhne, bo když nejde na přední až dolu, bolej jí záda. Tak jí nahřej na slunku Sádelnicu namoženou )))
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:13
- Nahlásit
denyk
Bohužel ti němečtí -bullové, navolno bez košů, on by koš měl by se už vůbec jak bránit.
Ale to neni o tom, aby nuceně byl neustále v koši, jde o ty chvíle, co můžou bejt nevyzpytatelný. Pokud ne koš, pak šňůru. Když ti vylítne po bulloj nebo ovčákoj vizsla, stejnak v bitce nebude mít šanci, je plešatá, snadno prokousnutelná, pokud je to pes nejistej, ani se nebude umět pořádně bít. Nejde o to, aby byl bezbranej, jen o krizový situace, kdy vylítnout může a nečekáš to. Pokud ne koš, pak šňůru a halt nenapínat, no. Je mi jasný, že je všechno jenom teorie a do praxe to převést je těžký, člověk vždy musí podle sebe a podle svýho čokla, přála bych ti, aby sis našla kol sebe nějakou Nandu, která by ti čokla pomohla otrkat.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:14
- Nahlásit
denyk
Lidi fakt neřeším, jen mě udivují ty maminky malinkých capartů, jak se ke psu ženou s jistotou, že to je hodný pejsek. Těm taky říkám, nehladit.
no ony i majitelky minipsů, které nechají svoje pesátko skákat na batolátka
u nás si nikdo psy nehladí, Mája má takový zvláštní výhružné vrčení, které všechny nutí si svůj nápad rozmyslet .
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:15
- Nahlásit
Fifi
Pokud vis, ze pes povrkava a postekava z bojacnosti, timhle ho odvaris totalne.
tak já myslím, že on je fakt všechno, jen né dominantní, anebo že by lidi bral a machroval na psy? Mně se fakt nikdy nestalo, že by na mě zavrčel, ohnal se, to se mu můžu rejpat v ráně, stříhat drápky, dělat cokoliv, klepe se jak ratlík.
Když už toho mám fakt dost a na první ke mně nereaguje, jdu pro něj (když tam teda není pes, že) a jak udělám ty ramena a jdu svižným krokem, tak mi jde naproti přihrbený se staženým ocáskem...ikdyž náhodou někde žere fujtajblík-se stává málokdy tak čekej zastaví se a prostě mu to z tý huby vyndám.....
Hlavní problém je s těmi psy, v červnu máme jet na výcvikový tábor-kde mít koš je na každém člověku-jestli mu ho dá nebo ne a já přemýšlím nad tím machrováním nad tím, aby se do něj někdo nezahryzl.
Když jsme tam byli před rokem, tak mi stál u nohy, kolem lítalo 15 čoklů od ridgebacků až po bíglíky a on mi stál u nohy a čučel...druhý den už se zapojil dohry, konflikty nevyvolával, nevím, bylo to v cizím prostředí, třeba tu machruje i proto, že je ve svým?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:16
- Nahlásit
Gerda
máš pravdu...a on prostě důvěřuje jen psům, které zná odmala
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:17
- Nahlásit
denyk
dospívá a mění se, budeš se s tím muset smířit a pracovat s tím
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:19
- Nahlásit
kachna_
taky nerad autem, no
občas dávám bachovky, ale moc nepomáhají
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:20
- Nahlásit
kachna_
u nás si nikdo psy nehladí, Mája má takový zvláštní výhružné vrčení, které všechny nutí si svůj nápad rozmyslet .
Zvlastni, Kremylek ani vrcet nemusi a maminky si samy deticky stahuji k sobe. Zato perdele jsou "jeee, dasenkaaa" - a ty se muzou umavat ocasama a jsou lidu i děťomilne.
Gerda
Tak jí nahřej na slunku Sádelnicu namoženou
staci, ze se vali na kreslu u topeni, ted pojedu nekde za slunkem, vid. Sem ji ted kroutila haksnou, s ni je to tezky, neda najevo, kde ji co boli. Jediny, kde to drobek poznam, je, ze ji zfijalovi oka anebo zatne celistovy svaly. Takze ji asi boli proste horni pletenec svalovatej, cili od zad, namasaguju ji vecir.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:21
- Nahlásit
kachna_dospívá a mění se, budeš se s tím muset smířit a pracovat s tím
jo je celej já prostě
jo navíc je puberťák, to je pravda
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:26
- Nahlásit
FifiHeleee, sezen nekde tykadylka a nasad, aj kos, to bude pelikan s tykadlama zakosovanej proste unikatni!
musím sehnat drátěnej koš, kerej mu bude a raději bych měla uš jako pelikána bez laloku...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:27
- Nahlásit
denyk
taky nerad autem, no
ha! mařena taky ne, nesnáší auto, nikdy si v autě nelehne, i když sme jeli na výstavu do splitu, nelehla si ani bohovi. A co s tim jako? Prostě jinak se na výlet nedostane, do auta vyskočit musí, mám třídvířko, takže musí trošku manévrovat, než se tam našťouchá, navíc nesnáší blízkej kontakt se psama, tak do auta dostává Nandu a Amálku a Bůcha....joooo a v malym autě na ní třeba ležej, nebo tak. A timhle blízkym kontaktem se taky spoustu věcí od psů naučila, ale fakt od psů, co do ní nepůjdou. Jakoby dostává "kapky", ale tak, aby to zvládla a bylo to pro ní výhodný.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:29
- Nahlásit
Gerda
A timhle blízkym kontaktem se taky spoustu věcí od psů naučila
Mája taky, jezdit v kočárku
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 18:32
- Nahlásit
Gerda
mařena taky ne, nesnáší auto,
kachna_
Třeba Mája nerada jezdí autem
denyk
taky nerad autem, no
Slecna Sadlo milovala cesty autem v utlem mladi, v trabantovi. Pak se zmenilo auto, ktery melo ponekud mekci tlumice a houpalo a zacla blit jak amina, vyhodila to presne par km pred barakem, auto durch. Nechtela ani nastupovat, zvedal se ji zaludek jen pri pohledu na otevreny dvere. Tak se naucila nastupovat za mls do auta na dvorku, ktery sem cidila, pak si tam sla kolikrat sama lehnout, pak se nastartovalo, mls, a pak se holt jezdilo, i kratky pidi vzdalenosti. Odbourala sama sobe naku neurozu, kinetozu, ted vidi otevreny dvere od astrenky a hrne se tam.
denyk
Odkud ty vlastne si? Kdyztak mail..
|