| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 11:49
- Nahlásit
kejtlin
mě bolí celý oko a je oteklý, jen doufám, že je to z únavy
to doufej, protože ......
Slovákovi vyoperovali z oka deseticentimetrového červa
Slovenští lékaři zažili minulý týden podobný šok, jako před časem jejich kolegové v Bombaji. Jozef Zmatek (72) z obce Dedinka v okresu Nové Zámky měl v oku deseticentimetrového červa. Ind Krishnamurthy měl v oku červa ještě o tři centimetry delšího.
Zvětšit obrázek
Detailní záběr na operované oko.
FOTO: Radek Plavecký, Právo
Dnes 10:50 - Bratislava
Zmatek přišel minulý čtvrtek k očnímu lékaři s tím, že ho bolí oko. „Bolest v oku jsem pocítil ve středu, dal jsem si kapky a doufal, že bolest ustoupí. Když se tak nestalo, jel jsem na pohotovost do Nitry. Sestřička si všimla, že se mi v oku něco hýbe,“ řekl Zmatek deníku Nový čas.
Zdravotní sestra viděla v televizi reportáž o zmíněném Indovi, a tak nic nenechala náhodě a přivolala lékařku. Operační zákrok trval několik minut. „Po operaci se mi ulevilo. Červ měl délku deset centimetrů a nikdo nedovede vysvětlit, jak se mi dostal do oka,“ uvedl Zmatek.
Lékařka to šla zapít
Lékařka se pacientovi po zákroku přiznala, že po takovém zážitku půjde domů a dá si dvě deci vína, protože něco podobného ještě ve své praxi nezažila.
Zmatek říká, že doposud byl zdráv a nic mu nechybělo. „K lékaři jsem chodil pouze na pravidelné prohlídky. Věřím, že moje trápení s červy v těle už tímto skončilo,“ dodal.
Video
Lékaři vyndali Indovi z oka živého třinácticentimetrového červa
Zda měl v oku vlasovce očního (Loa loa) jako jeho indický souputník, objasní až laboratorní testy. Tento tvor se za několik let vyvine z larvy v červa dlouhého tři až sedm centimetrů. Loa loa se vyskytuje především v tropech. „Nikde jsem nebyl, nechápu, jak se tam dostal,“ říká slovenský důchodce.
Odborníci tvrdí, že vlasovec oční se v našich oblastech nevyskytuje a nedorůstá do délky deset centimetrů. Oteplování a změna klimatu však mohou do střední Evropy přinést i nové nemoci.
Ivan Vilček (Bratislava) , Právo
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 12:23
- Nahlásit
Eninka
chci ty červy vidětttttttttttttttttttt
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 12:31
- Nahlásit
Adiddaska
Sízra Milanová
Lidi jsou strašný mrdky a a takovejch 80% by podle mě nemělo psa vůbec mít!
bud´te rády, že nejste na vesnici, i tady je občas vidět pes jen na řetezu u boudy
Eninka
oko už je lepší, červa tam nemám, asi tedy
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 12:36
- Nahlásit
kejtlin
bud´te rády, že nejste na vesnici, i tady je občas vidět pes jen na řetezu u boudy
jenže já budu že jo...to bude strašný,určitě budu mít mezi vesničany hodně "kamarádů" hned
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 12:39
- Nahlásit
Sízra Milanová
jenže já budu že jo...to bude strašný,určitě budu mít mezi vesničany hodně "kamarádů" hned
najdou se i normální lidi, mě serou hodně moc ti, kteří mají on bmw, ona audi, barák se zastřešeným bazénem a pes sám na zaprášeným dvoře u boudy krmenej granulema za 300
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 12:41
- Nahlásit
Sízra Milanová
chci ty červy vidětttttttttttttttttttt
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/272695-slo vakovi-vyoperovali-z-oka-deseticentimetroveho-cerv a.html
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 12:41
- Nahlásit
jinak mi přišel už pohled od jabloňů
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 12:42
- Nahlásit
kejtlin
najdou se i normální lidi
to je mi jasný, jenže na vesnici o nich víc víš, protože se tam všichni znaj..to se mi na městě líbí nejvíc ta anonymita, že kreténa souseda člověk potká jednou za 2měsíce....
kteří mají on bmw, ona audi, barák se zastřešeným bazénem a pes sám na zaprášeným dvoře u boudy krmenej granulema za 300
kokoti!!!!!!!!!!!!!!
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 12:51
- Nahlásit
Sízra Milanová
to je mi jasný, jenže na vesnici o nich víc víš, protože se tam všichni znaj
nechceš když nemusíš, já třeba znám lidi jen od dva baráky, jinak sousedy neznám vůbec a oni mě taky ne.No a ve vesnici jen pár cizích lidí, co mě znaj jen ta co chodí s těma psama-dle vidění a samo známý se kterýma se navštěvujeme třeba
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 12:59
- Nahlásit
jébatus pozdravuje z výcvikového tábora, kde tvrdě trénuje
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 13:08
- Nahlásit
V neratkách otevřeli novou cukrárnu, mají tam tedy dost drahý dorty, ale to mi neva, stejně je nežeru , ale mají opočenskou zmrzlinu, ta je nejlepší, přemejšlím, že si na ní zajedu....
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 13:18
- Nahlásit
kejtlin
ale mají opočenskou zmrzlinu, ta je nejlepší, přemejšlím, že si na ní zajedu
já chci taky zmrzku
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 13:35
- Nahlásit
Sízra Milanová
Jébatka má malinu? a kde? V kůlně?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 13:55
- Nahlásit
Sízra Milanová
já chci taky zmrzku
dala jsem si míchanou citrónovo-vanilkovou, byla vynikající
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 14:15
- Nahlásit
tak ted´ jsem nebyla daleka zabití nějakého kokota, který mi hodil za plot vařený kosti, vařený nedávám vůbec nikdy, jenže bohužel pro něj, jsou malí pso zavřený a velký byli venku jen 2, takže jsem jim řekla pust´ kosti vzala, došla kreténa a patal jsem se co to jako má znamenat jestli mu ty kosti mám narvat do prdele-i bych to udělala naprosto v klidu, ten se divillže mi to vadí, že kosti nejsou otrávený...když jsem se okysličila, tak jsem mu sdělila že mi to vadí že jsou za a) vařený a za b) co si vůbec dovoluje cokoliv házet přes plot, že si nepřeju v žádným případě, aby se to někdy opakovalo.Pak jsem se otočila a šla do prdele
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 15:52 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit
Adiddaska
Jébatka má malinu?
si dement řikala jsem ti to.... a jo v kůlně, tam má všechny psy vždycky!
kejtlin
co to jako má znamenat jestli mu ty kosti mám narvat do prdele
prosim tě co to je za modu házet lidem zbytky za plot proboha...to neni normální ty vole....
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 16:50
- Nahlásit
Sízra Milanová
prosim tě co to je za modu házet lidem zbytky za plot proboha...to neni normální ty vole....
několikrát jsem našla zbytky na plotě pověšený třeba, asi jako pro psy , naštěstí se k tomu psi nedostali, protže to bylo zvenčí
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 16:55
- Nahlásit
kejtlin
ježiš to je humáč! jako pochopila bych, že je někdo kokot a nechápe, že psům nedáváš zbytky, ale tak jako slušně zazvonim, když mám teda takový pnutí čoklům něco donést, a zeptám se, jestli bys to jako nechctěla pro psy, ne?!
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 17:17
- Nahlásit
Adiddaska
ježiš to je humáč! jako pochopila bych, že je někdo kokot a nechápe, že psům nedáváš zbytky, ale tak jako slušně zazvonim, když mám teda takový pnutí čoklům něco donést, a zeptám se, jestli bys to jako nechctěla pro psy, ne?!
no nevím, proč a kdo si myslí, že mám psy nekrmený a že nutně potřebují zbytky k přežití, sere mě to mocně, jenže jsem zatím nikoho nechytla
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 17:46
- Nahlásit
co děláte? já povečeřela okurkovej salát, a půjdu krmit psy a vůbec veškerý zvířectvo.Dneska jsem eninkovali, byla a jsem unavená z těch nočních , nasekala jsem 10kg masa a to mě úplně odvařilo.Zejtra ale vyrazíme ven, musím koupit baterky nový do fot´áku, mám je úplně umřetý, i když jsou nabitý, tak umřou, když jen otevřu fot´ák a dám sem nějaký obrázky
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 18:00
- Nahlásit
kejtlin
co děláte?
to já povečeřela teplý úžasný buchty s ořechama, mňááám, akorát ty kalorie v nich
Dneska jsem eninkovali,
to je správnej přístup, odpočívat se musí
já jsem z toho několikadenního cca 35 stupňovýho vedra taky KO, slibovala jsem si, jak ty čtyři dny budu doma něco dělat a vono houby, mám vpoho zahradu, ale vnitřek tedy ani náhodou.
No ale jak byly vedra, tak Eninka je stejně prdlej pes. Všici jsou zalezlí ve stínu a to pako leží a chrápe na slunku a ještě k tomu na rozpálené dlažbe, na které se nedá vůbec stát holýma nohama, tak si říkám, co ona je to za psa
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 18:05
- Nahlásit
Eninka
tak na slunci na betonu leží jen krysaříci a ti jsou známí svoji až úchylným pozitivním vztahem k vedru
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 18:14
- Nahlásit
kejtlin
no to jsou mi věci s tím ležením na slunku
Až budeš mít nějaké nové poznatky s (víš čím), tak pohoď info na FB
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 18:22
- Nahlásit
já byla se psama v lese a viděla jsem obří vyvrácenej strom, asi jak byly ty bouřky. To bych teda nechtěla, aby to na mě někdy spadlo...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 18:25
- Nahlásit
Eninka
Až budeš mít nějaké nové poznatky s (víš čím), tak pohoď info na FB
jasný, nic novýho
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 18:34
- Nahlásit
Adiddaska
viděla jsem obří vyvrácenej strom, asi jak byly ty bouřky. To bych teda nechtěla, aby to na mě někdy spadlo...
to já kdysi zažila docela horor, jeli jsme s ex z Maďarska a po cestě (Balaton - Gyor) se srazilo nad našima hlavama několik bouřek (tenkrát o tom psala celá Evropa, bylo to fakt neskutečně drsný), no a po tý cestě byly áleje stromů, my jsme jeli jak šílení, abysme zůstali stát někde u pole, ne pod stromama. Na poli byl děsnej uragán, vypadalo to, že to auto převrátí a odnese a jak to skončilo, tak asi 50 km silnice byly všude popadaný ty stromy, mnoho jich bylo na autech, lidi uvnitř, i někdo mrtvej tenkrát, kromě mnoho zraněnejch. Bylo to jak v Apokalypse, nebýt džípu, kterým jsme jeli, tak jsme neměli šanci dojet dom (museli jsme jet polama vedle silnice a tak.) V Boha nevěřím, to fakt ne, ale tenkrát jsem se neustále jenom modlila a myslela na to, kdo se mi ,až umřeme, postará o psa
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 18:54
- Nahlásit
Eninka
huaaaaa, to muselo bejt strašný dobrodrůžo. Ale posrala bych se, kdybych mělav autě psy. Do auta blesk uhodit nemůže, ale ty stromy, to je psycho no!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 19:03
- Nahlásit
Adiddaska
to muselo bejt strašný dobrodrůžo
spíš bych to nazvala bojem o život, tohle už moc dobrodružný nebylo, můj ex měl strašně rád adrenalin a vyhledával vždy různý situace, aby jej "vyplavil", ale tohle byla i na něj silná káva. Jednou jsme jeli na Štědrej večer kolem Brna od našich a před náma spadl na auto strom (foukal vítr) a větev probodla řidiče a přišpěndlila jej do sedadla. My jsme zastavili, šli tam a ten pohled nikdy nezapomenu - byl mrtvej samozřejmě. Pak jsme se dozvěděli, že vezl domů dárečky od rodičů pro manželku a děti, no hrůza, přitom stačilo pár metrů a jemu by se nic nestalo a padlo to třeba na nás.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 19:07
- Nahlásit
nazdar dementi, jsme unavenííííí velice hodně, ale rovněž velice šťastní a spokojení. moc jsem si užila dva dny plný psůch a víkend s mušem a klukama, furt jsme se koupali a jezdili na kole a tak.
tento víkend jedem na moto k mojí mámě, už se těším.
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 19:13
- Nahlásit
Ježižmarijá Josefe proč má jebatka malinu?vždyť ji ucasnuje k smrti(ta malina jebatku),jedině,že by použila metodiku staré nejvyšší,tak to snad by i na bednu bylo...ve srandamači oblastním
Eninka
To musel být fukot.
V Boha nevěřím, to fakt ne, ale tenkrát jsem se neustále jenom modlila
To mě vždycky pobaví,proč se zapřisahlý ateista v krizovce začně modlit.Mohly bychom vědecky podebatit a pak jedna z nás publikovat vědeckou tezi.Ovšem zůstává otazkou ,zda by konzultovaný materiál nezůstal pouze na empirické úrovni.
Hečky heč dorazil mi dneska libesbrif vod Jabloně...
|