Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Poplatky za psa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Hafina
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 08:24
- Nahlásit

Jinak u nás letos zvedli poplatky o 50% z 1000 na 1500 Kč. Pěkně mě to štve, protože sáčky se u nás objevují jednou měsíčně a vydrží asi půl hodiny, než je důchodci vymotaj. Přitom ve vedleší čtvrti je aspoň dvojnásobný počet košů a na většině z nich jsou sáčky neustále. Proč to u nich jde a u nás ne? Asi se na to paní úřednice dneska poptám.

Nero
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 12:44
- Nahlásit

Tak u nás sáčky na těch (asi) třech koších občas jsou, ale to jsou ty papírové, které jsou k ničemu. Proto tam asi taky visí. Já si nosím vlastní igelitové.

pollies
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 13:57
- Nahlásit

Prosím vás jaký je poplatek za psa v rodinným domku v brně žabovřeskách?

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 11:12
- Nahlásit

hoi hoi,
mam dotaz...
neznalost zakona neomlouva...a zapomnetlivost a nechutenstvi jednat s mistnim uradem taky ne...
takze sem ve stavu:

mam dva psi...
sandy je registrovana na mistnim uradu od malicka na me...cip ma od letosniho unora...platim za ni 300 rocne..

jimmy registrovan na urade neni - neplatim za nej, ale cip ma od rijna roku 2006

co s tim?
myslela jsem ze by jimmyho zaregistroval na sebe muj tata, ale musi se nahlasovat jak dlouho vlastni toho psa??? (prihlasovaci lhuta je 15dni) a je problem kdyz v cipu jsem uvedena ja a na urade by jimmyho vedl muj otec?
nebo kdyz ho zaeviduju na urade na sebe (budu tedy za nej platit tech 600) mam se priznat, ze psa mam temer dva roky? jaka je pokuta? kdyz reknu, ze mam psa tyden, nemuzou zjistit od kdy ho skutecne mam? predpokladam ze na nas obecni urad se nedostala informace kdy byl cipovan....

uf, sem v gtom cela zamotana.....

reneeska
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 11:20
- Nahlásit

nika00
Tam jdi a nahlaš druhýho psa normálně na sebe ... co oni ví kde byl hlášenej do teď ...

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 11:27
- Nahlásit

reneeska
a nebude problem v tom, ze v cipu je uvedene moje jmeno jako majitele uz od roku 2006?jako oni tam asi tuhle informaci nemaji, ale co ja vim co je napadne se v tom stourat...

puvodne jsem myslela ze by ho nahlasil na sebe tata, abychom usetrili ty 3stovky...ale to uz by v cipu bylo me jmeno a ted na urade taty jmeno...

reneeska
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 11:35
- Nahlásit

nika00
já nevím jak velký rýpaly tam máte. Ale pes je tvůj a mohl bydlet jinde ne? Sice se platí tam, kde má majitel bydliště ... ale nevím ...

rain
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 11:51
- Nahlásit

Já mám zas právě problém s tím bydlištěm. Nedávno jsem se odstěhovala od mamky do městského bytu, jenže těsně před tím než jsem dostala nájemní smlouvu mi končila platnost občanky, a při vyřizování nové jsem tam dala zase adresu mamky protože to s tím bytem nebylo ještě úplně jisté. Takže bydlím v jiném bytě na který mám nájemní smlouvu ale trvalé bydliště mám pořád u mamky. Ptala jsem se úřednice a ta říkala že formálně by v tom problém být neměl ale teď nevím jak to mám dělat s nahlášením psa, páč mamka už na sebe jednoho psa nahlášeného má takže za druhého bysme platili dost velké poplatky a jestli mi ho nahlásí na můj byt jenom na základě nájemní smlouvy...ale to se budu stejně muset zeptat na úřadě... Že já vždycky musím mít nějaký spešl problém

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 11:53
- Nahlásit

reneeska
no pes musi byt podle trvaleho bydliste majitele, uz sem z toho fakt jak blazen...

rain
no taky specialita koukam...

Mar
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 11:55
- Nahlásit

rain
pes nemusi bejt nahlasenej v miste tvralyho bydliste,ale tam,kde se vyskytuje
myslim........

reneeska
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 11:58
- Nahlásit

rain
za druhýho nebudeš platit, když jednoho má mamka a druhýho ty, i když oba budou na ten barák, kdž tam máš bydliště. Já mám bydliště taky na baráku, a bydlím v bytě a psy platím na baráku, kde je ještě babičin pes, psanej na mamku která tam má taky bydliště

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 11:58
- Nahlásit

Mar
ja to dneska hledala a mam takovej pocit ze musi byt nahlasen na trvalem bydlisti cloveka ktery ho vychovava...

reneeska
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 12:01
- Nahlásit

nemáte to přímo ve vyhlášce upravený?

Mar
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 12:13
- Nahlásit

nika00
ja prave myslim, ze musi bejt nahlasenej tam, kde je "drzenej"

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 12:21
- Nahlásit

PŘIHLÁŠENÍ PSA
K poplatku se musí přihlásit každý držitel (chovatel) psa do 15 dnů od jeho nabytí. Nabytím psa se rozumí nejen jeho vlastnění, ale nakládání s ním jako s vlastním (i na přechodnou dobu). Vlastník a chovatel tedy nemusí být tatáž osoba, záleží, kdo o psa pečuje – ten pak za psa i platí poplatek.

Chovatel psa se k poplatku přihlašuje v místě svého trvalého bydliště (uvedeného v občanském průkazu). Není tedy možné, aby se chovatel přihlásil k poplatku v obci, kde vlastní chatu, chalupu apod. a přitom byl občanem MČ Praha 13, kde bydlí v pronajatém bytě. Takový případ spadá do pravomoci správce poplatku v MČ Praha 13 a zde je nutné se přihlásit a platit poplatek i přesto, že většinu roku pes pobývá se svým držitelem mimo pražské bydliště. To platí i pro případ, že pes a jeho chovatel jsou dlouhodobě v zahraničí, ať již služebně (pracovně) nebo za účelem rekreace.

Při svých kontrolách se setkáváme s „chovateli“, kteří např. hlídají psa babičce (bydlící mimo Prahu a právě nemocné apod.). Těmito výmluvami mnohdy argumentují občané, kteří se vyhýbají přihlášení a placení poplatku za svého psa, většinou z ekonomických důvodů. Za psa v Praze se platí 1 500 Kč ročně, za psa hlášeného na důchodce 200 Kč ročně, zatímco za psa hlášeného kdesi na vsi se platí třeba jen 50 Kč ročně.

rain
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 12:22
- Nahlásit

Já se zeptám a uvidíme co se od paní úřednice dozvím. Počítám ale, že to bude zajímavé

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 12:23
- Nahlásit

tak ja tomu teda vubec nerozumiiiiiiiiiiiim

brut
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 12:23
- Nahlásit

U nás se vyplňuje místo, kde se pes trvale zdržuje a k tomu jméno majitele. Kdy byl pes čipován nikoho nezajímá, stačí vypsat číslo čipu

Pokud vím, tak v Praze se taky neptali, kdy jsi psa čipovala jen chtěli dodat číslo. Jimmiho bych nahlásila na sebe ( pokud by se ptali, proč je čip psaný na tebe, tak vždycky můžeš říct, že jsi veterináře za babičku vyřizovala ty.... a že babička bydlela v Hornídolní)... oni se zase až tak nezajímají

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 12:25
- Nahlásit

takze ja vlastne muzu rict, ze sem sice vlastnik psa, ale ze ho u sebe mela dva roky kamaradka kdesi, kde za nej platila poplatky.. a ze ja ho chci ted nahlasi ve svem miste trvaleho bydliste...

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 12:28
- Nahlásit

brut
no ja se bojim ze kdyz vypisu cislo cipu, tak podle toho dohledaji, ze jimmyho mam uz dva roky...ale zase tady by melo fungovat ze ho ty dva roky mel u sebe neko jiny zejo...

i kdyz teda v cipu sem ja...a na urade chci aby byl tata

brut
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 12:33
- Nahlásit

nika00
nehledej v tom nic složitého... pes mohl být dva roky mimo Prahu, to že máš napsaný čip na sebe neznamená, že jsi ho měla doma..... tak dalece se tím nebude nikdo zabývat.
Zkrátka vyšleš tátu na úřad s číslem čipu, občankou a bude

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 12:36
- Nahlásit

brut
oukej soudruzko
a tata normalka rekne, ze toho psa "nabyl" treba vcera jo?

brut
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 12:40
- Nahlásit

nika00
táta klidně může říct, že si pro něj byl o víkendu... je tam lhůta 15 dní, takže bych to moc neřešila ( a když se sekne o nějaký den, tak si myslím, že se nic dít nebude)

Ségra stále platí poplatek na Bastyho, Balinku ještě nepřihlásila...že by si s tím nějak lámala hlavu, to se říct nedá

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 12:43
- Nahlásit

brut
no ja se tim taky nezabyvala...ale ted mam krapet bobky z toho, ze to dost zacli kontrolovat mestaci...

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 12:44
- Nahlásit

nika00
Za psa platí držitel a ne majitel, tak si nedělej starosti s tím, kdo je uvedený jako majitel u čipu. Přinejhorším řekneš že byl zapůjčený někde na chov, třeba v cizině, aby to nemohli nijak dohledat.

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 12:47 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit

Maya
jj chov vorechu

no ale muzu rict ze tam byl na nakejch zkouskach ci tak neco ne?

reneeska
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 13:02
- Nahlásit

podle toho co jsi sem dala nika00 nemůžu mít psa nahlášenýho na chatě pokud mám bydliště v Pze, a taky po mě nikdo nemůže chtít v Pze prachy, pokud mám bydliště na chatě
a z toho těžím a to se tu snažím říct, kde mám bydliště, tam mám psa nahlášenýho a a tam platím. Že jsem dost času tady v bytě, kterej je můj, jim může být šumák

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 13:20
- Nahlásit

Mar
nika00
rain
holky poplatky ze psů si upravuje každá obec sama, musí na to tudíž mít vyhlášku a tam všechno najdete...
V Praze je to tak, že pes musí být nahlášen a zaplacený poplatky v místě trvalého bydliště držitele. Jak je to jinde, nevím, to si najděte ve svých vyhláškách

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 13:24
- Nahlásit

nika00
a Jimmyho jsi už nahlašovala na magistrát nebo máš na mysli jen národní registr? Páč u toho magistrátu bych se bála, že časem se třeba ty databáze fakt propojí a ÚMČ si to může zjistit, na koho je pes hlášený, pokud máš na mysli národní registr, tak tam to určitě zjišťovat nebudou....

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 14:24
- Nahlásit

Mel
ja mam na mysli hlavne nas mistni urad na praze 5, ktery mi ma vydat znamku, kterou jimmy jaksi jeste nemaaa...

jinak kdyz jsem ho cipovala, tak jsem to posilala na narodni registr a magistrat hl.m.prahy....takze tam je, ale neplatim za nej poplatky

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání