| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 06:51
- Nahlásit
týjo, to jsou pěkný boty!!!
Merrell ALL OUT BLAZE SIEVE
http://www.loap-outlet.cz/damske-nizke-boty/damske -boty-merrell-all-out-blaze-sieve-7-hnedo-modra
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 08:09
- Nahlásit
kachna
simyslim ze zeme puvodu resi standard ale ne preklady cesky preklad by taky asi neresili
botky pekny coz mi pripimina ze si musim koupit novy a nebo zkusit opravnu jestli by nebyli schiopni vymenit ten rozkousanej jazyk
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 08:44
- Nahlásit
cernejcaj
tak odstupný je jen dva mesice ne? to cloveka moc nevytrhne
jak kdyz kdysi davno byla ve vypovedi tak se mi vic libilo ze byl tejdne volnej pulden na hledani prace toz 3 mesice sem chdila v patek v poledne domu to bylo lepsi nez prachy
ale asi uz to mozna zrusili
tak asi Ferinka uz trochu hubne vsak u psa je skoro pul kila dost
ja ted prosahavala Lokina a zda se ze momentalne mam oba psy trochu hubeny
akorat ma silenej cucek za uchem uplnou placku to uz se nerozcese jsem fakt pres zimu flakala to cesani tak uz se do toho budu muset pustit a ustrihnout mu to ted uz mu snad ucho neumrzne
v
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 08:52
- Nahlásit
Maya
aktualne plati 3 platy kdyz pracujes nad 2 roky, 2 platy do 2let a plat do roka. Jenze se ti to navic prehoupne, protoze dostanes plat + odstupny do jiny zdanovaci sazby, takze to pak spis vypada v cistym jako 2,5 platu nez 3platy cistyho
to mi psala i esuska, ze kdyz su ve vypovedi, ze to plati i ted ale blby ze uz sef vi ze praci mam
tak lepsi je mit hubenejsi, to snadno prikrmis to ma chudak lokin jak selmie ty dredy se musej jedine strihat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 08:59
- Nahlásit
cernejcaj
tak to jsem ani nevedela ze ted je to nejak odstupnovany podle let
tak kdyz uz oraci mas tak jsou ty orachy dobry ale jinak je to mslo kdyz vetsina lidi hleda praci vic mesicu
on jinak ma srst necuckovaci ale ta steneci za usima je holt extra jemna si psmatuju ze Kim to mel jsko stene taky pristi rok uz to bude urcite dobry
jinak ma tu srst jinou nez spic a teda extremne lakajici k nunani zrovna nedavno to rikal i bracha ze ma takovou srst ze by ho clovek jen furt hladil
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 09:26
- Nahlásit
cernej caj
tak třeba se ještě nějaká práce vyvrbí, ale vopruz a stres to je, o tom žádná.
My jsme s Michalem zvědaví, jestli mu přidají. Jako oni si představují, že bude v práci náročný fyzicky i psychicky, domů se některý měsíce dostane až kolem sedmý (začátek samozřejmě kolem šestý ráno, i dřív), s hmotnou zodpovědností a bude mu stačit ani ne průměrný plat, náhradní volno za přesčasy a mírně nadprůměrná dovolená.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 09:28
- Nahlásit
cernej caj
odstupny do jiny zdanovaci sazby, takze to pak spis vypada v cistym jako 2,5 platu nez 3platy cistyho
tak na to hlavně mysli, až budeš příští rok dělat přiznání, jestli budeš brát míň, tak ti ten rozdíl vrátí na daních, ne?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 09:39
- Nahlásit
krizovatky pekne udelany
kachna_
ale tak zas nejde o par stovek, a takovou vejplatu jak tady uz nedostanu nikde ja doufam hlavne, ze ta prace bude fajn a platit budou jak slibili, abych to mela zas na nekolik let dobry
sem mela za to, ze jsi rikala, ze si michal rekl a ze mu to slibili?
ohledne dani vubec nevim, pristi rok si je budu muset delat sama a nikdy sem to nedelala, takze to bude asi docela makacka, aby pak na me za nejakou chybu neposlali exekutora
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 09:42
- Nahlásit
cernejcaj
pravda je ze ty podminky v praci delaj hodne a ja rozhodne bych brala mensi plat a pohodu v praci nez opak
u nas ted je obcas schiza jak jsou vsichni vystresli a je to fskt nekdy na nervy
nema jemnou srst takovou jako jinou tezko to asi popsat
kachna
co by vraceli? dane jsou procenta z platu a holt prictenim odstupneho se dostane do vyssi sazby pristi rok s nakym platem bude zase v ty nizsi
nebo jeto jinak?
Michal at se nenecha takhle zneuzivat stejne to nikdo neoceni a az se znici tak ho z fleku odkopnou
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 09:44
- Nahlásit
cernej caj
neslíbili, ale řekl si. Hele tady lidi hledají furt, třeba na směny do výroby (což by Michal šel), hůř dopadnout nemůžem, buď bude častěji doma a já budu moct jít na víc hodin do práce, nebo dostane přidáno a já budu k tomu hledat adekvátní přivýdělek, abychom vyšli.
Ale zrovna mi Net nabízel práci v Praze (30-50tis), sestavování počítačů. Tak to mi bylo líto, že bysme to ani jeden nezvládli. Nejhorší je, že mi je i jasný, že to není extra těžký, "jen" vědět, kam co strčit.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 09:44
- Nahlásit
cernejcaj
budes mit nejaky privydelky ze si budes delat dane sama? to bych teda asi nedala j kdyz slibujou prej uz jednodussi formular
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 09:47
- Nahlásit
Maya
co by vraceli? dane jsou procenta z platu a holt prictenim odstupneho se dostane do vyssi sazby pristi rok s nakym platem bude zase v ty nizsi
nojo, my máme vlastně rovnou daň! to se omlouvám za mystifikaci
jak jednak máme hodně dětí, tak jednak spadáme do daňových bonusů a druhak jsem teď pročítala Sobotkovu reformu, tak jsem se zapomněla, že to ještě neplatí. Protože nám se třeba Michalovy prémie daní víc a pak se nám to vrátí.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 09:48
- Nahlásit
Maya
mě přijde tenhle formulář dobrej docela. Sice vždycky něco doplňuju, ale jinak dobrý , vracej nám.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 09:50
- Nahlásit
Maya
teď to čtu po tobě ještě jednou. Každopádně, daní se roční zisk jako celek. Ne jednotlivé měsíce.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 09:57
- Nahlásit
kachna_
tak to by me i bavilo tohle delat a to sou supr prachy za to. To se naucis rychle pak co kam strcit, ono to jinam ani nejde
tak snad teda to dodrzi tu smluvni dohodu.
formular nevim, co myslis jakej, ale tak ja doufam, ze kdyz zajdu na financak ze mi s tim poradi.
Maya
jak rikas, me nevadi min penez a ze nebudu moct tolik jezdit ven ale hlavne aby to byla dobra prace...
no ja musim, protoze sem zrusila zivotko a protoze sem si ho v minulych letech odecitala od zakladu dane, musim to ted zas pricist jako vydelek. No a firma mi to udela jen kdyz to nepresahne 6t, ale me to da asi 8t, takze musim sama za 2017. ja to teda resila v prosinci ale oni to stihli zrusit az v lednu tak mam rok odklad na to
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 10:00
- Nahlásit
Maya
dane jsou procenta z platu a holt prictenim odstupneho se dostane do vyssi sazby pristi rok s nakym platem bude zase v ty nizsi
nebo jeto jinak?
Je to tak, že každej měsíc se ti zdaní procentem z platu a na konci roku se to celý přepočte na průměr a ten bude mít nižší, takže jí vrátěj rozdíl mezi zdaněnym odstupnym a tim průměrem podle mě.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 10:14
- Nahlásit
cernejcaj
aha tak to me nenapadlo ze jeto tak slozity s tim zivotkem
to je stejny i s duchodovym kdybych to nekdy chtela zrusit?
birma
jo jakoze by to pak mohlo delat vic nez tech tu obyklou stovku?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 10:23 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
Maya
mně loni vraceli asi 4 tisíce...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 10:24
- Nahlásit
birma
tak kazda koruna dobra, kdyz na vec prijde
Maya
s duchodovym nevim, protoze to si neodecitas z dani, ne? podle me cokoli, co si odecitas z dani a pak bys chtela zrusit by mohl byt pak danove problem a muselo by se to dorovnat. ja na duchodovy platim 300/mesic a to nesplnuju tech 12t nebo kolik rocne, abych si to mohla odecitat, takze tam nevim.
me to dela 3000 hec ale to proto, ze mam hypo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 10:57
- Nahlásit
Maya
nám vrací docela dost, protože odečítám školku, hypo, Michal si odečítá i mě. Docela bych řekla, že to je opravdu nastavené prorodinně, aby to zároveň motivovalo aspoň jednoho z rodiny pracovat. nakolik je to zneužitelné/zneužívané, to netuším.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 11:14
- Nahlásit
birmakachna
no me nevraci skoro nic co taky kdyz je to furt stejnej prijem a odecty nic
cernejcaj
no ja na duchodovy platim tsky jen 3 stovky ale tisicku mi davaj z orace a to teda pochybuju ze z toho by mi neco vraceli
ja tohle teda vubec neznam protoze skorat jednou rocne podepisu papir v uctarne a tim mam dane vyrizeny
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 11:26
- Nahlásit
Maya
tisicku mi davaj z orace
jo, co máš z orace už se dál neslevňuje , to si odečítá zaměstavatel, nemá to zatížené soc. a zdrav. poj.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 11:38
- Nahlásit
kachna_
jo, je to asi nastaveny celkem rozumne, nejlip vyuzivat vseho umej cigosi, zakladku to nema ale davek to ma vic jak pracujici clovek vypalty
Maya
no tak pokud si to neodecitas z danovyho zakladu v zuctovani, tak je to jedno, ze jo. U me jde o to, ze zivotko jsem v minulosti uplatnovala na snizeni danovyho zakladu a po vyplaceni to musim zas doplatit zpetne ty uplatnovany roky coz teda tebe se vubec netyka, ze jo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 11:54
- Nahlásit
cernejcaj
tak jasne zivotko nemam na co by mi bylo to je dobry fakt jen na to hypo a nebo deti
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 11:56
- Nahlásit
Maya
no ja mela co mi jeste kdysi zalozila maminka a chodilo ji to z uctu a ja ji to jen davala, tak sem to ted zrusila, ona by jinak urco nechtela to rusit
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 13:27
- Nahlásit
Mám práci
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 13:37
- Nahlásit
birma
jupiiii! tak moc gratuluju, kdy nastupujes?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 13:37
- Nahlásit
ještě někdy mi někdo bude tvrdit, že špic je inteligentní plemeno! Ten náš kretén právě zabloudila u ovcí ve výběhu (otevřenym)
Fičí tu děsně
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 13:39
- Nahlásit
birma
gratuluju, to je super skvělá zpráva
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2017 13:46
- Nahlásit
křivej zdravej strom (jedle) dosahující nad sousedovu střechu, co byste dělali?
1) dohodnout se se sousedem, jestli mu vadí, že bude v případě pádu měnit střechu (pojištění odpovědnosti máme, on má střechu starou)
2) zkrátit,
3) pokácet
trojku nechci, ale ten vítr dneska mě děsí celkem dost
přijde mi ten vítr silnější, než ten minulý týden
|