| Autor |
Zpráva |
Aramis
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 13:24
- Nahlásit
pawLINka
Máš někde fotky svých pesanů ?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 13:25
- Nahlásit
davidkova renata
jako každej jinej..
to zas né, ale dneska jsem normálně skoro usínala i při procházce a to nemůžu říct, že bych se vyspala nějak extra blbě
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 13:26
- Nahlásit
davidkova renata
dycky ho vyndám a zandám jako eskamontér
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 13:31
- Nahlásit
Eldoguero
Jsem koukala na tvý stránky, pěkný pejsánky máš ;)
Jen otázka žerou psy? Bojím se jet do toho Liberce
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 13:34
- Nahlásit
Aramis
No jejej a kolik.
Tu je máš všechny na jedné:
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 13:38
- Nahlásit
pawLINka
Týýýj tak ty jsou krutácký ... máš moc hefký pfy
Jak se to snáší taková smečka? Já bych chtěla k tomu svýmu trubkovi potom ještě jednoho čoklíse téhož plemene Tak jen předem zjištuju jestli je to možné
Máš jednoho psa a zbytek holky nebo je to nááák jinak ?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 13:44
- Nahlásit
Aramis
Mám 2 čuby a jednoho psa APBT a jednoho psa pinčoura (ten je z nich největší magor).
Snášet se snáší, ale někdy je to "ocaď pocaď" hlavně mezi Aaronem (pitbull) a Tomášem (pinč). Problémy jsou ale spíš z Tomášové strany. Ale nejsou spolu od mala - měli 2 a 3 roky, když se poznali a museli spolu začít později i bydlet, tak to není jednoduché.
A čuby - Jessa je na svou smečku v pohodě naprosto bez problémů (s ostatními psy vyjde, pokud ji neobtěžují. Když si jí nevšímají - nevšímá si jich taky.). Přišla k nám nějak v 5 měsících jako údajně agresivní vůči lidem.
Dela (ta flekatá) k nám přišla ve 4 letech a dají se tady o ní dohledat témata. Je z blbých podmínek jednoduše řečeno. Ze začátku problém byl - napadala všechny psy a hlavně druhou čubu, ale postupem času a s vynaložením dost úsilí je OK. Nemá problém ani s cizími psy.
No, ono je to na dlouhé povídání...
V každém případě já mám smečku poskládanou ze samých vyvrhelů nechtěných, takže to není úplně běžná smečka... No a taky jsou to pitbullové a to je potřeba si uvědomit.
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 13:47
- Nahlásit
Teda vím že je možné mít více těchto psů, jen jsem spíš chtěla zjitit jestli máš třeba dva psy ve smečce. Hodně toho záleží na výchově, ale když si vybereš třeba dominantnějšího psa tak s tím stejně občas ty horké chvilky zažiješ.
U mě by to teda bylo až tak třeba za 3 roky, dřív dalšího pesana nechci
Zrovna zážitek tak před 3 dny, šla jsem u nás na sídláku a vidim kluka s dvěma modrýma čubama AST. Koukám koukám a najednou čuby v sobě, teda musím uznat že docela mazec. Samozřejmě všichni čuměli jak blbci a nikdo nepomoh no docela krutě to vypadalo ale ani jedna čuba na sobě neměla žádnou odřeninku nebo tak ... Jen podotýkám že je měl obě na vodítkách a žili spolu takhle hezky pohromadě už 3 roky a nikdy nic ... Tak to mě docela vyvedlo ze snu a začala jsem o tom truchu přemýšlet
Já bych šla totiž jen do psa fenu bych asi nechtěla A tak přemýšlim zda jít do dvou psů, když bych Arisovi přivedla štěndo až by mu byly 4 roky ... No uvidíme
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 13:52
- Nahlásit
pawLINka
Hezký vyvrhely máš teda ... ale jsou krásný ...
Co se týče mího zmeťoura tak ten si myslí že je čivava, furt chce chovat a když sedim tak mi leze na klín abych ho hladila Docela sranda s ním, jsou to proště rození šašci
Děláš s nima nějaký sporty?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 13:58
- Nahlásit
Aramis
No tak psa bych si ke psovi hooooodně rozmyslela! Já svoje psy pohromadě samotné vůbec nemám. Sice piti mezi sebou problémy nemají, ale jistota je jistota...
Děláš s nima nějaký sporty?
Mám domov důchodců, takže ne. Je jim 6, 8, 9 a 10 let.
Ale plánovala jsem nedávno pořídit si miminko. Nakonec jsem se rozhodla, že si vezmu až za 2 roky z dalšího vrhu.
Jinak teda děláme poslušnost, obrany a dřív jsem s nima i tahala, skákala na peška a podobně. Ale všechno jen rekreačně na vybití.
S příštím pesanem plánuju hlavně sportovní kynologii plus nějaké ty bull sporty, ale ty zase spíš rekreačně.
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 13:58
- Nahlásit
nevím jestli je to u pitů jinak, ale většinou když si pořídíš psa k druhému psu je to v pohodě. Akorát musíš počítat s tím, že kdyby byli oba dominantní, budou si chtít vyjasnit pozice až ten druhej doroste...ale zase když je necháš, už pak jsou v pohodě. Slyšela jsem, že čuby jsou ve vyjasnování pozic drsnější...ale s fenkama zkušenosti nemám.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:01
- Nahlásit
Aramis
Jsem koukala na tvý stránky, pěkný pejsánky máš
Jé dík, jen to není vůbec aktualizovaný, pokouším se už delší čas rozjet web jinde, ale vzhledem k tomu mímu blbýmu připojení se mi nikde nedaří tak snad po prázdninách to nějak vyřeším už ...
Jen otázka žerou psy? Bojím se jet do toho Liberce
Žerou všechno maso, jim je to šumák
No, Argo jo, Argo je psycho, proto chodí všude s košem, ale to už je děděk skoro 12 letej, sice na to nevypadá, ale na chování už to je hodně znát.
Kalu je trošku dominantnější vůči psům, ale rvavá rozhodně není, nesnáší teda, když ji jinej pes otravuje, nedejdoze, aby jí třá nějakej pokusil nakrejt ... (mimo hárání samozřejmě) to se pak nezná.
Ostatní jsou ok.
Tak přijeď na cvičák k nám někdy, mám na stránkách i odkaz
A tak přemýšlim zda jít do dvou psů, když bych Arisovi přivedla štěndo až by mu byly 4
Hele, jeslti přemýšlíš o druhým psovi, určitě bych ho nechala trochu dospět a raději bych zvolila fenu, ideálně nějakou neprudící, což si teda budeš muset už zvládnout sama, jeslti chceš štěně, nebo si pořídit něco míň potenciálně konfliktního (stafbula, molossa nějakýho třeba, pokud se bavíme o tomhle typu psů). Nebo pak vsadit na "jistotu" a pořídit si třeba roční, taky raději fenu.
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:04
- Nahlásit
davidkova renatajinak mě ted a malině zklamalo bo má klidový drajf jen jednou mě hryzlo do nohy a jinak vůůůbec nic,bylo zcela klidné a neškodilo...kontakt na gerdu předán,zabíjení štěnátek tedy asi proběhne
malomalině řádně zbito a ztýráno,co sem nestihla já dodělala za mě nána bo jako správnej péf útočí na vostatní psy dobrá práce
Fotky jsou pěkný jen Nastík strašně vyrostl od doby co jsem ho viděla ještě "doma" .
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:06
- Nahlásit
twingas
Právěže Aro je takovej flegmouš co se týče psů, teď mám vlastně taky dva psy APBT 1 a 19 dní a BOG 10-11let a jsou v poho sice ta rvačka někdy začne, ale spíš je to vyvolaný blbým podnětem v naší přitomnosti.
Myslím že když je Aris zvyklí na psa již teď a je nekonfliktní tak by s ním neměl být problém ani potom. Jinak psy nechávám doma spolu volně puštěný po bytě když nejsme doma, takže tu běhá pit belgičan a kočky a nikdy nebyl problém. Všichni jsou naučení že jakmile odejdeme jdou spát.
pawLINka
Jak to děláš? Zavíráš je nebo je s nima někdo pořád doma?
Jinak koukám že máš tak nějak stejné představy jako já Bull sporty rekreačně pro zábavu a kynologii na plný úvazek
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:07
- Nahlásit
Aramis
Tu nějaké tahání a tak:
Tady je v hezké kondici:
Tak jsem to tu zatapetovala.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:10 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Aramis
Jak to děláš?
Pinč je doma - má svou vlastní místnost. Nemůže být puštěný ani mezi lidmi, protože je to psychopatický asociál.
A picbumové jsou v kotcích - po dobu, než přijdu já nebo muž z práce. Jakmile přijdeme, tak jsou na zahradě plus samozřejmě každodenně procházky.
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:11
- Nahlásit
Eldoguero
Snad se tedy web podaří rozjet je moc hezky pojatej a tak myslím že to půůůjde
Co se týče mých pesů, starocha bych nechala doma ten už nikam moc nedojde a je rád když může v klidu a nerušeně chrápat
a mlaďas ten si psů nevšímá, ale jakmile někdo prudí tak do toho jde taky. Myslím že s nikým až na toho Arga nějaký problém nebude, ale vše se musí vyzkoušet Kdyžtak dostane po tlamě a ono ho to přejde jak tu někdo psal tak traverza funguje
Tak myslím že 4 roky je tak akorát dospělý a má vše v hlavičce srovnáno, ikdyž teda u pitů nevím zda se jim to někdy v kebuli srovná ale já mám právě problém v tom že já fenu nechci. Vždycky jsme měli psy jednou jsme měli fenu a to bylo příšerné absolutně jsme si nerozuměli a to jsem to zkoušeli všema možnýma směrama ... Takže u mě jen pes ... Právě proto jsem se ptala na pci
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:11
- Nahlásit
Jo a byla jsem zas utrácet, slevový bůch mě asik má rát. Už dlouho jsme měla chuť na takový dalamánky bezlepkový a ony stojej 4kousky malý přes 80Kč.. a dneska? dneska byli hozený v regálu slevovym, trvanlivost ještě tejden, vakuově balený a za půlku tak už jsou na mrazáku a dva kousky čekaj na rozpečení k večeři
Taky jsem byla tankovat u Šela, hladový voko svítilo, v ruce kupon na slevu z Lidlu, tedy litr nafty po slevě za 31Kč tak při doměnce, že nádrž je na 60l zarazím pistoli do nádrže, vopřu se o dodávku a užívám si stínu a lehkýho větříku a .. vona není nádrž na 60l, natankovalo to 75l!!!! a ještě to nemělo dost tak jsem to zaokrouhlila na 2,5t penězůch a šla platit a nevěřícně několikrát koukala pod auto, esli nemám v nádrži díru a neteklo to rovnou do kanálu.. ale ručička ukazatele plnosti nádrže je trochu za roh přes maximu, tak nevím.
Paxem ještě poštu proběhla a složenky zaplatila a už nemám půlku vejplaty co příde po víkendě
Tak zas jdu, asi s prádem na dvorek, to se mě to dneska bude věšet
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:15
- Nahlásit
pawLINka
Nemůže být puštěný ani mezi lidmi, protože je to psychopatický asociál.
No tak ty máš tu výhodu zahrady a tak ... to mi bohužel nemáme a tak spoléhám na ty skvělé mozečky v těch jejich makovičkách
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:15
- Nahlásit
Eldoguero
Co všichni děláte furt
já hypnotizuju hodiny
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:18
- Nahlásit
Monty
á hypnotizuju hodiny
Ty taky?
A ty svině se nehnou a nehnou, co?
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:22
- Nahlásit
pawLINka
Toto je výstavní postoj podle Aramise
A toto výstavní postoj podle mě
Teda ani jedno z toho nebude čůůůpr nikdy jsem psa nestavila do výstaváku a tak ani nevím jestli je to správně ... ale podle nás ano, Arimu stačí ten jak vymyslel on
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:25
- Nahlásit
Jinak teda aby Aris nebyl za lemru tak taky nějaké ty akční
Tahat jsme ještě nebyly neboť na to byl dosti mladý
|
Alexa
Člen |
- Nahlásit
nazdař blázni
sem vod rána vůbec neměla čas, musela sem ráno dodělat nějaký papíry, pak rychle vodjet na osmetiku (vím že už mi to nepomůže, ale krásně se tam dycky vyspim), pak si vosmažit šampiony k vobědu a teď sem si uvařila kafe a dočtla vás.
davidkova renata
pěkný fotešky
Crysa
v ruce kupon na slevu z Lidlu, t
do kdy to je nevíš???? taky ho někde mám, ale nádrž stále skoro plnou
|
Monty
Člen |
- Nahlásit
pawLINka
jo, mám to tady dneska jak za trest asi si půjdu aktualizovat stránky
ale ty už to máš za pár ne? Jsi psala, že o ve tři balíš
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:27
- Nahlásit
pawLINka
Nemůže být puštěný ani mezi lidmi, protože je to psychopatický asociál.
je to kretén neustále se snaží mne nakrýt dobytek!
Aramis
Toto je výstavní postoj podle Aramise
ten je výýýbornej ) zkuste nějäkou paralympijádu )))
Crysa
slevový bůch
gratuluju k přízni slevového bůcha to potěší
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:29
- Nahlásit
Aramis
Tak já vůbec Arga mezi cizí psy už teď neberu, on je doma ve svý smečce, kterou zná, se kterou může být kdykoliv a kdekoliv navolno, ale už ho neberu ani na cvičák, prostě je to naše Stará moudrá makovice a Velký pan Dozák
Takže u mě jen pes ... Právě proto jsem se ptala na pci
Tak, jak ti už napsala pawLINka ono není úplně běžný mít dva psy - samce pity společně i v době nepřítomnosti pána, dost to zavání průserem ... Ono to někdy zavání prů... i v případě dvojice pes - fena (u některých jedinců).
Třeba tohle je jedna z věcí, který si hrozně vážím na AD, že jsou to fakt v zásadě smečkový psi a jakmile se se svou smečkou sžijou, tak by za ní dýchali. Feny mám normálně společně pořád a s nima Arga. Jediný, kdy je musím oddělovat je hárání a to nejen kvůli Argovi, ale právě kvůli Kaly, která je přesvědčená, že jen ona jediná na světě má právo se hárat a tak, když se hárá ona likviduje veškerou konkurenci, která ji přijde pod nos a když se hárá jiná fena, tak v době, kdy je na krytí, ji udržuje neustále pod velkým psychickým tlakem a není potřeba říkat, že tohle pohodovýmu soužití moc nepřidá. Tudíš je jednodušší je na tu chvíli oddělit.
Z bezpěčnostních důvodů bych ale nikdy nenechala o samotě na volno doma dva psy - feny, psa a fenu ... to je jedno, u nichž bych neměla 100% jistotu, že se nesežerou třeba kvůli zapomenutý hračce v sedačce. Prostě raději je od sebe na chvíli oddělím (třeba jen zavřením do klecí vedle sebe) než riskovat průser ...
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:29
- Nahlásit
davidkova renata
To on má i lepčí kousky akorát se to nikdy nestichne vyfotit ...
No to by jsme i mohli nevíte někdo o nějaký, konečně by Aris mohl jen záááářit
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:33
- Nahlásit
Eldoguero
No právě proto jak jsem viděla toho kluka s těma AST čubama tak mi to tak nějak začlo šrotovat v hlavě. Fenu nechci a kdyby dalšího psa asi by byli každej jinde, zase je mi proti srsti je zavírat, ale jejich život by mi byl přednější
No uvidíme jak jsem psala další pes až tak za 3 roky dřív nic ... A myslím že budu ještě hodně přemejšlet ;)
Koukám slečna Kalu je docela drsňák
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2012 14:34
- Nahlásit
Aramis
nevíte někdo o nějaký
neni problém uspořádat první žumpí ročník paralympyjády )) ale konkurence bé obrofská
|