Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 14:24
- Nahlásit

Fajka
ceny, koukám tak nějak normální http://www.puppyfind.com/for_sale/?breed_id=285

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 14:25
- Nahlásit

100 let módy, hezký, akorát takový od 10 k 5
https://www.facebook.com/chalany/videos/9837869716 78099/?fallback=1

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 14:38
- Nahlásit

Fajka já mám teď v blízkosti neuvěřitelnou haskounku. Kolegyně v práci měla haskounku spoustu let. Klasickou. Trošku "asociál" , ale perfektně tahající kolo, lyže, běhající na opasku (kolegyně je sportovní - byť neoficiálně, organizované běhy nerada). Doma psice střídala dle libosti velkou zahradu a domácnost. Ideál.
Nyní má mladou haskyni. Bude jí rok, má ji od štěníka. S PP - někde z Moravy. Ta čubina je neuvěřitelný komediant. Ta je snad křížená s pudlem. Panáčkuje, válí sudy, běhá agility - svoji paničku (otitulovaná vědecká pracovnice) dohnala až na letní psí tábor . Poprvé v životě chodí někam organizovaně - neboť to zvíře CHCE cvičit. Pochopitelně že běh je jejich každodenní zábava.
Kdybych je neznala - tak bych řekla, že je za tím nesmírný kus dřiny, jak haskouna takto dokonale motivovat k libovolné ptákovině. Ale ta čubina se fakt cvičí sama. Zcela jistě výjimka potvrzující pravidlo - ale to by byla čubina pro neteřku jak dělaná

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 14:39
- Nahlásit

Maya
no ja nevim, podle me to je skoro hrozny furt, co se povazuje za supr a treba muset nosit rukavy tak ze me leje vetsinu roku, su ochotna je akceptovat leda na mikine

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 14:45
- Nahlásit

cernej caj
no tak já bych to taky nosit nechtěla, ale jen že dřív ženský vypadaly jak ženský a bylo to hezký, kdežto dneska ten boyfriend look je naprostá úděsnost
ono to taky není komplet žejo, v osmedáátkách takový příšerný šaty taky moc ženskejch nenosilo a v šedesátkách si myslím, že většina měla kalhoty do zvonu a ty šedesátkový košile a dneska taky každá nenosí ty boy rozervaný hadry

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 14:47
- Nahlásit

Xerxová
no jo, ale jak takovou čubinu poznat ve štěněti, toť otázka

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 14:47
- Nahlásit

Maya
tak je pravda, ze kdyz uz volit nejakou hruzu, tak asi lepsi nejaky 70tky, ale ono je to tezky, pac zas urcite je pohodlnejsi boyfriend look (at je to jak chce divny) nez nejaka roba s klobouckem a pepikem/bobikem (jak se sakra jmenuje ten nahradni zadek)?

birma
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 14:52
- Nahlásit

cernej caj
jak se sakra jmenuje ten nahradni zadek
honzík

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 14:53
- Nahlásit

birma

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 14:55
- Nahlásit

jo a Fifi dostane domácí úkol:

hledáme s (jinou než haskouní) kolegyní na konec září fenku. Střední, líbivou, ne štěně, ale ne starého psa (tak tři roky klidně). Snadno ovladatelnou, veselou, snášející jiné psy. Čistotnou... Prostě dokonalou

Určena je pro starší dámu, která v krátkém čase ovdověla a přišla o krásnou střední (šestnáctiletou) kníračku. Nechce štěně (ani knírače). A raději by ani ne křížence knírače - neb byla zvyklá na úžasně vypadající a upravenou psici. Když knírač, tak krásný... Ona nyní chce "vořecha". Klidně potřebujícího úpravu, o psa bude dokonale postaráno.

V případě jakýchkoli problémů bude péče o psa zajištěna - půjde ke kolegyni do smečky (dětí i psů mají doma víc - perfektně socializovaní jsou úplně všichni ) Psice bude tuto smečku znát - z víkendů. To je předem domluveno.

Psice bude v Praze v bytě, o víkendech a v létě v Českém Ráji.

Můj úkol je rozhodit sítě - pokud přeskočí "jiskra" - dojedou s paní kamkoli. Ale až na konci září.

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 15:06
- Nahlásit

cernej caj
tak pohodlnější je vícero oblečení, akorát ten boyfriend look je fakt výrazně asexuální, asi reakce na ten dnešní trend, že chlapi maj vypadat jako ženský a naopak
třeba hippie může být pohodlný taky, když už, navíc s těma dnešníma materiálama by to bylo ještě pohodlnější, ale ženská v tom může vypadat sexy
tohle je třeba už přehnanej příklad, ale třeba džíny a jednobarevná košila v tomhle stylu vypadá docela hezky

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 15:09
- Nahlásit

Xerxová
nebyly nějaký podobný fenečky v těch skřivanech nebo kde?

Fajka
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 15:09 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Xerxová
Kdybych je neznala - tak bych řekla, že je za tím nesmírný kus dřiny, jak haskouna takto dokonale motivovat k libovolné ptákovině. Ale ta čubina se fakt cvičí sama. Zcela jistě výjimka potvrzující pravidlo - ale to by byla čubina pro neteřku jak dělaná

no jééé je to by byla nadšená noo to jo to rozhodně
kožich haskouna a nadšení ovčáka, to by se jí líbilo... no beztak z toho zas bé nějaký jelito nebo cácorka nebo trolda

Fifi
Dej pusu Troldoj!
https://www.facebook.com/oldmosswoman/photos/ms.c. eJxFj8kRBDEIAzPaAsSZf2JrY~_x5djUIka5gMoUjjeiXzR4EM jZthiQt7xLDbLw8KM48lvLyMrHr0d7zMDnvfS1MfsErOOrmu6x pKaubV5vT5Pro~_xnDnS81~_cyk3Zef7z6O6QOhnid~_3HmY~_ zB0~;4~_173vcPnr~_w~;t373PJ49O3~;nASQ8s~-.bps.a.27 1451896257704.61187.145229122213316/86431067030515 4/?type=1

Fajka
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 15:20
- Nahlásit

Maya
ceny, koukám tak nějak normální
týýjo 3500 doláčů je normální cena jo??? ale pravda jsou tu i levnější

no já myslela že je to velký tak jako šiba cca. nebo je to větší?

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 15:23
- Nahlásit

Fajka
ceny tam vidím od 800 doláčů, tak počítám jako normální kolem tý tisícovky
nevím jak přesně jsou velký šiby, píšou že to má kolem 33 cm, Dorin má 35, tak to beru, sže je to tak +- tak nějak, je to jak šeltie prostě asi

birma
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 15:25
- Nahlásit

Xerxová
fenku. Střední, líbivou, ne štěně, ale ne starého psa (tak tři roky klidně). Snadno ovladatelnou, veselou, snášející jiné psy. Čistotnou... Prostě dokonalou
třeba takovou? nebo sladce střapatou? nebo jenom roztomilou?
A Dorotka, co se mi ji nepovedlo vnutit Fajce neni dost střední?

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 15:26
- Nahlásit

Fajka
a nebo by mohla mít ovčákošpicoidního islanďana, vlastně křížená bordera se špicem, akorát zase no co mám poslední zprávy, je u nás jen jeden pes ale dá se koupit v Německu tuším
ale levnější než kai nebude
http://www.bing.com/images/search?q=icelandic+shee pdog&FORM=HDRSC2

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 15:27
- Nahlásit

birma
ta poslední je teda fakt roztomilá

Fajka
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 15:28
- Nahlásit

ty vogo no jo!

ted jde oto jestli pak poděděj ty lepší vlastnosti a nebo ty horší

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 15:30
- Nahlásit

birma no - dokonce i tento web jsme prohlídly... ale já bych raději nějakou osobní zprávu - aby ta dáma nedopadla jako ty s Adamem...

Fajka
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 15:31
- Nahlásit

Maya
koukám že na agi vlohy maj!

birma
A Dorotka, co se mi ji nepovedlo vnutit Fajce neni dost střední?
na mě vůbec nezáleží a já do toho až tak moc kecat nechci jen se snažim rozmluvit uplný úlety...

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 15:34
- Nahlásit

Fajka
no tak ono už se to zkřížilo někdy před 50 rokama, takže by to jaksi mělo bejt trochu vyprofilovaný, ale pasení s tím lze a nemá to lovecký pud, co taky na Islandu s tím, žejo
ale koukám na agi, to je fakt víc špic
https://www.youtube.com/watch?v=E-OG9NwNyFM

birma
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 15:46
- Nahlásit

Xerxová
já bych raději nějakou osobní zprávu - aby ta dáma nedopadla jako ty s Adamem...
na to je podle mě nejlepší vybírat z malejch soukromejch útulků a psů v dočaskách. Protože v klasickym útulku se ten může projevovat výrazně jinak než pak v rodině.
Navíc Adam je diagnóza - nějak už normálního psa ani moc nechci

Fajka
na mě vůbec nezáleží a já do toho až tak moc kecat nechci
tak do toho nekecej, stačí sem tam malá sotva postřehnutelná poznámka...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 15:54
- Nahlásit

birma já vím, že pro tebe bude každý další pes zase výzva... Ale tohle má být společník pro starou dámu. Nemusí to být pecivál (ona je psí), ale přeci jen je potřeba snadná ovladatelnost a co nejlepší fungování venku při procházkách i doma. Prostě pes, který by tebe nezaměstnal

birma
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 15:57
- Nahlásit

Xerxová
já tomu naprosto rozumím fakt si nemyslím, že zrovna Adam je pes, kterýho by každej zasloužil

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 16:25
- Nahlásit

birma no třeba pro mě by byl Adam za trest. Jak já jsem spokojená se zviřoněm, kterému stačí ráno půlhoďka, odpoledne procházka (ať už lesní volná nebo městská vodítková) a jinak je až na pár zahradních tryskoakcí klidný hodný pohodový povaleč.

Když je potřeba, přežije přiměřenou zátěž fyzickou i psychickou, ale nijak extra nás ani jednoho nezatěžuje víc, než je potřeba

birma
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 16:43
- Nahlásit

Xerxová
Jak já jsem spokojená se zviřoněm, kterému stačí ráno půlhoďka, odpoledne procházka (ať už lesní volná nebo městská vodítková) a jinak je až na pár zahradních tryskoakcí klidný hodný pohodový povaleč.
Však to je Adam taky Ráno tak hodinka až tři a většinou o něm do večera nevím

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 16:50 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Xerxová
jo a Fifi dostane domácí úkol:
Sim, pancelko, ja bych neco mela, s mou slabosti pro pruhy jiste pochopis...
Tahle fenka by mi prisla coby ideal.

Ehm, tedy ideal... Ten se malokdy u utulkace zadari. Mluvila jsem ted s pani, u ktery Ajky je, je to pry uzasna fenka, vahove kolem 7 kg a takova "nizsi stredacka". Jen potrebuje trpelivyho majitele, ktery ji da cas na aklimatizaci, trva, nez si na novyho cloveka zvykne. Ovsem pak je to pry ideal, venku chodi na volno, mazlivka, tulivka, cistotna... Tak to zkus pani preposlat, kdyby ji padla do oka, at se ozve primo na to tel.c. a domluvi si treba navstevy v zari. Pokud nepadne, budu hledat dale.

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 16:57
- Nahlásit

Fajka
Dej pusu Troldoj!

Nedam, je to dobytek a ma drzku plnou hliny!
birma
Navíc Adam je diagnóza
Ma pravdu, to devce.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2015 17:11
- Nahlásit

Fifi dík za první "vlaštovku". Jen se bojím, že bude prohlášena za malou. Paní má velikostně představu střední kníračky (kolik váží taková knírka netuším). Jen vím, že jediný "vořech" ve smečce u kolegyně (nalezenec pinčoidněvipetoidní) asi pětikilový jí připadá malý.
Ale v pondělí předám

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání