Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 15:19
- Nahlásit

Zdravíme!
Dneska nám klaplo F z dogdancingu - přišli jsme o pouhý tři bodíky a to byla moje chyba. Jsem hrdobec

A narazila jsem na článek o stravování, na který jsem před 14 dněma najela, tak kdyby to třeba někoho zaujalo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 15:29
- Nahlásit

birma
gratilaceeee!

a jakej mas zatim ze stravovani dojem? du se na to podivat

birma
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 15:38
- Nahlásit

cernej caj
Díky
Zatim furt řešim, co jíst, protože není moc velkej výběr (za čas chci zařadit nějaký dlouhý cukry s nízkym glykemickym indexem a pak to bude zas o něco lepší).
Poznatky - nemám hlad
-nepotřebuju tolik spát (najednou mi fakt v pohodě stačí 6-7 hodin místo nuntosti 8 hodin
- nemám moc chuť na sladký
- nemám výkyvy výkonnosti, nepadá na mě během dne náhle únava a kdyaž už unavená jsem večer, tak je to tak nějak normální, nestává se mi, že by mě najednou všechno bolelo a že bych měla pocit, že jestli si hned nelehnu, tak umřu (ale to zas nebylo vždycky, takže se to ještě může objevit)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 15:56
- Nahlásit

a co tak jis?
ja bych mela urcite problem s tema tukama, jako jost treba samotnej kokosak nebo maslo mi uplne neva a obcas to delm, ale apis v pripade nouze nez denniho chleba

jinak sem to yz precetla a je to zajimav, i kdyz tech 25g cukru bych nedokazala dodrzet, nwdokazu dodrzet ani 100g co sem si nastavilq do kalorickejch tabulek (ok nedokazu ani zapisovat co snim do tech tabulek

birma
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 16:06 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

hodně ořechy, sýry, bílý jogurty, saláty se zakysanou smentanou, zrním a olivama, sušený šunky, maso (když je zrovna v restauraci v nabídce), vajíčka... v podstatě to, co si beru na treky (+ jogurty a bez sladkostí )
edit: zapomněla jsem na hummus, ten sice neni typickej, ale miluju ho a má nízkej glykemickej index, tak jsem ho přidala

žanda
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 16:16
- Nahlásit

Maya
když nemám, nebo kamarádky nemají koupím v lékárně. ale už vím co chci, ne že mi radí lékarnice. oni na ty bylinky moc nejsou.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 18:38
- Nahlásit

mám důstojnou dogu a nebo dementa lítacího ?? (dnešní ráno)

Našel si odřízlý kus hranolu (staví oplocenku) - a předvedl estrádu na téma "našel jsem si prkýnko" - sám lítá, sám si ho hází a sám ho vysoko ve vzduchu chytá. Na té předposlední je těch skoro osmdesát kilo ve vzduchu - na té poslední těsně po přistání - uši ještě mají zpoždění A prý se určitě po pubertě uklidní... Ale abych nekecala - už se uklidnil hodně

Xerxová
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 18:39
- Nahlásit

birma gratulace

birma
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 18:49
- Nahlásit

Xerxová
Nádherný fotky! Hned bych někam vyrazila (ale ne, kecám, na mě je hic)

Xerxová
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 18:55
- Nahlásit

birma jelikož jsme v lese byli už před půl sedmou (a ve čtvrt na devět doma), tak bylo spíš chladno...

birma
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 18:59
- Nahlásit

Xerxová
nj, tady by to znamenalo hledat hezkej les a to je na dlouho autem
a v tu dobu jsem měla stres, abych to tu trochu poklidila a pak abych nic nenechala doma...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 19:15
- Nahlásit

xerxova
jak ma ty usiska

birma
ja bych se mozna udrzela.nejist ty cukry, i kdyz moje smrt bude zmrzlina... ale mela bych urco problem v tom prijmu tuku, protoze davat si kazdej den treba lzici kokosaku bych asi nedala

birma
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 19:20
- Nahlásit

cernej caj
já to zas tak neřešim, kokosák rozhodně do sebe pod tlakem necpu

Xerxová
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 19:36
- Nahlásit

já bych nevydržela bez ovoce a většiny zeleniny. Na zahradě mi dozrávají jahody. hrášek... a já bych to měla obcházet a dělat, že to nevidím ?? Navíc si myslím, že vyloučit nějaký kus jídelníčku ( a je jedno, jestli tuk, cukry, bíloviny...) je horší, než najít "zdravou střední cestu".

čaj nojo - špicojdní ouška plápolat nemůžou U Najta je srandovní, jak si dokáže blbnout sám - to nezačne tím, že mu hranolek hodíme... on si vystačí. Kolikrát kouknu na zahradu a tam se řítí prostorem dělová koule a smykem to točí kolem stromů... nukleární hovado je to. A to mu jsou už tři a půl... na dogu věk střední

birma
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 19:41
- Nahlásit

Xerxová
Navíc si myslím, že vyloučit nějaký kus jídelníčku ( a je jedno, jestli tuk, cukry, bíloviny...) je horší, než najít "zdravou střední cestu".
já ale nejsem schopná žádnou střední cestu udržet - jak si ráno vezmu cokoliv sladkýho (včetně ovesný kaše), jsem schopná se po zbytek dne živit pouze cukrem a to třeba i samotnym na polívkový lžíci. Takže pro mě je výrazně zdravější vynechat cukry úplně, protože jinak to nejde.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 20:24
- Nahlásit

birma
ovesna kase ale neni "tak sladka" ne? aby te to navnadilo nq to sladky celej den. jakoze jasny je sacharidova ale ze by byla sladka a evokovala chut na sladky... ale ja zrovna ty kase mam dost problem pozrit, pohankovou si schoaqvam na vandry jednou za sto let

jinak ale taky sem vydrzela nekdy loni ci predloni cca 3tydny na hodne nizkosacharidove diete s im ze prestanh mit chut ... neprestala sem ji mit

xerxova
je super ze si vystaci i sam... leti to hrozne, sis nedavno privezla stenika...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 20:52
- Nahlásit

birma
nemas video z toho dogdancingu?

Xerxová
prave sem si domu donesla dve igelitky nakupu a narvanej batuzek, takze mam dve konzervy fazoli proti smrti hladem a aktualne teda i asi 8 baleni mrazenyho spenatu

birma
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 21:06
- Nahlásit

cernej caj
ovesna kase ale neni "tak sladka" ne? aby te to navnadilo nq to sladky celej den
neni a stejně navnadí :/ fakt mi funguje, že jak mám inzulín v krvi, tak už ho musim živit, jinak nedokážu myslet na nic jinýho...
taky sem vydrzela nekdy loni ci predloni cca 3tydny na hodne nizkosacharidove diete s im ze prestanh mit chut ... neprestala sem ji mit
tak já mám chuť jako normální chuť, ale nic, čemu by se nedalo odolat. Bála jsem se třeba nákupů, že tam všude voní sladký, je všude okolo a nemám problém odolat věcem, který jsem tam dřív nedokázala nechat (sušenky, čokolády, limonády...)
nemas video z toho dogdancingu?
zatím ne, ale během pár dní bych ho mít měla. Dd zkoušky se povinně natáčí a archivují

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 21:22
- Nahlásit

birma
no ja prave nemohla i tak odolat, bylo to silnejsi nez ja, i kdyz nejakej zavislak na sladkym nejsu, treba to vedomi, ze je 10 metru ode me v praci automat na sladky... sem vydrzela treba 3 hodiny a pak sem propadla a tu bounty si koupila

ale zas je fakt, ze takovy to neovladatelny, co sem mela treba v balnici, ze sem fakt sla do smreku s tim, ze si koupim kilo marsek... to nemivam moc...

ale je zajimavy, ze dneska sem normalne mela pocit, ze zacnu slintat, kdyz sem prochazela pecivovym koutkem... jakoze vetsinou to odignoruju a projdu, dneska sem dost intenzivne citila vsechno to vonavy

tak super, ze ti to odolavani jde, me teda nejde ale su na tom lip nez muz, tomu padne doma zrak na cokoladu kolem ktere ja chodim mesic a sezere ju celou

na video se budu tesit teda

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 22:38
- Nahlásit

birma
já nevím, ale není náhodou cukr potažmo sacharidy důležitý pro svaly a mozek? tak poreferuj za pár měsíců jestli ti furt pracujou
já teda jako člověk kterýho hned přepadne hypoglykémie bych měla z takový diety asi hned smrt
učím Lokina hledat skořici, jak poznám, že jí hledá nosem a ne očima? zatím doma, najde jí v místnosti i když jí dám nějakm vejš, ale furt mám dojem, že spíš po ní kouká
Xerxová
Najtík je super, Dorin to dělá úplně stejně s plyšákama nebo s míčkem, sám si hází, sám si chytá
i když teď poslední dobou už odkoukal od Lokina, že co donese, tak hodím, tak už mi asi dvakrát sám od sebe přinesl míček, nakonec já snad budu mít aportujícího špice

birma
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 23:02
- Nahlásit

Maya
není náhodou cukr potažmo sacharidy důležitý pro svaly a mozek?
co vím, tak na růst svalů jsou bílkoviny a jak mozku tak svalům je v podstatě jedno, jestli berou energii z cukru nebo tuku, jen z toho cukru se snáz získává.
učím Lokina hledat skořici, jak poznám, že jí hledá nosem a ne očima? zatím doma, najde jí v místnosti i když jí dám nějakm vejš, ale furt mám dojem, že spíš po ní kouká
dala bych ji tak, aby ji očima neměl šanci najít. Na výšky máš určitě času dost, zatím bych dělala max 10 cm nad zemí, ale ztěžovala pomaličku úkryty.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 23:32
- Nahlásit

birma
tak on už uměl hledat ve výškách krabičku s piškotama, tak jako na stole nebo na komodě a tak
jako že jí teda mám nějak zastrčit aby nebyla moc vidět?
doufám teda že něco vymyslím
jako určitě ví co hledá, když jsem mu jí dala na zem mezi další dvě věci, tak jí označí, strčí k ní čumák a koukne na mě, ale to jí samozřejmě viděl

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2017 23:34
- Nahlásit

birma
co vím, tak na růst svalů jsou bílkoviny a jak mozku tak svalům je v podstatě jedno, jestli berou energii z cukru nebo tuku, jen z toho cukru se snáz získává.
no nevimn a proč maj teda lidi jako já hypoglykémii? já teda jí mám asi poslední dva roky, ale znám lidi, co to maj léta, prostě nesežereš x hodin žádnej cukr a stačí se začít hejbat a jdeš do kolen

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2017 06:59
- Nahlásit

maya
je to tak, ze cukrt zere mozek nebo ketony. pokid nemas cukr yak vyrabi ketony (jakoze cukr) v jatrech nebo kde... takze v realu hypo mit muzes a lidi na nizkosacharidove fldiete ji casto i maji, po 2-3tydnech prijde malatnost, ospalost, nemuzes premyslet (sama sem zazila, je to jak kdyby byl clovek pretazenej a malo vyspanej) ale za par dni to prejde az se telo nauci vic vyrabet ty ketony, ktetyma nahradi cukr. kdyz ho ma totiz ve strave, tak ho nemusi metabolizovat.

svaly zerou bilkoviny, takze clovek v proncipu sacharidy potrebuje, ale ne nejakych 50%ve strave jak rika dneska "zdravej jidelnicek" ale bohqte staci i 15-20, pro hubnuti se doporucuje cca kolem 50g sacharidu na den a min. zas pokud je clovek relativne v kondici a neni obezni tak zrejme jeho strava je prijatelna, at je jaka je, protoze clovek je dost prizpusobivej

nehlede na to, ze neexistuje jedna univerzalni cesta, kazdej orgqnismus muze mit jinou a bylo by dobre prijimat jiny vyzizovy smery aby mohly zit spolu jako napr. krestani a protestanti

ono taky clovek s rychlym metabolismem co bude celej zivot hubenej to bude mit a cukrama jinak. ja za den snim cca 2 kusy ovoce, nejakou zeleninu a snadno tim dosahnu 100g cukru denne. nejim prilohy, pecivo... jo obcas si dam zmrzku na vylete tycinky ale myslim ze uz tohle mnozstvi cukru by tobe nemuselo stacit a ja bych asi klidne mohlq jeste ubrat

tyyyjo aportujici spic
kamiosovi rodina psa zatrhla

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2017 07:10
- Nahlásit

tak sem.si cvicne zapsala snidani do kalorickych tabulek a 300g smetanovy jogurt- 11g sacharidu, takze myslim, ze ja bych s birmy dietou asi jist nechtela pac bych uz mela jen snidani splnenejch 50% denniho prijmu cukru ale teda drzim palce

kachna_
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2017 07:57
- Nahlásit

cernej caj
pac bych uz mela jen snidani splnenejch 50%
já bych to nezvládla, potřebovala bych naopak založit jídelníček na ovoci, myslím, že pak bych byla fakt spokojená.
I když tuhle jsem to nějak přehnala a vrátila se hlavně k pečivu, tak mě to samotnou potěšilo, že mi došlo kde je chyba a už je to dobrý.
Potřebuju tam nějak dostat pohyb pohyb pohyb.

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2017 08:20
- Nahlásit

cernejcaj
no ja tou glykemii myslim tu nahlou ne nejaky dlohodoby stav
proste dam si dietni obed pak 4 hodiny nic nejim a jak se rozhejbu tim ze vyjdu z prace udela se mi do peti minut blbe pak musim do prvni trafiky koupit coko tycku a za 10 minut po sezrani jsem ok kdyz si nic nedam je mi blbe tak pul hodky az hodinu
co znam lidi co to maj tak to maj podobne a musej si to hlidat a castejc jist
doporucujou na to sezrat kostku cukru prej je to lepsi a zabira to rychlejc nez cokoska ale ja si nikdy nevzpomenu si dat ten cukr do tasky a nosit ho s sebou
kdyz si dam normalni obed tak to nemam a vydrzim tech hodin dyl
dopoledne nejim delsi dobu a nikdy se mi to nestane prej je to proto ze drepim v praci a svaly nepracujou takze ten pokles cukru neni takovy
jako je mozny ze telo je zvykly na nejaky prisun a kdyby bylo zvykly na nizsi tak je to v pohode ale par tech lidi co s tim znam jsou hubenouri co cukry moc nejedi a maj to taky tak nevim
s tim psem je to teda skoda ale ono to tak jednoduse udat psa obvykle nejde

kachna_
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2017 08:22
- Nahlásit

birma
birmo, jak koukám na to hodnocení, bych vyhořela už na tom, co jsou kurňa čtyři doby?

Nemáte náhodou někdo tip na zajímavá místa v okolí balatonu?

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2017 08:40
- Nahlásit

kachna
u balatonu jsem byla asi 10x v nejakym sekeserhervaru nebo jak se tomu nadava ale zajimavy mista tam neznam v osmdesatkach tam nejzahimavejsi byly trhy
asi taky dulezity jestli jedete ne sever a nebo na jih?

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2017 08:42
- Nahlásit

kachna
4 doby asi hudebni ?

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání