| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 18:47 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
evina
Oni Ti to říkali?
Říkali. Viděla jsem x jezevčíků s problémy s páteří. Viděla jsem buldočky s problémy s dechem. Viděla jsem šarpeje s plísní v kožních záhybech. Slyšela jsem o čivavách s nedovyvinutými lebečními kostmi. Viděla jsem psy dlouhosrstých plemen. kteří pro srst nevidí, a kteří by bez kosmetického salonu v přírodě zahynuli.
jak by sis to představovala vlastně v praxi?Každý kdo by měl fenku by jí mohl připustit s čím by chtěl?
Zodpovědný člověk může připustit s kým chce, protože vybere zdravé a nepříbuzné jedince které zná. Na nezodpovědného člověka je i plná knihovna pravidel a sto drábů málo.
Jak udělat z nezodpovědných lidí zodpovědné, to ovšem bohužel nevím.
Připadá mi divné se hádat mezi sebou o kupírování a vědět,že jinde se i za podpory vlád(lov velryb)dějí takovéto věci.
Všechno to má společný základ, a to lidskou bezohlednost.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 18:54
- Nahlásit
aren
protože vybere zdravé a nepříbuzné jedince které zná
A jak chces u psu bez nejakeho dlouhodobeho a obsahleho registru. zjistit jestli jsou nebo nejsou pribuzni? Jak zjistis ze sourozenci tebo vybraneho psa nemeli nejaky vazny geneticky vady?
Predstavujes si chov s prominutim jako Hurvinek valku.
|
Puna
|
# Zasláno: 2 Čen 2006 19:08
- Nahlásit
aren
psy dlouhosrstých plemen kteří by bez kosmetického salonu v přírodě zahynuli.
myslím, že v přírodě by zahynula většina psů, nejen dlouhosrstá plemena...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 19:28
- Nahlásit
Tchor
Já nemám pocit, že bych někdy říkala, že registr nemá být. Mám pocit, že říkám, že nemá být šlechtění estetických extrémů, případně šlechtění takových fyzických nebo povahových vlastností, které způsobují zvířeti nějaké problémy. Že je to zneužívání živého tvora pro své hobby.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 19:53
- Nahlásit
Ať žije eugenika
Počkejte až přijde klonování.
Jo a lepení uší mi též nepřijde košér. A tetování zaživa
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 20:05
- Nahlásit
Terri
Kdyz ne tetovani - co cipovani, to ti nevadi?
A proc ti vadi vylepovani usi?
aren
Mám pocit, že říkám, že nemá být šlechtění estetických extrémů, případně šlechtění takových fyzických nebo povahových vlastností, které způsobují zvířeti nějaké problémy. Že je to zneužívání živého tvora pro své hobby
Ty mas sve vorisky. A svuj nazor. Jsi s nimi stastna, spokojena.. Ja mam vyslechtene plemeno - zadne problemy s tim moji zastupci plemene nemaji. A jinak souhlas, jsou plemena, kde uz ono slechteni je na povazenou, pokud se plemeno samo nedokaze reprodukovat, souhlasim s tebou.
Ale to jsme trosku odskocili od puvodniho tematu, ze..
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 20:06
- Nahlásit
Fifi
Ale to jsme trosku odskocili od puvodniho tematu, ze..
To jo .
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 20:57
- Nahlásit
Fifi
Tetování - vadí mi cokoliv, při čemž pes řve...člověku se s místním umrtvením dělá kde co...
Čipování nevím jaká je u toho bolest.
Vylepování uší - jen z konkrétních případů co znám - psi to nesnesli a strhávali si to, výraz "ekologické" lepidlo no nevím.., a když to nedrželo, museli to mít dlouho, nemohli s tím hýbat a drali to packama...páník na ně za to řval ať to nedělají...
Taky mi to prostě přijde člověkem vynucené...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 20:59
- Nahlásit
aren
Myslím že ne tak úplně, spoustu těhle věcí (kupírování, tetování, kastrace) prostě dělají právě veterináři, ne?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 21:01
- Nahlásit
Terri
Jako u každé jiné inijekce.....takže záleží na jedinci
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 21:07
- Nahlásit
brut
Tady byl takový článek:
http://www.reflex.cz/Clanek22454.html
ale už se to tady hojně probíralo. Pár lidí říkalo, že to pes cítí, pár lidí říkalo, že to pes necítí. Pes se nevyjádřil žádný.
Já sama jsem už kvůli čipování nebyla tři roky u příbuzných na Slovensku, protože k europasu je čipování nutné a mně se to eklí.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 21:08
- Nahlásit
Terri
Tetování - vadí mi cokoliv, při čemž pes řve. Tetovali jsme kdysi vrh 5 stenat rtw. Vsechny ani nemukly, nikterak nervaly - slo o tetovani do ucha.. Kdyz se tetuje do slabiny - verim tomu, ze se stenata brani..
Zeptej se JX Dolezala - ten ti da presne info... Ja to take presne nevim, ale pes mrknul okem asi jako u ockovani...
A k tomu vylepovani usi - jako aby ucho stalo nebo bylo spravne lomene?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 21:41
- Nahlásit
Fifi
Lomené. Tj. přilepení k hlavě.
Tetování štěňat. No tak to moje v 7mi týdnech teda řvalo...
Injekce je něco jiného!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2006 22:22
- Nahlásit
Terri
Prilepeni usi k hlave jsme tez absolvovaly.. Jak pises, taky se to fenuli nelibilo, ale jen par dni, pak si zvykla. A proc jsem to delala: - z estetickych duvodu pozadovanych na vystavach... a klubem...
Injekce je něco jiného!
Myslela jsem to tak, ze ocipovani psa stredniho vzrustu mu zpusobi bolest asi jako bezne ockovani....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 15:43
- Nahlásit
Tetování - vadí mi cokoliv, při čemž pes řve
Někteří psi řvou, když jim vystřihávám plstnatce z pacek. Nacházím pod nimi otlaky až dekubity. Takže stříhání ti taky vadí? Mi zase vadí nestříhání, i když je to pohodlější. Ani se nedivím, že ti psi někdy při stříhání řvou, když mají útlocitné pánečky, kteří z nich vychovávají prioncezny na hrášku. A řvou, když šlápnou na kamínek, řvou, když se na ně někdo křově podívá-to už pak ale nejsou psi, tak, jak je máme rádi, tojsou potom přecitlivělí ubozí tvorečkové k ničemu, neschopní normální existence.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 15:46
- Nahlásit
Mucholabka
Předpokládám, že chápeš rozdíl mezi bolestí a hysterií...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2006 21:36
- Nahlásit
ano, chápu. Avšak nepředpokládám, že takových lidí je většina.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 11:25
- Nahlásit
Skvělá diskuse.Opět jsem se přesvědčila o tom, že chov psů je neetický od samého počátku a konec. Z neetického chování, které bylo na počátku pak pramení ty další neetičnosti typu : zda je etický chov dlouhosrstých plemen, zda je etické kupírování a nebo amputace? Rádi někteří z nás pak své špatné svědomí a nebo myšlení schovají za prohlášení, „když je to povolené, zákonné, registrované… atd. tak je to etické".
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 12:42
- Nahlásit
Terri
Nemohu za to, ale vždycky mi přijde nutný reagovat na Terri )
Počkejte až přijde klonování.
A co chovatelství pod CMKU u nas...to neni klonování?
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 12:45
- Nahlásit
dorfa
) A je teda vůbec etické držení a domestikace neboli zotročování psů??
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 12:50 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Trotelchen
Nemohu za to, ale vždycky mi přijde nutný reagovat na Ter
že by filosofie? Nebo psychologie?
chovatelství
ani nepřipomínej...
Ale když jsem viděla reportáž o klonovaném hříběti nějakého super dostihového plemeníka...tak mi bylo docela smutno...
Ale se mnou ohledně etických témat není moc řeč, jelikož já jsem i proti asistované reprodukci ve smyslu cizího dárce...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 13:04
- Nahlásit
Terri
že by filosofie? Nebo psychologie?
nefím, tipnul bych, že mě dráždí to slůvko Moderátor pod jménem )
ani nepřipomínej...
Ale když jsem viděla reportáž o klonovaném hříběti nějakého super dostihového plemeníka...tak mi bylo docela smutno...
no myslím, že by stačila reportáž o množení plemene Anglický buldok a muselo by Ti být hodně smutno
Ale se mnou ohledně etických témat není moc řeč, jelikož já jsem i proti asistované reprodukci ve smyslu cizího dárce...
Počkiiii, to nejsi jako Ty, jak jsi mne za mlada brávala na ty psí zápasy???
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 13:18
- Nahlásit
Trotelchen
Se nedivím, že Tě to dráždí, zní to jako Terminátor, Predátor a spoustu dalších ošklivých slov
Pleteš se, určitě to byly kohoutí zápasy, pak ale musíš být Kunta Kinte
|