Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
denyk
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 14:15
- Nahlásit

cernej caj
fotky hezký, z mého okolí je jich tam dost
Ikdyž některé na mě moc vyumělkované....
Ale s tím vlčím mákem a ta jak sem dávala Birma, jsou moc hezký

PetraK
tak co říkáš na tu kobylu? Myslíš, že se chovala tak jen proto, že byla tma? Nebo jsem jí prostě štvala svojí přítomností

birma
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 14:19
- Nahlásit

denyk
s tím vlčím mákem a ta jak sem dávala Birma
to ne já, to kafe

denyk
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 14:22
- Nahlásit

birma
ještě jednou:
jo? Napsala jsem to dobře

birma
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 14:23
- Nahlásit

všestrannej "vořech" - strašně se mi líbí ta radostnost

birma
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 14:24
- Nahlásit

denyk
ech, jsem slepec pardón, pardón, se omluvuju!

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 14:24
- Nahlásit

denyk
kobyla jakožto zvíře stádní a útěkové se snadno plaší zrakovýma vjemama, proto taky mívaj často mezi lidma klapky na očích, tudž se dá s vysokou pravděpodoností předpokládat, že se tě lekla, vono v noci, je lepší si s tím koněm nejdřív pokecat než mu vlezeš na voči, zvlášť když tě nezná, nebo jsi udělala nějakej rychlejší pohyb, o kterém ani nevíš a ona se ho lekla

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 14:27
- Nahlásit

birma
video hezký. ale jinak zrovna frisbee já považuju za nejblbější sport pro psa a z koukání na to mi akorát cuká nerf

denyk
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 14:28
- Nahlásit

birma
slepec pardón, pardón, se omluvuju
v pohodě

Maya
zvlášť když tě nezná, nebo jsi udělala nějakej rychlejší pohyb, o kterém ani nevíš a ona se ho lekla
jo vlastně máš pravdu, on mi pak říkal, abych na ní mluvila...
No já jsem s koňma až takhle do styku nepřišla, tak nevím

birma
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 14:34
- Nahlásit

Maya
zrovna frisbee já považuju za nejblbější sport pro psa a z koukání na to mi akorát cuká nerf
neumim posoudit. Přijde mi, že každej sport můžeš dělat tak, že toho psa odpravíš a každej mu můžeš uzpůsobit tak, že se budete oba bavit a on to neodsere zdravotně

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 14:49
- Nahlásit

birma
podle mě zrovna tohle nejde dělat tak, aby to ten pes přestál bez následků, nemluvím samo o tom, když někdo dvakrát do roka hodí psovi talíř
ale já jsem na ty psí hnáty háklivá a tohle bych prostě svýho psa nenechala dělat ani omylem
denyk
no jo, si vem, že když se někde na prérii vedle něj něco bez řeči zjevilo, tak ho to akorát chtělo sežrat

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 14:49 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

designový věci, celkem se mi to líbí
https://www.houseofsmart.com/lucky-sticky-pad-hold er-black

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 14:50
- Nahlásit

a ty myši jsou super
https://www.houseofsmart.com/desk-office/mouse-tai l-cable-tidies

denyk
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 14:57
- Nahlásit

Maya tak ja ji to priste vysvetlim, ze jako kone nepapam. Navic i to ze ma 14 mesicu tak je to jeste (ponekud prerostle) mimino....

birma
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 14:57
- Nahlásit

Maya
já jsem na to taky citlivá. Jen si myslim, že ve chvíli, kdy to majitel bere jako sport a je srozuměnej s tim, že pes musí být řádně nasvalený, protáhnutý před i po výkonu, před výkonem rozehřátý a po něm vykrokovaný, přizpůsobí tý zátěži stravu a spousta dalších věcí (třeba různý masáže...), tak je to pro toho psa furt lepší a pro jeho pohybovej aparát míň namáhavý, než když má někdo psa půl roku zavřenýho u boudy a pak se rozhodne, že ho vezme na 20 km ke kolu, předtim ho nezahřeje a pak ho ještě uřícenýho šoupne zpátky k tý boudě. Při každym sportu něco trpí - při obranách krční páteř, při agi páteř a přední nohy, při flyballu přední nohy, při různejch tahacích disciplínách to může bejt páteř, tlapky... Snad jedině pachovky a volné proudění prostorem je v tomhle bez následků. Ale prostě si myslím, že rozumný majitel, který si uvědomuje rizika toho kterého sportu, to dokáže dost výrazně zmírnit (i třeba tím, že dojde k tomu, že jeho pes má takovou a takovou postavu a velikost a tak s ním nebude dělat některý z těch cviků, protože to pro něj je nadměrně zatěžující)

birma
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 14:58
- Nahlásit

Maya
jooooooooooo! já chci myšiiii!

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 15:04
- Nahlásit

cernej caj

le lepsi nez zakazy by byla osveta a vedeni. (

to by byla, jenže......... aby to pak fungovalo, to by bohužel muselo bejt jiný povědomí v lidský společnosti a spešl u nás, kde převážné procento lidí přemýšlí nad tím jak co kde očůrat.

Ale to je fučík, já jsem prostě moc přísná, vím

# Zasláno: 17 Zář 2015 14:15
Citát - Nahlásit

cernej caj
fotky hezký, z mého okolí je jich tam dost
Ikdyž některé na mě moc vyumělkované....

denyk
tak co říkáš na tu kobylu?

nejsem velkej koňák, ale vidím to jako Maya. Já vždycky k neznámýmu koni přistupuju s tím, že ze mě rozhodně nemusí bejt radostnej, že mu narušuju jeho kruhy, nevím o něm nic, počítám s tím, že kůň je zvíře plašivý, takže dávám já jemu prostor se se mnou seznámit a pak až vejdu v kontakt. Čemuž se kdysi divil Brtnik, páč jsme po sto letech dorazili tam, kde jsem u koní vyrůstala a já se podle jeho představ nenahrunula k ohradám a nešla pomalu rovnou do stáda s nabídkou kvalitní mrkve (a sám stál v uctivý vzdálenosti) . Navíc byla tma.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 15:12
- Nahlásit

birma
tak možná jo, ale já když vidím tyhle větší psy skákat takový vejšky, tak je mi prostě eklhaft, myslím, že pohyb u kola jakožto vytrvalostní běh je psovejm kloubům původně vlčím mnohem přirozenější než tyhle skoky, na tyhle dopady má podle mě klouby uzpůsobený klokan, ale ne pes
PetraK

Jaký je rozdíl mezi Němcem, Angličanem a Čechem, když uvidí nápis: "Vstup zakázán"?
Němec si řekne: "To je bez debat, je to zakázáno, půjdeme jinam", a odejde.
Angličan nadává: "To je bezprecedentní popření mých občanských práv", a jde si stěžovat.
A Čech si pomyslí: "Co tam tak může být, že je to zakázané?", a jde to prozkoumat...

birma
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 15:21
- Nahlásit

Maya
já když vidím tyhle větší psy skákat takový vejšky, tak je mi prostě eklhaft, myslím, že pohyb u kola jakožto vytrvalostní běh je psovejm kloubům původně vlčím mnohem přirozenější než tyhle skoky
to určitě, ale 20 km můžeš pojmout vytrvalostně na 2-3 hodinky lehkym klusem, nebo to vohulit a bejt za 3/4 hodiny doma (což jsem teda měla v tom druhym extrému na mysli spíš). Zas je otázka, co je větší pes a co jsou "takový vejšky" (mně tam nic echt vysokýho nepřišlo, řekla bych, že to bylo hodně udělaný úhlem kamery, ale nekoukala jsem na celý to video). Tyhle zvířata maj mít okolo 15 kg a to pro mě větší pes neni. Třeba s Adamem bych nic takovýho nepodnikala, protože mi na to přijde těžkej. Ale třeba kamarádka dělá dogfrisbee (i když mám pocit, že takový to chytání na dálku a ne tyhle triky) s drobnějšim bosíkem.
Svůj názor bych asi shrnula tak, že každý sportování se psem začne bejt pro toho psa nebezpečný ve chvíli, kdy u člověka převládnou ambice nad starostí o psa a/nebo když člověk nedokáže odhadnout náročnost tý činnosti pro psa - což je třeba spousta lidí, co jezdí na agi neofika - na trénink jdou jednou za měsíc nebo i míň, ale pak pes skáče na plný výšce, takže výš než je jeho kohoutková výška. Pokud s ním v mezičase nic nedělají, pořádně ho neprotáhnou a nerozcvičí, tak máš průser hned a přitom jsou to většinou ti, co ti řeknou, že nemají žádné ambice a dělají to jen pro radost (na rozdíl od těch, kteří se tomu věnují víc a dělají to asi pro peníze )

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 15:22
- Nahlásit

Maya
A Čech si pomyslí: "Co tam tak může být, že je to zakázané?", a jde to prozkoumat.

jojo tak nějak no.

ad frisbee - to vidím stejně tak jako ty - přijde mi to velká zátěž

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 15:27
- Nahlásit

birma
15 kg je pro mě už větší pes
jako samo můžeš psa oddělat čímkoliv, to jasný, ale zrovna u frisbee mi prostě přijde, že tam je to přímo v podstatě věci, protože to jaksi bez těch skoků moc dělat nejde na žádný úrovni, stačí se podívat na videa ze soutěží

birma
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 15:32
- Nahlásit

Maya
tak bez skoků nejde ani agi ani flyball já s tebou souhlasím, že je to pro psí klouby náročný sport. Jen si prostě myslím, že rozumným přístupem majitele jde to riziko dost minimalizovat a prostě je pro psa horší, mít majitele, co to riziko neumí odhadnout, i když nedělaj nic na vyšší úrovni, než dělat vrcholově frisbee s majitelem, kterej si je plně vědom, jak náročnej to je sport a přizpůsobí tomu péči o psa.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 16:55
- Nahlásit

maya
vtip supr, presne tak si to castecne taky myslim, ze funguje ta psycholie zakazu hlavne u nas

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 18:12
- Nahlásit

rumštááájn
Tak jsme s Luckou probíraly cestovní prostředky, jak jezdí děti do školy.
"No a jak se dostávaj tvoji spolužáci do školy?"
"my jezdíme autem, Lucka chodí pěšky a Štěpánka jezdí s dědou bagrem"

A dneska jsme roznášely letáky. Děti to nebavilo a když jsem v jednom domě dávala letáky do víc schránek, Kačka se tak na mě podívala a říká "mělas jim tam ty letáky dát všechny"
(myslím, že tuším, které dítě nebude moct dělat věci, kde se dá podvádět )

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 19:21
- Nahlásit

kachna_

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 19:27
- Nahlásit

doufam, ze nikdo neodleti, ani vlkum strecha a tak, pac u nas brutalne fuci, ze mam skoro strach podle tech zvuku, ze to odnese celou vesnici...

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 19:29
- Nahlásit

Huufstajn, deadline splnen i za cenu 24hodinovy sichty, nejak mam zase prevracenej rezim. Sem vas jen letem svetem prolitnula.
Esuskoo
Doufam, ze dnesni kontrola Bububu byla v paratku!
Xerxova
Krasny fotos, ja bych poznala leda prd, tam jsem taky nebyla.
Darenko
S tim ockovanim bych asi pockala, kdyz mela srajdu. Nebo o tom aspon rict vetovi.
Fajka
Kdyze si pro mimi jede/te?

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 19:32
- Nahlásit

cernej caj
Jo a cajdo, na nejaky prochazky se o vikendu s Ferinkou vyprdni. Dobre ji tim neudelas, zkus do pondelka s ni dodrzovat co nejvic klidovej rezim, max kratka vychazka na voditku, vycurat, vyvencit na par minut... Drzim palce.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 19:35
- Nahlásit

cernej caj
u nás taky fučí, co jsem koukala na radar, jde obr mrak a někde u denyky už bude
mám pastelky, vypadaj supr, jsou tenčí než ty co mám, tak se budou asi líp držet a těch barev, jsou tam i štětce a ořezávátka, ale malovat s nima budu až o víkendu, ještě mám kousek rozdělanýho obrázku, pak uvidím co si nechám, zbytek daruju děterm
kachna_
to je jak moji synovci přes kopírák, starší poctivě a všechno musí bejt přesně, mladší vojebe co se dá

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 19:53
- Nahlásit

Fifi
jj, to me jen napadlo, ze kdyz jedeme k tchanum, tak je na projiti zastavbou asi 10minut k rybniku, zatimco u nas je to k okraji vesnice 200 metru, tak mi slo spis o to, jestli bysme mohli dojit az k rybniku a zpatky. U nas chodime zacuchat na zacatek pole a zpatky, aby nebyl jen chodnik a nic, ale tam to bude naprd, nekam teda prejedem autem

Maya
uzij si pastelky

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2015 20:01
- Nahlásit

cernej caj
tak 10 minut k rybníku může, ale na vodítku a pomalu, nelítat

<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání