Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Rakovina - co můžu ještě udělat?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
janushka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2008 20:52
- Nahlásit

Vždycky "s hrůzou" nahlížím, jak se má pejsek. My jsme taky bojovali jak jsme mohli a nevybojovali. Ale udělali jsme maximum, což je pro mně největší útěchou...jsem ráda, že jsem obětovala své pohodlí..a spala poslední měsíc vedle jejího pelíšku na zemi ve spacáku. Pokud je Falco rád, že vás vidí, je to největší dar a radost, jakou vám může dát. Jsem ráda, že se pořád tak držíte. A věřím, že až ten okamžik nadejde, určitě to poznáte a nezaváháte. Držím vám a hlavně vašemu pejskovi palce, ať to zvládáte jak jen to půjde nejdéle!!!

bea
Člen
# Zasláno: 30 Led 2008 12:41
- Nahlásit

Falco
Nevzdávej to, rozumím ti, bojuje stejně - o kocourka, kterému odcházejí ledviny. Taky jsem strašně unavená z toho prošení, aby něco snědl a z nočního vstávání - jestli je pořádku a dýchá. Ale nevzdáme to, viď.

evka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2008 18:23
- Nahlásit

Falco
Je moc dobře, že jsi tak statečná a dopřáváš jak jen to půjde co nejdéle pejskovi ty nejkrásnější chvíle strávené se svou rodinou. Víš, je vidět, že on to nevdává a opravdu moooc se snaží to zvládnout a to je fajn, je silný a to, že se někdy necítí zdrovna nejlépe mu nedávej nijak najevo,že se něco děje,je to těžké, také to znám, ale říkám si, člověk neví dne ani hodiny u teoreticky zdravého psa(kolikrát skrytá nemoc o které nemáme ani potuchy) a konec může přijít náhle,věř mi,nejlépe o tom nepřemýšlet a užívat si co nejhezčích chvil strávených s ním. Naučila jsem se věřit a nevzdávat, věř, že to pomáhá.
Moc vám oboum fandím a držte se!

evka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2008 18:31
- Nahlásit

bea
Jsi silná, že to nevzdáváš a strašně tě přeji, abys to zvládla... vžyť...naděje umírá poslední.

Janis
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2008 00:18
- Nahlásit

Zprava pro Falco. I s rakovinou u psa se dá moc dělat. loni v lednu moje fena NO (12 let) onemocněla rakovinou lymfatických žláz, zjištěn nádor a veterinář řekl, že jí zbývá pouhý měsíc života. Fenu mám do dnešního dne a zdravou, nádor zmizel. Veterinář zíral. Začali jsme jí dávat tzv. čínské potravinové doplňky, tento název používají namísto názvu léky. Je známo. že v Číně rakovina se běžně léčí, považují za něco jako u nás zápal plic. Tyto léky jsou určeny pro lidi, ale u psů to zabírá fantasticky. Sice celoroční tzv. kůra je trochu finančně náročná, protože se to musí preventivně zopakovat v roce onemocnění třikrát. Ale je to fantastické. Pokud máte zájem, poskytnu vám kontakt. Můj mail : houskova.j@atlas.cz

bea
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2008 09:59
- Nahlásit

evka
Díky, zdá se, že se Myšák chytil - začal jíst a hodnoty klesly. Vyhráno není, musí držet přísnou dietu a dostávat léky, ale začínám věřit, že to zvládne.

evka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2008 22:05
- Nahlásit

Janis
Popište konkrétně o jaké čínské potravinové doplňky se jedná, myslím, že by to všechny co bojují s touto zákeřnou nemocí zajímalo a nechápu, proč tedy podávat iformace a kontakt přes email, když je tu určená diskuse právě na toto téma, děkuji.

sara03
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 11:35
- Nahlásit

Janis
Bylo by dobré to napsat. Díky

Janis
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 20:20
- Nahlásit

Ono to není jednoduché popsat jednotlivé tzv.doplňky protože na každý druh se určuje nejoptimálnější kombinace těchto produktů a není jich málo. Na základě mailu případného zájemce předám kontakt, vůbec tím nechci dělat nějaké tajnosti, ale nechci onoho odborníka zavalit množstvím mailů. Myslím to dobře, moje fena je uzdravená a pravidelné rozbory krve máme stále v pořádku. Já jsem se o tom dozvěděla čistě náhodou, když kolega si díky těmto produktům vyléčil nemoc prostaty, sestřenka zastavila řídnutí kostí kvůli kterému byla v invalidním důchodu, ono je to na několik druhů onemocnění, které se od sebe líší různými kombinacem a různým způsobem užívání. Každému ráda ochotně odepíši, je to na diskusi trochu obšírné. Produktů je hodně a jen správně zvolená jejich kombinace může být účinná. Houšková Jana

Falco
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2008 21:53
- Nahlásit

Falco zdraví všechny kamarády!
Začali jsme čtvrtý měsíc boje.
Čtyři dny byly perfektní - delší vycházky, klidné spaní, velmi dobrá chuť k jídlu.
Pátý den kritický - nechtěl jíst nic, kašlal a kašlal, večer měl teplotu - musela jsem podat Codein a Rimadyl.
A dnes poměrně v pohodě. Jen jeden větší záchvat, a přestože chrčel, vytáhl mě na delší vycházkové kolečko. A teď klidně spí i bez léků.
Kdybych tak věděla, co způsobuje ty krize, abych se jim mohla vyhnout nebo je alespoň oddálit.....

Všem nemocným pejskům přeju, ať se uzdraví, a těm, kteří jsou zdraví moc krásných dnů se svými páníčky.

janushka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2008 00:26
- Nahlásit

Držím palce aby jste se úspěšně probojovali dál. Falco je moc statečný pejsek a velký bojovník! Dokud mu chutná jíst a chce na procházky stojí za to bojovat . Myslím na vás a moc vám fandím!

evka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2008 17:11
- Nahlásit

Falco
Moc na vás oba myslím a přeji abyste ten boj zvládli a proto prosím...zkus napsat Janis na email a požádej ji o informace o těch produktech, určitě stojí zato se s tím seznámit a prokonzultovat jestli by se Falcovi nedalo pomoci. Víš je pro mne hrozná předstva, že by se ještě nedalo nic dělat, ten tvůj pejsek je moc hezkej a z očíček mu kouká jak moc chce bojovat, tak mu pokud to bude jen trochu možné dopřej ten boj vyhrát.Držím palce!

evka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2008 17:25
- Nahlásit

bea
To je dobře,moc držím palce!

bea
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 11:37
- Nahlásit

evka
Tak snad dobrá zpráva - kocourek má močovinu 16 'spadla ze 40) - mezní hodnota je 7-10 a kreatin 161 - takže prý dobré. přibral půl kila a začíná to být zase trochu on. Tak drž palce dál.

Falco
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 13:56
- Nahlásit

Tak se zase s Falcem ozýváme, jdeme do druhé půlky čtvrtého měsíce.
Kašlání a dýchání se docela stabilizovalo, asi že oba víme, co máme dělat. Falco už asi přišel na to, že nemá smysl kašlat jako šílený, ale jen odkašlat hleny, lehnout si a uklidnit dech. Já vím, že mám zkusit ochladit a zvlhčit vzduch, že pomáhá Tussin a v nouzi Codein (za minulý týden jen 2x).
Bohužel jí pořád míň, takže zase trošku zhubl, i když stolici se daří udržet v pořádku. Krmím především rozmixovanou stravou ze stříkačky, přidávám Glukopur a Maltodextrin, stále hledám, čím ještě přidat na kalorické hodnotě a nezatěžovat játra. Pořád se mu snažím dávat i normální žrádlo (rozuměj vařené i syrové), ale je to takové nepravidelné. Některý den nechce ani piškot a jindy zavětří, když se vaří polévka, a sežere misku drůbků.
Únava se stupňuje, ráno Falco dlouho spí a špatně se "nastartovává", nejlepší je to kolem poledne a pak v podvečer, pokud ho nepřepadnou dýchací potíže, to si i s chtí pohraje.
Stále chodíme 3x denně na vycházky - jestli se podaří, budou tady fotky z neděle. Chodíme pomalu, někdy musíme odpočívat, větší kopce a schody už jdou špatně.
Ale byla u nás na návštěvě fenka bígla od naší známé a to za ní "běhal", že zapomněl i kašlat.

Falco
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:04
- Nahlásit

Tak fotky snad ještě jednou:

A tak zdravíme všechny pejsky a kočičky, a tyk jejich páníčky a paničky.

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2008 14:30
- Nahlásit

Bohužel jí pořád míň, takže zase trošku zhubl, i

Zkus mu koupit pastu Calopet - po konzultaci s vetem teda, zda by ji mohl. Je to super vec.

Houšková
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2008 22:12
- Nahlásit

Souhlasím s Fifi, Calopet pasta vynikající. Veterináři jí nazývají něco jako kosmická strava. Máme s ní ty nejlepší zkušenosti, je velmi výživná a lze jí používat při všech nemocech celkem.

Rena
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 12:44
- Nahlásit

evka
ahoj,
mám patnáctiletou fenku kokršpaněla. V prosinci jí diagnostikovali nádory na plicích. Byli jsme na pohotovosti 24.12., lékař jí nedal žádnou naději. Zatím se drží, tak to rozhodně nechci vzdát. Potěšila mě moc tahle diskuse, kterou jsem náhodou objevila. Dodalo mi to optimismus a dozvěděla jsem se spoustu důležitých informací. Já asi s ničím novým nepřijdu - podávám Sanicell už několik let, teď jsem zkusila i Ovosan - v jejich poradně nám doporučili dávku až 3 denně - je tam ale problém s pitím - doporučují 2-3 litry, což je samozřejmě nereálné. Dávala jsem první týden 1, potom 2 denně, ale začali jsme asi před 3 týdny, takže nedokážu posoudit, jestli to mohlo pomoci. V současné době jsme museli všechny léky vysadit kvůli zvracení. Potom budeme s naší veterinářkou řešit další léčbu, snad se zvracení podaří zvládnout. Velmi mě zaujala informace o přípravku K-9 Immunity. Byla bych moc vděčná za radu, jak se dá objednat, bohužel s tím nemám žádnou zkušenost. Naše veterinářka ho neznala, ale rozhodně doporučuje. Díky moc všem za rady. Zdravím všechny pejsky, držte se.

Falco
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 22:58
- Nahlásit

Ahoj, dík za tip na Calopet. Včera jsem začala podávat a dnes Falco po týdnu konečně zase žral. Ještě se ozvu.

Falco
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 15:45
- Nahlásit

Minulý týden byl dost špatný. Dýchání se zhoršilo, Falco přestal žrát a zhubnul. V pátek jsme se rozhodli, že jestli to bude přes víken stejné, zavoláme veta a rozloučíme se.
O vákendu se oteplilo a Falco se přestěhoval ven - na dvorek, na balkon, na přezahrádku. Prospal se na čerstvém vzduchu a už v neděli mu bylo lépe. V pondělí jsem začala dávat Calopet, už večer snědl piškot a šunku, v úterý drůbeží játra, včera syrové maso, začal bez násilí přijímat léky. Začal "hlídat" - štěká na kolemjdoucí, sleduje, kdo co nese, chodí se podívat ke kredenci, co vaříme. Jasně, že kašle, ale už si zase trochu hraje.
Máme velkou radost, asi si řekl, že jestli už bude jaro, tak to s námi ještě chvilku zkusí.

[img]http://tamca.rajce.idnes.cz/2008_-_leden%2C_u nor/images/240208-1.JPG[/imgs]

Falco
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 15:51
- Nahlásit

Falco
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 15:52
- Nahlásit

Rena:
Objednat K9 Imunity pro mě bylo moc složitý (jazyk. bariéra, placení ap.) - ale někde vpředu této diskuze jsou nějaké odkazy.
Já používám čínské houby z www.patentnímedicina.cz.

Rena
Člen
# Zasláno: 29 Úno 2008 12:32
- Nahlásit

Falco
díky noc za zprávu, pro mě je to taky složitý. Na ty odkazy jsem se už dívala, jen jsem chtěla zkusit tohle, protože je to veterinární přípravek. Jinak já jsem teď objednala veterinární dietu Hill´s - konzervy. Je to spec. pro nádorová onemocnění, mají i spoustu dalších diet - jaterní onemocnění, selhávání ledvin, nemoci srdce atd. Dobrý přehled jsem našla třeba na www.komando.cz (e-shop). Falco je fešák, držíme mu palce.

Janis
Člen
# Zasláno: 29 Úno 2008 19:50
- Nahlásit

Rena
Hill's je vynikající krmení, ale neléčí, jen je pojímáno jako dietní strava rozlišená dle jednotlivých druhů nemocí. Proč se Falco zdráhá zkusit čínské produkty? Mám zaznamené další případy, kdy to pomohlo, což je vynikající.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Úno 2008 20:04
- Nahlásit

Rena
V současné době jsme museli všechny léky vysadit kvůli zvracení.
A byli jste v posledni dobe na sonu? zda se neobjevily dalsi metastaze? Mozna budu drsna, jako uz jsem byla i zde na pocatku - pokud psik ma velke problemy, natoz v 15 letech, je treba soudneho usudku majitele. Nevim, jak to jinak ohleduplne rici a zaroven Vam neubirat optimismus - neznam Vasi fenku ani jeji stav v realu. Ale tezko ocekavat, ze psik bude zit do dvaceti let.
Ad Hills a konzervy pro nadorova onemocneni - tez jsme meli pro psa, bohuzel po nich mel tezky prujem a zvracel a museli jsme je vysadit.

Falco
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2008 16:01
- Nahlásit

Janis: Při podrobnějším čtení bys zjistila, že se nebrání, že je už 3 měsíce užívá.

evka
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:28
- Nahlásit

Rena
Omlouvám se za pozní odpověď, jsem moc ráda, že jsi další človíček, který to nevzdává a bojuje. Víš, s tou K9Immunity je to tak, je to přípravek USA, já zde žiji a tak to pro mě není problém, ale rozesílají ho po celém světě, mohu tě napsat nějaké odkazy i v EU. Potíž je v tom, že je to dažší, než třeba u vás volně dostupné alternativní léky.Ale je pravda, že je to určený pro psy právě s touto nemocí a ze své zkušenosti mohu potvrdit, že to zabírá opravdu skvěle.Já na to nedám dopustit, to co to uělalo s mým psem je až neuvěřitelné a věř mi nebyl na tom vůbec dobře, doslova jsem nad ním brečela a bála se, že už není pomoci.
Strašně moc držím tvému pejskovi i tobě pěsti, držte se a bojujte, stojí to za to.

evka
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:51
- Nahlásit

Rena
Tady jsou ty odkazy:
www.alohamedicinals.co.uk
www.dogcancer.net
www.jcashley.com
www.dogcancerinfo.com

evka
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 17:12
- Nahlásit

Falco
Určitě, Falco to ještě nevzdává, chce se ještě vyhřívat na sluníčku, užívat života a tak krásných chvilek s vámi, tak mu ještě dejte šanci a nezabalujte to...moc za něj prosím, bojujte!!! Držím pěstě!!!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání