| Autor |
Zpráva |
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 18:58 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
PetraK
,,,vec rajče - jak jinak u mě
jsem teda zvědavě nakouknul a chtěl bych Tě velice pochválit, ten autoportrét se ti velice povedl. Fakt jako, skvělá práce, navíc z něj vyzařuje oupa supr pohoda jak si tam prostě fklídu ležíš zahleděná do dáli, no paráda. Jsi talent na autoportráty prostě.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 19:46
- Nahlásit
Fifi
litali sem a tam do baraku a ven. V euforii si asi neuvedomil, kde je a vykajdil se v psim pokoji.
pašák Trolda, konečně je z něj normální štěně
ale tak super, že se Skřítkem takhle blbnou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 19:48
- Nahlásit
mám retro jelení lůj a lančmít z Lídlu, mejdlo s jelenem už bylo bohužel vyprodaný, hned první den, asi o něj byla bitka, jako ten lůj je fakt jak bejval
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 20:11
- Nahlásit
kachna já myslím, že daleko jezdit s dítky se každý den nevyplatí. Podle všeho je i Dongo pěkná stará vesnice, stejně jako sousední větší Gravedona. Mimochodem v 15. století to tam byla nezávislá republika - historicky zajímavý je Petr z Verony (byl svatořečen jako patron inkvizitorů) neb ho místní obyvatelé utloukli sekerou. V Gravedoně by měl být zajímavý hodně starý pobřežní kostel Santa Maria del Tiglio... A zmrzlinu budou mít báječnou a kafe taky... A já osobně bych někdy popojela i kousek na kopečky - v "Íčku" ti poradí, kde jsou v okolí výhledy na jezero. (to už nehledám z mapy, neb jsme si jednou vyrazili na "vyhlídkovou pobřežní silničku" - dokonce placenou... a všechny výhledy byly zarostlé krásným mladým lesem... )
Možná by byla pro suchozemce hezká i krátká plavba - s dítky stačí vyrazit na hodinu na šlapadlo
Závidím - užijte si to mocmoc.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 21:34
- Nahlásit
pro zdejší fotografky:
třeba to některá ještě neznáte, běží to nyní necelých 14 dní
https://photos.google.com/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 21:58
- Nahlásit
zbrnd
co to je? mě to nepustí bez přihlášení a přihlášenej mám jen telefon a heslo už si nepamatuju, asi teda bude někde napsaný, ale nechce se mi to hledat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 22:00
- Nahlásit
Dali jsme si dvouhodinovku v polích, pluli a též se potápěli tentokrát oba, mikrocvičili, aportýrovali, hráli si a hledali bažantiky a potkávali se psékama. . Na závěr dělali Buborumíčci kočičku a procvičili si tak balanc a protažení údůch unavených. Já jsem si unavené údy neprotáhla, páč jsem se v klusu převlíkla a vyrazila do nemocnice za mámou. Kterážto se mi sype před očima . Pak jsem utykalááá domu, uvařila večeři a akurát když bylo hotovo, přišel Brtnik dom z charitativní akce. Byli připravovat před předáním mikroazyl -něco jako Klokánek. Nakoupil tam dětem bedny ovoce a BRumíčkůch a měl tam malýho kámoše. Vymyslela jsem, že kdyby to šlo, pozveme děti na opejkání buřtůch na chalupu.
No a nechápu jak je to možný, že to vpočítači nebylo a na RAjčeti taky ne, ale tyhle fotky jsem myslela, když jsem psala , že jsou pro Mayu aneb Rumíček si nese hadici
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 22:28
- Nahlásit
PetraK
a vyrazila do nemocnice za mámou. Kterážto se mi sype před očima
Ale nene, ja se bala optat. At neblbne a kouka jit brzo domu, at maj Bubitky koho prepadavat!
Vymyslela jsem, že kdyby to šlo, pozveme děti na opejkání buřtůch na chalupu.
To by se jim urcite moc libilo. A i takovy spani ve stanu ci pod striskou, v prirode...
Trolicek je pasicek, protapnul se po tydnu zde prvne po navsi, neresil stekajici psiska zaplotni, seznamil se s bezcem, cucel do nadrze vodni a zkoumal, zda tam by to slo... Je to hodne stenakanatko.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 22:40
- Nahlásit
Fifi
kravil se Skritkem straslivacky, litali sem a tam do baraku a ven. V euforii si asi neuvedomil, kde je a vykajdil se v psim pokoj
jeliman,jeliman jééééééééééééééééééliman'!!!
to nestihnul prostě no víš co měl fůru práce??
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 22:42
- Nahlásit
Fifi
At neblbne
blbne právě a nějak nevim jak jí nakopnout, už několikrát se mi to povedlo, ale teď ne.
To by se jim urcite moc libilo. A i takovy spani ve stanu ci pod striskou, v prirode...
já si taky myslím , zvlášť o prázdninách, kdy jiný děti budu mít zážitky a oni nic. Musím sehnat kontakt a zkusit to domluvit. Taky mě napadlo, že bych jim v zimě zaplatili výlet na Křivoklát v době adventu a Mikulášed!!
rotapnul se po tydnu zde prvne po navsi,
ááá buran vyrazil do velkoměsta
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 22:43
- Nahlásit
PetraK
víš co měl fůru práce??
Mel, to on je furt strasne zaneprazdnenej, az je najednou vyprazdnenej. Moje chyba, musim ho u tohodle hlidat, ale souziti s fenama uz naprosto v klidu. Zadna omezeni, kazda si ho jiz primerenene srovna, nastavi ty zrcadla a mantinely.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 22:44
- Nahlásit
PetraK
a ty jsou pěkný a jak to hezky nosí za koncovky, aby neprokousnul hadici, je vidět, že to je inteligentní psisko
mamka bude doufám brzy v pořádku, škoda, že nemůže jít domů, to by jí asi bylo veselejc
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 22:47
- Nahlásit
PetraK
ááá buran vyrazil do velkoměsta
Ale prd, ve velkomeste byl v patek, jen sem mu chtela dat oddech po ockovani, mel prvne i Lepto. Do viru velkomesta vyrazime ve velkym v tydnu, pekne vlakac a autobusak.
Musím sehnat kontakt a zkusit to domluvit.
Hlavne neofiko, coby soukromou akci. At neresis naky priserny predpisy.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 22:48
- Nahlásit
Fifi
ježíš, já musím s Kimem taky na očkování
he, já když si vzpomenu na první výlet do velkoměsta s Dorinem, jen jsme dorazilo, začlo strašlivě lejt a celej vejlet jsme strávili postáváním v průchodu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 22:51
- Nahlásit
Fifi
je furt strasne zaneprazdnenej, az je najednou vyprazdnene
heh si pamatuju Štajnidlo, běžel, běžel a najednou čůral a běžel a bobkoval
nastavi ty zrcadla
tak ty hlavně
Hlavne neofiko, coby soukromou akci. At neresis naky priserny predpisy.
Jo, jo to určitě. No uvidíme, zas nás neznají, že jo, tak to třeba nebudou chtít. Ale říkala jsem si, zaplatili bychom cestu,koupili buřtiky, limonády, prostor tam je..... no uvidím.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 22:53
- Nahlásit
Maya
je vidět, že to je inteligentní psisko
to má po paničce
škoda, že nemůže jít domů, to by jí asi bylo veselejc
se trochu bojím, že s za to z části může sama - velko roli hraje psychika a ona nebojuje, pasivně čeká, že za ní někdo udělá zázrak. Neudělá.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 22:58
- Nahlásit
Maya
já musím s Kimem taky na očkování
Kim je ten starsi? U nas se starici "jen ockujou".
PetraK
si pamatuju Štajnidlo, běžel, běžel a najednou čůral a běžel a bobkoval
Mno, takhle nejak to asi bylo, ale fakt moje chyba.
velko roli hraje psychika a ona nebojuje, pasivně čeká, že za ní někdo udělá zázrak. Neudělá.
Nejde ji tam vzit Bubitku? Propasovat, aby s ni musela nutne vypadnou mimo pokoj? Ci jinyho psa? Tohle je na pytel...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 23:02 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fifi
zit Bubitku?
musela by chtít jít dolů, ven. Fungovat bez kyslíku. Na plicní tohle moc nejde, propašovat psa. A ona nechce nkam jít, že je hrozně unavená, nemůže dýchat............., dneska měla řeči za který bych jí utloukla. Nenaděláš nic, musí člověk chtít, mít vůli, tu nikomu nedodám.
Ležej mi tu cíplý psi, měla bych s nima jít ven, ráno začíná třídenní marathon............ nějak se mi nechce zvednout
ad to štěněčí vyměšování - Rumíčkovi se i dneska stane, že běží a čůrá zároveň má zkrátka furt naspěch
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 23:08
- Nahlásit
Maya
no je to takové jakože když a proto
http://www.zive.cz/clanky/fotopruvodce-google-phot os-je-dropbox-pro-vase-fotky/sc-3-a-178565/default .aspx
nemám to nastudované tak to neumím krátce a výstižně popsat
prostě gůglslužba na ukládání fotek, vlastně takový gůglrajče jen to bude asi trochu lepčí a perspektivnější
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 23:11
- Nahlásit
Maya
a ty jsou pěkný a jak to hezky nosí za koncovky, aby neprokousnul hadici, je vidět, že to je inteligentní psisko
Dorotka taky nosila hezky hadici za koncovky, a kdyz to neteklo, tak je rozdrtila stolickama. Pak to uz teklo.
PetraK
dneska měla řeči za který bych jí utloukla. Nenaděláš nic, musí člověk chtít, mít vůli, tu nikomu nedodám.
To nemuzes, kdyz clovek nechce. Chjo, utluc ji, zmlat ji, at se vzchopi!
ráno začíná třídenní marathon...
Zvladni to!
Rumíčkovi se i dneska stane, že běží a čůrá zároveň má zkrátka furt naspěch
Nektery psove se zkratka predchazej.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 23:13
- Nahlásit
Maya
mám retro jelení lůj a lančmít z Lídlu,
konečně se Maya dočkala!! to fakt v lidlu mají?
zbrnd
Jsi talent na autoportráty prostě.
pane?? já tušim legraci, ale vzhledem k zážitkům svým ji nevidím asi bude nutno Doně Debilitě trochu napověděti.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 23:14
- Nahlásit
PetraK
paní ono je to těžký, každý to vidíme a cítíme po svým, někdy se nám chce někdy méně, někdy vůbec ... Tobě se taky třeba nechce to či ono a zas jiný věci se Ti chtějí a já myslím, že vím, že se to takhle může týkat jakékoliv oblasti našeho bytí a mnohdy nad tím ani nedumáme, jestli se nám chce nebo ne, prostě se jen nějak na základě svých pocitů chováme ...a chápu, že je teda fakt, že těm druhým, co na nás oukaj se to někdy špatně akceptuje ... no ale třeba je to jinak...kdo ví
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 23:17
- Nahlásit
Fifi
Chjo, utluc ji, zmlat ji, at se vzchopi!
se trochu bojím, že ji paradoxně léčba zabíjí. Zvykla si na ten debilní kyslík, dávají ji léky na kašel, na spaní na nervy............ na všechno.......... a ona jak kdyby se v tom našla neznám ji takovou. A to je fuck, to nemá cenu to rozebírat.
Zvladni to!
no to musim jinak mám průůůůůůůser, jak řiká pan náměstek
Nektery psove se zkratka predchazej.
ano on jest občas dosti překotný
dneska byl zas ftipnej. Dělal borderu. V tak vysoký trávě, že jsem nemohla vůbec tušit, kde je. SE divim, že jsme se vůbec dostali domů, páč von leží, leží, pase, pase a nehne se stejný jako u bažantů. Vystavuje a není boha, kdo by ho z toho dostal
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 23:19
- Nahlásit
zbrnd
paní ono je to těžký, každý to vidíme a cítíme po svým,
myslíš mámu mojí , tetkon? Já vím, ale byla by to škoda, ještě není čas . Ale mámě asi došly síly . Můžu jí pomoct je najít, ale nemůžu jí donutit je použít. Vím to. no.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 23:23
- Nahlásit
PetraK
kdepak legrace, kuásnej autoportrét, sice je zhruba rok starej, ale to vlastně oupa přesně vodpovídá
http://zrzavec.rajce.idnes.cz/Stajn_3_mesice/#P704 0012.jpg
jen k tomu dodám, že aby to nebylo nefér, tak vyjádřím i pohled na mé vlastní veličenstvo v identickém období, sice to není autoportrét, ale je to podobně výstižné z mého pohledu
tak tu mě máš
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 23:30
- Nahlásit
PetraK
Zvykla si na ten debilní kyslík, dávají ji léky na kašel, na spaní na nervy............ na všechno.......... a ona jak kdyby se v tom našla
Potrebuje odtama vypadnouti. Hodne sil, pani.
dneska byl zas ftipnej. Dělal borderu.
Pruhy taky cihaj! Pruhy delaj profi borderu! A pak straslivackej prepad, perdeli ci na tupika, zakus do hrdla zespodu ci do nohou! Je to pitbul!
Vystavuje a není boha, kdo by ho z toho dostal
Krasne pekne se naucil, ses pasak. Twe, musim naucit vystavovat pruhy, to bude unikat!! A pekne s jednou nozkou vzhuru, to dela uz i na krtka.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 23:32
- Nahlásit
PetraK
tetkon?
Ano. No ale zase znova Ti napíši, ona volí tím, že se nějak rozhoduje a ty nevíš možná proč, možná si to ani ona neuvědomuje tak, aby Ti to mohla sdělit a třeba vůbec nevolí to, co Ty "vidíš", že volí .... nebudu Ti tu rozepisovat nějaký fantazie, ale prostě třeba, kdyby jsi věděla i to, co ona ví, ale třeba si ani neuvědomuje, že ví, jen podle toho jedná, řekla by jsi si, že to dělá vlastně super. Ten svět je prostě na nás asi složitej a my mu vlastně vůbec nerozumíme. Třeba se snaží víc než si umíš představit...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 23:39
- Nahlásit
zbrnd
Třeba se snaží víc než si umíš představit..
však jo. já na ní netlačím, nebo tak. Ostatně to je vždy volba tý konkrétní bytosti (fučik zda člověk nebo jiný tvor). Jen si myslím, že prostě ještě není čas, tělo je relativně v pořádku. Ale vím, že máma poslední dobou spoléhá zbytečně moc na pomoc jiných, či nějakých prostředků. Jenže 90% toho je o tom, že já musím mít tu vůlí. Když ji nemám, nepomůže mi ani svěcená voda. . Když ji mám, můžu zvládnout mnohé i když pochopitelně ne všechno.
Mám příklad ve své blízkosti, kdy ten člověk zvládnul a zvládá neuvěřitelné. Tam se snažím hledat inspiraci.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 23:43
- Nahlásit
Fifi
Potrebuje odtama vypadnouti. Hodne sil, pani.
no potíž je, že aby mohla vypadnout musí být stabilizovaná....a to díky těm serepetičkám není. Ono je to tak trochu i v personálu. "donutila" jsem mámu, že vstala z postele a dokohátala se ke dveřím oddělení, aby mi otevřela . Jo je to námaha, je, ale je to pohyb, není to pasivní ležení a čekání na cosi........je to o tom, že to dokáže sama.............. a sestra jí bohužel řekla, že se má pohybovat jen s kyslíkem. S kyslíkem, kterej je víc než návykovej . A kruci ta máma tam furt jinak jen leží........... jenže pak je pro ně dušná a pro ně je to práce....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 23:45
- Nahlásit
Fifi
Je to pitbul!
no však jo, picbům kříženej s bordelou!
Krasne pekne se naucil, s
jenže........... když nevíš, kde přesně v tý vysoký trávě je? A ten bažant se nechce hnout? a ty už potřebuješ jít??? Ešusa jsem z tohodle vypískala, jeho ne, prostě neodejde a ne.
jednou nozkou vzhuru, to dela uz i na krtka.
no ale!! to bych velevyužila!
|