| Autor |
Zpráva |
evka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2007 23:39
- Nahlásit
Falco
Tady jsou zajímavý odkazy, tak na ně mrkni.
http://www.homeopatie.cz/casopis/casop.23/casop23. htm
http://www.homeopatie.cz/casopis/casop.24/casop24. /htm
http://homeopatie.cz/clanky/pripady/14.htm
|
evka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2007 23:46
- Nahlásit
Falco
Omlouvám se, chybička se vloudila... ....ten druhý odkaz jsem zblbla, správně je takhle.......
http://www.homeopatie.cz/casopis/casop.24/casop24. htm
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2007 09:08
- Nahlásit
evka
Dík za podporu. Znáš to, jeden den ho vidíš, jak se válí ve sněhu a nic mu není, druhý den ani nevyleze schody do prvního patra. Dokonce se to změní klidně i uprostřed dne. Nevím, jestli to může být třeba počasím (vzhledem k tomu, že jeho základní potíže jsou plicní).
Jasně, že se snažím to na sobě nedat znát, ale vždycky, když se v poledne vracím domů (Falco bývá doma sám od 7 do 12hod), mám sevřenej žaludek, pomalu otvírám dveře a čekám, jestli se tam objeví čumák...
Ad: houby TCM - našla jsem i další houby - prakticky všechny, o kterých jsi psala. Jen se u nás nedá koupit kombinovaný přípravek. Tak jsem prošla případové studie a konzultovala s jednou veterinářkou a vybrala tuhle. Jde totiž o to, že o moc víc tablet už do Falca technicky nedostanu. Bere 3x2 tablety Sanicellu (mmch, ten se mi zdá opravdu dobrý, Falcův stav se viditelně lzepšil už po 2 dnech), 3x2tbl. té houby, 2x1tbl Celaskonu, 1x1tbl. Ostropestřce a 2x denně multivitamínovou pastu. Teprve tento týden jsem vysadila ATB.
Sama bych ještě chtěla přidat Detox (Cats Clow), na to mám dobré reference, ale taky potřebuju, aby jedl něco jiného než léky
Ad: Homeopatie. Přiznám se, že tady nejsem moc důvěřivá. Zkušenosti nemám žádné (ani dobré ani špatné) a ve svém okolí nikoho, kdo by na vlastní kůži vyzkoušel. Určitě si to ale přečtu, nejsem zásadní odpůrce, jen informací mám málo.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2007 09:21
- Nahlásit
Falco
jeste jsem si vzpomnela co se tyka tech hub...otropestrec je dobrej...ale zkus sehnat hlívu ústřičnou.
|
evka
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2007 17:18
- Nahlásit
Falco
Je to přesně tak jak píšeš, má dny kdy nikdo nevěří tomu, že je nemocnej a pak zas, že by nad ním člověk brečel a to fakt se někdy mění v průběhu dne. Nemyslím, že by to bylo počasím,možná spíš taky věkem,mám ještě fenu je jí 13 a půl a ta má chvilky, že bys jí hádala tak dva a pak zas celý den prospí. Nejhorší je, že se neubráníme tomu, nemyslet na to...jak píšeš,taky z hrůzou odemykám a pak jsem šťastná, když uvidím čumák, jak mě vítá a je v poho.....hlavně se snažím to na sobě nedát znát, taky jsem měla chvilky, když byl hodně špatnej, že jsem se nad ním rozbrečela, ale pak jsem si to zakázala, viděla jsem, že to na něj působí hodně špatně, ještě se mu přitížilo. Oni na nás poznají všechno, radost i smutek.
S těma práškama to znám, pořád do něho něco cpu, balím mu to různě, do sýru apod. Tady jsou takový speciélní pamlsky pro psi do kterých se dávají léky, ty mu tak chutnaj, že mě v tom vezme jakýkoli prášek, má to takovou kapsu, takže mu do toho nahňancám třeba pět prášků a udělám mu z toho takovou kouli a on to zblajzne, tak si na to zvykl, že už čeká, kdy mu to dám.
S těma homeopatikama je to tak, mě osobně moc pomohly, víc jak rok jsem se léčila na mykozu, nezabíralo absolutně nic. Pak jsem byla u známý doktorky, která se zabívá i homeopatií, mimo jiné jsem si jí postěžovala a ona mě tou homeopatií vyléčila, nesměla jsem to ale říci gynekologovi, protože mě řekla, že ho zná a on by mě to stejně nevěřil a tvrdil by, že zabraly ty jeho léky. Ty ale zabrat nemohly, protože jsem je samozřejmě vysadila. Je to už hodně let a od té doby už jsem jí nikdy neměla. Pak jsem se ještě přesvědčila u dcery, měla hroznou alergii, taky nic nezabíralo až homeopatika.
Ještě k těm houbám, já mám takový dojem, že jsem někde na netu viděla, že je prodávaj pohromadě, ale nemůžu si vzpomenout kde, prolezla jsem tu kde co....ještě se podívám, třeba to najdu.
Mějte se hezky s Falcem a držte se oba !
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2007 23:16 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
evka, falco
Ještě k těm houbám, já mám takový dojem, že jsem někde na netu viděla, že je prodávaj pohromadě....
Ahoj holky, dneska jsem byla v lékárně a zahlédla krabičku s tímto produktem: "Houbové quarteto" (obsahuje Shii-take, Korálovec ježatý, Hnojník obecný, Reishi), značka Tereza Company, výrobce je www.vegi.cz. Na jejich stránkách je hlavně koření. O tomto produktu jsem tam info nenašla, jen v objednávkách...U nás stojí 60tbl 470 Kč, "lidské" užívání je 2 tbl denně.
Tady jsem o tom něco našla:
http://www.clanky-o-zdravi.online-prodej.cz/houbov e-quarteto-elixir-vecneho-zdravi.html
|
evka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2007 00:38
- Nahlásit
Falco
maixnerova
Tak jsem našla taky pár odkazů.
http://www.solgar.cz/shitake.htm
http://www.001shop.cz/
www.solgar.cz
http://bylinky.doktorka.cz/houby-posilujiciimunitu /
|
evka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2007 01:04
- Nahlásit
Falco
maixnerova
Sorry, už blbnu, zase jsem skonila ten první a poslední odkaz,nefunguje, tak znovu......snad už dobře...
http://www.solgar.cz/shiitake.htm
http://bylinky.doktorka.cz/houby-posilujici-imunit u/
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2007 09:14
- Nahlásit
vcera jsem videla prodavat primo hlivu ustricnou, stoji asi 12,-
nevim odkud si, ale prodavaj ji v praze 7 u metra holesovice
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2007 21:21
- Nahlásit
Tak vám zase něco napíšu o Falcovi.
Přes minulý víkend se jeho zdravotní stav zlepšoval, přestal kašlat, neměl teplotu, tak jsem vysadila ATB. Ovšem během několika dnů se kašel zase vrátil a k tomu mu teklo i z nosu, takže jsme se v pátek pokorně k antibiotikům vrátili. Stav se po podání prvních tablet bohudíky rapidně zlepšil. Dnes mu bylo skoro nejlíp za poslední 3 týdny. Vesele poběhával na vycházce, doma začal zase štěkat, vymáhal si hru s pískacími kuličkami.
A ještě vám napíšu o výrazné změně v potravě.
Falco je pes, se kterým nebyl nikdy problém s jídlem. Sežral vše, co mu bylo předloženo, museli jsem množství hlídat, protože měl vždy sklon k nadváze. Dostával light granule. Měl rád i zeleninu (okurky, kedlubny, melouny, meruňky) a samozřejmě sýry, sušenky, rohlíky atd.
O prázdninách začel s granulemi stávkovat, vyzkoušeli jsem změnu značky, ale vždycky to pomohlo jen na chvíli. Nakonec jsem začala vařit a zase to bylo chvíli OK.
V současné době nechce jíst téměř nic jiného než maso. Nejí oblíbené salátové okurky ani sýry. Denně vymýšlím, jak ho ošidit, aby snědl alespoň nějakou přílohu. Smíchala jsem syrové mleté hovězí maso s vajíčkem a vařenými jáhlami, udělala jsem z toho noky, které jsem uvařila. Dva dny to akceptoval, třetí den jen čuchl a už to nechce. Vyzkoušela jsem burizony, které se krásně nalepí na maso, fungovalo to jen jeden den.
Přitom to není tak, že by neměl chuť k jídlu. Leží u kredence a poštěkává, že má hlad. Dejte mu kus vařeného kuřecího masa nebo ryby, nebo i maso syrové a zblajzne to jako malinu. Ale přidejte tam lžičku rýže, mrkve nebo vloček a ani se toho nedotkne. Nepomáhá, že přílohy vařím ve vývaru, podaří se mi ho ošidit vždy maximálně na jedno sousto.
Zvláštní je, že dřív zhltnul téměř vše, co jsem mu podala. I suché těstoviny bez masa nebo knekebrot. Teď každé podané sousto pečlivě očuchává a analyzuje, jestli se v něm nepokouším propašovat něco "nevhodného".
Utěšuju se, že možná zvíře nejlíp ví, co má při nemoci jíst. A že je nejdůležitější, že má stále chuť k jídlu. Jen doufám, že se nerozhodne, že nejvhodnější by pro něj byla nadívaná holoubátka....
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 13:19
- Nahlásit
Falco
Ahoj Falco, jsem moc ráda, že se vám dobře daří .
S tím jídlem jsem našla docela zajímavý odkaz, sice se jedná o jiný typ rakoviny, ale co když.....
http://www.novinky.cz/zena/zdrav/rakovinu-prostaty -muze-zpomalit-bezsacharidova-dieta_126856_vn9rf.h tml
Sice to neodpovídá doporučované jaterní dietě, ale to bych osobně v tomto případě až tak neřešila, pokud přílohy i zeleninu a ovoce tak umanutě odmítá, třeba ví co dělá....
Tady je jěště odkaz na různé diety u pejsů...
http://www.celysvet.cz/doporucena-dieta-pri-nekter ych-organovych-onemocnenich-pes.php
....doufám, že se nerozhodne, že nejvhodnější by pro něj byla nadívaná holoubátka....
... se holt naučíš lovit a nadívat , jak jinak ....
Mějte se oba moc krásně a dej zas vědět...
|
evka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 23:41
- Nahlásit
Falco
Antibiotika je fakt dobrý dobrat, jak jsem psala je jistější je brát 14 dní,až úplně příznaky vymizí. Hlavně že mu zabrala, mám vždycky strach, když se léčba přeruší, že už pak nezaberou.
Co se týká jídla, tak nejlepší na rakovinu u psů je dieta masová se zeleninou bez příloh. Je důležité aby neobsahovala sacharidy.Maso je nejlepší syrové, zelenina buď hluboce zmražená, nebo povařená. Úplně nejlepší je všechno organického původu. Jídlo má obsahovat hodně bílkovin a tuku.Také je dobré dávat rybu, nebo rybičky i s olejem, má se ještě přidávat olivový olej a rybí olej s omegou3.
Já krmím mletým kuřecím nebo krůtím masem, když je to možné, tak organickým, přidávám do toho nastrouhanou mrkev,jemně nasekanou brokolici,mražený špenát,rajče,najemno nakrájenou zelenou papriku,někdy ještě cukýnu a kapustu nebo zelí,všechno to smýchám a trochu podusím(odmýtá jíst syrové),pak ještě přidám lžíci olivového oleje,rybí olej s omegou3, někdy přidám rybičky a jindy zas vajíčko. Vůbec nedávám rýži, těsťoviny,brambory apod.
Ze začátku mu to moc nejelo,byl zvyklý na granule a doslova je miluje. Teď má ale smůlu.
Když jsem ho krmila dvakrát denně, tak asi neměl takový hlad a moc to nechtěl, tak jsem mu začala dávat zas jen jednou denně a slupne všechno, dokonce už hodinu před krmením se nemůže dočkat.
Taky jsem četla, že je dobré dávat kefír nebo jogurty a sýr. Tem můj jogurt nebo ochucený kefír má rád, o sýru ani nemluvě.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 00:35
- Nahlásit
evka
Co se týká jídla, tak nejlepší na rakovinu u psů je dieta masová se zeleninou bez příloh. Je důležité aby neobsahovala sacharidy....
.... no právě u nádoru na játrech "naši" veti (jedna rodinná a 2 z kliniky, kteří teď před 3 nedělemi mého psa operovali) doporučovali v dietu jako při jaterní nedosatečnosti 1/3 maso, 1/3 rýže, oves. vločky, 1/3 zelenina, ovoce. V tom odkazu o dietách je to zas trochu jinak.... Pak se v tom vyznej....
Ale zdá se, i podle toho, co píšeš, že Falco si naordinoval sám dietu, která mu dělá dobře
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 00:40 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
evka
.....mletým kuřecím nebo krůtím masem, když je to možné, tak organickým...
prosím tě, asi pitomá otázka - maso je vždycky organické, ne? Nebo myslíš jako z biochovu, kde do nich neládujou všelijaký "zrychlovače" a podobný sajrajty?
Taky jsem četla, že je dobré dávat kefír nebo jogurty a sýr....
Tak to můj pejs taky , dávám mu jogurt s živou kulturou (kefír, acidof. mléko) vždy na granule, posypu detox. bylinama a mám zaručeno, že miska se bude po jídle jen blejskat
|
evka
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 17:52
- Nahlásit
maixnerova
.....přesně tak,jak se v tom člověk má vyznat, každý radí něco jiného.....já se už teď držím spíš toho základu, tedy masa,zeleniny,rybího oleje včetně omegy3 na tom se asi shodují všichni.U lidí se sice doporučuje u rakoviny bezmasá dieta, ale nedovedu si to představit u psa bez masa Znám sice tady jednu českou doktorskou rodinu, která měla nemocného psa velkého plemene s rakovinou ledvin a vyléčila ho velice tvrdou vegeteriánskou dietou,oni sami jsou všichni také vegeteriáni už asi 35 let. Když jsem slyšela co jedí, tak to bych umřela hlady. Ale neodsuzuji to, spíš je obdivuji.
Možná máš pravdu, že pes si sám naordinuje, to co potřebuje.
Ale zas když bych to brala podle mýho pesana, tak by sežral na co by přišel, jemu je absolutně jedno co to je, on má rád všechno.
Je to dva dny, pustil se do zavřeného pytle s granulemi, ještě, že jsem na to včas přišla, to je právě to co nemůže při tomhle onemocnění, ale on je děsně miluje a závidí je feně, co naděláš?
A ještě k tomu organickému masu: je to maso zvířat, kerá nejsou očkovaná a napíchaná všelijakými antibiotikya jimýma chemikáliemi, jsou krmena produkty bez chemie.
Tady jsou takové farmy, keré už takové maso, vajíčka,mléko,zeleninu,ovoce a ostatní produkty prodávají, dokonce už jsou i ve vybraných obchodech se zdravou výživou. Podle toho taky odpovídá cena...několikkrát vyšší !
Ty jogurty jsou super, ale zase, když tak o tom přemýšlým... musel by člověk kupovat jen organické, jinak samá chemie(dělala jsem tady v mlékárně). To si asi fakt nevybereš, teď je postavený na chemii všechno.
A pak se divíme...samá rakovina.
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 18:13
- Nahlásit
Ahoj, dám vám recept na novou potravinu.
To se vezme troška mletého hovězího masa, udělá se placička, dovnitř se dají burizony a zabalí se do kuličky. Je nutné, aby kulička nebyla moc velká, protože pak ji pes rozkousne a zjistí, že je to podvod. A samozřejmě nesmí burizony vykukovat. Výborné jsou na to "Jahelné pukance" (něco jako burizony z jahel, jsou totiž podstatně menší).
Od 1.11. Falco přibral 0,5kg.
evka - ATB:
Falco bral antibiotika od poloviny října, původně jako léčbu kotcového kašle. Až teprve když to po 14-ti dnech nezabralo, došlo na podrobnější vyšetření a zjištění závažného stavu. Pak mu vet nechal ATB jako clonu. Vysadila jsem vlastně po 4 týdnech, chtěla jsem víc chránit játra, ale asi to zatím nejde. Dnes jsme si byli pro další dávku.
Pozdravujte vaše pejsky.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 18:23
- Nahlásit
Falco
Od 1.11. Falco přibral 0,5kg
šikulka . Taky moc pozdravuj
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 18:47
- Nahlásit
evka
Ale zas když bych to brala podle mýho pesana, tak by sežral na co by přišel, jemu je absolutně jedno co to je, on má rád všechno
Můj to má stejně, proto jsem se vyděsila, když přestal jíst a já ho musela přemlouvat !!, aby si dal aspoň kousíček kuřátka... teď už je vše při starým a je to moje chlupatá popelnice na nožičkách....
A ještě k tomu organickému masu: je to maso zvířat, kerá nejsou očkovaná a napíchaná všelijakými antibiotikya jimýma chemikáliemi, jsou krmena produkty bez chemie....
Tak to jsem pochopila dobře... občas se sehnat v Čechách dá, ale je dost drahý... Teď nedávno jsem chtěla koupit telecí játra z biochovu (byl po operaci dost anemickej) - a vůbec se mě to nepodařilo, všude se na mě koukali jako na vyšinutýho exota. A nabízeli mi třeba játra z rychlenejch krůt, čili vyhnanejch růstovejma hormonama.... Tak jsem nakonec koupila vepřový, dala zmrazit a vždy mu kousek nakrájených syrových dám na granule.
Ty jogurty jsou super, ale zase, když tak o tom přemýšlým... musel by člověk kupovat jen organické, jinak samá chemie...
Já si jogurty vyrábím... koupím 4l mlíka, 400ml kvalitního jogurtu s živou kulturou (nejraději Hollandii), mléko v hrnci zahřeju na cca 45°, vmíchám jogurt a naleju do sklenic. Přes noc nechám sklenice v zimě na radiátoru přikrytý osuškou, jindy v troubě (nesmí být víc teplá než 50°, spíš trochu míň, aby bakterie přežily). No a ráno dám sklenice do lednice a na 14 dní je vystaráno. Akorát jěště bacha na zbytky saponátu v hrních, to bakterie také nemají rády... Když chci jogurt trochu hustší, vmíchám jěště v hrnci asi 1 pol. lžíci sušeného mléka na litr.
...teď je postavený na chemii všechno. A pak se divíme...samá rakovina
Bohužel , co se týče zvířátek, tak mi několik vetů potvrdilo, že zhoubných nádorů u nás každým rokem přibývá a jsou stále agresivnější... ach jo...
|
evka
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 22:42
- Nahlásit
Falco
Aha...tak to jsem s těmi ATB nevěděla, chudáček malej. Dneska jsem se dočetla, že na rak. jater funguje N acetyl-cystein(antioxidant).
To, že přibral je dobré znamaní. Jen tak dál, přeji aby se zdravíčko jen lepšilo.
|
evka
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 23:02
- Nahlásit
maixnerova
A nabízeli mi třeba játra z rychlenejch krůt, čili vyhnanejch růstovejma hormonama.....
To jsou úplný tůda...chceš játra bez chemie ze zdravých zvířat a nabídnou ti pravý opak, vlasně úplně to nejhorší, to bys mu opravdu pomohla...leda tak do hrobu.
Taky mu dávám játra, krky, žaludky a srdce z krůty, ale kupuju právě ty organické, jsou dražší a mám dobrý pocit, že mu neublížím. Objednávám přes net mražené balíčky pro nemocné psi, ty jsou právě z organického masa. Pak mají míchané i s organickou zeleninou.
Koukni na net, já myslím, že by se mělo nechat koupit něco podobného i v Česku.
S těmi jogurty, to je dobrý nápad, vzpomínám si, že jsem kdysi také v Česku si je dělala sama. Přesně jak píšeš, nechávala jsem je přes noc na radiatoru, tady radiatory nejsou, musela bych je dát do trouby, to mě nenapadlo...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 23:17
- Nahlásit
evka
Koukni na net, já myslím, že by se mělo nechat koupit něco podobného i v Česku...
Kouknu, díky za tip, to mě v těch všech zmatcích nenapadlo... Nebo zkusím kontaktovat přímo nějakou biofarmu. Zrovna u jater, která fungují jako čistička mě to přijde hodně důležité....
Zatím dobrou a pozdravuj moc své pejsky
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 23:58
- Nahlásit
evka
tohle je docela dobrej web:
http://www.biospotrebitel.cz/
|
evka
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 15:54
- Nahlásit
maixnerova
Jestli o nějaké biofarmě víš, tak ji kontaktuj, určitě se tě to vyplatí, zvláště u těch jater.
Taky se na net kouknu, kdyby jsem něco našla, dám vědět.
Jo, ten web...docela slušnej.
Taky pozdravuj pesana a ať se mu dobře daří.
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2007 21:09
- Nahlásit
Ahoj všem pejskům i jejich páníčkům!
Hlásím, že Falco se má docela dobře. Rozhodně se stav nezhoršuje a jen opatrnost a pověrčivost mi nedovoluje napsat, že se zlepšuje. Určitě líp žere, už konzumuje i přílohy v menším množství. Zdá se mi, že i lépe dýchá (když je v klidu, hýbe se mu i hrudník, kdežto dřív dýchal většinou břichem), i když stále pokašlává. Teplotu nemá, rozhodně není apatický, i když dechové potíže ho stále omezují v hrátkách.
Přeju vám i vašim pejskům hodně zdraví a zase se ozvu.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2007 12:50
- Nahlásit
Falco
zdravím statečné bojovníky
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2007 13:06
- Nahlásit
evka
Jestli o nějaké biofarmě víš, tak ji kontaktuj, určitě se tě to vyplatí, zvláště u těch jater.
... přes ten web jsem se proklikala na prodejnu v Praze, kde jsem objednala 2 kg krůtích jater z biofarmy (240,-/kg). Jako lék to fin. zvládnu, ale kdybych tam měla kupovat maso pravidelně ... Jinak jsem se dozvěděla, že co se drůbeže týče, v ČR neexistuje žádná certifikovaná biofarma s chovem kuřat. Na žádnou biofarmu, kde by se přímo dalo objednat maso on-line jsem nenarazila. Ze dvora ano, ale jsem bez auta, tak by to byl pro mě dost problém...
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2007 13:49
- Nahlásit
No lepsia biopotravina neexistuje, ako kupit na polovacke, ktore su teraz v plnom prude, napr. celeho minulorocneho (maly a mlady) vyvrhnuteho diviaka a ani to vela nestoji.
Len to maso treba poriadne prevarit (prazity a kupodivu sa tym aj zvysuje stravitelnost - to plati aj pre psy)
|
evka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2007 21:40
- Nahlásit
Falco
Tak to je skvělá správa. Ať se dále dobře daří.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2007 21:47
- Nahlásit
jeje
já jsem právě sháněla játra, která chci pejsovi dávat nějakou dobu syrová, aby se rychleji zregeneroval pro operaci (je jěště trochu anemickej). Takže na to divočina není zrovna to pravé, ale stejně díky za tip
|
evka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2007 21:52
- Nahlásit
maixnerova
...já jsem na netu nic nenašla, jen bio(organické) granule. ...je to divné, že tam neexistuje žádná certifikovaná biofarma,ale alespoň, že jsi našla tu prodejnu v Praze , kde mají krůtí játra s biofarmy, je to sice pálka.. ...ale co by člověk neudělal a neobětoval pro svého nemocného miláčka.... ...znám to Určitě si moc pošmákne.
|