| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:50
- Nahlásit
Nikita
Já myslím, že to není porušení zákona ...teda alespoň u těch maličkých štěňátek....později už ano.
U některých plemen se to dělá i dneska
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:54
- Nahlásit
aren
Pes nemá ocas. Zmrzačení živého tvora z jakýchsi rádoby estetických důvodů.
Pes ocas mit muze. Treba se jen zkrati par clanku ocasu - jako se to dela u labradoru, terieru... a jinak souhlas - jsou to radoby esteticke duvody - a z meho pohledu rozhodne ne zmrzaceni... A to stene v par dnich veku o kupiraci ani poradne nevi..
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:58
- Nahlásit
aren:Zmrzačení živého tvora Promiň ale zmrzačení si představuji trošku jinak!To co udělal vet za podpory majitelky je fakt hnusárna!Ale v žádném případě bych to nesrovnávala s kupírováním ve velmi ranném věku.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:59
- Nahlásit
Fifi
Je pravda, že štěňátka to prožívají v pohodě, ale.... proč se vlastně ten ocas odstraňuje? Komu tam vadí? Má to nějaký praktický smysl?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:00
- Nahlásit
Fifi
Ono i to starší štěně zapomene. Ale ten ocas mu chybí. Je to výrazový prostředek, je to přirozená ozdoba, je to část páteře, část míchy, samozřejmě, že je to zmrzačení.
Promiň, nezlobím se na Tebe, ale na ty lidi, co to dělají a co dopouštějí, aby se to dělalo.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:02
- Nahlásit
evina
Zmrzačení je odstranění, poškození nebo deformace některé části těla, tak to vidím já.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:02
- Nahlásit
Vistra
A proč se to netrestá?
Protože kde není žalobce, není soudce. A majitel zvířete, který si ten zákrok zaplatil, to žalovat asi nepůjde, že?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:04
- Nahlásit
Vistra
Má to nějaký praktický smysl?
Kdosi tady kdysi zmiňoval ohaře, že si při prolézání křovím ocasy zraňují. To by asi byl praktický smysl. Jinak je to myslím jen o demonstraci moci a "estetice"
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:06
- Nahlásit
aren:Zmrzačení je odstraněnív tom v případě je podle tebe i odstranění zubního kamene zmrzačení!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:07
- Nahlásit
Vistra
ale.... proč se vlastně ten ocas odstraňuje?
Ja mluvila o zkraceni ocasku treba jen o jednu tretinu...
Ono i to starší štěně zapomene. Ale ten ocas mu chybí. Je to výrazový prostředek, je to přirozená ozdoba, je to část páteře, část míchy, samozřejmě, že je to zmrzačení.
Ja se nebavim o ty prasarne, co je nejakej vet provedl... Mluvim o zkraceni ocasu... Pokud je toto provedeno ve spravnem terminu a odborne, nevidim v tom mrzaceni psa - snad jen - a ano, mas pravdu, byli stvoreni s delsi ohankou a clovek jim ji zkratil...
A jinak - mam doma rtw jak kupirovanou tak s ocaskem.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:09
- Nahlásit
evina
Já myslím, že mi rozumíš. Zubní kámen přece není část těla. Též otření tlapek od bláta není zmrzačení. A vytrhne-li se zub, který je zkažený případně bolí, má to už vážný zdravotní důvod.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:11
- Nahlásit
Fifi
byli stvoreni s delsi ohankou a clovek jim ji zkratil...
Jo, přesně to mám na mysli.
|
Lájoš
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:32
- Nahlásit
Fifi - máš děti? Docela by mě zajímalo jak by ses z pohledu matky dívala na to, kdyby chtěli tvému prvorozenému ve věku 3 dnů useknout malíček a tvrdili ti, že nic necítí . Kde bereš tu jistotu tvrdit, že to nevnímají ta štěňata?? Že je to nebolí??
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:39
- Nahlásit
My máme dva pejsky, jednoho s ocáskem a druhého bez. Neustále mám na očích tu absurditu lidského konání. Ten ocasatý byl po operaci, ležel celý zmožený v pelíšku, jen koulel očima. My nevěděli, zda trpí, jak mu je. Čtvrtý den, když jsme na něj promluvili, špička ocásku začala ťuk, ťuk vysílat zprávu, že je všechno na nejlepší cestě.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:42 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Vistra
To je hezké .
Já mám čtyři oříšky, nikdo jim o ocásky neusiloval, tak je mají všichni celé, někteří rovnější, někteří křivější, někteří prasátkovitě zatočené. A mluví těmi ocásky, a jak! A když pes bere balanc, ocáskem zavesluje a hned je rovnováha zpátky. A když jsou uvolnění nebo spí, tak ty ocásky leží rovně a klidně.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:42
- Nahlásit
Lájoš
Našemu Matějovi bych nenechala nic useknout, ale zašít. A to hubu. Teď vážně, asi se to nedá srovnávat, i když náušnice u miminek holčiček jsou také diskutabilní (akupunkturní body různých orgánů...)
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:43
- Nahlásit
arene to část páteře, část míchy
Pozor v ocase uz micha neni.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:46 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Tchor
Není? Zase mi to nevyšlo .
Nervy tam přece jdou, ne? Jak jinak, než pokračováním míchy? Musím si někde doplnit mezery (ve znalostech).
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:58 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
aren micha je dost specificka cast tela (je to taky nervova tkan podobna spise mozkove tkani), nervy v ocase samozrejme jsou a vychazeji z michy ale jsou to nervy potrebne pro ocas a nejsou v paternim kanalu jako micha. kdyz ocas neni nejsou potreba.
Ja to "zmrzaceni" vidim jinde . Pes pouziva ocas jako protivahu tela pro udrzeni stability a kdyz ho nema nemuze. Samozrejme se nauci kontrolovat pohyby, ale v ostrych zatackach ma dobrman s ocasem proti bezocasimu podstatnou vyhodu.
Danuš
Chapu to dobre ze vlastne ze stenete udelali nestandardniho jedince neb standard uz kupiraci ocasu u kniracu neumoznuje? Nebo se to jeste stale toleruje?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:08
- Nahlásit
aren
jj kdyby tam vedla mícha nelze ho kupírovat
jinak fakt je ten,že ještě před pár lety by to skoro nikomu nepřišlo divný,prostě to tak bylo a kupírovalo se....někteří pesové trpěj tím,že mají delší uši,neb ty jsou jako papír...
jinak se mi ale tohle moc nelíbí,nekupírovaní mi nevadí,ale některá plemena vypadají trošku "jinak" takovej boxer bez uší vypadal jako pes a ostrej pes...s ušima i ten nejtlejší vypadá jak eman
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:11
- Nahlásit
sarax
Mě se zrovna ti emanovití líbí. Boxera dělá vymakaná figura.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:15
- Nahlásit
sarax
A nepřipadá Ti cáklý někomu něco uřezávat aby vypadal jako něco co jsme usoudili že je dobré tak vypadat, zatímco když vypadá tak jak narostl, tak to není dobře?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:15
- Nahlásit
Vistra
mno sem nenapsala že se mi nelíbí,ale líbili se mi víc před tím ale tohle taky jde....člověk si zvykne
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:17
- Nahlásit
aren
hele pokud si lidi odsávají zadky a přidělávají prsa a tak vůbec tak mi to až tak cáklý nepříjde...ale zajímalo by mne spíš zda všichni kterým se to nelíbí takhle prostestovali i před tím..prostě dřív to skoro nikomu nevadilo....nebudeme se bavit o tom,že to není pro pesana nejlepší zážitek..ale myslím,že do těch 8 dní se to dá,pak bych to už nedělala vůbec
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:21 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
sarax
pokud si lidi odsávají zadky a přidělávají prsa
To je fakt .
I když ti lidi to dělají dobrovolně, štěněte se nikdo neptá.
Jinak mně to dřív nevadilo, protože jsem o tom nevěděla. Jsem pejskař teprve tři roky, a téměř neustále zírám, co se dovídám.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:22
- Nahlásit
aren:aby vypadal jako něco co jsme usoudili že je dobré tak vypadat, zatímco když vypadá tak jak narostl, tak to není dobře?
v tom případě by bylo špatné i šlechtění ne?Taky se šlechtí k obrazu našemu...
Jenomže tahle diskuse není o kupírování jako takovém...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:23
- Nahlásit
aren
mno jasně,ale i před tím sis nemyslela že některý psi nemaj ocas a uši jim stojí samy???prostě je to i dobou....a některejm plemenům by to možná prospělo...sem viděla několik pitů,kteří mají uši na cáry,protože jsou fakt strašně jemný...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:24
- Nahlásit
evina
v tom případě by bylo špatné i šlechtění ne?
No, to si vlastně myslím taky, ale nechtěla jsem tady být až tak protivná. Taky už je to trochu OT.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:28 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
sarax
Budeš se divit, ale fakt jsem si myslela, že se ti psi s krátkým ocasem a malinkýma ušima už rodí. Psa jsem nikdy neměla, ani moji rodiče ani nikdo z mých blízkých, a vše, co jsem o psech věděla bylo z Čapkovy Dášeňky a z pohádky o pejskovi a kočičce.
Teprve kvůli Píďovi jsem do toho začala vnikat. Však jsem taky měla zpočátku bobky, jak to s tím pejskem zvládnu.
P.S. zadek i prsa mám původní .
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:30
- Nahlásit
aren
no já soudím podle sebe,protože byť sem psa neměla,tak tohle sem věděla docela dávno...a nepřišlo mi to moc divný....
a jak říkám u některejch plemen bych to nedělala a u některejch bych to zvážila
|