| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 06:39
- Nahlásit
fifi
on me jen upozornil to byla mala krizovatka a nic tam nejelo (asi i proto sem si ji nevsimla) a uz v ni sem vedela ze sem mela pribrzdit a on mi to jen oznamil. asi nejsu schopna autoskolu udelat, kdyz su fakt rada ze nejak vubec jedu ale zatim mam fakt problem vsechno vyhodnocovat, pri odbocovani mam co delat trefit se do vlastniho pruhu, tak k tomu stihat ty krizovatky tuplem nedavam... ono asi jak sou lidi co maj problem naucit se treba s pc, ja budu mit problem naucit se v aute pac fakt nechapu jak to jde delat vsechno naraz...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 06:42 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
jinak chybi, no... ale asi okolnosti proste nejsou nakloneny...
a casu je min a min na sezeni na netu
fifi
ty aspon obcas mluvis s esuskou, ne? ale i tak, neni to ono proste...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 07:55
- Nahlásit
Maya
Vždyť na jobs si můžeš zadat jak daleko od onoho města chceš hledat.
A teambuildingy fakt nemusím, ale pokud je 5 týdnů dovolené, tak mi to nijak extra nevadí, zvlášť, když nemaj potřebu ten čas tam výrazně organizovat. Být to při 4 týdnech dovči, tak kolem sebe pěkně kopu...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 08:14
- Nahlásit
birma
me by teambuildingy byli jedno, pri kolika dnech dovci sou, ale bojkotovala bych je zasadne pokud by brali z dovolene...
my sme teambuildingy vzdycky meli volno z prace na to, kdo tam jet nechtel, musel byt v praci a navic jako teambuilding i proplaceny, takze treba lanovy centrum sme sice museli odpoledne po praci, ale zas nam to zaplatila firma, tak proc ne - ale je to i tim, ze jako kancl sme tak nejak byli vsichni temto aktivitam nakloneni jako jit do lanace a vybrali sme si to sami treba misto chlastacky.
S kolegama z kanclu nicmene sme si dobrovolne i ukrojili z nasi dovolene, jak loni na raxu, tak predloni pri sjizdeni vltavy... jako tyden bych nedala, ale s jednim dnem problem nemam a podivala sem se tam, kam by to jinak nebylo realny (neznalost jazyka, auto atd)
Jak rikam, tady sem mela skvelou praci, skvely kolegy, skvelou vyplatu a skvely benefity. Doufam, ze v nove praci to aspon budou skvely kolegove a skvela prace, kdyz posledni dve jmenovany veci tam sou jak ve stredoveku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 08:22
- Nahlásit
birma
zadam a atejne mi to hleda i jinde
cernejcaj
to mam s autem stejne a zkousky sem dala taky tak to je das taky
jsemsi koupila krasnej zadni kryt na nobil a on mi asi nadzvedava kryci sklo bo co bo jak ho nasadim tak skoro nic nenapisu ze to nereaguje
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 08:43
- Nahlásit
Maya
to me uklidnilo trochu
kdyz dali papiry od kamosky segre, ktera si plete brzdu s plynem, tak bych rekla, ze pomaly rozjezdy do krizovatek a braneni provozu je mensi hrich, nez vjet na prechod 60 nebo vletet do kruhace, kdyz tam jede auto ale samo kdyzu tech zkousek se ji to podari trefit, je na tom lip, nez kdyz ja budu pomala furt
aha to je divny... je to primo pro tvuj mobil?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 08:58
- Nahlásit
cernejcaj
jj pasuje pekne ale uz jsem cetla ted ze nektery kryty to delaj holt si ho schovam az budu mit jiny sklo a nasadim zase pruhlednej silijon
ono pomala jizda nebo ze to chcipne a podobny veci nevadi jen nesmis u zkousek udelat orestpek na ty chytaky komisare pred zkouskama upozorbej u nas to bylo jedno parkoviste a otaceni do orotismeru na krizovatce
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 09:06
- Nahlásit
birma
a jeden den cca 25km vylet v tom tydnu jak budu dole u veseli nad. luznici? treba nekde kolem tabora?
Maya
neslo by to nejak osmirglovat?
no prave rikal, ze kdyz pojedu pomalejc tak me muze inspektor upozornit jednou, jinak je to na vyhazov. Na semaforech se otacet nesmis, ne? jak je to kdyz to neni svetelna, to nevim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 09:13
- Nahlásit
cernejcaj
bez semaforu prave ze si musis najet do ty bocni silnice a otocit to tam a ne to smiknout pres krizovatku
mozna je to jak kde nam prave rikali ze pomala jízda nevadi pak i ten komisar rikal ze ani blby odboceni nevadi jako ze jedes jinam nez ti rekne to se stalo me bo jeste dpodrobna cist ukazatele uz bylo nad moje sily tak jsem si spletla Tynec a Tabor jsem videla T a bylo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 09:14
- Nahlásit
cernejcaj
osmirglovat nevim je to normalka nejaky plastovy stejne si chci casem koupit ten panzer tak treba s tim to pude uvdim
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 09:17
- Nahlásit
Maya
tak v krizovatce se nesmis otacet, takze jako myslis proste projet krizovatkou na silnici a tam se otocit. Je to jeste tak, ze kdyz je to svetelna krizovatka, tak se nesmis otocit na ty silnici se svetlama, nevim teda jaka je tam vzdalenoset.
no me prave rikal, ze pomala jizda = brzdeni provozu a to ze komisar moc nebere dobre.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 09:48
- Nahlásit
cernejcaj
jskoze si z hlavni odbocis na vedlejsi a tam se teprve otocis vedle ty krizovatky
tan on podle me kazdej ten konisar jde po necem jinym proto to takhle rikaj
u nas oblibenej chytak prazdny obr parkovhste kde cary ani nejsou videt kde necha zaparkovat kousek od vchodu a pak proste pri odjezdu celyto prazdny parkoviste musis objet bo jednosmerka kdo to svihne rovnou ke vchodu tak leti
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 09:49
- Nahlásit
cernej caj
zkoušky, jsou od slova zkoušet. Dělala jsem testy dvakrát a potom jsem ještě dlouho jezdila jen mezi baráky, pak k rodičům (15 km), pak do Sedlčan (50 km), pak do Prostějova (320 km tam, cca 450 zpět )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 09:59
- Nahlásit
birma
treba neco takovyho a z cile pripadne cekam, ze pro me dojede muz, hodil by i tebe na nadrazi
pripadne kdybych nepozbyla vsech svych sil tak jeste o kus dal dojit nekam.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 10:00
- Nahlásit
Maya
takze na hlavni se nesmis otacet, ale ve vedlejsi jo?
kachna_
ale aspon ti to daly
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 10:05 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
ta aplikace "práce za rohem" mi přijde fakt dobrá
neni to ono proste...
není, i tady to chybí, nemám ráda změny k horšímu
Maya
add. školství.
Já si myslím, že ten článek pojmenoval podstatu problémů našeho základního školství
- zbytečné kvantum fakt k naučení (ono to není jen jako za nás, je to o 20% látky víc. Přidali látku, ale neubrali zbytečnou navíc)
- špatná výuka na ped. školách. Budoucí učitelé se neučí pracovat s dítětem a rodičem. Mají to zbytečně mnohem těžší. A pak přijdou do praxe. Bez zkušeností s dětmi (logicky), bez zkušeností s komunikací s dospělými, vlastně nevybavené kompetencemi pro svojí činnost.
Učitelka může být přísná, hodná, upřímně je mi jedno, jakou polohu si vybere, v jaké je jí dobře. Ale měla by si vážit sebe, dětí i rodičů. Bez toho to podle mě kvalitně nejde.
mám teď na mysli první stupeň, do druhého nevidím
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 10:11
- Nahlásit
Poslouchám radiožurnál o nějakém armádním průšvihu
"šéf odboru pro nakládání s nepotřebným majetkem" je boží funkce
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 10:18
- Nahlásit
kachna
tak ano s tim souhlasim ale v tom clanku je i spousta nesmyslu jako treba dril je spatnej - ne neni bez drilu se proste spoustu veci nenaucis, domaci ukoly jsou spatny a je jich hodne - ne nejsou a neni podle me jsou domaci ukoly dulezity a co vidim maji jich dneska deti daleko min nez jsme mivali my
a celkove mi to vyzni jako jsem rad ze se moje dite ve skole bavi je mi jedno ze spoustu veci nebude vedet hlavne ze bude umet prezentace vseho vcetne sebe a hlavne ze me nikdo se vzdelavanim meho potomka neotravuje doma
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 10:29
- Nahlásit
kachna_
to je husta funkce
Maya
podle me taky zalezi skola od skoly a od ucitele, ale myslim, ze v principu to skolstvi zkostnately trochu je a nejakej svezi vitr by neuskodil. Na druhou stranu taky nesouhlasim, ze treba neco se naucit nebo udelat ukol je spatne, ale mozna zalezi na tech cestach, jak k tomu dospet.
ono taky v situaci, kdy mas nejaky prumerny dite, ktery se s tim srovna, tak je to neco jinyho, kdyz se ti to dite nesrovna at s rezimem, narocnosti atd. Pak najednou ty problemy zacinas videt vic a jinak, coz u toho dite, co se s tim nejak srovna neresis, pac si myslis, ze vse OK a kdyz to zvlada rozumne, nemas duvod hledat problem i kdyby tam byl, protoze to nevidis na tom diteti
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 10:37
- Nahlásit
Maya
podle me jsou domaci ukoly dulezity
na to je těch názorů víc (nevím, kterej je správně).
Dle křivky zapomínání bych úkoly vůbec nezavrhovala, ale (pokud to učitel zvládne, beru to jako nadstavbu, protože vidím, že i moje šikovná kamarádka učitelka to nezvládá), výrazně bych preferovala úkoly pro každýho žáka (a ne, opravdu bych to nechtěla ve třídě nad 23 dětí, to by tu učitelku asi odvezli už v říjnu )
I na to učení drilováním. Zajímavý je třeba, co píšou holky, co se jejich děti neučily násobilku pamětně. Že se jí musely doučit, protože při šložitějších operací to většině z nich už nestačilo.
Hm, to je asi o tom, co v tom kdo chceme vidět, máš pravdu, že tam jde představit si jak zbytečný odpor proti drilování, tak rozumnou touhu po optimalizaci učiva.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 10:42
- Nahlásit
Jo a Lucka vidí dobře.
Na sedmileté prohlídce nepřečetla poslední řádek. To samé v říjnu u specializovaného očního. Absolvovala několik vyšetření, kvůli vyloučení útlaku optického nervu (má ho oslabený). Včera měla zrak téměř stoprocentní.
Na doktorce bylo vidět, že to nechápe, nakonec jsme se usnesly na tom, že je to super zpráva a že to stačí.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 11:12
- Nahlásit
kachna
tan mozna byla unavena ze hur videla?
na to uceni budou vzdycky ruzny nazory a nikdy se skolstvi nezavdeci vsem a ten v clanku prezentovany nazor me uz proste pripada extremni
skola neni a nikdy nebude herna
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 11:51
- Nahlásit
bohužel jen "projektová" výuka (všechno si vyhledáte a odprezentujete) má svá omezení. Pokud totiž nemám znalosti - tak si nepropojím souvislosti. A tak dítka mají úžasnou prezentaci o architektuře gotiky - ale zkuste se zeptat na cokoliv jiného, s tou dobou související... NIC, vůbecnic...
Už nyní jsou na VŠ studenti, kteří neumí ani maličko násobilku, neznají vyjmenovaná slova, neumí spočítat plochu čtverce (vždyť si vše vyhledám...) Nepřeháním...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 12:04
- Nahlásit
Xerxova
prave nemaji ty nadrilovany znalos jako ja ti verim a je to fakt smtny kdyz clovek vidi tu devalvaci vzdelani zapricinenou i temhla lidma co chteji aby si jejich deti chidily do skoly hrat a ne se neco ucit on uz stacijen ten humbuk kolem maturit zmatiky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 12:19
- Nahlásit
Xerxová
no tohle ale dril a biflovani stejne neresi. Videla sem to hodnekrat na vlastni oci, latka naucena jak basnicka, kdyz se ucitel na neco zeptal, 5minut ticho si zak prerikaval basnicku nez narazil na spravou pasaz kterou odrikal a kdyz nenarazil, smula. Tyhle lidi si stejne nikdy nespoji, ze kdyz berou gotiku v dejepise a v cestine, ze to jako souvisi. pro ne je to jen naucena basnicka, kterou casem zapomenou a je to uplne jedno
jo, ja taky neumim vyjmenovany slova, proste si je nepamatuju... a nikdy me nenapadlo, ze to vadi.
Maya
no to je podle me nejhorsi co muzou udelat, maturu z matiky... znam hromadu hudebne, graficky nadanych lidi, kteri proste nechapou co je to trojclenka ajak pocitat procenta...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 12:20
- Nahlásit
Maya
ja verim tomu, ze nam to drilovali hodne a stejne si to nepamatuju. Pokud ty si pamatujes vyjmenovany slova vsechny, tak ses dobra ale vetsina lidi se to stejne musi se svejma ditkama ucit znova.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 12:25
- Nahlásit
Vyjmenovaný slova neumím a mám pocit, že jsem je neuměla moc nikdy.
Na druhou stranu mě mrzí, když děti nechtěj něco vědět, protože "tohle ve škole nebrali" a myslím, že tomu napomáhá i to, že se ve škole musí učit spoustu hloupostí.
Zas na druhou stranu, Lucinka dobře a ráda recituje, to, že se za celou druhou třídu učili jen jednu básničku (nemuseli by ani nazpaměť, stačí číst) mi přijde škoda.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 12:30
- Nahlásit
cernejcaj
nepamatujes si vyjmenovana slova ale diky tomu drilu je pises dobre stejne tak si nikdo nepamatuje treba letopocty ale diky tomu alespon nebudes tvrdit ze Bila hora byla v praveku a mas povedomi alespon o +- stoleti
a kdyz uz si nepamatujes jak spocitat trojclenku tak si to v pohode najdes a spocitas protoze vis co hledas a jak to pouzit kdyz uz jsi to kdysi delala
a vo tom to je, nejde o to aby si clovek ze skoly vsechno pamatoval jde o tom ze diky tomu ma vseobecny povedomi o svete
i hudebnik si potrebuje spocit procenta z hypoteky a v ty maturite nic moc slozitejsiho navic neni pokud mu to dela problem tak nema mit maturitu
to uz proste zase souvisi s tou devalvaci vzdelani ze maturu musi mit kdekdo driv tihle lidi delali prakticke zkousky a rozhodne to bylo smysluplnejsi nez kdyz kadernice dela maturitu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 12:50 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
já nejsem proti osvojování vědomostí, třeba zrovna ty chemické koncovky považuju za všeobecné vzdělání a Bílou horu si pamatuju
kdyz kadernice dela maturitu
ale já bych třeba zrovna považovala za užitečné učňovské obory s maturitou, klidně pětileté. Něco umíš, máš k tomu i maturitu, můžeš jít dál, když se rozhodneš - pro někoho ideál.
Jako aby bylo oboje. Pro šikovné a chytré maturita+výuční list, pro šikovné výuční list.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2017 13:00
- Nahlásit
kachna_
taky si myslim, ze to je super, takhle mit moznost.
|