| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2017 20:23
- Nahlásit
xerxova
dik za rozsireni obzoru
Maya
a jak tam ty brejle drzi? ja mam hodne uzkej nos v miste na chyceni tak najit brejle ktery maj nozicjy tak aby to slo pekne orihnout neni snadny nektery maj ty "plastiky" i napevno v ramu nebo skiro nepolohovatelny a to bych mela brejle jak vlk z karkulky na spicce nosu a tak oro paradu
fajka
mozna by orestal kvilet kdyby do drzticky dostal?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2017 20:41 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Xerxová
a ona čajda je dost blízko. Jmenuje se to... nosník
Vidis to, ja vsemu rikam nozicky. Ty dlouhy jsou za usi a ty nosni jsou teda nosnicky, to se mi libi vic.
To není mojí výchovou - má to tak nastavené
To je pak radost s takovym psem pracovat, mam a mela jsem to samy s perdelkama. Poprosis - vydaji, vrtic chvostem - a rady zase se zakousnou. Poprosis vorecha pruhatyho - vyda jen diky tomu, ze ma odmala ucen vymennej obchod a rozhodne u toho nevrti.
Misika s ETC si moc uzijte, krasa!
Fajka
Houstičku začíná bolet hlaviškáááááá
Hura, tak snad prestanou arie postupne na obou stranach.
le jelito bašní a venčí se normálně takže v tomhle směru je to v poho...
Vsak, ja falesku taky myslela na housku, neb tech problemu s fenama sem si s timhle zazila dost. A po pravde rict, jestli nebudu mit chovny zvire, tak necham fenu dospet a necham kuchnout, ac taky nerada do zdravych zvirat rezu. Nez resit pyometry, vaginitidy, nadory mlecny zlazy... Ale k tomu si kazdej majitel musi dojit sam, to je na kazdym, jak to citi.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2017 21:07
- Nahlásit
Maya
tak nejaka chaticka se da sehnat vzdycky ne? mi pripada teda ze lip nez dum
jasně jenže jsme švorc a tohle mělo být zadara...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2017 21:24
- Nahlásit
Fifi jo - přesně, vrtí si chvostíkem, že mi to dal a je chválen... Ale jindy na něj bafnu při hře a nebo mu "ostřeji" zaberu za přetahovadlo ... a on pustí a ještě se omlouvá pohledem, že mi to nedal... a s tím se dobře nepracuej
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2017 21:44
- Nahlásit
Xerxová
a nebo mu "ostřeji" zaberu za přetahovadlo ... a on pustí a ještě se omlouvá pohledem, že mi to nedal... a s tím se dobře nepracuej
Z myho vorechovyho hlediska to je lepsi. Ja kdyz zaberu za uzel, hracku, zfialovi mu oci, neb je koristnik a zdrojovej pes a vic prace je s tim, ho naucit povel pust. Stejne tak, kdyz si hraje s druhym psem, nezna takovou tu hranici, kterou ho ucila teticka Kremylkova - ze to je hra a ne kdo s koho. No bude tu veselo este.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2017 22:39
- Nahlásit
cernej caj
a jak tam ty brejle drzi?
no normálně seděj jen tím obloučkem, to se musí najít takový, který ti seděj na nos
birma
jenže jsme švorc a tohle mělo být zadara...
aha no tak to jo, zadara se shání blbě
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2017 22:55
- Nahlásit
Maya
Loki teda doma taky vydá, ale venku co najde to se mu moc nechce
Musis ho "osalit", aby vydat chtel a veril, ze i venku dostane za vymennej obchod neco spesl. Nejhorsi, co vseobecne lidi delaji u venkovnich hnusu, ktery pes najde, tak na nej jeci FUUUUUJ a treba POCEEM, pes prijde a clovek mu neco vyrve z huby a nejlip coklovi este vynadaj, jaky je prase. Zadna odmena, zadna vymena, jen sprdunk, a ten pes neni blbej a priste radsi si zhltne hnus o kus dal od cloveka. To je prave ta prace odmala, nebo i u starsich jedincu - najdes neco? - podej, a tyyyyys taaaak sikovnej, nejuzasnejsi a velepochvala, podrba a odmena treba i pamlskova (uceno doma, pak prenest i ven). A udelat to proste za povel, tzn privolani - sikovnej, neco nasel, ukaz/podej/prines - v klidu a pejsek rad preda. Jsem tu psala onehda, jak pri vichrici prilitnul flak speku i s provazkem. Nechtel to Vorech dat, radsi by to fakt zhltnul, ale diky naucenymu podej to proste predal a tadaaa.
To jen k tomu, ze Lokimu se venku neco nechce - to neni jeho chyba, to je v nacviku, takze na strane psovoda. Ech, chybi mi tu esuska, vsak ta ty svoje praxe ma rozvinuty - ja treba narozdil od ni psa neucim ignoraci neceho dobryho, ja ucim psa, aby mi vse podal...
No nic, peknej vecir a sorry za roman, nejak pri pohledu na vorecha me to napadlo.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2017 23:25
- Nahlásit
Fifi
no já vím že to není chyba psa, ale doma to umí, protože holt doma nemám shnilý rybí hlavy a podobný lahůdky co najde venku a co si cení víc než kus masa
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 06:34
- Nahlásit
mi to chybí - že se s Njatidlem nedá poprat, pobojovat, poškádlit... Umí si krásně hrát jen na honěnou (a tam mu fakt nestačím ).
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 07:32 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Jo, jinak jsme včera měli třídní schůzky.
Lucinka napsala nejlepší písemku z matiky z celý třídy (čtvrtletku), stížnosti žádný, v tělocviku nemusí chytat míče, páč se jich bojí (jako fakt bojí, jakejkoliv sport je spojen s šílenym strachem a mají tělocvik spojený s páťáky, kteří jsou asi docela zdatní), výtvarka je hodnocená podle snahy.
Tak jsem spokojená
edit. jógy se nebojí (na sport chodila od tří let, na všestrannost do Sokola)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 08:06
- Nahlásit
Maya
ale to mas pak bryle nalepeny uplne tesne na ocich? to ja nesnadim kdyz mrkam a jezfim rasama pi skle
birma
tak to je skoda no...
fifi
mam te zafixovanou jako nekuchaci ookud to jinak nejde. takze dneska bys preventivne taky kuchla?
kachna
wow! lucinka je skvelaaaa! a s matikou ziram.
hele mam doma pytel vypranych plysaku krasnych jak nivych, nemam vzit detem nejaky pejsky? a kazdymu svyho? (3x psa ale mozna nemam)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 09:11
- Nahlásit
cernej caj
nemam vzit detem nejaky pejsky?
kdyby tam byl jeden plyšák (jakejkoliv) vhodnej pro Martínka na spinkání, tak jo, ale jinak ne. Naposled mě redukce plyšáků stála 400 Kč (jsem je od dětí odkoupila a dala Brutici pro psy)
Teda jako je by to potěšilo, o tom žádná, ale maj smůlu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 09:26
- Nahlásit
cernejcaj
tak asi nemam takovy rasy nebo spis jsou ty brejle na to tak delany ale rasama si po skle fakt nejezdim
ja myslim ze ve vysledku je to stejny a spis jde o tom na co je clovek zvyklej
kachna
Lucinak je teda dobra tak at ji to vydrzi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 09:31
- Nahlásit
Kachna
co znamena vhodnej na spinkani? jakoze mensi? nebo placatej? jinak chapu
Maya
no asi zalezi i na tom tvaru nosu, jak ho mam nahore hodne hubenej tak mi too mozna sedi bliz.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 10:29
- Nahlásit
Slyšíííííte.....?....to? ....ticho??
Už je asi po + jelito přišlo o hlas + Ejmišáka bolí hlavička definitivně
Akurát mě f tom dělá bordel berňák od sousedů (už nás byl dneska třikrát navštívit ....a sousedovic kočky...Ejmišák už vypudila z hlavy hormon tak má kapacitu na honění
Fifi
. Nez resit pyometry, vaginitidy, nadory mlecny zlazy... Ale k tomu si kazdej majitel musi dojit sam, to je na kazdym, jak to citi.
jako jo, ono k tomu určitě dojde ale ted prostě ne ale kdyby měl jeden z nich nějakej zdravotní problém at ten či ten tak jo a hned.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 10:33
- Nahlásit
kachna_
Lucinka napsala nejlepší písemku z matiky z celý třídy (čtvrtletku),
má můj velkej obdiv! tohle se mě nikdy nepovedlo! je strašně šikovná , mít nejlepší práci z matiky to už je fakt něco ! to věřím že jsi spokojená
Já byla na matiku dycky pako...dementní...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 11:01
- Nahlásit
ja do tech antikvariatu nesmim koukat
https://www.antikvariatmotyl.cz/antikvariat-knihy/ nabozenstvi-mystika/g-vorberg-rady-nervosnim-katec hismus-neurastheniku.html
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 11:50
- Nahlásit
Maya
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 12:15
- Nahlásit
Fajka
má můj velkej obdiv
a taky jen deset dětí ve třídě
Ale ta práce byla fakt pěkná, kdyby nebyla nervozní, tak neměla ani chyby ve sčítání a odčítání (má oslabený zrakový vnímání, plete z nervozity + a -, pekelnej problém), ale jenom v dělení a násobení, páč furt dopočítává na prstech.
No jsem spokojená, protože třeba ta násobilka byla neskutečně úmorná (pro obě).
Zvládla komplet slovní úlohy, včetně zápisu, postupu, zkoušky a odpovědi, to jsem nezvládla nikdy
čajdo, přišla astmatická knížka a vypadá to fakt dobře!!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 12:29
- Nahlásit
Kachna
takze zmena skoly fakt dost prospela
diiik! a specifikuj spaciho plulysaka pro martinka
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 12:48
- Nahlásit
aaa doufam ze toto se nejak masivne nerozsiri nechci se ulicema plazit
https://brno.idnes.cz/krivy-chodnik-starosta-horni -bojanovice-ffe-/brno-zpravy.aspx?c=A171116_083759 _brno-zpravy_vh
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 12:58
- Nahlásit
sem pres tu obec v nedeli jela a tohle mi uniklo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 14:03
- Nahlásit
cernej caj
spaciho plulysaka pro martinka
no, plyšový autíčko tam asi nemáš, co?
Asi něco měkkýho, ale nevim. Má rád takovou ovečku, jenže ta je Lucky, zavři oči a něco vylov .
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 14:27
- Nahlásit
zaujal me ten prvni bod s timto pristupem bych toho nakoupila tak pulku
https://www.naucmese.cz/kurz/jak-se-ucit-jazyky#te rmin-2017-11-16
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 14:46
- Nahlásit
OK. auticko bohuzel ne no
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 17:16
- Nahlásit
celé odpoledne připomínkuju dokument... a když ho ukládám tak chybka systému... a prd... Teď to půlhodiny Pepa hledal... není, vzorně tempy uklizený... jen linky na neexistující cíl...
Už jsem děkance volala, že to dneska prostě mít nebude... že zítra je taky den... Se fakt picnu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 17:59
- Nahlásit
Achjo...
Xerxová
. a prd...
Tohle je na palici, mne jednou kleknul notas starej (samoze fifina nic nezalohovala) a malem me trefilo, x dni prace v cudu... Pevnej nerv preju.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 18:06
- Nahlásit
Fifi naštěstí mám i psané poznámky - takže zítra to půjde výrazně rychleji... Děkanka už ví, že nic nedostane ... mám si v klídku užít koncert i víkend a prý v pondělí... No - zítra to chci udělat a poslat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 18:32
- Nahlásit
fifi vetsinou dou data zachranit, malokdy jde poskozenej disk nayolik ze ne
xerxova
to he teda dost pech... nemas automaticky ukladani treba po 30ti minutach nastaveny? vetsina editoru to umi... pokud to je v ramce jen, tak kdyz to chcipne... to snad aspon diky poznamkam to budes mit rychleji...
ja uz jedu doma, dobalit se, pomazlit s erinkou zitra po 4h rano mizim z domu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2017 18:42
- Nahlásit
Fifi
Achjo
no ach jo... ten jeho hlas byl jedinečnej a písničky geniální a kouzelná zároveň...
Ale je to takový symbolický ...v listopadu a den před sedumnáctým...
jeho písničky mě kolikrát docela držej nad vodou když se "topím".... tak dneska zapálíme další svíčku..a že jich letos je
cernej caj
užíj si výlet do Kachno kraje at chytnete dobrý počasí!
|