| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2017 19:38
- Nahlásit
budeme ve msene v nedelu 9:44 a trasa https://mapy.cz/s/2bBBa
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2017 19:47
- Nahlásit
cernej caj
OK
trochu mě překvapilo, že to máme do Mšena 2 hodiny a dva přestupy, ale pojedem tam stejným vlakem jako vy (nebo pokud budem líní, půjčíme si auto )
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2017 20:04
- Nahlásit
čaj proč vynecháváš Pokličky ?? Já je mám moc ráda I tu "červenou trasu" v údolí podle vody
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2017 20:15
- Nahlásit
xerxova
protoze za jeden vylet se stihnout vse neda a neni ani duvod...
birma
tak to je drsny sem cekala lepsi spoj pro vas, nasla sem (z hl.n) myslim jen s jednim.prestipem a o 20min driv nez my, asi jedete odjinud co
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2017 20:24
- Nahlásit
cernej caj
myslíš ten přes mladou boleslav? přijde mi strašlivá představa, že bychom jeli na kokořínsko přes český ráj
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2017 20:29
- Nahlásit
ja jwn mrkl zda mate taky spoj, moc sem to nezkoumala, takze uprimne ani netusim.ze to jede res cesky raj
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2017 20:43
- Nahlásit
Huf uf, psiska maji neco, co vy ne a ani to nikomu nepreju - blechyyyy! Neni se zac stydet, chytli to od jezka ci kocky (kterou tedy jen prohnali a nestihli vyjimecne ubezdusit), ci z lesa prinesli. Mamma mia, nejdriv drbavec od analek a kdyz uz byl klid, zaclo to nanovo, ovsem stereo vcera. Bleskova prohlidka potvrdila podezreni, ale ouvej, Arpalit nezabral?? Ja se mohla dneska psychosomaticky udrbat a psiska maji v sobe prvne v zivote chemii festovni - tabletu na blechy. Tika mi oko, aby nemeli hafici zadny vedlejsi ucinky, zatim vse ok. Neb jde okavidne o nejaky ty mrchy blesi zmutovany, kdyz je nezabil arpalit, nebylo jiny reseni. Ble, ble, ble, pry je jich ted strasne moc a jsou cim dal vic odolny.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2017 20:53
- Nahlásit
Fifi loni kolegyně řešila blechy hodně dlouho (vyvářela textil, pařila podlahy...)... nakonec skončila u Bravecta... a byl klid...
Doufám, že budeš mít taky klid. Mutanti jsou děsní - blechy i klíšťata...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2017 21:00
- Nahlásit
Xerxová
Ja je detekovala snad ihned, novy stereo drbani neslo prehlidnout. Dostala jsem pro psiska novejsi, setrnejsi tabletu, na kterou snad nejsou zadny reakce a presto udela utrum s blechama. Tak uvidime, zatim jsou 2 hod po poziti psiska v pohode, ale pro me to je celkem neprijemnej pocit. Chtela jsem spot, ale bylo mi to prave kvuli mutantum vymluveno, ac jsem se kroutila fest. Fuuuj, blechyyy, smrrrt blecham!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2017 22:04
- Nahlásit
Fifi
ježišmarjá nestraš, blechy nechci, ježka zatím oštěkávali jen přes plot, na dvůr se nedovážil, kočky zablešený tu snad žádný nejsou
znám lidi, co dávaj bravecto místo spotu a psi jsou v pohodě, ale mě se to taky ekluje
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2017 22:19
- Nahlásit
Maya
Blecha jumpuje daleko. Mne se takova chemie ekluje, ale kdyz neni zbyti... Kocky tu litaj naky podivny pres zahradu, v lese taky na psiska mohlo neco skocit. No, proste sem totok nezazila, mit zableseny psiska behem par hodin, jak kdyz probehnou nakym takovym tim klistecim hnizdem. Never say never. Cokle dostaly Simparica tabletu a musim rict, ze po trech hodinach zadna hruza se nedeje, naopak se Troldas spesl prestava usilovne drbat. Hlavni nastup to ma mit nekdy po 8 hodinach.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 05:50 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Fifi
vzpomen na moji anabazi 3 roky zpet. zabrali JEN ty tablety od veterinare, nic jinyho a ted si zaboha nevzpomenu, jak se jmenovaly. luxovala sem 2x denne, splichala zvenku, pipetovala zevnitr ale ty tablety to byl zazrak...
aspon si jim dala hned tablety (jmeno?) pac ti vymluvil vet spot, zbytecne si je nezatizila a minimalizujes tim i reakci organismu, coz je super
tak blecham zmar!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 06:53
- Nahlásit
já jsem ten barbar, co má psa ošetřeného Bravectem už třetí sezónu. Klíšťat jsou plné lesy, dokonce je máme i na zahradě Night je jednou dávkou ošetřený ne tři měsíce (jak se píše), ale vždy po celou sezónu (letos dostal Bravecto koncem března).
A nevěřím tomu, že to nemá repelentní účinek - neb je domů fakt nenosí. Zakouslé klíště najdu zcela výjimečně (a mrtvé). Spoty jsou taky pěkné sajrajty (rozhodně se nedrží pouze na povrchu kůže) a obojky bych s ohledem na jeho výskyt všude doma používat nechtěla.
Letos v létě jsem na téma špatných reakcí na tablety diskutovala s naší vetkou - hodnocení po 3 sezónách. Jediná šílená reakce (a to ještě nebylo Bravecto ale jiná tableta - název myslím od C) byla u trpasličího plemene odrostlého štěníka... ale vyšetření prokázala závažnou vrozenou vadu ledvin. Takže asi spouštěč, možná ani to ne...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 07:20
- Nahlásit
tak spis jde podle me.o to, ze ta chemie nema v organismu co delat a nekdo proste se snazi ji vyhnout co to jde, protoze z faktickyho pohledu ta chemie fakt nema v organismu co delat... moji psy chytli blechy po osetrenu prirodni pipetoh bez chemickych latek a uprimne radsi budu pravidelne - davam 4ks za rok - davat pipetu chemickou nez mit doma blechy, ale dokud jsem je nemela tak sem davala 2ks od jara do podzimu a na zimu nic. samo blechh chytli leden/unor...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 08:24
- Nahlásit
no me osobne prijde furt lepsi davat chemii na psa nez do psa
ale mozna budu mluvit jinak az dotahnou blechy
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 08:27
- Nahlásit
Maya
jenže on i ten spot a obojek se vstřebává do krve.
Petr dává Bravecto, vždycy na mě kouká, že Adam nosí klíšťata a Charles ne. Dokud nepřijdou blechy, tak já dávat tabletky nebudu, protože psovi s reakcí na obojek obojek sundám za pár dní se látka z organismu ztratí, tabletu z něj už ale nikdy nijak nedostanu a ta látka v něm bude minimáně ty 3 měsíce...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 09:13
- Nahlásit
birma
tak ja vim ze se ze spotu taky neco vstreba ale porad mam takovej pocit ze min nez jako u tablety vsechno
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 09:26
- Nahlásit
no ja taky tablety nedavam, ale obojek to se taky dostane do obehu ne?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 09:35
- Nahlásit
Maya
vůbec nevim, známá etka tvrdila, že komplikací po spotu/obojku je procentuelně víc. Já mám k tabletě prost odpor, takže mám vyřešeno. Změnit názor mě přimějou asi až ty blechy...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 11:29
- Nahlásit
tak jsem psala písemku a jsem otrávená... Povoluji všechny podklady (sešit, příklady), dávám domácí úkoly dobrovolné na procvičování (a dodávám i výsledky), nabízím konzultace... a chci opravdu základ...
Snad proto, že mají k dispozici sešit s obdobnými příklady se na to úplně vybodnou... a pak se diví.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 11:43
- Nahlásit
Xerxova
si mysleli ze to umi a ono prt
ale chapu ze to nastve
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 12:05
- Nahlásit
xerxova
tak to chapu ze kdyz muzou mit veskery pomucky tak je tristni ze je ani neumi pouzit... no to rika nekdo, koho vyrazili ze dvou skol, protoze byl linej se ucit
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 13:24
- Nahlásit
čaj nemrzí tě to někdy, že jsi to vzdala ??
jdu domů a vyrazím do lesa - je listopadové počasí - mlha, šedo, vlhko... ale psisko bude mít radost
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 13:33
- Nahlásit
Xerxová
listopadový písemky jsou nejhorší!!!
jsem otrávená
chápu, vždycky jsem se styděla i před těmi učiteli
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 13:40
- Nahlásit
xerxova
ne, byla sem po praci fakt rada ze su rada a proste moje odhodlani volnej cas travit ucenim X volnocasovyma aktivitama bylo jaksi nedostatecny a dovolena taky vychazela s odrenyma usina na zkouskovy... nejak mi to fakt nevadi, i kdyz by me mozna proces uceni neceho zajimabyho bavil...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 13:47
- Nahlásit
Xerxová
třeba my mohli na statistiku mít veškerý svoje vlastní výpisky, učila jsem se na to a stejně jsemji dala až napotřetí... Ale chápu, že to profesora štve
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 14:05
- Nahlásit
a tady maj pekne to slozeni
driv to tam takhle nebejvalo
https://www.biooo.cz/sprchovy_gel_vitaminy_pro_ple t_natura_siberica-p-5532.html?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 14:56
- Nahlásit
maya
to je super, ze to tam maji uz takhle
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 18:25
- Nahlásit
dcera mojí šéfové si bude kupovat štěníka. A já slíbila pár vět "návodu" pro první dny... pomóct - já už toho mám tři stránky a mám pocit, že tam nic není... pár vět o odběru, o veterině (očkování, odčervení, najít si dopředu veterinu...) přes vybavení, první výchovné kroky, potravě...
ukázka z mé tvorby o bezpečné domácnosti:
BACHA na kabely pod proudem ! BACHA na těžké věci, které jdou stáhnout na zem (mísa na stole na ubrusu – ubrus se hezky tahá... a mísa padá na štěně, květináč na skříňce s převislou kytkou – taky může zabít psa). BACHA na pády ze schodů a balkónů (štěně umí projít relativně malou škvírou). A BACHA na průvan. Štěníci rádi leží mezi dveřmi – a takové prásknutí dveří umí nejen zlomit ocásek či nohu...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2017 18:36
- Nahlásit
tak snad budou mit dobre vybranyho stenika.k.jejim potrebam
|