Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Rakovina - co můžu ještě udělat?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 .
Autor Zpráva
Nero
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2008 22:21
- Nahlásit

Falco

Jsem na tom jak nika00. Taky jsem se vždy bála otevřít tuto diskuzi.

Je mi to moc líto.
Ale už je v psím nebi a nic jej nebolí a sleduje teď z psího nebíčka, jak si poradíte s novým přírustkem do rodiny.
Takže hodně štěstí při výchově!

sara03
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 19:48
- Nahlásit

Ahojky. Už bulím. .
Ale teď už Falca nebude nic bolet a Ty jsi udělala moc dobře, že jsi si pořídila další přírustek. Falco by to tak chtěl taky. A babičku určitě potkal. Jsou teď už spolu.

evka
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 06:51
- Nahlásit

Falco
.....to znám, po ztrátě prvního psa, jsem už žádného nechtěla, měla jsem strach z toho, že budu vidět jen jeho, vydržela jsem to dva měsíce,když jsem potkala někoho se psem, tak jsem měla v očích slzy,pak jsem zjistila, že to bez něj nejde.
Jsem taky z Jižních Čech i když momentálně žijeme až za oceánem. Bard je krásný štěndo, přeji ti s ním hodně radosti.

Vlaskop
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2008 22:16
- Nahlásit

Pročítala jsem tuhle diskusi a držela pejskům palečky. Sama jsem měla doma kavalírka s leukémií. V prosinci prodělal chemoterapii, jeho stav se rapidně zlepšil a užíval si žovotu do nešního dne. Začátkem týdne začal hůř žrát, byl unavený a vyústilo to strašným krvavým průjmem. Byla jsem s ním u veterináře a ten bohužel konstatoval, že je to velmi zlé. Že zvětšené mízní ulzliny má v celém bříšku a ty ho trápí. Ten opětovný nástup nemoci byl velmi rychlý. Snad jsme pro něj udělali to nejlepší. Užil si navíc půl roku života. Už je za duhovým mostem a teď spinká na chatě, kde to měl moc rád. Bude nám a našim psíkům moc chybět.
Měj se hezky Aramísku. Byl jsi náš andílek s ďáblíčkem v těle.
Nezapomeneme na tebe.:-(

váhavá
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 12:39
- Nahlásit

Chtěla bych se zeptat jak se projevovala rakovina u vašich pejsků? Mám desetiletou fenku kokršpaněla, která před deseti dny po dietní chybě dva dny zvracela a měla průjem. Před třemi dny jí zežloutlo bělmo a kůže. Dle veterináře se jedná buď o zánět jater a nebo rakovinu jater. Stalo se to nějakému z vašich pejsků?

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 15:54
- Nahlásit

váhavá
Před třemi dny jí zežloutlo bělmo a kůže. Dle veterináře se jedná buď o zánět jater a nebo rakovinu jater.
Odborník nejsem, ale pokud by šlo o rakovinu (tedy relativně dlouhodobý proces), měla by podle mě fenka "jaterní příznaky" už dřív a postupně horší. Tohle vypadá na akutní problém, tedy zánět, "žloutenku". Předpokládám, že už má nabranou krev, dietu, léky?

váhavá
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 17:59
- Nahlásit

Děkuji za odpověď. Na odběr krve jdeme zítra,toto diagnostikoval vet včera na základě sona, chtěla jsem vědět na co se připravit. Do té dietní chyby (dala jsem jí kůži z pečeného kapra) jsem si všimla jen asi půl roky zvýšené únavy(více spí),což jsem přičítala věku.Chuť k jídlu měla vždy nadměrnou.Jaké příznaky by měla mít? Nevím jestli jsem něco nepřehlédla.

váhavá
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2014 19:49
- Nahlásit

Tak jsem zpět od veta, pes má velmi vysoké jaterní enzymy, hematologie v normě. Na sonu na játrech "nějaké fleky",které tam nepatří. Máme dietu, lék silymarin a probiotika. Průběžně bude kontrolovat krev a sono (jestli se nález nějak mění). Tak zase nic určitého nevím.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2014 00:20
- Nahlásit

váhavá
To je bohužel časté. Myslím to, že člověk nic určitého neví. Držím palce, ať se to nějak upraví, a hlavně, ať to není ta rakovina.

veraka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 12:29
- Nahlásit

4.června mi vetrinář oznámil že naše fenka Kačenka, kterou máme z útulku, má nádor v játrech. že se s tím nedá nic dělat a nemá cenu ji léčit. že by nám jenom tahali peníze z kapes. Dával jí týden, až měsíc. Odhaduji že má asi 12 let. Máme ji z útulku. Já jsem si přečetla diskusi tady a začala jsem ji léčit sama. Ostropestřec, homeopatika . Už je to dva něsíce, co nám stanovili diagnózu.Kačka sice polehává a někdy se mi zdá, že není ve své kůži. Má ale chuť k jídlu, těší se ven, venku je čilá a všechno ji zajímá. Měřím jí bříško a to se nezvětšuje, někdy je dokonce trochu menší. Jsem z toho smutná a bojím se konce. U první fenky jsem to neodhadla a ona trpěla celou noc a odešla ve velkých bolestech. Veterinář ji sice uspal, ale přijel dost pozdě. Dodnes nechápu, prč jsem ji neodvezla na veterinu a nezkrátila její utrpení. Chtěla jsem, aby odešla doma.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 12:43
- Nahlásit

veraka
Jsem z toho smutná a bojím se konce.
to nebudte, pesa to vyciti a to ji rozhodne nepomuze

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 14:44
- Nahlásit

veraka

zbrnd má pravdu, snažte se maximalisticky i když je to hrozně těžké,užít si ten čas, který spolu ještě máte. Vidíte sama, že jste tu prognózu už překročili (jste šikovná a fenka bojovnice) a bylo by škoda si společné dny kazit, když jich může být ještě víc, než jste čekala.
Výčitky při odchodu zvířecích přátel budou vždycky. Vždycky se budeme bát, že jsme něco udělali špatně -brzo, pozdě. Chtěla jste, aby fenka dožila v klidu doma,nevyčítejte si to ( i když vím, že i tohle je těžké) Je moc a moc těžký odhadnout ten čas. Držím vám hodně palce, ať ještě hodně překonáte prognózu veterináře.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání