| Autor |
Zpráva |
zuzka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 18:51
- Nahlásit
Představte si, že by se šlechtili lidé.
vykládala jsem kamarádce, jak je naše Bela úžasný pejsek, prátelská, ochotná kdykoli si hrát, že i kdybych ji o půlnoci vzbudila, klidně si se mnou bude hrát
a pak se hovor stočil na štěňata a já povídala o tom, že vybíráme partnera, že musí mít standardní uši, protože Bela je nemá úplně ok ...
a kamarádka se na mě koukla a říká, co si tak asi psi povídají?:
To mám ale bezvadnou paničku, přátelská, ochotná kdykoli si hrát, že i kdybych ji o půlnoci vzbudila, klidně si se mnou bude hrát, jen ještě nevíme, s kým jí zkřížíme, ona ty uši nemá úplně hezký ...
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 06:37
- Nahlásit
Tchor
Videli jste nekdy rozdil v obihani maket u dobrmana s ocasem a bez ocasu? Prumer zatacky dobrmana ocasem je vyrazne mensi nez toho druhyho.
Pravdu povediac, na dobermanoch som si to extra nevšimol (asi preto, že až na výnimky, boli všetci s rovnakým nechvostom, ale na budúci rok tu dúfam opäť budeme mať MS vo výkone, tak si na to dám extra pozor).
Vsimol som si to na boxeroch, tam to bolo chvost-nechvost zhruba 1:1 a rozdiel bol naozaj výrazný, povedal by som až dramatický...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 08:45
- Nahlásit
jeje
Nebo u velkých kníračů, v Německu už jsou všichni dávno s ocasem
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:39
- Nahlásit
Nikita
Pravdu povědíc, ti nekupírovaní knírači psi vypadají jako mamlasové Ale zase je pravda, že v dnešní době, kdy většina papírových kníračů, boxerů, dobrmanů a podobných plemen tráví velkou část svého života "na gauči" a maximálně si občas ze sportu kousnou do figuranta, není už jejich vzhled "ostrých chochů" (kterého se docilovalo kupírováním) nijak účelný ... ach jo
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:00
- Nahlásit
Ani u "boxera na gauč" nejde jen o vzhled - tedy myslím ocas. Viděli jste někdy byt, ve kterém žije ocasatý boxer? Já ano - cca do výšky 1,5 metru mají "vymalováno" krvavými stříkanci. Pes si vesele pobíhá a nezajímá ho, co se mu děje s ocasem, ani necítí, že se zranil a tak mává a mává... a pak už ani nemá cenu malovat...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:36 - Změnil/a: Trotelchen
- Nahlásit
aren
Ono upalování čarodějnic a věšení zločinců na náměstích byla taky dlouholetá tradice vnímaná jako samozřejmost.
Čas od času je myslím dobré přehodnotit z jasnou hlavou a otevřeným srdcem, jestli to, v čem následujeme tradici, je skutečně následováníhodné.
Ač nerad )))
Ale naprostý souhlas a moc hezky zformulováno!
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:39
- Nahlásit
Tak tohle srovnáváš jablka s hruškama. Upalování čarodějnic přece nebyla tradice, ale trest!
Frog
tradiční trest navíc je zde velká paralela v tom, že to byl vlastně trest, kterým se dělalo obecné dobro...
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:46
- Nahlásit
Trotelchen
To je nádherná formulace, to by se mělo někde zveřejnit. Ať se zabedněnci chytí za nos.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:50
- Nahlásit
monika
Jen se mi nelíbí, že mají kupírovaní psi zakázaný přístup na jakékoliv psí akce
No to je fakt blbost...mělo to být jinak...normálně bych je tam pouštěl a posílal tam policii. Pokud by majitel psa s kupírovanýma ušima nebyl schopen prokázat, že pes je má zkupírovány legálně, napařil bych mu třeba 20000pokuty nebo 300hodin veřejně prospěšných prací. Toto by byl logický postup.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:57
- Nahlásit
Trotelchen
Problém je v tom, že na výstavy atd. nesmí ani psi, kteří měli kupírované ušiska nebo ocásky před vydaným zákonem.....což mně přijde dost pitomý ( psi ani majitelé nemůžou za to, že se to dřív běžně dělalo).
Ty ostatní bych, ale taky trestala.....teda v případě, že to byla jen kosmetická úprava
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:04
- Nahlásit
brut
Na výstavy nemají přístup jenom psi s kupírovanýma ušima. Ocásky se kupírovat mohou
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:06
- Nahlásit
brut
ušiska nebo ocásky před vydaným zákonem
Pokud se nepletu, takj ten zákon platí snad 8let nebo tak nějak (zákaz kupírování uší)...takže .....
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:14
- Nahlásit
Trotelchen
Tuším, že 14 let ... od roku 1992 Ale jak už jsem napsala, zákaz se vztahuje pouze na uši. Zákaz vodění psů s kupírovanýma ušima na veřejné akce platí od roku 2004.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:16
- Nahlásit
Zet
Jj, máš pravdu...ocásky ano, ušiska ne
Trotelchen
Ale jsou lidi,kteří mají pejska ještě aktivního a chtěli by se s ním jít podívat ( staršího 8 let) nebo se zúčastnit a nemůžou...proto mi přijde hloupé jim zakazovat vstup
|
abby
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:30
- Nahlásit
Nesouhlasila jsem nikdy a nesouhlasím s jakýmkoli zkrácením ocásku.... Nechápu,proč by se jim měl zkracovat.Pokud je to z estetického hlediska,tak je to špatné,ať je zvířeti 5 dnů nebo víc.Nevím,jak vám by se líbilo,kdyby vám někdo nechal něco uříznout jenom proto,že se mu to nelíbilo!!!!
Naše známá si pořídila boxera bez ocásku.Majitelka nechala některým ocásek zkrátit a některým ho nechala.Hnedka jsem jí řekla,že já bych si z principu nevzala takto zmrzečené (říkejte si tomu,jak chcete) zvíře a velmi bych pochybovala i o dané chovatelce,protože je to hnus.
A říct,že nevím,kdo to byl,je alibismus.Nezlob se,ale mě by to stálo za to za ním zajít a od plic mu říct,co si o tom myslím.Konec konců bylo to tvoje štěně.
Vem si do ruky příslušný zákon a udělej tam pořádný humbuk,aby si zapamatoval,že takhle teda ne.Tohle si určitě zapamatuje.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:31
- Nahlásit
brut
No Zet si myslí, že 14let...já o tom přehled nemám, ale vím, že je to dost dlouho...pokud je to 14 let, tak....no....
Jinak jsem psal, že je to hloupé řešení, je to podobné jako nepustit na dálnici auto, které umí jet rychleji nez 130......ale kontroloval vbych to a sankcionoval...samozřejmě ne u těch, kteří to mají legálně.....
Problém je v tom, že nejvíc kvůli tomu ječí Ti, co vědomě ten zákon porušili ))))
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:33
- Nahlásit
abby
já to uznávám u psů, kde je to vhodné třeba kvůli práci.....pastevci...ale v tedy v místech, kde je aspoň njaká šance, že toho vlka potká a lovečtí psi, ale ti, kteří opravdu pracují...tam to chápu.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:36
- Nahlásit
Trotelchen
Problém je v tom, že nejvíc kvůli tomu ječí Ti, co vědomě ten zákon porušili))))
tak to máme stejnou zkušenost....bohužel.......taky bych je trestala, jenže to by se tím museli řídit i vetové ( a ty bych trestala v první řadě, jenže pořád existuje " ruka ruku myje")
|
monika
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:40
- Nahlásit
No mě spíš zaráží, že v některých státech je to povoleno. Ti lidé pak běžně vystavujou ve světě, ale našich výstav se zůčastnit nesmí. Myslím si, že pokud to v jejich státě je dovoleno, mohli by mít přístup na naše výstavy bez sankcí.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:46 - Změnil/a: Trotelchen
- Nahlásit
brut
ano, takže stejně šanci nemáme
monika
To by asi nešlo, vytvořil by se tím precedens, kdy například lidé ze země, kde je není zákaz psích zápasů, by mohli přijet takový zápas uskutečnit i tady )
A to by se asi nelíbilo, co? )
Samozřejmě nejde jen o zápas, ale o jakoukoliv právní úpravu...vždy se vše řídí pravidly té země, v které jsi...jinak by to byl strašnej guláš....vem si třeba, ať mě nenařknou, že furt jen ty zápasy ), že by přijel nějakej šejk a uskutečnil by zde několik svateb ) neboli vzal by si několik žen )
|
monika
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:52
- Nahlásit
Trotelchen
), že by přijel nějakej šejk a uskutečnil by zde několik svateb ) neboli vzal by si několik žen)
já chci být žena šejka!!!!
No já jsem jen byla překvapená, že se to někde může a někde ne. Slováci kupírou vesele psy.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:01
- Nahlásit
Říkat,že předtím nám to přišlo normální,ale teď se změnila doba,tak všichni jsme najednou proti,je blbost.Možná si to spíš člověk neuvědomoval.Spousta věcí vyplývá napovrch postupně.
Tím to neobhajuju,protože,jak jsem už řekla,mě se to nelíbilo nikdy.
A budete se divit,ale je dobře,že tady máme aktivisty.Sice někdy už dost přehánějí,ale díky nim se právě v ochraně zvířat,dosáhlo značného pokroku.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:03
- Nahlásit
abby
A budete se divit,ale je dobře,že tady máme aktivisty.Sice někdy už dost přehánějí,ale díky nim se právě v ochraně zvířat,dosáhlo značného pokroku.
A v čem?
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:04
- Nahlásit
já chci být žena šejka!!!!
monika
Manžel souhlasí?
|
Zet
Člen |
- Nahlásit
abby
Ano, dosáhli obrovského pokroku ... dnes se už ani obyčejný kynolog nemůže uprdnout bez toho, aby mu to podepsala ÚKOZ
|
monika
Člen |
- Nahlásit
Trotelchen
to nevím, on by asi chtěl být ten šejk. Jen si teda nejsem jistá, jestli by si mě vzal.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:06
- Nahlásit
Kdesi jsem četla, že ke kupírování obou uší dnes nemůže existovat důvod. Že se třeba natrhne jedno, tak se kupírují obě, ale mělo by být kupírované jen jedno. Přišla jsem na to, že důvod existuje. Znám jorka, kterému střihačka strojkm popálila obě uši tak, že je má kupírované skoro jako středoasiat.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:07
- Nahlásit
Zet
Jo a taky toho, že x let vytvářený standard většiny plemen je v pr...i.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:08
- Nahlásit
Jo, nesmí se uštípnout konec ocasu, ale pes se může na metrovém třicetikilovém řetěze celý život válet v hovnech. Tomu říkám pokrok.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:08
- Nahlásit
monika
to nevím, on by asi chtěl být ten šejk. Jen si teda nejsem jistá, jestli by si mě vzal.
určitě ano!!!! jako stopádesátouosmou
|