| Autor |
Zpráva |
Blueheaven
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2006 17:45
- Nahlásit
plosím, pište všechny inf.uvažuji o kastraci.potřebuji informace
|
Blueheaven
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2006 18:10
- Nahlásit
já mám s kastrací dobrý skušenosti, odstraní se tím i hárání
|
Blueheaven
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2006 18:12
- Nahlásit
prosím poradte, odstraní se kastrací hárání?
|
Blueheaven
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2006 18:13
- Nahlásit
a kdy by se měla kastrace provádět?mé fence je 5 měsíců
|
monika
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2006 18:26
- Nahlásit
monoho lidí nechává kastrovat své feny hlavně proto že se odstraní hárání.Já mám německou dogu bez PP a protože nechci štěnata, čekáme na první hárání a po něm jde hned na kastraci.Zrovna v pátek jsem vedla tříčtvrtě hodinový hovor se svým veterinářem o tom kdy ji nechat kastrovat a shodli jsme se na tom, že je to nejlepší po prvním hárání.Taky se to dělá proto, že pokud nebude mít nikdy fena malé, tak se tím předchází rakovině mléčné žlázy a falešné březosti.Tvá fenečka je ještě mimčo, ale myslím si, že bude nejlepší se o tom poradit s veterinářem ke kterému chodíš.Mám doma i 14 ti letou kokřici, která byla vykastrovaná hned po prvních štěnatech (kdysi se tradovalo, že tohle je ta nejlepší doba) a je naprosto bez problémů.Je v dobré kondici, jen je slepá a hluchá.Ani nepřibrala,jak nás mnoho lidí strašilo.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2006 18:32
- Nahlásit
Blueheaven
Hele - ty se zeptas, sam si odpovis... Tak vo co gou???
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 13:58
- Nahlásit
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Led 2006 14:02
- Nahlásit
monika
Tady ami.Zase mi nejde přihlášení.Na kastraci půjdeš ke Konvičkovi?A kolik to bude asi stát?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 15:24
- Nahlásit
Ami, jsem s ním domluvená po prvním hárání.Počítám tak 3 000,- kč.nemáš nějaký mail nebo icq na která by se dalo psát?Monika
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 16:30
- Nahlásit
Pro prevenci novotvarů mléčné žlázy to má cenu do dvou let, pak už to vliv nemá, nejčastěji doporučovaný věk je po prvním hárání. Cena je podle velikosti psa od 3000 do 5000.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Led 2006 17:58
- Nahlásit
monika
Mám adresu barca.sss@seznam.cz Až trochu opadne sníh,tak se s ním půjdu taky domluvit .Ami už bude 6měsíců,tak jsem zvědavá,kdy to na ní příjde.U zubů to přišlo rychle,kompletně dospělý chrup měla už ve 4 měsících,možná,že to hárání příjde taky časně.Trochu se toho bojím,co když to nepoznám????Nebo už bude pozdě????Nápadníky už má.Ami
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Led 2006 18:50
- Nahlásit
ami
Dora už bude mít zítra rok a zatím nic.ty větší plemena prý dospívají později a první hárání může být až kolem 18 měsíce.poznáš to určitě,to se neboj.kačena jí celá oteče a zvětší se.navíc bude krvácet a to celkem dost.neboj,určitě to nepropásneš
|
monika
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 19:42
- Nahlásit
jsem se zapomněla přihlásit Monika
|
sugar
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 14:01
- Nahlásit
mojí feňuli je už skoro 8 měsíců a také zatím nehárala, uvažuji také o kastraci (je křížená s BSP-nemyslím, že bych udala štěnda), já slyšela hodně rozdílné názory, někteří tvrdili před prvním háráním, ostatní po prvním hárání...tak nevím...vetka se vždycky zapomenu zeptat, chodím k doktoru Kubátovi na Spořiov-myslím, že je z těch lepší vetíků...tak snad poradí....! Také mé zajímá, zda existuje pravidlo, že fenule háraj nejčastěji na jaře a na podzim? Co je na tom pravdy?
|
Blueheaven
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 09:43
- Nahlásit
tak sem se dneska na to ptala, říkal jednou nechat hárat, a pak šmik, ale máme si to rozmyslet!!!!!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 09:46
- Nahlásit
Blueheaven
Zde máš informace ke kastracím:
http://psiskolafalco.web3.cz/vycvik.htm#_kastrace
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 09:49
- Nahlásit
Blueheaven
Hárání se kastrací zcela určitě odstraní. A nejen hárání.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 09:51
- Nahlásit
dejavu
My platili za kastraci mojí feňule asi 1800 ... Váží 10 kg, ale nechtělo se jí spinkat, tak jí museli uspávat vyšší dávkou... Normálně by to stálo asi 1500, ale možná je to v Brně levnější...
|
Blueheaven
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 10:06
- Nahlásit
děkuju všem za rady
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 12:07
- Nahlásit
já chci taky mexu nechat vykastrovat, jenom se bojím, že by se zklidnila v povaze a to nechci, mě se líbí ten magor, kterého mám...navíc na agility nemůžu mít nějakou línou bečku
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 12:17
- Nahlásit
grendel
Zkus si taky přečíst tohle:
http://psiskolafalco.web3.cz/vycvik.htm#_kastrace
Já mám už dva roky fenku doma společně se třemi psy, klidně to jde, v období hárání hlídám, když nemám čas, dám fenečku do větší klece (ale snažím se, abych v té době měla čas) nebo ji beru všude ssebou abych ji vynahradila tu klec, žádná divočina se nekoná. Jednou jsem neuhlídala, ale to byl cizí pes, o kterém jsem se chybně domnívala, že je kastrovaný. Jinak v pohodě.
|
Blueheaven
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 12:30
- Nahlásit
grendel
dneska nám veterinář říkal, že jejich 2 feny jsou kastrované, aže povaha se nezměnila, ani nepřibraly
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 13:08
- Nahlásit
aren
tak tendle článek jsem už jednou četla řekla bych, že je moc přehnaný, hlavně pán, kterej to píš e skoro nemá s kastráty zkušenosti, je na to i fórum na mujpes kde se došlo k závěru, že je to opravdu až "fanatický"
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 13:32 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
grendel
Já mám feňuli kastrovanou minulej rok v květnu a líná není v žádným případě a bečka, řekla bych, taky ne ;) Ale nemůžu porovnávat, jak je na tom s agi (resp. jak by na tom byla, kdyby nebyla kastrovaná), ale když srovnám to, jak blbne u překážek teď, tak před tou kastrací hopsala jak "mrtvolka" (ber s nadsázkou, bavilo ji to i tehdy, ale teď makala i když byl na cvičáku s náma můj přítel - což dřív měla tendence od překážek zdrhat). Prostě před kastrací skákala ráda, ale teď je z ní občas neřízená střela, která na jedinej pohyb, kterej by mohl znamenat vyběhnutí reaguje vystartováním přes překážku, před kterou sedí (což dřív nedělala)
Takže já za sebe můžu říct, že i když sem se toho bála, tak se žádný zklidnění nekonalo (spíš naopak)
ale mohla jsem mít štěstí, netvrdím, že tohle platí u všech, ale u nás se to prostě projevilo takhle...
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 13:45
- Nahlásit
Eimy
to je supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer! takový by to mohlo být i u nás, i když pochybuju, že by z Mexi mohl být ještě větší magor než je teď..
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 13:59
- Nahlásit
grendel
já sem si myslela, že je ten muj blboun moc aktivní už tehdy... No a teď je to ještě "horší" Ale zas je s ní o to větší zábava
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 14:10
- Nahlásit
grendel
No, mně je spíš bližší to jeho pojetí psa jako kamaráda, než jako stroje na plnění mých příkazů, ambic a přání. Jinak si myslím, že kdyby veterináři byli skutečně přesvědčeni o tom, jak je kastrace bezva, nechali by si to udělat taky, a viděli bychom kolem sebe víc kastrovaných veterinářů.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 14:23
- Nahlásit
aren
ale ber to tak, že máš fenku, která ti hárá a prostě se může stát, že ti jí zprzní nějaký pes...nebo situace, že tvůj pes zprzní nějakou fenku venku.. stát se může všechno!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 14:33
- Nahlásit
aren
myslim, že ohledně kastrace lidí jsou stanovený "trošku" jiný pravidla než ohledně kastrování psů. A nemyslim si, že by to mojí feňuli nějak extrémně vadilo, že je kastrovaná. Jasně, nemůžu se jí zeptat, takže těžko soudit, že jo...
Prostě když vím, že štěnda bych po ní nechtěla (z mnoha důvodů), že v době, kdy hárá má mnohem míň vyžití atd., u nás se k tomu teda přidaly ještě zdravotní problémy, což byla poslední kapka k tomu rozhodnutí.
rozhodně nemám psa jako stroj na plnění příkazů, snažím se dělat s feňulí to, co ji baví (i proto jsem se rozhodla se vykašlat na voříškiády) a co chce dělat ona. A že když něco udělat nechce, dává to hodně okatě najevo
|
Danuš
|
# Zasláno: 21 Led 2006 15:19
- Nahlásit
grendel
Já mám fenu kastrovanou už 4 roky a je to pořád stejnej pošuk jako před tím a to už je jí 9 let. Za tenisák udělá i kotrmelec .
Ale asi to souvisí s tím, že to je knírač.
|