Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:20
- Nahlásit

Janiii
Na mě to nikdo neprsk já sem tak šikovná, že sem si to uhnala SAMA ! Sem nastydla v těch Budějkách a teď to mám

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:45
- Nahlásit

Fajka
tak koukej vylítnout ven s Fejkynou a někde zalízt - ne že půjdeš přerovnávat dříví do kůlny

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 15:48
- Nahlásit

Janiii
ne že půjdeš přerovnávat dříví do kůlny
néé tak to fakt nehrozí, páč takovej magor zas nejsem

Čurnem obejdem kostel a šupky dupky do hajan.. myslím že Fajkýš nebude proti

mishi
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:05
- Nahlásit

Co na to říkáte?

Tak jsem konečně dodělala kalendář pro maminu, už mi chybí jen tři měsíce, ale na to nemám fotky, tak musim nejdřív nafotit. Pustila jsem se do kalendáře s Gastoňákem, je to výbornej univerzální dárek k Vánocům a zjistila jsem, že nemám žádný dobrý fotky. Ujde jich tak šest. Takže o víkendu jdeme fotit.

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:12
- Nahlásit

mishi
v první chvíli jsem se lekla že na tom rožni se otáčí Gaston
jinak nápad s kalendářem výbornej, já ho jeden rok taky dělala, pěkně jsem si mákla - navíc to mělo být překvapení pro maminu a jejího chotě, a měl to být kalendář s jejich holkama - takže neexistovalo přijet a mami, dej fotky holek nebo mi je vyfoť ... takže jsem sbírala kde se dalo ale radost byla obrovská

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:15
- Nahlásit

Holky nestíhám, byla jsem pryč- odepíšu večír jo?

mishi
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:21
- Nahlásit

Janiii
No, byl to jen takovej pokus, asi se vrátím ke klasice. Každopádně dneska mám evidentně tvořivý střevo, jde mi to nějak od ruky. Podle mě to je výbornej dárek, pže třeba pro moji babi je hrozně těžký něco vymyslet, dycky tvrdí, že nic nechce a když něco dostane, založí to nebo to rovnou někomu dá. Kalendář nikomu nedá a ještě z něj měla obrovskou radost. A od tý doby to dělám skoro pro všechny a i každýmu, kdo si řekne. Loni jsem jich dělala asi 12, z toho jako můj dárek to bylo jen pro 3 lidi.

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:27
- Nahlásit

já teda dneska nemam střevo vůbec žádný
ale s tím kalendářem jsi mě docela zase navnadila, mohla bych zkusit něco vytvořit ...
děláš to v nějaký spešl programu?
PetraK
jasnýý, někdo dělat musí

mishi
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:28
- Nahlásit

Janiii
Dělám to v Microsoft Publisher. Je to jednoduchý, ve Photoshopu to trvá zbytečně dlouho...

mishi
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 16:31
- Nahlásit

Tak já to už dneska balim, jedu do knihovny a pak dom. Tak se tu mějte!!!! čáááááááu

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 17:30
- Nahlásit

mishi
To je hustýýýýý Ja chci taky

Jinak jste zlý zlý zlý, takhle moc psat, když jsem celej den ve škole a když se flákám doma, není tu ani noha

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 18:46
- Nahlásit

Eimy
musíš chodit do školy o víkendu, to tu je většinou pusto prázdno

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 19:20
- Nahlásit

zdarec.. du konečně hajat

Janiii
Pozdravuje moje drahá půle a vzkazuje že už má taky vyčištěný kanááálek...

mishi
ten kalendář je bomba, napiš nám jak to děláš, bo já chcu takýýýýýýý

Eimy
ve škole??? co to je ??

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 20:51
- Nahlásit

Janiii
Jenže to bych nemohla chodit na denní studium

Fajka
To je takovy to, co tam příjdeš, děláš, že něco děláš a nedostaneš za to ani korunu, maximálně nějaký body...

Jinak lidičky u nás se začíná naplnovat že na posranýho i ten hajzl spadne... Po všech peripetiích ještě ke všemu děda spadnul na chalupě ze střechy a zlomil si nohu v krčku, zajimalo by mě, kdy se to začne zlepšovat

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 08:28
- Nahlásit

Eimy
děda spadnul na chalupě ze střechy a zlomil si nohu v krčku,
auuuuuu chudák děda, proč tam prosim tě lezl?
přijde mi že babči a dědové si nějak neuvědomujou, že už jim neni 20 ... to i já si to uvědomuju častěji než oni
jináč brý ráno
Fajka
Pozdravuje moje drahá půle a vzkazuje že už má taky vyčištěný kanááálek...
jejda, taky? se zubaři probudili do "kanálkova" ne?
já tam měla být dneska, ale zrušila jsem to, abych na ně nenaprskala tak jedu až příští čtvrtek

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 08:31
- Nahlásit

Janiii
No, chtěl tu střechu opravit, na jaře nám vítr odfouknul ze stodoly kus vlnitýho plechu, tak to tam chtěl dát, aby do tý stodoly neteklo (nevim proč, když v ní skoro nic není... ). O víkendu tam chtěl jet strejda mu pomoct, ale on že to má vymyšlený a udělá to sám...
Mu šici říkali, ať tam neleze, ještě ten den docela foukal vítr, tak mu to asi nabralo ten plech a spadnul kvuli tomu... To nikdo neví... Soused tam přilítnul, až když děda volal, jak byl spadenej...

Dines
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 08:46
- Nahlásit

Eimy
Tak jestli je děda vitálí, tak to zvládne - muj onehdá lezla po žebříku na půdu se starou TV teslou, aby jí tam uklidil - spadl děda, spadla televize - a co myslíš, televizi se nic nestalo, a děda si zlomil křížový obratle a nalomil nějaký to žebro (a za pár měsíců (nebo to byly týdny? - prostě brzo) zas běhal jak rybička

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 08:49
- Nahlásit

Eimy
Dines mi sebrala slova, taky jsem zrovna chtěla napsat, že kdyžje děda čipernej že chce vše opravovat a sám, tak to bude dobrý horší je, když si to zlomí na ledu třeba babča, která sotva dojde na dvůr ...

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 09:30 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

mishi
ale já se toho prostě bojim.

ale jdi ty, já bych se právě bála toho, že když s tím nic dělat nebudeš, tak se to bude jen zhoršovat. Musíš si u něj vybudovat autoritu - přirozenou autoritu- právě přes tu poslušnost. Napravit se dá spousta věcí- je jasný, že z něj nikdy nebude kámoš psů, ale bude ovladatelnej, ty budeš klidnější. Jdi do toho. Fakt.

Janiii
ty fotky s Bárou jsou bombastický Berni je bééruška, žádnej psoužrout.
Fajka
áá vítej v klubu prskačů- jak je dneska??

Chcípaci
dneska mi rýmička padla na průdušky - taky dobrej vejvar
včera jsem už k počítadlu nesedla, zhroutila jsem se f postel

kachna_
Jak se ti prosím tě podařilo namotat dvacetimetrovou stopku dřív, než Ešus zapomenul, že měl přivolání

pani já vůbec nevim na co se ptáte , mám malou mozkovou kapacitu dneska, tak tomu nerozumim - musíte na mě po-lopaticky

Stopku jsem nenamotávala, prostě jsem Ešusa na ní připla a šli jsme, jakoby na dlouhým vodítku- aby byl ode mne dál a já tu zvěř neplašila, jakmile něco našel a zareagoval-oči jsem měla furt na něm, dala jsem čekej - nepřivolávala, prostě čekej a připravila se na to, že třeba vyrazí, když vyrazil-hnedle se zastavil o tu stopku , když nevyrazil, potichounku jsem chválila a šla k němu s tím, že jakmile mu začal tancovat zadek, znova tichý důrazný ČEKEJ! aby z hlasu poznal, že jestli čekat nebude, bude mrtvej pes , došla jsem k němu /musíš se snažit bejt prostě jak apač, abys zvíře nevyplašila a furt čokla monitorovat, aby nevyrazil - kdyby i to zvíře vyrazilo/, došla jsem k němu-když to zvíře ještě nevyrazilo, pochválila (potichu, potichu) jsem ho, hladila chviku po hrudníku, a pak jdeš teprv dopředu, abys to zvíře vyplašila, připravená k tomu, že jakmile zvíře vyrazí, chce pochopitelně vyrazit i čokl, takže zařvat pak v ten pravý moment čekej!! a vpřípadě, že poslechne jásat, jáááásat, metat s čoklem kotrmelce, nechat ho na sebe skákat, cokoliv.
Nevím jestli to vysvětluju nějak inteligentně teda a taky nevím, jestli to zabere i jinde než u nás - já si tohle vytahala z loveckýho výcviku.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 09:33
- Nahlásit

Eimy
e všemu děda spadnul na chalupě ze střechy a zlomil si nohu v krčku, zajimalo by mě, kdy se to začne zlepšovat

a hergot

ale zlepšovat se to bude, jen tomu musíš věřit, je prostě období, kdy je všechno pos*aným navrch . Já se vždycky snažím - i když mi to moc nejde , vzpomenout třeba na našeho kolegu tady v práci, kterej je tak šíleně ochrnutej a postiženej, že si vždycky říkám - ty voe, co já vůbec řeším? Co? Tohle je hrozný! Ne to že .......
Tím to nemyslím na tu situaci teď s dědou to neeee. Myslím na takový ty běžný věci v životě co se nepovedou a člověk má pocit, že je všehno špatně. Všechno špatně je, když jde vo zdraví, to ostatní je nadstavba. Si řikám, jenže si to neumím říct vždycky a pak jsem za strašnýho chudáka.

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 10:17
- Nahlásit

PetraK
s tim souhlasim, taky si vždycky snažim uvědomit, že se vlastně nemam vůbec špatně ... ale ono to taky dlouho jde, jde jde a najednou to na člověka všechno spadne a (když to přeženu) tak tě rozbrečí i ulomenej nehet ...
takže dědouškovi od pani Veverkový přejeme brzké uzdravení, bude to dobré, uvidíš

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 10:18
- Nahlásit

PetraK
no a jinak děkujem za pochvalu foteček, Berni tu už má Báru zase, tak mají holky veselo - ale fotit je už nejdu, je tam hnusně ale Berni to jen a jen prospělo

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 10:23
- Nahlásit

Janiii
ale Berni to jen a jen prospělo

taky bych to tak nějak potřebovala. Ešus má svý kámoše marijášnický, ale chtělo by to někoho, kdo je velkej, rozumnej a k dispozici každej den. To nemám a domů dalšího neprosadím, natož velkýho - i když to by mohlo být venkoncem kontraproduktivní, páč by byli dvojka a....

tak tě rozbrečí i ulomenej nehet ...
to jo, to je ve chvíli, kdy už se toho kumuluje hodně, ale já jsem takovej ten spratek životem rozmazlenej, tak se učím si toho vážit, a ne se rozčilovat, když mi život přeloží přes cestu sebemenší stýblo - být v situaci jako moje ségra, už jsem na kolenou -a ona to ustojí. Já jsem s*áč

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 11:24
- Nahlásit

Já jsem s*áč
jen si nenadávej ... každej jsme na tom holt trochu jinak.
add. Berni a Ešus - no víš jak, Berni si vychová Báru k obrazu svému - např. dneska, protože venku prší, tak jsem je vzala do předsíně. Berni si způsobně sedla na svůj koberec, Bára přilítla zvenčí a ode dveří na ni skočila a Berni nic. lehla si, nechala jsem chvíli okusovat, a když už jí Bára kousla do cuha, tak zakňučela - ale jinak výpad žádný takže to už jsem zasáhla já a malou jsem okřikla, že to nesmí.
pak jsem jim osušila podvozky a schválně jsem je vzala obě do obýváku. Berni zalítla do svýho pelechu vedle gauče a já čekala co bude Bára si to očmuchala, a chtěla se vmáčknout vedle Berni - a Berni po ní chňapla aby ji odehnala. Ačkoliv vím, že je to beruščino místečko, tak jsem na ni houkla - žádný trest - jen slovní napomenutí stylem "já rozhoduju, kam kdo půjde a všechno patří mě, ne tobě " ale Bára to pochopila, lehla si ke křeslu a zkoumavě se dívala kolem pak šly holky zas do chodby, protože si od malé nenechám zdemolovat byt
zkusila jsem něco vyfotit, ale málo světla a s tím si můj křáp "foťák" neporadí

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 11:29
- Nahlásit

tak snad jen tahle fotka, ačkoliv kvality mizerné vám přiblíží domácí atmosféru v předsíni

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 11:42 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Janiii

no ale tak vidíš, že mám pravdu- že Berni není žádná agresífka, Báru vychovává normálně - tak jak se má.
Jsem dutá hlava, co že se stalo, že se Berni nekámoší s bábama?

jééditíííí to je roztomilá fotka!!

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:15 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

Berni není žádná agresífka
ne, Berni neni agresífec - ale je dominantní, takže prostě na feny si to zkouší, puberťačky si chce podřídit a běda jak nééé
navíc má ten blbej styl hry - furt štěká. běží a štěká, stojí a štěká, prostě štěká, štěká štěká. což se taky fen nelíbí, takže problém je na světě hned ... pokud její štěkání ignorujou, neni problém, pokud by si vrkly, tak už jim visí Berni na krku.
uvedu příklad. šli jsme v orlickejch z toho výletu, skupina se trochu protrhala, takže jsme šli pohromadě Berni, Meggie a Apolenka (obě 18měs.), Cindy (3r.?), Eliška (3r.?) a ještě pár zvířat - všechno feny. vypustili zvěř na louce a dana se mě ptaa, proč k nim nepustím Berni... protože je mi jasný (a to neni jako že "radši ji nepustim, co kdyby ...") že štěkající Berni by vlítla do davu, případně by se honící čuby snažila chytit - i třeba formou hry - ale Eliška, která si ráda zavrčí - ale nevystartuje, jen vrčí - kdyby se potkala se štěkající Berni tak vim že vrkne - no a už by to bylo.
když jsme stáli a občerstvovali se, tak jsme Berni pustili - v klidu se procházela a míjela s čubama, napila se z cizí misky, chytala piškoty vedle dalších holek ... a pohoda.
takže prostě už tuším, kdy může být a kdy nebude problém a podle toho se snažím zařídit

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:21
- Nahlásit

ještě to doplnim.
navíc - aspoň u berňáků - je to tak, že u psů se předpokládá, že si bráněj území, že chtějí porovnat síly, takže si páníčkové psy hlídají - ví, kdo může běhat navolno, kdo ne, a podle toho se zaříděj. jenže já s fenou, která je holt dominantní, jsem prostě za exota, protože feny se přece snesou normálně, takže to nikdo neřeší a čuby lítají jak chtějí a kolikrát si je majitelé ani nehlídají
no a co se Berni stalo, že s babama nekámoší - no asi kromě toho faktu, že se prostě narodila jako dominantní jedinec, tak k tomu asi nepřispělo to, jak si ji srolovala pod sebe jako mimčo jedna - taky dominantní - čuba a "vychovávala" si ji tedy značně po svém (cvakala nad ní zubala a "kousala" ji do zadku a zad, ačkoliv berni na zádech, všechny čtyři roztažený a podřídila se naplno, kvičela ale čuba toho nenechala ...) bylo to na poli, než jsme tam dolítli tak byla berni docela na nervy

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:36
- Nahlásit

Janiii
čuba a "vychovávala"
hm, taky blbý, ale hele to je právě to- jsi si jistá, že je to fakt dominance, co v Berni chování hledat??? Že to naopak není dost nejistota?? No a když bude s košíkem? Proč ji nenechat běhat s ostatníma s košíkem?

Fajka
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 12:48
- Nahlásit

Achoooj, vůbec vás dneska nestíhááááám
si vás přečtu o víkendu

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání