| Autor |
Zpráva |
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 15:08 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
bonc
Slámu dávám za zimu několikrát. Nejprve rozdělím jeden balík do tří budek, a pak čas od času přidávám, protože ji rozdupou na padrť. Celkově počítám na zimu s jedním malým balíkem pro jednoho psa. Zhruba...
Plus až se začne víc ochlazovat, tak dávám na vchod i do předsíňky nějakou záclonku.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 15:17
- Nahlásit
datli
Dá se požadavek,pakliže je smysluplný-výcvik psů z Grábu tedy je
Tohle je naprosto nereálné, nevím jak na jiných útvarech, ale věř mi, že tohle prostě neklapne na víc než 100%
A pokud by se zajistila i propagace pro armu
Otázka je jestli armáda o propagaci stojí a i tady si myslím, že spíš ne nebo možná některý útvary ne. Netuším jak dalece je reálný to letadlo, ale výcvik v jiných státech určitě ne.
bonc
myslim že to nejexluzivnější už jsme vybraly
To máš pravdu a navíc nebudeme jim ukazovat, kde se bere elita, že jo
Paf s Eldo teď obstojně šprechtěj krze ty jejich ména
Kreténe moje jsou teda tak trochu španělský, tak nevím essi to pomůže ve Franciji, leda, že bychom ... až tak ...
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 15:46 - Změnil/a: Crysa
- Nahlásit
boncna mrazy mrazy asi stejně bude muset někam do ynteryjéru, neumim si představit jak by to letos dal.. příští rok už by neměl bejt problém, ale teď nevim nevim
jestli je to pes s podsadou, má boudu vystlanou slámou, hadr přes vchod a je zdráv, pak by neměl mít ani letos problém. Uvidíš sama, i vietnamci prodávaj maximo-minimální teploměr ( URL ), tak mu ho schválně frkni do boudy a uvidíš, že si jí zafuní tak, že minima nepolezou přes noc pod nulu. Přes den, kdy v ní nebude tam sámo mráz bude, ale rychle zadejchá. Můžeš to před každou nocí vynulovat a sledovat to. Myslím že větší paseku psovi v termoregulaci udělá pobyt doma v +20°C a po ránu vykopnutí do třá -10°C či -15°C, to už jsou pak masakrální rozdíly a spíš omarodí. Už i z chodby kde je deset a venku to samý v mínusech, tak je to rozdíl dvaceti stupňů a i to je docela dost bez pozvolný změny teploty. Tu a tam to samozřejmě přežije, ale asi bych to nezaváděla jako pravidlo.
Jdu venčit, práce na zahradě jsou ukončeny. Bolí mě celá já, psové pomáhali, takže jsem všechno dělala na třikrát.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 16:20
- Nahlásit
francousky vůbec neumím
Umím akorát německy "vyr mysn šprechn langzam" To mi asi moc nepomůže. Pak teda eště umím pár slovíček englicky a rusky a docela obstojně polsky. Myslíte, že se domluvím ve Francyji polsky?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 16:30
- Nahlásit
napisu jenom tohle a vic se o tom nebudu zminovat a hlavne to resit:
mam rakovinu a nehodlam to nejak resit,mela jsem jit na operaci ale zvysoka na to seru,nikdo me nepremluvi
ja v zivote nepotrebuju chodit po doktorech,ja potrebuju pracovat az do sve smrti,a stat po boku evy a honzy,bejt se svejma psama a uzivat si zivota dokud to pujde....
zvolila jsem si to sama a eva sem za par mesicu napise az bude po vsem,nebo co ja vim,jak dlouho budu na tomhle svete
jasne mohla jsem jit n operaci,mohli me vykuchat a ja trebas mohla zit i dele,ale na co? stejne se ta svine rakovinova muze i po vyjmuti nadoru obevit znovu a zazivat to znovu? nejsem cvok,to bych se mohla jit rovnou zastrelit
no nic jdu k eve a budu tam az do rana ...
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 16:46
- Nahlásit
brezen2008
Holka, ja te moc neznam a nemam pravo ti davat zadny rady, kdybych byla v tvy situaci, mozna bych premyslela podobne....
jenze bych se asi premohla, chodila po doktorech a i se nechala vykuchat. Ne kvuli sobe, ale kvuli mym blizkym a kvuli mym zviratum. Pripadalo by mi sobecky to jen tak vzdat bez boje.
At je tvoje rozhodnuti jakekoliv, preju ti hodne sily
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 16:49 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
brezen2008
naprosto souhlasím s lejendou. Nemůžeš to takhle vzdát. Nemůžeš to udělat kvůli lidem kteří tě mají rádi, ani kvůli tvejm psíkům!!!
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 17:11
- Nahlásit
brezen2008
dá se ti někam dovolat?
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 17:18
- Nahlásit
brezen2008 tak jak píšou holky, už kvůli psům bych bojovala o každej den života a vzala všechny šance, který by mi umožnili odejít když už, tak až po nich..
Nejsi první a nejsi jediná kdo se s tímhle hnusem potkal a možnosti dnešní léčby už jsou tak daleko, že víc lidí zemře na banálnější choroby jen proto, že to vzdali a nechtěli chodit k doktorům. Zkus se před finálním rozhodnutím kontaktovat s lidmi, co už to mají zdárně za sebou. Třeba tady: http://www.mammahelp.cz/diskuze.php
Ano, může se to vrátit a taky tě může po vyléčení srazit tramvaj se stejnou pravděpodobností. Třeba ti jen život hodil klacek pod nohy, aby sis v životě uvědomila i jiný věci. To s čím se v životě setkáváme není od toho, aby nás to utvrdilo v tom proč nežít, ale aby se náš život stal kvalitnější a s každou překonanou překážou nás posílil. Hodně štěstí a síly do boje! Život JE boj. Tak bojuj, už kvůli těm psům..
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 17:23
- Nahlásit
Umim francouzky :
Mondyjééé kde Monty jééé ???
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 17:53
- Nahlásit
brezen2008
Holky ti to už všechno napsaly, tak se jen přidám. Nejsi na světě sama, máš lidi, kteří tě mají rádi a záleží jim na tobě a máš psy, o který se nikdo krom tebe nespostará. Už kvůli nim bys to aspoň mohla zkusit.
agáta12
Mondyjééé kde Monty jééé ???
To by mě taky zajímalo
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 18:10
- Nahlásit
agáta12Mondyjééé kde Monty jééé Žijé a ted dělá demiplijé
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 18:20
- Nahlásit
brezen2008
ježišmarija, nevzdávej to, musíš bojovat, já vím, že nám se to lehce řekne, když nejsme v tvé situaci...¨
ale je tolik lidí, kteří nad tou ku.vou zákeřnou zvítězili
já bych bez boje tady moje knírače nenechala!!!
Nevzdávej to!!!
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 21:52
- Nahlásit
Crysa
jestli je to pes s podsadou
právě že je holej jak novorozeně, za ty necelý dva tejdny už maličko zasrstil, ale ještě nějakej ten pátek by to chtělo, nemá na sobě vůbec nic. Jasně že bych ho nebrala dom do tepla a ráno zas ven, myslela jsem spíš na trvalej bydlík ve sklepě s průchodem na zahradu. Ale bojim se, že když se naučí chodit velkym průchodem, tak velmi rychle pochopí že se může prorvat i menšim až domu.
hadr přes vchod
ten už nemá, nechal ho tam jednu noc než ho serval
ten teploměr se mi nevotvírá, mam na hovno signál, ale jestli chápu správně že funguje tak že zaznamená min. teplotu a já si to ráno přečtu tak to by bylo super!
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 21:56 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
boncten teploměr se mi nevotvírá, mam na hovno signál, ale jestli chápu správně že funguje tak že zaznamená min. teplotu a já si to ráno přečtu tak to by bylo super!
Tak ale musíš ho mít na dlouhým špagátku-jeden vleze do boudy s teploměrem na špagátku a ty ten teloměr za ten špagátek pak vytáhneš(stejně se měří teplota i v doupěti ledních medvědů a gr
izlíků) páč je jasný,že ten co tam teploměr bude umystovat,už se nikdy nevrátí,pro opakované měření narůstá spotřeba měřičů geometrickou řadou to je ti snad jasný
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 22:20
- Nahlásit
boncestli chápu správně že funguje tak že zaznamená min. teplotu a já si to ráno přečtu tak to by bylo super!
přesně tak funguje, když si přečteš stav, tak je tam tlačítek, kterym "vymažeš" ty dvě trubice zas k aktuálnímu stavu a v každý tý trubici se zas po nějaký době dozvíš odchylku teplot od tý, při který jsi teploměr "nastražila". Bacha, asi bych nekupovala rtuťovej k čoklum, koukni čím je plněnej.
danajasapáč je jasný,že ten co tam teploměr bude umystovat,už se nikdy nevrátí,pro opakované měření narůstá spotřeba měřičů geometrickou řadou to je ti snad jasný
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 22:21
- Nahlásit
brezen2008
nikdo to za tebe nemůže rozhodnout, ale přečti si příběhy lidí se stejnou nebo podobnou zkušeností, snad ti to dá naději že není už teď rozhodnuto a všechno se dá ještě změnit.. Je to jenom na tobě, jestli se rozhodneš zabojovat a nad tou sviní vyhrát nebo to vzdáš už předem a připravíš se tak o naději na spoustu krásnejch let který se svejma psama a nejbližšíma nestrávíš... Určitě to chce strašně moc odvahy, pustit se do toho, ale za tu naději to stojí!!
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 22:26
- Nahlásit
danajasa
jeden vleze do boudy
si cvok??? Tolik nepřátel nemam
Crysa
Bacha, asi bych nekupovala rtuťovej k čoklum, koukni čím je plněnej.
což mě tak přivádí na myšlenku, že von ho sežere ať bude z čehokoliv.. no to budu muset ještě nějak promyslet, nějakej titanovej za dvě stofky by neměli?
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 22:58
- Nahlásit
brezen2008
Když jsme se onehdá potkaly, vypadala si hrozně šťastně a spokojeně...opravdu v tobě nikde není chuť se o tohle štěstí s tou hnusnou nemocí porvat? Zasloužíš si ho na dýl než jen na pár měsíců..... Tady ti posílám odkaz na příběh ženský,která se rve o každý den..... třeba tě inspiruje
http://www.poslipribeh.cz/archives/4899
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 23:00
- Nahlásit
bonccož mě tak přivádí na myšlenku, že von ho sežere ať bude z čehokoliv.. no to budu muset ještě nějak promyslet, nějakej titanovej za dvě stofky by neměli?
tak si k tomu necháš svařit kovovou klícku
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2012 00:15
- Nahlásit
Crysatak si k tomu necháš svařit kovovou klícku to snad ani nemusí to se normálně prodává nemusí toho psa zrovna zavařovat,ale strčit to tam muže stejně jak do pařáku http://www.kuchynskepotreby.cz/cz-detail-92575-pou zdro-teplomeru-43cm.html
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2012 05:19
- Nahlásit
brezen2008
Ahoj želvičko,
tak si to tady čtu a koukám, copak tě postihlo v tvém mladém věku je to hrozné to je pravda a já jakož to stará baba ti musím trochu vyčinit i když vím a jak tě znám vždy jsi byla tvrdohlavá a je s tebou dost špatná spolupráce páč ty si něco řekneš a už si nenecháš dál radit a to ohledně sebe na 100%. Proto tě kárám a proto zdvihám prst nebudu ti mazat med kolem úst páč pokud nezabojuješ tak jsi prostě prohrála a okolí jsi zklamala na ně především taky mysli. Já ač již starší ženská já bych opravdu bojovala ze všech sil ať s pomocí lékařů, ať s pomocí a láskou svého okolí tak určitě bych to nevzdala tak jako ty a tím, že to vzdáváš je pro mě srabárna. Život je boj a musí se umět bojovat. Tak bojuj.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2012 06:42
- Nahlásit
Lidi to zase bude dlouhý den Děte něgdo taky dřít, ať f tom nejsem sama.
brezen2008
Hele ozvi se mi na mail, jo? Moje babička na tohle předloni zemřela, můžu ti velmi podrobně popsat co tě čeká. A věř tomu, že to vůbec nebude tak romantické jak si teď maluješ
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2012 09:16
- Nahlásit
Tak hlásím že jsem se neztratila (no občas sem zahla vlevo místo vpravo ale to se nepočítá)
březen2008
holka drž se a nevzdávej to, aspoň zkus zabojovat.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2012 09:18
- Nahlásit
brej den, pro mě je dneska takový malý páteček
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2012 09:19
- Nahlásit
francie k sobě do auta někoho vezmu pojdte vedle tam to pořešíme
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2012 10:16
- Nahlásit
čus voli..co to jako je??
http://www.cz-pes.cz/sos-detail-6290-q-Pes-neposlo ucha-pomozte
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2012 10:55
- Nahlásit
davidkova renata
http://www.cz-pes.cz/sos-detail-6290-q-Pes-neposlo ucha-pomozte
tak jsem přemýšlela kolik té holce může být let že neutáhne tříměsíční štěně a zároveň umí psát pořád mi z toho vychází že to musí být vtip.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2012 11:02
- Nahlásit
davidkova renata
mas vedle odpoved
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2012 11:17 - Změnil/a: Crysa
- Nahlásit
danajasa
do tohodle futrálu se ten maximo minimální teploměr nevejdéé (
bonc a nebo koupit nějaký digitální záznamovadlo teploty a dovnitř dát jen nějaký čidlo, ale to už se mě zdá jako docela složitá alchymie zbytečná. Ten maximominimální teploměr máme doma a je to docela fajnová věc v létě i v zimě, že čék ví kolik byly ty rozplyty teplot, že to pak čék využije i jinak než čokloj do butky.
JO a URL nefachala, páč jsem to blbě zadala, žéé..
http://www.kuchynskepotreby.cz/cz-detail-89570-tep lomer-maximo-minimalni.html
a tadyk ho maj dokonce jako STÁJOVÝ teploměr
http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/stajovy-tep lomer-maximalne-minimalni/d-71912/
|