Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Rakovina - co můžu ještě udělat?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
kokoška
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 08:20
- Nahlásit

Falco
myslím, že nejlepší by bylo pesana tolik nepozorovat a žít s ním jako předtím, když byl zdráv. Ani zvíře není blbé a z tvého chování pozná, že něco není ok a projeví se to na něm - třeba změnou nálady. Píšeš, že pes je viditelně OK, tenhle stav může trvat třeba rok, je blbost říct, do měsíce je 100% po něm, to přece nemůže nikdo vědět!!!!
Co se týká léčby, jsem skeptik, pejsan už je starší, rakovinu nic nevyléčí a proč na něm pokusničit jen pro svůj dobrý pocit, že když to stálo tolik peněz, určitě mu to pomůže - to je jen kvůli lidskému svědomí a sobectví vyrovnat se se smrtí přítele, byť psího. Všechny léky se metabolizují v játrech a ledvinách, když je toto pryč, tak si myslím,že to je jen zbytečná zátěž navíc.
Moje pejsa taky kašlala - měla tak velká játra, že jí tlačila na plíce, na to žádný lék nepomůže. Jedině by měl infekci plic, ale proč by ji měl mít - je k tomu důvod? Dnes většina vetů dává ATB na vše, ono to líp vypadá a zákazníka to uklidní. Na průjem nám ze začátku dobře pomáhala Smecta, ale ten cca týden před koncem už na průjem nepomohlo nic. A taky Probican - jestli se to tak jmenuje (vitamínový přípravek tuším s lactobacily), protože při průjmu se vše jaksi nestihne vstřebat dost rychle.
Mám teď docela hořkou zkušenost s nalezeným kotětem, bylo moc malé a velmi nemocné, přesto jsem se snažila ho zachránit a 5 dní jsem byla na veterině pečená vařená, od 3. dne mi přišlo, že už to jsou fakt jen marné pokusy a zvíře jen trpí víc než musí, 5. den jsem sama prosila, ať kotě uspí a oni ne, že ještě mu píchnou tohle a ať v tom doma pokračuju, že to třeba zabere - nezabralo a 6. den když bylo kotě v ošklivé agónii, tak ho konečně bez řečí uspali. Nepíšu to kvůli tomu, abych očernila vety, že z lidí tahají jen prachy - tihle spoustu léků ani zaplatit nechtěli, ošetření bylo vždy zdarma, ale to jakým způsobem se neustále snažili o nemožné přes viditelné utrpení toho zvířete, to mi vadilo a srovnávám se s tím hůř, než kdyby po 2 dnech řekli - nemá šanci a uspali ho.

nika00
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 09:41
- Nahlásit

Falco,
drzim palce...ja sem zas ten typ ze bojuje do posledni chvile....existuji leky ktere nezatezuji organizmus...jsou to hlaven homeopatika atd...a protoze ty pises ze pejsa se zda byt relativne stastny az na obcasne zakaslani, tak bojuj...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 11:49
- Nahlásit

koko?ka
Já bych se také snažila dietou, léky, doplňky a režimem prodloužit kvalitní život pejsa. To přeci není pro psa žádné trápení... V podstatě je pro něj změna jen to, že dostává 3x denně jídlo, které mu chutná a holt nesmí moc blbnout a hlavně skákat, s tím se dá docela dobře žít... a radovat se z každého společného dne.

kokoška
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 12:13
- Nahlásit

maixnerova
kvalitní život pejsa
o to právě jde a je těžké odhadnout, kdy to je už jen trápení a hlavně sebrat sílu a dopřát psovi důstojný odchod. o ničem jiném nepíšu. Prostě mám jiný názor na to, jak k tomu dospět neb mám jiné zkušenosti než ty.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 12:42 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

koko?ka
....kdy to je už jen trápení a hlavně sebrat sílu a dopřát psovi důstojný odchod...

aha, tak to jsem tvůj první příspěvek špatně pochopila. V tom s tebou naprosto souhlasím.
Ovšem dokud má pes radost ze života, tak by se, podle mě, nemělo předbíhat událostem. I v případě, že se jedná o tak vážnou nemoc se špatnou prognózou, jakou bohužel trpí pejs Falco.
Zkušenost mám takovou, že naší 1. fenku jsme museli nechat ve 13ti uspat (rakovina), druhý pejs se dožil 18ti let a zemřel ve spánku, třetího jsme v jeho 14ti nechali uspat o letošních Vánocích (epilepsie nebo nádor na mozku, jeden dlouhý záchvat, žádné léky nezabraly, 3. den jsme ho nechali uspat). Teď před 13 ti dny jsem připravovala v souvislosti se svým dvanáctiletým psem i na tuto možnost. Musel urychleně na operaci - až do konce operace jsem nevěděla, zda se jedná o cystu, nádor (jaký), zda bude operabilní, zda nález nebude takový, že bude lepší pejsa neprobouzet a ušetřit mu bolest. Dopadlo to dobře, byl to absces a hist. je negativní a můj pes se rychle zregeneroval a má chuť řádit jak štěně.

Myslím, že utrpení a bolest se dá u psů velmi dobře poznat. Na očích - pohled je rozostřený, bez jiskry, apatie, nechutenství, třes (když je nával bolesti), nachoulené držení těla....

Falco
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 14:56
- Nahlásit

Myslím, že máte pravdu v podstatě všichni.
Za ten týden už jsem prošla fází šoku a zoufalství - to když jsem šla k vetovi s jednoduchým kotcovým kašlem a na rentgenu jsem pak viděla ty mrchy tlačící na plíce. Následoval jakýsi příliv sil - ještě něco udělat, najít nějakou radu, ulevit mu, alespoň o kousek prodloužit dny, kdy si ráno přijde do postele pro podrbání. Teď právě asi vplouvám do fáze usmíření.
Pejsci mají tu výhodu, že svou diagnózu a prognózu neznají. Proto radostně přijímají každý den, ve kterém se ráno probudí, mají vedle sebe své páníčky, svou pískací kuličku, svou misku žrádla. Netrápí se - co by kdyby, co bude zítra, co za týden.
Pokusím se brát to jako ten psík. Samozřejmě, že mu budu pořád pomáhat, samozřejmě, že se stále budu pídit po informacích, ale jinak se zkusím tvářit, jako bych ten rentgen nikdy neviděla. Koneckonců, tu nemoc už má určitě dost dlouho a dokud vet ten rentgen neudělal, celkem v klidu jsme sledovali, jak nám pejsek stárne a nebrali jsme to jako nějakou katastrofu - pomaleji chodil, více spal, rychleji se unavil - no bóže, vždyť je mu už vlastně víc než 70 let, tak co...

kokoška
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 15:06
- Nahlásit

Falco
Pokusím se brát to jako ten psík
3x hurá, jsi na nejlepší cestě. Ještě tě čekají těžké chvíle, ale to zvládneš. Hlavně zachovej chladnou hlavu, lehko se to píše, ale když to dokážeš, uděláš pro pesana nejvíc. Držím palec.

nika00
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 15:08
- Nahlásit

Falco
jinak ja si tedy myslim ze psi moc dobre vi ze jim neco je...sice nevi ze to je zanet, chripka, atd...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:05
- Nahlásit

Falco
....Pokusím se brát to jako ten psík. Samozřejmě, že mu budu pořád pomáhat, samozřejmě, že se stále budu pídit po informacích, ale jinak se zkusím tvářit, jako bych ten rentgen nikdy neviděla.

jestli chceš, zkusím sehnat od veta jěště nějaké info a zkušenosti o tom Prednisonu podávaném v cytostatických dávkách.
Jak psala Neessie může, ale nemusí zastavit zhoubné bujení. Má dost špatných vedlejších účinků a je otázka, jestli 11 letého pejska teď, když se jěště cítí dobře, zatěžovat lékem, po kterém mu bude možná zle, ale možná se zastaví rakovina a možná také ne...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:17
- Nahlásit

Falco
tady jsem našla příbalový leták Prednisonu, ovšem užívaného lidmi. Vedlejší účinky mohou být u psů jiné.

http://www.aislp.cz/cgi-bin/mvaihtml.cgi?ACT=dLl00 00000002963&CTR=CWA&IDE=ROX

Falco
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 21:06
- Nahlásit

Zdravím všechny, kdo mně i mému pejskovi pomáhají a radí.
Zdá se, že Falcovi je dnes zase lépe, kašlal už o poznání méně než včera, na procházkách vypadá úplně fit, žere nejlíp za poslední 2 měsíce.
Byla jsem na konzultaci u veta. Vypadal docela překvapený, že se situace natolik zlepšila. Dohodli jsme se, že Prednison dávat nebudeme, v jeho věku a při tak rozsáhlém nálezu je spíš pravděpodobné, že vedlejší účinky budou horší, než předpokládaný efekt. Dostala jsem další várku antibiotik, ale protože to vypadá, že zánět v dýchacích cestách ustoupil, mám od víkendu zkusit dávku ATB snížit. Mám každý den měřit teplotu a kdyby to vypadalo, že se dýchací potíže vracejí nebo se teplota zvýšila, zase přidat.
Falco je v pohodě, tak já budu taky
Všem pejskům přeju hodně zdraví!

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 21:57
- Nahlásit

Falco

ahoj Falco , díky za info, pozdravuj moc Falca

evka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 00:16
- Nahlásit

Falco
Rozumný názor, buď v pohodě a nedávej na sobě znát, že Falco je nemocný, věř mi, hodně mu to pomůže. Jak jsem už psala, jsem v podobný situaci, téměř 11 letý pesan má rakovinu močového měchýře, byla zjištěna v červnu s nevelkou nadějí...močil už jen krev, těžko chodil, bez nálady, jen ležel, vypadalo to fakt bledě. Rozhodla jsem se bojovat a nevzdávat, zatím se to vyplácí ...dieta, silné antioxidanty,immuní podpora (specielní pro psy s rakovinou)-složená hlavně z 6 čínských hub: Agaricus blazej,Cordyceps,Lentonula edodes,Grifola frondosa,Ganoderma lucidum a Coriolus versicolor,později jsem ještě přidala homeopatika. Už po 8 dnech po zahájení alternativní léčby močil normálně bez krve, má skvělou náladu,chuť k jídlu,hraje si se svou 13 letou mámou jak štěně,honí veverky na zahradě, prostě je v pohodě...kdo ho vidí, nevěří tu změnu. Jsem šťastná ...a dál věřím, že ten boj vyhrajeme. Pokud mu prodloužím jeho psí život o nějaký čas, který stráví s námi a bude šťastný s chutí žít, budu spokojená a myslím, že to bude nevíc co mohu v dané situaci udělat.
Držím palce a přeji ti ještě hodně krásných chvil s Falcem.
A hlavně bojuj!!!

Neessi
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 06:41
- Nahlásit

Falco
mám od víkendu zkusit dávku ATB snížit. Mám každý den měřit teplotu a kdyby to vypadalo, že se dýchací potíže vracejí nebo se teplota zvýšila, zase přidat.

Tohle není dobrá rada.Koncentrace antibiotika v určité dávce "likviduje"bakterie.Když se sníží dávka a bakterie nejsou ještě zlikvidované,tak po opětovném zvýšení dávky antibiotika už na ty bakterie neúčinkují.Musí se dát jiná kombinace.
Ale v případě Falca bych spíš dávala občas diuretikum,aby se ten počínající plicní otok,který má při téhle diagnose,trochu snížil a lépe se mu dýchalo.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 10:13
- Nahlásit

evka

ahoj, to je skvělý , moc gratuluju. Mohla bys sem prosím tě, napsat, jaká homeopatika, případně, který veterinář (pokud to byl vet) pejsa léčil?

Falco
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 11:30
- Nahlásit

evka

Mohla bys prosím napsat jaké antioxidanty a v jakém množství tvůj pejsek bere? A jak se jmenuje ten přípravek na imunitní podporu.
Díky

evka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 16:47
- Nahlásit

maixnerova
Mám to trochu složitý, protože žiji mimo republiku a neznám tady žádného homeopata-veta, hledala jsem na netu co by se dalo naordinovat za homeopatika na rakovinu močového měchýře.Našla jsem příběhy jak u lidí, tak u psů,že jim pomohly (dokonce i vyléčily) TEREBINTHINA C200 a CARCINOSINUM C200,střídají se po týdnu.Vím, že homeopatie účinkuje,přesvědčila jsem se na vlastní kúži, kdy mě pomohla od mykozy, ale abych měla jistotu, že právě Ter. a Car., tak jsem se zkontaktovala s MVDr.Michalem Jiřičkou (asi jediný uznávaný homeopat -veterinář u nás) a on mě potvrdil, že Terebinthina a Carcinosinum jsou ty správná homeopatika na rakovinu moč. měchýře. Možná bude lepší, když se zkontaktuješ přímo s ním. Email :michal.jiricka@seznam.cz ,Tel. 775 577 057 nebo 386 462 573, Skype: delichon.urbica, a adresa je: Hejdukova 25, 370 01 České Budějovice. Pokud budeš chtít najdu ty stránky s těmi případy léčby.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 17:34
- Nahlásit

evka

ahoj Evko, moc ti děkuji za cenné info. Momentálně mě to zajímá především v souvislosti s nemocí Falca. Ale nejen s ním samozřejmě, člověk neví dne ani hodiny....
Pokud bys měla chvilku času a dala sem ten odkaz, byla bych moc ráda. A jěště prosím, mohla bys popsat ty silné antioxidanty (a dávkování), které dáváš svému pejskovi? Moc děkuji

evka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 17:35
- Nahlásit

Falco
Quercetin, Lycium, Astragalus,Echinacea, Milk Thistle, Shark Cartilage, vit.E, Green tea extract(bez kofejnu), Grape seed extract,Selenium,Beta Caroten,Česnek.
Nemusíš dávat všechno, ale čím víc toho dáváš, tím líp. Dávkování dávám nižší dávky jak dospělým, spíš jak dítěti.
K9 Immunuty-obsahuje 6 druhů čínských hub. Problém je v tom, že to asi nekoupíš v česku.Dá se to objednat přes net, rozesílají to po celém světě,ale je to trochu dražší. Pokud budeš chtít, pošlu kontakt, můžeš si o tom alespoň něco přečíst,na jakém principu to funguje, ale je to v agličtině.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 17:45
- Nahlásit

evka

......nebylo to sice adresované mě, ale už jsem si to zkopírovala na disk, díky a přeju, aby se tobě i pejsovi moc dobře dařilo

evka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 18:43
- Nahlásit

maixnerova
...omlouvám se,ale je to samozřejmě adresovasované všem, kteří o to stojí.
Dávám k dobru ještě ty odkazy, keré mě a hlavně mému nemocnému Agassíkovi moc pomohly.
www.alohamedicinals.com nebo www.dogcancer.net
nedávno jsem ještě našla jeden, kde to možná vyjde levněji.....www.dogcancerinfo.com
Chtěla bych ještě podotknout,píše se tam,že to má zvýšený účinek hlavně při chemoterapii, ale mohu potvrdit,(a ostatní příběhy jsou také důkazem) že to funguje i bez ní, když už nám vlastně moc šance nezbývá a snažíme se vyzkoušet všechno co alespoň tu malou naději dává.
Taky díky, měj se hezky.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 18:47
- Nahlásit

evka

evka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 19:36
- Nahlásit

Koukala jsem znovu na ty stránky, tak opravdu nejlevněji to přijde na
www.dogcancerinfo.com
..je to dost velký finanční rozdíl.
Pokud by bylo něco nejasné, ráda všem pomůžu.

Falco
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 20:53
- Nahlásit

evka
Dík za všechny informace, přes víkend to prorejdím a uvidím, jak a co se dá objednat a koupit.

Zatím se Falcův stav každý den trošku zlepšuje, teplota je 38,2, stolice normální, kašle už opravdu jen občas a spíše povrchně, není to už to hluboké, uši drásjící kašlání. Vycházky zvládá v původním rozsahu se zájmem a vesele. Na večerní vycházku jsem vytáhla teplý kabátek, protože je tady strašné počasí. Doma Falco vyhledává teplejší místa, teplo mu dělá evidentně dobře.
Rozhodla jsem se, že zatím ATB ponechám v původním dávkování, za 2-3 dny uvidím, jestli to risknu vysadit.

Ještě jednou díky všem za podporu.

evka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 22:33
- Nahlásit

Falco
Jsem moc ráda,že se stav zlepšuje. Já bych raději ATB nevysazovala, aby se mu nevrátil drásající kašel, pokračovala bych v dávkování až do vybrání tablet. Taky jsem při zjištění onemocnění dostala pro Agassiho ATB,bral je 14 dní a myslím, že to bylo ku jeho prospěchu, zničí se tím veškeré záněty, keré toto onemocnění zřejmě vyvolá. Když je dobral tak jsme dostali od veta tabletky Piroxicam, který měl původně brát až do konce života, můžou údajně rakovinu zmírnit, tedy zpomalit průběh, ale nemusí. Když jsem se dočetla, jaké mají vedlejší účinky,byla jsem v šoku,mimo jiné tam psali, že může nastat vnitřní krvácení a posléze smrt, tak jsem si řekla, tudy cesta nevede, zničím mu tím sajrajtem ostatní orgány které má ještě vpořádku.
Na netu jsem strávila několik nocí a pak jsem našla K9 Immunity, nechala si to poslat přes noc a zahájila boj s tou hnusnou nemocí. Mezi tím se jeho stav dost zhoršil,ale po 8 dnech nasazení léčby se všechno v dobré obrátilo,dále už to znáš.
Strašně moc tobě i Falcovi přeji, aby jste vyhráli !!!

maixnerova
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2007 12:26
- Nahlásit

Falco

ahoj Falco, jsem moc ráda, že se vám dobře daří , moc myslím na tvého pejsa i tebe a nepřestávám držet palce.
Vždy, když můj pejs bral ATB, a pak asi měsíc potom, co je dobral, přidávala jsem mu do jídla byliny z Detoxikační kůry od Phytovetu:

http://www.phytovet.cz/default.asp?idc=20

Ovšem je tam i Ostropestřec, který je obsažen ve Flavobionu, tak bych to raději konzultovala s vetem, jestli by už to nebylo moc....

Falco
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2007 21:32
- Nahlásit

Víkendové hlášení:

Stav: zatím stále celkem v pohodě, kromě občasného kašle a možná větší únavy (která mu však dnes nezabránila, aby se radostně vyválel v čerstvém sněhu - pak samozřejmě kašlal).

Ono to porovnávání a pozorování má samozřejmě své hranice. Falco byl vždy pes - lenoch (kdysi jsem tady o něm tady psala), jeho nejoblíbenější místo je pelíšek nebo gauč a přesvědčit ho, aby šel ráno na vycházku býval většinou dost problém. Odpor k intenzivnějšímu pohybu a flegmatičnost se samozřejmě se stářím a slábnoucím sluchem prohlubovala. Takže to, že většinu dne proleží (nebo spíš proválí - protože se s gustem provaluje na nejrůznějších měkkých a teplých místech v domě), bych nepovažovala za nic zvláštního.
Větší vybíravost v jídle - myslím, že vycítil, že mi hodně záleží na tom, aby žral, a taky dostává 3xdenně, tak nemá takový hlad. Maso sežere vždy, ale rýži nebo vločkám se snaží vyhnout i za cenu nesnězené večeře. Dřív byl na granulích a když večeři nesnědl, další byla až druhý den. Teď se bojím, že začíná nechutenství spojené s nemocí, a tak si mě pěkně na starý kolena omotal kolem tlapky

Ad K9 Immunity:
Našla jsem nějaké ekvivalenty s čínskými houbami i na našem trhu, zítra se jdu poradit do zdravé výživy i s popisem toho zahraničního přípravku pro psy.

Přeju vám i vašim pejskům klidný příští týden.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2007 00:14
- Nahlásit

Falco
a možná větší únavy (která mu však dnes nezabránila, aby se radostně vyválel v čerstvém sněhu

podle toho co, píšeš, bych řekla, že Falco má radost ze života a navíc tě má přečtenou . Takže proč by dlabal nějakou rejži, když dostane masiko, že jo . Dneska byl vůbec takovej ospalej den, třeba to spíš souviselo s tím...

Držte se , oba

Falco
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 18:15
- Nahlásit

Ještě jsme pořád tady!
Falcův stav sice kolísá - jeden den skoro nekašle, druhý den začně hned od rána, ale chuť k jídlu, vycházkám a k životu vůbec mu zatím nechybí.
Od pondělka dostává Královskou houbu Yunzhi - CORIOLUS VERSICOLOR (3x 2 tbl)
http://www.patentnimedicina.cz/produkty-detail.php ?kod=199
Ovšem účinek má nastat až po delší době, tak nevím.
Tento týden už taky nebere ATB. Každý den měřím teplotu, abych případný nástup zánětu zachytila. No jo, ale bude zvýšená teplota znamenat zánět? To je jedno, to budu řešit, až na to dojde.
Ale jinak si to myslím užívá. Každý den v poledne chodím já nebo manžel domů, aby mohl pejsek na vycházku a dostal najíst a pak už s ním někdo z nás zůstává doma. On samozřejmě hodně spí, ale když se vzbudí, je rád, že není sám, že ho někdo poškrabe na bříšku, pokutálí si s ním kuličku, dá mu nějakou dobrůtku.
A užíváme si to i my. Ještě chvilku.....

evka
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 22:28
- Nahlásit

Falco
S tím stavem to tak je, jednou je dobře, pak zas hůř,znám to.Je dobře, že mu dáváš houbu Coriolus Ver., ale zkus sehnat i těch ostatních pět,nebo alespoň některé...je dobrá ta kombinace. Chápu, že je asi problém v Čechách objednávat léky z USA a navíc v přepočtu je do dost peněz vydaný každý měsíc, asi to není reálné, ale určitě se dají sehnat i jinde levněji.Jestli věříš homeopatii, tak se obrať na toho veta-homeopata co jsem posílala odkaz,zavolej mu on tě určitě poradí. Já jsem se s ním spojila přes email. Homeopatika jsou vlastně nejlevnější léky,nemají vedlejší účinky a myslím, že za zkoušku to určitě stojí.Taky jsem si vzpoměla, že dost čtu o tom jak např. v Německu hodně propagujou jmelí s dobrými výsledky.
Hlavně neměj takovéhle myšlenky, jako "ještě jsme pořád tady" nebo "ještě chvilku", možná si to neuvědomuješ, ale Falco vycítí, že se něco děje a mohl by to vzdát, to bylo špatný, nesmí poznat, že je vážně nemocný, tak ho ani nelituj....vím o čem mluvím, zažila jsem to s mým prvním psem, i když měl velkou šanci na uzdravení, normálně to vzdal....s tím už pak nic neuděláš.
Přeji ti, aby jste si to užívali ještě hoooooodně dlouho.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání