Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / kastrace fenky
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:17 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

mac1
Jestli jsi někdy měl(a) psa-samce i fenu, tak jistě si odpovíš sám(a), v čem je rozdíl.

jindriska
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:17
- Nahlásit

Hanka20
promiň, urážet jsem neměla v úmyslu, to není můj styl. Opakuji, že jsem napsala, že je podle mne neschopa ten, kdo bytovou fenku nedokáže uchránit před nakrytím a že Tvé názory se mi zdají jako důvod ke sterilizaci hloupé. My se asi neshodneme, necháme to být - přece si nebudeme kazit pátek!

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:17
- Nahlásit

a pravda,že ,jak píše moll,pokud inkontinence souvisí s estrogenem,tak proč jen velký plemena??

Zet
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:19
- Nahlásit

Ketrin
Veteránka kastrací jednoznačně omládla a neměla a nemá žádné komplikace.
Jj, mám stejnou zkušenost. Má první veteránka po kastraci neuvěřitelně omládla, měla kvalitní srst, s obrovským nadšením se předváděla na výstavách a ostatní psi ve smečce se k ní chovali se stejným respektem jako před kastrací.
Co je to PMSN?
Podle mého skromného názoru

viveka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:28
- Nahlásit

jindřiška,dorfa,mac1
Holky, moc si vás vážím. Mám vždy radost, když se setkám s někým, pro kterého je pes živý tvor hodný úcty a ne užitečné cvičební nářadí. Já bych taky nenechala svou fenku kastrovat, leda v nutném případě ohrožení života, to je pak třeba někdy i amputovat nohu, například. Ale nemám sil tady pořád dokola argumentovat.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:32
- Nahlásit

Zet
Ano, to jsem zapomněla zmínit- před kastrací byla alfa a je alfa pořád.

PMSN-myslela jsem si to, ale nebyla jsem si jistá jestli mi něco neušlo a není to třeba něco anglicky

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:37
- Nahlásit

viveka
Mám vždy radost, když se setkám s někým, pro kterého je pes živý tvor hodný úcty

Právě proto je fajn mu ten život co nejvíc ulehčit, ne? A možná mu ušetřit zbytečný trápení, přece jen jak už tady bylo řečeno, zdravej organismus se s operací vyrovnává mnohem líp...

mac1
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:38
- Nahlásit

Ketrin
měla jsem fenu a teď mám 2 psy , protože jsem nenechala fenu kastrovat a psy také nenechám , tak neposoudím v čem o tolik víc zatěžuje kastrace psa než fenu, v čem tedy ?
Eimy
já nevím ,jak tak výrazné změny v hormonální hladině organizmu pociťují feny, vím že ženy mají třeba poruchy spánku, návaly horka , bušení srdce ....tedy víceméně subjektivní potíže .24 hodin denně nejsem se psem a v noci navíc spím, nejsem si jistá , že některý z těchto subjektivních příznaků bych určitě odhalila. Pak se ovšem hormonální substituční léčba také dává kvůli osteoporéze, onemocnění srdce a cévního aparátu .....tedy už nikoli subjektivní pocity. Otázkou je, zda se sleduje třeba onemocnění srdce u psů ve vztahu ke kastraci , zřejmě ne . Ale já nikoho nepřesvědčuji, já jen zastávám názor, že zbytečné operace nejsou ku prospěchu žádnému organismu a že každý organismus určitou hladinu hormonů potřebuje .

viveka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:40
- Nahlásit

Eimy
Víš, Eimy, já si myslím, že nejde o to, mít život jednoduchý, ale o to, mít ho plnohodnotný.

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:41
- Nahlásit

mac1
Mě se prostě nelíbí, že většinou (myslim,ž e i tdy jsou vyjímky) kastaci odsuzují lidi, kteří v životě kastrovanou fenu neměli... Já věřim tomu, že moje feňule je mnohem spokojenější, když muže celej rok lítat s ostatníma psama a není omezovaná tím, že právě hárá... Ale to je zase jen muj subjektivní pocit, dokud se u ní nevyskytly problémy, taky jsem odsuzovala kastraci "jen tak", až te´d zpětně objvuju ty výhody, který kastrace měla....

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:42
- Nahlásit

viveka
Takže si myslíš, že fena, která musí být při hárání zavřená nebo chodit celou dobu na vodítku, která potom má falešnou březost žije plnohodnotným životem? Nebo plnohodnotnějším, než fena, která tímhle není omezovaná?

viveka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:43
- Nahlásit

Těm, co tvrdí, že jsou kastrace dobré, budu více věřit, když řeknou, že nechali vykastrovat i sebe.

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:44
- Nahlásit

viveka
Dochází argumenty?

viveka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:45
- Nahlásit

Eimy
Moje fenka chodí na vodítku 2x do roka tři týdny. No, kdyby měla velké problémy s falešnou březostí, tak to už bychom se dostali k těm vážným zdravotním důvodům, ne?

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:45
- Nahlásit

Já mám 4letou jezevčandu. Když jsem si jí pořídila, uvažovala jsem o kastraci, byla jsem dokonce přesvědčená, že kastrovat po prvním hárání necháme. Ptala jsem se na názor každého vet, se kterým jsem přišla do kontaktu, ani u vetů není názor jednotný, jak se má pak shodnout laická veřejnost.
Několikrát jsem to řešila s naším veterinářem, předložil mi všechna pro i proti a nechal rozhodnutí na nás, což oceňuji, netlačil nás ani do jedné varianty.
Doma jsem to dlouze řešili, tedy spíš já, můj muž byl od počátku proti.
Nakonec jsme došli k závěru, že kastrovat nebudeme, pokud k tomu nebudou zdravotní důvody.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:46
- Nahlásit

viveka
Tak to já se klidně hlásím... a nešlo o život, "jen" o nepříjemné obtíže.

viveka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:46
- Nahlásit

Eimy
Dochází argumenty?
Nee. Proč myslíš?

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:48
- Nahlásit

viveka
Moje feňule mívala přerušovaný hárání, takže byla na vodítku třeba dva týdny (i když radši sem jak blboun nakukovala za každej roh, aby mohla být aspoň volně na ulici), potom měsíc nic a pak zas třeba 3 týdny... Pro psa s jejím temperamentem mi tohle přijde nic moc... Potom se k tomu ještě přidaly výtoky, při kterých taky psům voněla jao háravka, způsobený právě hormonálníma změnama a bylo vymalováno...

viveka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:50
- Nahlásit

Eimy
Tak to, kdyby měla problémy, tak bych asi bobulku kastrovala taky. I sebe. Já myslím, že tady je řeč o kastraci zdravých fen pouze pro pohodlnější život páníčka.

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:50
- Nahlásit

viveka
Protže právě taková prohlášení, jako tady děláš ty... viz. Těm, co tvrdí, že jsou kastrace dobré, budu více věřit, když řeknou, že nechali vykastrovat i sebe. tomu docela nasvědčují.. aspoň většinou to tak bývá...

Jen teda myslim, že u lidí to není až tak jednoduchý a řídí se to jinými pravidly, než u psů...

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:53
- Nahlásit

viveka
Jenže já myslim, že té feně je to v podstatě jedno, proč ji páneček nechal vykastrovat... A pokud si myslíš, že pro tvou fenku je pohodlnější 6 týdnů v roce chodit na vodítku... (to jen, pokud mluvíš o pohodlí páníčka...)

A možná to bude mimo mísu, ale když vynásobíš těch 6 týdnů dobou, po kterou fena hárá, myslim, že nevyjde zrovna malý číslo...

viveka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:53
- Nahlásit

Eimy
radši sem jak blboun nakukovala za každej roh, aby mohla být aspoň volně na ulici
Dělám to taky tak. To s tím vodítkem jsem mínila obrazně, že jako hlídám.

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 12:55
- Nahlásit

Eimy
naše fenka nechodí na vodítku celé tři týdny, maximálně v místech, kde se blížíme k víceropsům v doby, kdy má dajné dny.

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 13:02
- Nahlásit

fromeli
u nás je problém, že jít na procházku a nepotkat psa je zázrak... Obzvlášt, když jsem měla háravku... A vzhledem k tomu, že nemáme auto, tak jet někam za Brno taky dost dobře nešlo,kdo jel v jednom dopravním prostředku pes + háravka pochopí

mac1
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 13:02
- Nahlásit

Eimy
tady se ale hovoří o kastraci zdravých fen ....a mimochodem tvá slova ...zdravý organismus se s operací vyrovná lépe .....operovat zdravý organismus , operovat organismus, který žádnou operaci nepotřebuje , jak ti to zní ?

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 13:03
- Nahlásit

fakt myslím,že je to individuální u každýho psa,a pokud člověk má slušnýho veta,kterej mu řekne pro a proti,pak se rozhodne....s tou inkontinencí mi nikdo neodpověděl,když je to kvůli estrogenu,proč jen větší plemena???

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 13:06 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

sarax
podle info, co jsem dostala já, tak dle praxe našeho veta je takto postižených fen z důvodu kastrace srovnatelné množství velkých i menších. To byl taky jeden z důvodů "proti"

Endy
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 13:07
- Nahlásit

Já má fenku kastrovanou a přitom jsem proti zbytečné kastraci.Taky si myslím,že jde především o pohodlí jejího pána.Děláte,jako by jste vykastrovanou fenu mohli pustit před dům a je po starosti.Na vycházkách musíte psa stejně hlídat,já tedy koukám za každý roh,jestli se na nás něco neřítí.A když se druhá fena hárá,smrdí mi obě,tak jdu prostě tam,kde je minimální šance někoho potkat.A když potkám,fenku přivolám a hlásím dopředu.Nikdy by mě nenapadlo fenu vodit tři týdny jen na vodítku.To mi přijde taky jako výmluva.

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 13:10 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Endy
taky tak, jak vidím někoho fenka jde automaticky k noze a já halekám, že háráme.

mac1
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 13:12
- Nahlásit

kamarádka má fenu (6 let , nevykastrovanou, bez štěnat , bez potíží ) , venčíme společně ( já 2 psy) kromě pár dnů, kdy už fena chce psa . Mlaďoch ji obtěžuje tak prvních 5 minut ( možná ani ne, párkrát ho zažene a dá pokoj) starší pes je chovný a vícekrát už kryl, pozná kdy je ten správný čas, neobtěžuje zbytečně , ale nepustí k ní cizí psy , takže vlastně bodyguard . Když jsem já měla fenu , vodila jsem ji na vodítku také jen těch pár dnů. Ale už dost , já jsem prostě proti zbytečným zásahům do organismu , mnoho jiných ne.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání