| Autor |
Zpráva |
Frog
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:19
- Nahlásit
Garfield
Pak přijde jiný "aktivista" a označí to za týrání zvířat a mnohaletá tradice se stane pomali trestným činem.
Mám pocit,že kdyby se ten "aktivista" zaměřil na týrání zvířat ve smyslu 6 slepic v prostoru 20x20, nebo převážení skotu v šílených podmínkách atd. , tak by to mělo větší smysl.
Jenže ono je jednodušší zakázat kupírování.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:21
- Nahlásit
Garfield
mnohaletá tradice se stane pomali trestným činem.
Ono upalování čarodějnic a věšení zločinců na náměstích byla taky dlouholetá tradice vnímaná jako samozřejmost.
Čas od času je myslím dobré přehodnotit z jasnou hlavou a otevřeným srdcem, jestli to, v čem následujeme tradici, je skutečně následováníhodné.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:22
- Nahlásit
Garfield
když člověk svým zásahem způsobí časé záněty uší
S tímhle mají naopak problémy psi se sklopenýma ušima. Mnoho chovatelů dog rádo vzpomíná na kupírovací časy právě kvůli těmto problémům.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:23
- Nahlásit
aren
K věšení zločinců na náměstích bych se klidně vrátila. Pro výstrahu...
|
aren
Člen |
- Nahlásit
Frog
kdyby se ten "aktivista" zaměřil na týrání zvířat ve smyslu 6 slepic v prostoru 20x20
Teď ale není řeč o slepicích, ale o psech. A označuje-li někdo kupírování psů za špatné, tak tím přece neříká, že je to s těmi slepicemi dobře.
|
Frog
Člen |
- Nahlásit
aren
Ono upalování čarodějnic a věšení zločinců na náměstích byla taky dlouholetá tradice vnímaná jako samozřejmost.
Tak tohle srovnáváš jablka s hruškama. Upalování čarodějnic přece nebyla tradice, ale trest!
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:24
- Nahlásit
aren
A označuje-li někdo kupírování psů za špatné, tak tím přece neříká, že je to s těmi slepicemi dobře
Já jen říkám, že je jednodušší zakázat kupírování, nežli jít do něčeho složitějšího!
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:25
- Nahlásit
Frog
Není to jednoznačné, spousta psů s kupírovanýma ušima má právě kvůli tomu problém (záleží na prostředí v jakém pes žije), ale v zimě a krutých mrazech to taky není asi úplně košér a přešlechťování psů megavelcí a extrémě hluboké hrudníky a zase supermalí a bezsrsti a s kožichem jak na Sibiř. Lidi to ženou do extrémů a zvířatům tak strašně škodí.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:29
- Nahlásit
Vistra
Středoasiati jsou v kupírovaní uší extrém.
Mě osobně se taky líbí německá doga s kupírovanýma ušima víc (je elegantní a taková důstojná). Teď má uši jako plácačky a vypadá jako věčný uličník. Je mi to v podstatě ale jedno, tohle plemeno miluju a proto ho mám. Jen se mi nelíbí, že mají kupírovaní psi zakázaný přístup na jakékoliv psí akce.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:29
- Nahlásit
Garfield
není asi úplně košér a přešlechťování psů megavelcí a extrémě hluboké hrudníky a zase supermalí a bezsrsti a s kožichem jak na Sibiř. Lidi to ženou do extrémů a zvířatům tak strašně škodí.
S tím souhlasím.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:30
- Nahlásit
Frog
Jo, velký uši jsou velký problém, hlavně u psů co rádi lezou do vody. Mám dojem, že nikoho nenapadlo kupírovat uši všem španělům, prostě se s tím majitelé naučili žít a to jsou často tito psi využíváni k práci, takže tam by to praktické opodstatnění mělo.
Takže dogy jsou na tom o něco lépe, necourají si ušiska v trávě.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:31
- Nahlásit
etiketa veterinaru ... tak to ja si u nas na veterine nevsiml, ze by tam meli nejakou etiketu ... asi nechlastaj
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:32
- Nahlásit
Představte si, že by se šlechtili lidé. Člověk uzpůsobený k životu v jižní Africe by byl importován na Sibiř a tam by křížením Australanů, Afričanů a Arabů vytvořili jedince extrémě odolného proti horku a slunečnímu záření a nechali si ho na dvorku na Sibiři v -40 °C jako domácího mazlíčka. Za odměnu by domácí chov lidí sibiřských exportli do Ghany, protože ghaňanům by se hrozně líbilo, jak jsou "bledí a jiní" a uvázali by si ho před salaš ke kaktusu...
Bráno s rezervou.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:36
- Nahlásit
Garfield
no v podstate to co popisujes tady uz jednou bylo a jmenovalo se to otrokarstvi ... akorat to nebyli domaci mazlickove ale vykonna levna pracovni sila, nicmene princip je stejny ....
jinak jestli najdes v Ghane salas, mas u me petikorunu ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:38
- Nahlásit
Jirikovo
Fuj. Kvůli Tobě jsem se teď s chutí napila Semtexu a on je FORTE. Blé mám mandle jak v kyselině.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:43
- Nahlásit
Vistra
Jasně, jenže já teď musím lepit ušiska dolů, protože na kupírování by to bylo super, ale dnes už je standard jinej a dnes musí být uši krááásně klopený!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:44
- Nahlásit
Treba se jen zkrati par clanku ocasu - jako se to dela u labradoru, terieru...
Teriérům přestali zkracovat ocasy. Jó a bylo to dřív prý proto, aby je myslivec mohl za tlustý ocas vytánout z díry...(nory).
Já bych za ocasy asi tahala jinde...
Co kdybychom třeba zkracovali některým lidem jednu ruku? Aspoň tolik nepokradou
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:47
- Nahlásit
Terri
hele a kdyby se zkracovala nejen ruka, tak krome nepokradou by treba dodrzeli i nesesmilnis ...
Garfield
jakou souvislost ma muj prispevek s tvym pozivanim semtexu??
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:49
- Nahlásit
Frog
I tohle máme za sebou, uši jsme knírovi lepili dolů rok, ale jedno bylo hodně vzdorné a tak mu stojí. A komu to vadí? Je roztomilý.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:50
- Nahlásit
Garfield
K věšení zločinců na náměstích bych se klidně vrátila. Pro výstrahu...
To nechápu, že můžeš mít v dnešní době takhle zpátečnické vidění světa...fakt...obzvlášť přitom, jaké názory jsi na naši výkonnou moc prezentovala(nespravedlivost, zneužívání apod) neprotiřečíš si?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:54
- Nahlásit
Jirikovo
No já jsem pro! Ubylo by i válek
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:54 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Omlouvam se, zkracovani ocasu u labiku mi ujelo - u tech se nic nezkracuje, mas, Ketrin samozrejme pravdu...
Jinak se ale u terieru se zkracovanim ocasu bezne setkavam... - erdelove, foxterieri, jagterieri..... ale i tam si treba chovatel muze rozhodnout, zda zkratit nebo ne..
|
moll
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:57
- Nahlásit
Vistra
jak znám asiaty, tak ten vznešený zádumčivý pohled mají hlavně ti, co mají místo ušních boltců díry do hlavy
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:58
- Nahlásit
Vistra
Mě to teda přide jako týrání oproti zkrácení ocásku. Jelikož ocásek se kupíruje opravdu pár dní po narození, trvá to chvilinku, hojí se několik dní a pejsek za pár dní neví, že se něco dělo. Oproti tomu lepení uší trvá jak sama říkáš min. rok a moje fena to teda psychicky zvládala mnohem hůř, než naše kníračka kupírování ocásku.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:59
- Nahlásit
moll
Asi jsou zádumčiví z toho, že jim na hlavě něco chybí.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:59
- Nahlásit
moll
Přesně tak!
|
moll
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 13:00
- Nahlásit
Vistra
nevím - jeden chovatel super asiáků mi říkal, že ten pohled mají z toho, že ten den ještě nikoho nesnědli
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 13:07
- Nahlásit
moll
Jo, přesně tak koukali, vznešeně nenažraně.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 17:46 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Frog moll
Videli jste nekdy rozdil v obihani maket u dobrmana s ocasem a bez ocasu? Prumer zatacky dobrmana ocasem je vyrazne mensi nez toho druhyho.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 17:57
- Nahlásit
aren
Čas od času je myslím dobré přehodnotit z jasnou hlavou a otevřeným srdcem, jestli to, v čem následujeme tradici, je skutečně následováníhodné.
Líp bych to nenapsala
A kupírace uší jako "prevence proti zánětům" - jejda to tu už dlouho nebylo. Zvláštní, že lovečtí psi mají uši dolů a preventivně se nijak masově nekupírují, asi ta jejich odváděná práce nestojí za řeč!
|