Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / venceni s cz-pes Brno
<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 162 . 163 . >>
Autor Zpráva
Frog
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 15:06
- Nahlásit

Denisa
Týýý brďo ,nestraš. Ale už se to tam kaboní,že? No uvidíme, snAD nezmoknem.
Takže to vypadá,že stíháme na 17:30.Zase tam kde minule,jo?

Denisa
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2007 11:32
- Nahlásit

Frog
čau, tak snad to ve středu zopákneme, bylo to príma!
hele jedna ta společná...
jinak ti cosi pošlu z domu mejlem, ale nic moc...

Mar
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2007 12:13
- Nahlásit

čaute děckáá - hele nevíte náhodou,jestli vlak.zastávka v Líšni je někde u Halasovýho náměstí - a kde přesně? díkec

Denisa
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2007 14:00
- Nahlásit

Mar
ehm, já ani nevím, že Líšní jede vlak a kde je Halasovo nám.? Brňák no...

Frog
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2007 14:08
- Nahlásit

Denisa
Jéééééé hezká fotkááááá Děkují včerejší prochajda byla super! Ráda jsem vás holky zase viděla.
Mar
Líšni? Ňáká blbost,né? Na Lesné je vlaková zastávka, u které je poblíž Halasovo náměstí. Ale blíž je Štefánikova čtvrť. To znám,jelikož okolo jezdím každý den do práce Mhdčkem

Mar
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2007 14:10
- Nahlásit

Frog
teda jasně! na lesné! (sem blbka -se mi to plete ) no já kvuli tomu coursingu - pojedem tam totiž asi z Kuřimi, a to se dá vystoupit na lesné - ale estli to vod tama jako na tu 57-čku není pak daleko (z toho vlaku) sem myslela........

Frog
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2007 14:13 - Změnil/a: Frog
- Nahlásit

Mar
No vystoupíš na vlakáči dojdeš si na autobusovou zastávku přímo přes ulici. Jede to odtam rovnou ta 57.
Je totiž zbytečný jít až na Halasák, když ti to staví přímo u vlakáče... zastávka se jmenuje Lesná nádraží nebo tak nějak.

Mar
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2007 15:04
- Nahlásit

Frog
oki,tak to je super . páč od nás by to trvalodleko dýl a musela bych víc přestupovat. a ještě prosimtě - jak daleko to pak trvá z té zastávky U vodárky pěšky k placu?

Frog
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2007 15:23
- Nahlásit

Mar
Myslím,že tak max 10-15 min.

Mar
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2007 15:26
- Nahlásit

Frog
tak to je fajne, to bysme to té třičtvrtě měli stihnout díky moc! já tě nemít tyjo..

Denisa
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2007 08:34
- Nahlásit

Děcká,
jestli jste to včera neviděli, bacha v Medlánkách!
http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=20.09.2007&238m= d&238p=TNOVINY&238v=116062
Ale toho paviána je mi líto... bůhví kde teď je... ale třeba si tu svobodu užívá...

Mar
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 08:36 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit

Denisa
Frog
ahojte, holky, včera sme zkoušeli prvě stopu (teda za odpoledne celkem 3) popísu Vám,jak sem to udělala a vy mi řeknete co z toho bylo blbě ju?

byli sme na nepooraným poli s travičkou, jako pamlsky sem měla sýr. Peťa držel psa pár metrů od toho,kde sem dělala stopu, tak aby to Berry viděl (napřed senedíval, bo ho zajímalo žrat trávu víc, ale u těch druhejch dvou už jo).

já sem si dala na začátek šutr,abych věděla kam pak jít - šla sem krok vedle kroku (spíš sem tak jako pomalu táhla nohy po zemi) a co cca 30 - 40cm sem dala pamlsek. nakonec sem dala větší kus pamlsku do hadrovýho sáčku (celý to bylo dlouhý max 5 metrů - ta první mysím jenom tak 3). pak sem vzala Berryho,dovedla sem ho na začátek,řekla sem "hledej" a ukázala mu první pamlsek - pochválila, zase "hledej" už hledal,ale blbě,tak sem ho vrátila do stopy , ukázala mu další, pochválila, řekla hledej,atd...až došel an konec (vybočoval a tak furt). na konci začal čuchat sáček, tak sem ho mooc pochválila a ze sáčku m udala další sýr......pak sme se chvilu procházeli, a pak sem to zkusila znova (to už ho zajímalo,co dělám tam kus dál a taky šel jakodyž "po stopě" akurát dycky dyž našel pamlsek,tak čuchal okolo,tak sem ho dycky potáhla na stopovačce až k tomu druhýmu a pochválila,atd..........), pak zase chvilku chození a tak a napotřetí už to mělo tak těch 5 metrů a to muž co sem ho vzala do ruky a vedla k té stopě, tak jel čumesem po zemi, a sám našel všeckypamlsky a všecko - akurát se u každýho zastavil a chvilu čuchal tak jako okolo pamlsku - asi jestli tam nebude eště jinej ale na té třetí už jakože fakt jel s hlavu u země celejch těch asi 5 metrů......a aj pocopil, že jakmile se dostane k sáčku,už dál nečuchá,bo to je konec

tak a teď: co sem posrala? nebo to tak bylo Ok? (dneska,pokud nebude pršet, to chceme zkusit zase) - není těch 5m moc nebo málo?

díky moc za rady

dneska to deme zkoušet zase - bo jak de vo jídlo, tak ho to moooc baví

suri
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 11:05
- Nahlásit

Vím, že to není otázka na mě, ale pokud se nebudeš zlobit, tak bych ti pár připomínek k tomu napsala, i když já stopy dělám teprv tak půl ročku a jsme začátečníci.
1) nám bylo razeno nedělat nikdy víc jak jednu stopu ( v průběhu dne můžeš víckrát, ale né po sobě ), pes v tom pak má guláš
2) nepoužívat žrádlo který jde vidět, má se naučit používat nos a né oči ( takže lepší je nějakej točeňák nebo vařený maso )
3) stopa začíná nášlapem, na kterým by se pes měl chvílu zdržet a pachovat.
Většinou se před tím než psa vezmeš na stopu, dělají právě napřed jen nášlapy, různě velkýa hodně vypamlskovaný.
4) pokud je žravej, tak zezačátku dávej dobrotu do každý šlápoty( lepší jsou asi šlápoty než vlečka(tahat nohy), zezačátku jen takovýty slepičáky(kraťoučký kroky) )
5) vracet na stopu ho můžeš, aji mu ukazovat a pomáhat mu, ale snaž se ať má čumák furt u země(takže v průběhu stopy žádný dobroty z pytlíku)
6) na konci u předmětu ho bez povelu polož a pak ho strašně vychválit a odvízt ze stopy
A stupňovat obtížnost postupně: př. 1. týden jen nášlapy, 2. týden 10 kroková rovná stopa, 3. stopa s obloučky atd.

Mar
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 11:13
- Nahlásit

jj, sem někde slyšela,že se má dělat rovnou krátká stopa než jenom nášlap,ale to je asi podle každýho...

jak se dělá "nášlap" ?

čumák u země furt měl - jenom začal čuchat tak jako "doboku" třá

dobroty z pytlíku ndávám - to ne

na konci ho mám položit? ahá! tak to sem udělal blbě

j, a teda budu dělat minikročky,a netahat ok

díky moc!

další rady sou vítaný

suri
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 11:38
- Nahlásit

Mar
Na nášlapu se pes učí čuchat, pokud s tím nemá problémy nemusíš tím začínat. Jinak se to dělá tak, že si prošlapeš třeba čtverec 1x1m (střídají se různý velikosti) a propamlskuješ a pes by z toho čtverce neměl odejít dokud není všechno zbaštěný a tak stejně pak začínáš stopu, uděláš první krok-nášlap- obouma nohama vyšlapeš jedno místo(už stačí malinkatý, zas aby se tam nezdržoval úplně a nemotal se). A že ti chodí doboku neva, si musí pachovat kde je a není stopa(ten rozdíl) jen by se neměl motat dokola a nebo se vracet po stopě. A taky pozor jak ti fouká vítr(to ho taky může vést doboku ap.)měla bys mít vždy vítr v zádech.

Mar
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 11:54 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit

suri
jo,tak to dělat nebudem - ten čtverec - o tomsem četla ,a prej je lepčí ačít rovnou (ale to je asi podle názoru - jako každej cvik - víc lidí - víc názorů) jo, to von se nevrací,von jako dyž došel k pamlsku,tak spíš jako ho sněd a nešel dál - bo čuchal,estli jetě není neco okolo,dyž sem ho za vodítko potáhla,jako ať de,tak šel už rovnou rovně dopředu- jakože odcházet nebo se vracet ho nenapadlo.....
no a vítr nefoukal ) (aspoň myslim)

sem taky zjistila,že tam u nás na to nemáme moc míst kudyma nechodí lidi a psi jak na běžícím pásu - tak to je jenom pole....naštěstí nepooraný,takže tam roste tráva....o louce si necháme zdát ta akorát....

my se totiž běžně venčíme tak,že má přilepenj rypák k zemi, tak proto to zkoušíme - dyž stejně furt někde něco čuchá

dneska to udělám jak včera + pozměním to,cos poradila ty a pak podám zase hlášení

Mar
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 11:57
- Nahlásit

suri
hele,a ten plátěnej sáček na konci stopy s pamlskama: ten má být vidět, nebo ho mám jakože "schovat" pod trávu třeba?

suri
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 12:42
- Nahlásit

Mar
Já bych mu to zezačátku zjednodušila, tak ať to jde vidět a časem to můžeš schovat(ale na takový hlíně to neschováš). Zezačátku to pro něj znamená cíl, postupně jsou ve stopě i další předměty i v průběhu stopy nejen na konci a tím zalehnutím označí, že předmět našel a zároveň si odpočine , jinak se dá označovat i tím, že bude jen stát, štěkat apod. ( to lehání je takový nejobvyklejší)

Mar
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 12:54
- Nahlásit

suri
hm, my tam máme trávu trochec,tak jako žebych to zaspala le tak to necám,ať to vidí - zezačátku teda

Denisa
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:09
- Nahlásit

Mar
já už jsem psala, že nejsem schopná takhle "na papír"... ale stejně stopujete jen pro radost a ne na zkoušky, že jo, tak vpodstatě takhle nějak... a viz. to co píše suri, správné připomínky

však pojď někdy s náma... z Kuřimi to máš třeba do Medlánek kousek

Frog
jak to vypadá vlastně s váma dnes? jdete s náma nebo se Spikem nebo jdete vůbec?
napíííííš!

Mar
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:21
- Nahlásit

Denisa
njn,ale já dělám dlouho a než se dostanu dom a zase ven - tak to vy už máte dovenčený

Mar
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:23
- Nahlásit

all
joo aetě si nejsem jistá: u stopy vedu psa po své levé nebo po své pravé ruce?

suri
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 14:04
- Nahlásit

Mar
Pes jde před tebou! Zpočátku ho koriguješ vodítkem (taky je dobrý vést vodítko mezi nohama psa, nemá pak možnost tolik uhýbat do stran), postupně by pes měl jít samostatně s prověšeným vodítkem.
Ono ke stopě je toho spousta a určo je to ve starších tématech o výcviku, ale pokud to děláte jen pro zábavu, tak je to vlastně fuk, jen by sis měla určit nějaký pravidla, který budeš dodržovat, aby jsi ty sama pesovi v tom nedělala guláš

Mar
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 14:06
- Nahlásit

suri
jo ,to já vím,že ve finále de přede mnou (ale to asi ne hnedka dyž sme to zkoušeli prvně - facht ten vul není génius - ba naopak ),ale tagle ho mám zatim nakrátko a koriguju - tak mě zajímalo,estli du vpravo nebo vlevo - oki, pudu nad ním teda

Frog
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 14:09
- Nahlásit

Denisa
Já myslela,že jsme domluvené. Samo,že to platí... tak v 17:30, tam co vždycky,jo?

Denisa
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 14:19
- Nahlásit

Frog
jo jo, tak já s tím na 99% počítala, ale radši jsem si to 1% ještě ověřila...
tak pa tam!
kdyby náhodou něco, budu na tydlifounu, jdu na pochůzky, takže net už dnes nee...

Frog
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 14:20
- Nahlásit

Denisa
Jasnačka, tak s váma počítáme.

Frog
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 10:10
- Nahlásit

Denisa
Ahoooooj, včerejší venčeníčko i stopičky super! Děkujeme za rady i prochču a těšíme se na vás zase na středu.

Mar
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 10:13
- Nahlásit

Frogahojec, už ti agu dohárala? (já jen estli toho 7.10. už pudete?) - my jo,pokud to stihnem nahlásit
žebysme tam o těch stopách pokecali - i s denis od placaté tlamy

Frog
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 10:18
- Nahlásit

Mar
Jo, jo už je doháraná. Toho 7.10. bychom to mohly zkusit, snad se stihneme přihlásit. Aguna neběhala od AH, tak uvidíme.
Samo pokecáme. Takhle se to strašně špatně vysvětluje a hlavně je strašně moc metod a každej si musí svým způsobem přijít sám na to,která vyhovuje jemu a jeho psu.

<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 162 . 163 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání