| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2018 15:43
- Nahlásit
je tu aprílové počasí - rychle letící mraky, nebe od jasně modré po černočerná mračna... od jasného sluníčka po lijavce a krupobití... Teplotní skok je značný - psisko ožívá - na mokré zahradě trýýýýskááá, jezdí smykem a nosí domu tuny bahna... Jsou chvíle, kdy mě mrzí, že nemám čivavu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2018 16:24
- Nahlásit
xerxova
tady je to uplne stejny, tak su zvedava jak.pojedu domu zda sucha nebo ani ne
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2018 17:52
- Nahlásit
Xerxová
tak jak jste přežily vichr ?
Bourky sly bokem, foukat zacalo kolem pulnoci. To bych rekla, ze dneska dopolko byly vetsi poryvy, ale proti patku zadna hruza, nic neulitlo. Pres den sem byla jak zacarovana, kam jsem jela, tam slunicko a vsude "to byly kroupy, to byl slejvak, co?" Me nechytlo nic.
Ochladilo se prijemne, dumam, jestli uz schovat muskaty, kdyz vyhrozujou prizemnima mrazikama. Jo a nastvalo me teda, ze jsem ve ctyrech kramech nesehnala velky fazole na gulas. Tak holt bude z klasickych.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2018 19:36
- Nahlásit
Fifi a máš zalito ?? Alespoň trochu ??
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2018 19:37
- Nahlásit
Fifi
tak tos paradne vyhmatla
s fazolema blby teda, ty velky mam taky rada... hmmm budu muset koupit a neco uklohnit.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2018 19:54
- Nahlásit
Xerxová
a máš zalito ?? Alespoň trochu ??
Za dnesek tak 1 mm, vcera asi 5. Ve meste to bylo jiny. V nocniku teda naprselo aspon?
cernej caj
Ja fazole miluju, ty velky zejmena, ale tak gulasek pujde i z tech strednich, v Lidlu nemaj uplne pidi. Ale prekvapilo me, ze velky proste nemeli nikde a do patyho kramu se mi nechtelo. Fazole jsem schopna jen uvarit a sezrat samotny, nebo do salatu atd. Gulas z nich dlouho nebyl, zatimco se macej, uz slinim. Vidis, na vandry fazole vareny, to neni spatna volba treba? Zasyti, nezkazi se hned a tak?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2018 20:04
- Nahlásit
to je kosa, sem si musela zatopit v kamnech
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2018 20:20
- Nahlásit
Fifi
mam to s fazolema prave uplne stejne gulas sem teda jeste fazolovej nezkousela.
Fakt se vareny fazole nezkazej? jakoze uvarit a proste v krabicce dlabat studeny? prave vubec netusim s vydrznosti ale obcas treba do bulharska sem v busu mela konzervu fazolovou
Maya
no uz asi zacne sezona... ja mam doma 21 takze prijemny teploucko
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2018 20:30 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Maya
I kdyz mame po revizi komina i kotle, z principu odmitam zacit topit driv nez v rijnu! Ale krb, to by byla asi jina, i kdyz ted neni potreba topit vubec, barak je nahratej az az, kdyz jeste v patek tu bylo skoro 30.
cernej caj
Fakt se vareny fazole nezkazej? jakoze uvarit a proste v krabicce dlabat studeny?
Ja je uvarim, zcedim a zchladim a v lednici pak samotny vydrzej treba tyden. Kdyz jsou s necim v salatu ci gulasi, tak vydrzi samoze kratsi dobu, ale obecne bych rekla, ze jsou malo kvasivy ci nachylny ke zkazeni nekde po ceste, dva tri dny, umerne teplu.
gulas sem teda jeste fazolovej nezkousela.
Zkus, je to mnamka. Jo a bily fazole v rajcatovy omacce z Lidlu - uaa, to je pro me mor, par jich musi byt vzdy v zasobe!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2018 21:17
- Nahlásit
Zkus, je to mnamka.
jéééé, to bych taky mohla udělat.
Včera jsem dělala pohankové rizoto
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2018 21:33
- Nahlásit
Fifi
u nás ty kamenny zdi vychladnou rychle, vyhřátej barák rozhodně nemáme, taky fučí oknama
cernej caj
kamna rozfajrovaný mi to vytáhly na 23, to už jde
ale v podstatě to vyhřeje jen tu jednu místnost, trochu možná na chodbu, ale jinak to bohužel nejde, takže v ložnici bude kosa
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2018 21:55 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
kachna_
Jsem inspirativni, i kdyz jsem naprdla, ze jsem nesehnala ty velky? Bezva, lusteniny do kazde rodiny! Ja mela prave nakoupenou uz i pikantni a ostravskou klobasu a vidensky parky, me iritovalo bytostne, ze nebude vymazlenej z velkych.
Maya
u nás ty kamenny zdi vychladnou rychle, vyhřátej barák rozhodně nemáme, taky fučí oknama
To tu taky fuci, ale kazdej mame jinej tepelnej komfort, nejsem az tak studenej odchov jak Cajda, ale radsi mam chladnejs nez pretopeno, 23 bych vetrala. Momentalne v obyvacich a spacich mistnostech je prijemnych 20 - 21. Ale spat v 17, nebo kolik to miva Cajda pres zimu, to uz je i na me moc. Moc malo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 06:37
- Nahlásit
Fifi
se zakryvam perinkou
tak to moc dik za fazolovej tip to by me nenapadlo
jinak ja mam doma ted 21, topit zacnem asi pri poklesu na 18.
v praci konrcnr neni 28 tak se uz topi, protoze 24 je asi malo... a to sem se tesila, ze tu nebude sauna
Maya
a nemuzes spat v pokoji?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 06:54
- Nahlásit
my včera kotel pustili... hlavně kvůli babičce, aby nebyla celý den v chladnu. Jinak já bych vydržela ještě dlouho - ale my nahoře v ložnicích netopíme, radiátory jsou vypnuté. Miluju spaní v chladnu.
nakonec v pátek přeci jen na tři dny vyrazíme na výletík… A dovolenou mám už od zítřka (ale bohužel Pepa nee - takže odjezd až v pátek ráno)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 08:22
- Nahlásit
xerxova
kam razite?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 08:23
- Nahlásit
cernejcaj
jako na zemi??? gaucik je kratkej
tady v praci kosa, zatim netopej, dneska jsem si vzala flisovou mikinu, tak dobry, ale mrznou mi nohy, teda spis kotniky, jeste to bude chtit kotnikovy boty
byla jsem se podivat v patek, ze si kouim nejaky podzimni boty a voni uz meli vsude jen zimni
Xerxova
kam to jedete?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 08:47
- Nahlásit
maya
aha ten gauc nemas spaci?
ja budu potrebovat zimni boty uz ted se toho bojim tech nakupu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 09:14
- Nahlásit
cernejcaj
tak gauc na sirku by byl, ale je kratkej
zimnich bot maj ted vsude mraky, ale ty ja bohuzel nepotrebuju
podzimni jsem asi mela jit kupovat v cervenci nebo nevim
meli akorat jedny pekny, ale uz jen zbytky, posledni dve cisla a samo ani jedno moje
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 09:46
- Nahlásit
maya
neznam rozdil mezi podzimnima a zimnima botama - proste kotnickovy kozeny. ja se svoji sirokou hnatou neobuju nic...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 11:23
- Nahlásit
cernejcaj
zimni jsou zatepleny prece
ted jsem koukala, rieker nezatepleny kotnikovy vubec nema, coz me stve, protoze si to nemuzu teda objednat pres net, asi si prinejhorsim objednam ten cesky Weinbrenner i Bati, to se kdyz tak vratit na prodejne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 11:29
- Nahlásit
no tak ty co se mi libej nemaj moje cislo, v mojom jen takovy divny barvy
mega problem koupit nezatepleny kotnikovy botyyyyy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 11:46
- Nahlásit
maya
asi semvzivote nemela zatepleny boty. pro me zimni = kotnikovy at nemam snih v bot
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 12:09
- Nahlásit
pojedeme na kopečky - Walchsee u německorakouských hranic.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 12:55
- Nahlásit
Xerxova
jo to jak si rikala ze jen nekam blizko to bude, tak to mate fakt kousek
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 12:56
- Nahlásit
cernejcaj
no tak kotnikovy nezatepleny ted budes shanet evidentne blbe jako ja
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 13:01
- Nahlásit
xerxova
tak to je pro me exotika tak se budu tesit na fotos
maya
s moji sloni nohou uz to bude jen tresnicka na dortu...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 14:49
- Nahlásit
a hele to jsem ani nevěděla
http://www.litvinov.sator.eu/kategorie/zanikle-obc e/komorany/historie-komoranskeho-jezera
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 17:35
- Nahlásit
maya
zajimavy docela, hlavne jak bylo velk... tak me napada jak je to s tpu tezbou zda byla ukoncena nebo ne?
byly sme s kamoskou v jump parku, to bolavy trislo nastesyi dobry ale ani me to moc nebavilo, skakat pres zinenky sem se bala, kdybych spadla na to spatny koleno tak mesic bez vandru... takze jako zajimavy ale asi bez toho poskakovani sem a tam to je po chvili docela nuda. kamoska tam skakala jak diva a nakonec si narazila koleno chudak lresne v tom miste, ktery by me zmrzacilo...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 17:56
- Nahlásit
fotos uvidíme jak vyjdou - bude to jen "malá dovolená" - my dva a pes - v pátek přesun nejkratší (a tudíž nejpomalejší trasou) s nějakými těmi zaručenými typy na krátkou venčící procházku (nejdelší hradní komplex v Evropě, známé jezero v Bavořích...) Ubytování ve Walchsee kolem čtvrté a nějaká delší procházka s malým převýšením - asi kolem vody (ale je tam těch tras víc - na místním turistickém webu jich je v oblasti asi dvěstě).
V sobotu bychom chtěli nějaký delší výlet i s nějakým tím převýšením... ale počasí nemá být nicmoc... Takže pro jistotu najdu i nějaké náhradní kratší trasy. V neděli pokud nebudeme mrtví něco kiláčků po ránu a pak cesta zpátky...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2018 21:05 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
cernej caj
byly sme s kamoskou v jump parku, to bolavy trislo nastesyi dobry ale ani me to moc nebavilo,
Vy mate napady, jako maly. Kor s bolavou hnatou...
Xerxová
To bude peknej vylet, jen vy tri, taky si to zaslouzite. Tak at klapne pocasi.
Edit - navrat z vychazek pod sajnujicim mesicem, rikala jsem si, ze mi nejak mrznou usi a dutiny, i kdyz bylo bezvetri. Ejhle, ony tam jsou pred pulnoci jen nejaky 4 stupence. Ale je tam kraaaaaasne!
|