| Autor |
Zpráva |
Danuš
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 18:48
- Nahlásit
Milí přátelé, jsem znechucena a musím se s někým podělit, abych se nezbláznila. Prodala jsem vcelku krásné 4 měsíční štěňátko knírače. Mělo ponechaný přirozený ocásek, přesně tak, jak to přikazuje platný standard. Paní jsem seznámila i se standardem i s tím, že se s tím v podstatě už nedá nic dělat. Paní s tím byla srozuměná a vcelku se smířila s faktem, že bude mít ocasatého knírače. To přesně do té doby, než zamířila na veterinu. Místní veterinář jí sám nabídl, že štěňátku ocásek okupíruje. Že se vlastně nic neděje, že je to pro psa běžný zákrok, že jeho chovnost to neovlivní a že to pro něj bude lepší. Že jeho dobrmanka taky ocásek nemá. Paní, která se s ocáskem smiřovala poměrně těžko, přesvědčil snadno. Pejsek je dneska bez ocásku.
Kruci, jak je možné, že veterinář nejen, že vykoná, ale dokonce doporučí, zákrok, který je v rozporu se zákonem na ochranu zvířat.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 18:51 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Danuš
Kruci, na tohle nemůžu nic říct, abych nemusela být sprostá. Nemůžeš ho zažalovat, ignoranta?
Nebo to oznam na veterinární správě, na komoře veterinárních lékařů, to mu přece nemůže jen tak projít.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 18:55
- Nahlásit
Nnoot o je fakt něco....vet. by to měl vědět že už se to nesmí...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 19:10
- Nahlásit
Danuš
Pokud víš, kdo ocásek amputoval ( myslím tím jméno a místo ordinace), tak bych se obrátila na vyšší stupeň a podala stížnost. V každém případě bych počítala spíš s neúspěchem a při kladném vyřízení měla obrovskou radost. Vet klidně může tvrdit, že pejsek měl úraz či něco podobného.
I u nich totiž funguje ruka ruku myje.................
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 19:14 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Danuš
Tvému pejskovi už nikdo ocásek nevrátí, a pomsta je blbý životní program. Ale kvůli dalším pejskům, kteří tomu člověku přijdou do ruky, bys to měla udělat.
Zde je adresa pro podání stížnosti:
Komora veterinárních lékařů
Revizní komise
Palackého 1-3
61242 Brno
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 19:16
- Nahlásit
Danuš Tak teď se mnou cloumá směsice šíleného vzteku a zároveň se mi ženou slzy do očí. PŘESNĚ tohle se stalo štěňátku RTW z CHS Vombat, chovatelka o tom tenkrát rozeslala články, chtěla to hnát výš a já už ani nevím, jak to nakonec dopadlo, ale pejskovi tu bolest nikdo neodpáře.
Jestli na to máš žaludek, žeň to výš a dupej po nich po obou!!!
Nebo aspoň napiš článek, dej ho zveřejnit na webu KCHK i jinde, prostě to rozmázni, se jménama, se vším!
Tohle je prasárna na entou a to by jen tak projít prostě nemělo!
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 19:28
- Nahlásit
Bohužel nevím, který z veterinářů to byl. Paní mi to neřekne. Vím jen, že to je starší pán a že má dobrmanku.
Mstít bych se nechtěla, jen bych chtěla, aby se v tomto státě dodržovaly zákony. A když úřad nabádá občana k porušení zákona, tak se mi chce blít. Útlocitnější mi prominou.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 19:31 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Danuš
Mstít bych se nechtěla
Mstít se nemusíš. Ale jestli to tomu člověku jen tak projde, udělá to klidně příště zas, a jemu podobní "lékaři" taky.
To je blbý, že nevíš, kdo to je. Nedá se trošku zapátrat?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 19:39
- Nahlásit
DanušMstít bych se nechtěla, jen bych chtěla, aby se v tomto státě dodržovaly zákony.
Chlap si namastil kapsu, ženská zcela vědomě předala štěně k takovému zákroku - nad kým máš takové slitování? Napadá mě víc věcí včetně pořadu typu Občanské judo.....
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 19:39
- Nahlásit
Danuš Tak teď se mnou cloumá směsice šíleného vzteku a zároveň se mi ženou slzy do očí.
No nechci být zlý, ale ještě před pár lety jsme to vnímali docela běžně, já se třeba ani dnes na ulici nerozpláču, když vidím kupírované zvíře, zkusme si přiznat, jak moc jsme ovlivňováni veřejným míněním...
Na druhé straně je samozřejmě to, že je to v rozporu s legislkativou, to je věc je jiná.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 19:40
- Nahlásit
Nikita
což takhle udělat to samý tomu vetovi?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 19:41
- Nahlásit
Trotelchen
ještě před pár lety jsme to vnímali docela běžně
Pozor, Ty mluvíš o KUPÍRACI ocasů, která je dodnes dle zákona povolena. Ale tady je řeč o AMPUTACI ocasu u čtyřměsíčního zvířete, a nad tím se teda s prominutím pozastavím, to jsme totiž někde dost jinde!!!!!
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 19:43
- Nahlásit
Trotelchen
což takhle udělat to samý tomu vetovi?
Vzhledem k tomu, že současná legislativní úprava nezná tresty typu oko za oko, zub za zub, je potřeba využít jiné prostředky...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 19:55
- Nahlásit
Nikita
Ty mluvíš o KUPÍRACI ocasů, která je dodnes dle zákona povolena. Ale tady je řeč o AMPUTACI ocasu
Prosím vysvětli, jaký je v tom rozdíl. Mně přijde barbarské, bezohledné a bezcitné obojí. Měla jsem za to, že v dnešní době se prostě psům nesmí usekávat ocásky pod žádným jménem.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:01
- Nahlásit
Ocas smíš kupírovat do 8mi dnů věku
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:03
- Nahlásit
Joker
Takže se to smí? No, tak pak nevím, o čem se bavíme .
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:04
- Nahlásit
Joker
kupírovat=odstranit (kulantně řečeno), není liž pravda.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:07
- Nahlásit
aren
Kupírace je zákrok prováděný do tuším pěti (nebo osmi?) dnů věku štěněte. Ze zákona je stále povolen.
Amputace je provedení v pozdějším věku, jedná se o daleko složitější zákrok, prováděný v celkové narkóze, a není povolen, pokud k němu není zdravotní indikace.
O TOM se tu bavíme...
Jinak jestli stojíš o můj soukromý postoj, tak já nesouhlasím ani s jedním z těch dvou zákroků.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:09
- Nahlásit
Danuš
To je nepředstavitelný děs. Nedavno jsme nechali pejskovi udělat rentgen zadních nohou, měl tam zranění a na rentgenu byla vidět páteř i to jak plynule navazuje na ocásek. Jsem zastánce ocásků, ale teprve při té příležitosti jsem si uvědomila, jak nedílnou a nezbytnou součástí ocas je. Páteř - životně důležitá součást těla a ocas jako její zakončení. Pak nechápu jak veterinář, který je zvyklý takové obrázky vídat denně, může něco takového udělat. Že to prosadí lidi, ignoranti a sadisti v té naší zk.. době chápu, ale ochránce a lékař němých....jak říká náš Matěj, vůbec mi to neleze do hlavy.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:09
- Nahlásit
Nikita
já nesouhlasím ani s jedním z těch dvou zákroků
Já taky ne. Kor u několikadenního štěněte, chudáka, bez narkózy.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:14
- Nahlásit
Nikita
Určitě stojím o Tvůj názor. Slovy "nevím, o čem se tu bavíme" jsem měla na mysli, že nevím, proč se rozčilujeme nad provedením "nepovoleného" zákroku a nerozčilujeme nad provedením "povoleného" zákroku, který je v podstatě tentýž, ne-li horší (bez umrtvení).
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:18
- Nahlásit
Tady je to včetně obrázků, jak v reále takový "kosmetický" zákrok vypadá..... URL
aren
proč se rozčilujeme nad provedením "nepovoleného" zákroku a nerozčilujeme nad provedením "povoleného" zákroku, který je v podstatě tentýž, ne-li horší (bez umrtvení).
Kdyby bylo na mně, zvednu jednoznačně ruku proti kupíraci, tomu věř. Doma mám štěně VK samozřejmě včetně ocasu, kupírované bych prostě nekoupila a hotovo.
Před několika lety to jinak dělat prostě nešlo, kupírace byla standardem daná. Nyní standard knírače popisuje ocas jako "přirozeně ponechaný", tečka.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:21
- Nahlásit
Nikita
promiň, máš pravdu, sice jsem to četl, ale vůbc mi to nedocvaklo tak to je fakt smutný ještě jednou promiň, fakt jsem to info nějak neabsorboval.......
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:25
- Nahlásit
Jinak ale obecně těžko vyžadovat v dnešním rozpoložení společnosti po soukromých podnikatelích veterinářích nějakou etiku....nemyslíte????
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:25 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Nikita
Díky za odkaz. Ten odkaz na další článek tam už bohužel nefunguje.
Tento obrázek mě dostal:
To jsou milovníci zvířat jak blázen
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:27
- Nahlásit
Nikita
To je přesně ono, zakázat to a basta. Pak by to byl trestný čin a vetovi by zavřeli ordinaci a šel by i se svým dobrmanem žebrat.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:39
- Nahlásit
Mozna budu proti vsem - ale nelze srovnavat vyse zminene s ustipnutim ocasku u 4denniho stenete...
Ale jinak - kdyz vet je schopen amputace ocasu u 4mesicniho stenete - potesbuh.. To asi je pak zbytecny psat o nejaky vet. etice...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:42
- Nahlásit
Vistra
Pak by to byl trestný čin
Ale vždyť to JE porušení zákona na ochranu zvířat rpoti týrání!!!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:45
- Nahlásit
Fifi
nelze srovnavat vyse zminene s ustipnutim ocasku u 4denniho stenete
Promiň, ale i když odhlédneme od způsobené bolesti, výsledek je stejný. Pes nemá ocas. Zmrzačení živého tvora z jakýchsi rádoby estetických důvodů.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 20:46
- Nahlásit
Nikita
A proč se to netrestá?
|