| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 09:09 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Handula, mozno blbost, neviem, ale neskusali ste mu znefunkcnit predne? Proste nepridrzat mu zadok, ale prave predok? Aby proste MUSEL zacat pouzivat zadne? Isto to je fyzicky narocne. Mala som uz psa (Hugo a seknuty nerv - nemohol na jedinu takmer zdravu nohu a zadna vypovedala od pretazenia), ktory nemohol na jednu prednu a jednu zadnu a bol to boj pri jeho 60kg a mojich 60kg, ale to nutenie ho pouzit to, co pouzivat nechce ale moze - kedze nie je ochrnuty, len proste svalstvo atrofovalo...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 09:52
- Nahlásit
pigie
ale neskusali ste mu znefunkcnit predne
čéče tak přesně tohle jsem ted od někoho v minulým týdnu slyšela! nemůžu si ale vzpomenout kdo mi to řikal..byl problém se zadníma nohama,nevim už co,ale nakonec psovi prostě nějak podvázali tu zdravou aby musel chodit na tu rozbitou a opravenou.-)))) a vono jo! předtim to prostě flákal furt dál..jako jen nápad,třá to tady nejde..
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 09:57
- Nahlásit
taky jsem to slyšela jako funkční rekonvalescenci na nepoužívanou nohu. Hani, tří když mu zavážete jednu přední, prostě se bude muset spolehnout na ty zadní a začne je používat. za zkoušku to stojí, bych řekla. když to zkusíte třeba doma na zahradě, aby si neublížil. držím palce!!!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 09:59
- Nahlásit
davidkova renata
Ono to je vacsinou o tom, ze pes nechce pouzivat nieco, co ho trochu boli, pricom nema uz dovod nepouzivat to. Alebo naopak si odvykol pouzivat to... No a tak tomu treba nejak pomoct a ak tam naozaj problem nie je, tak na to takto pridu...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 10:00
- Nahlásit
pigie
Ono to je vacsinou o tom, ze pes nechce pouzivat nieco, co ho trochu boli, pricom nema uz dovod nepouzivat to. Alebo naopak si odvykol pouzivat to...
no přesně tak! často je to o tom odvyknutí si..tak za pokus by to možná stálo
|
handula
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 10:30
- Nahlásit
pigie
PeKrato
davidkova renata
holky asi jo, mate pravdu. My tedka taky cvicime tim zpusobem, ze treba zere a vidim, ze na ty levy tak jako stojí a nestojí, tak se zvednu a držim mu pravou, takže musí stát na levý celou dobu co žere - granule jsou totiz v tu chvili vetsi zajem, takze stojí na levý a nereší to. Takže třeba 2-3 minuty. Tohle delame nekolikrat denne, jenomze on samozrejme vetsinu svoji vahy drzi na prednich a nenapada me jak mu podvazat prední? jako skrcit ji a zavazat? Jak to myslite?
Nebo na zahrade, jeden ho drzi a rozhazem piskoty po zahrade, a on musi hledat, a tady ted presne nevim co je lepsi. Držet mu zadek a lítat s ním, aby se naucil SPRAVNE pouzivat ty zadní nebo ho nedržet a nechat ho at padá, ale zase se musi o to víc snazit? To se zas nauci nejak lítat, ale asi blbe. Proste nevime....Vymyslet nejakej zlepsovak by to chtelo...
Jen si nedokazu predstavit, jak mu zavazat jeste predni, no zkusit to muzeme, ale ted je otazka predni levou nebo prední pravou? Špatnou má zadní levou.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 11:25
- Nahlásit
handula
já bych zavázala levou, aby do kříže měl pravou volnou a musel se levou zadní stabilizovat. když ho budete hlídat, nemůže se nic stát a fakt myslím, že to za zkoušku stojí
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 11:27
- Nahlásit
Ak ma zadnu lavu zlu, tak podviaz lavu prednu, aspon ja by som to tak spravila. A podviazat, to presne neviem vysvetlit, ale ano, skrcit a zaviazat, proste aby na nu nemohol doslapovat. A takto chodit aspon na vencenie.
A co sa tyka padov a ci drzat zadok alebo nie. Tak ja by som robila oboje. Raz nech sa snazi a robi co vie a pomohla, ked uz by sa snazil pajdat sam, aby tie nohy ukladal spravne. Ako prve by mi asi slo o to, aby vobec nohy pouzival, az potom ho ucit, ze lepsie bude, ak ich bude ukladat takto...
Ale podla mna to podviazanie prednej by mohlo stat za to. Na jednej totiz isto rovnovahu neudrzi, tak minimalne stat bude na zadnych, aj keby sa nechcel pohnut a vy by ste ho nejak mali lakat, aby sa snazil chodit, lebo predpokladam, ze si lahne a bude sa tvarit ako kopka nestastia, ze uz teraz chodit nemoze vobec.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 11:36
- Nahlásit
pigie
PeKrato
jako nedokazu si to vubec predstavit, ale zkusime to...
ono se to lehce rekne, ale on tu levou zadni ma hodne slabou, tohle neustojí asi....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 11:39
- Nahlásit
handula
Ustat by mal. Horsie to bude s chodenim. Ale minimalne stat by mohol, ak by to bolo na neho privela, podviaz prednu pravu. Stale by mal zadnu viac zatazovat ako ked ma obe predne na zemi. Treba ho trosku teraz potrapit no Lubit sa mu to isto nebude, ale je to len pre jeho dobro...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 11:44
- Nahlásit
handula
hele a co zkusit mu zavázat tu zdravou zadní? některej pes to blbě snáší a odmítá na to šlapat..nemyslim podvázat aby na ní nemoh stoupnout,ale prostě mu to "znepříjemnit"
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 11:49
- Nahlásit
davidkova renata
Ja myslim, ze tam su problem obe zadne nohy, len ta jedna je horsia. Tam treba naozaj ubrat "zdravu" nohu
|
handula
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 12:10
- Nahlásit
davidkova renata
pigie
tak se bude radsi plazit, aby nemusel stoupat na zadnou...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 12:13
- Nahlásit
pigie
handula
tak to nevim..prostě něco vyzkoušej,no..
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 12:51
- Nahlásit
handula
tak se bude radsi plazit, aby nemusel stoupat na zadnou...
To si prave myslim aj ja. Ale proste zaviazat nohu a nechat ho aspon stat, proste brat to ako cvik a nutit ho prejst o tych troch nohach aspon 2-3 kroky. Za pokus myslim, ze to stoji, ked uz ste si tolko vytrpeli, tak toto bude pre neho malina.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 12:53
- Nahlásit
nechat ho aspon stat
no to jo, to si myslim, by mohl zvladnout, ale chodit nebude
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 12:56
- Nahlásit
handula
ale chodit nebude
Ides na to zle. Musis miesto toho napisat. Chodit nebude chciet, ale ja ho donutim potvoru jednu!
Viem, ze to je tazke, ale ide prave o to, aby ste ho donutili tu nohu pouzivat. Cize mu proste nedovolit, aby si znova lahol. Proste stoj, alebo prejdi aspon zopar krokov a takto ho trapit aspon par krat za den. Ono im to je fakt pohodlnejsie a tym padom, ze si neuvedomuju, ze keby nohu zatazovali, tak by casom boli na tom lepsie a lepsie, tak sa radsej ucia zit bez nej - lebo je to momentalne jednoduchsie
|
Holly
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 09:40
- Nahlásit
handula
Jak to u vás vypadá?Myslím na vás.....
My jsme 6. den po druhé operaci, je to o hodně náročnější než poprvé, pejsan má bolesti, je celý utrápený..... Ale chodí! Sice se jen dojde vyčurat a zas utrápeně leží, ale já doufám, že už to bude konečně dobrý.......
|
handula
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 15:05
- Nahlásit
Holly
chudinka mala, snad bude dobrej broucek... bolesti ma? mate na to neco? to je hrozny fakt.... tak doufam, ze uz je to opravdu finalni operace...
U nas porad stejny, leva je ochrnuta v podstate, takze pada, cvicime, je to proste porad stejny. Ale kdyz ho vidim, jak je stastnej, tak to neresime, cvicime, ale uz se tolik netrapime, ze to nebude lepsi. Proste je to tak jak to je...
|
Holly
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 16:30
- Nahlásit
handula
na bolest mu dáváme Tramal, docela pomáhá....dneska jedeme na kontrolu, tak uvidíme, co nám řeknou. Je problém ho dostat do auta, ví, co ho čeká a nechce tam . Má 48kg.
Vám moc držím palce, cvičte, nevzdávejte to, třeba se naučí chodit po třech a začne nožku používat....hlavní je, že jemu nic neschází a že ho máte rádi
|
haji
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 16:30
- Nahlásit
hadula ; Holly
Tak čtu,že pořád žádná sláva ach jo!
Budeme aspon držet všechno co doma máme
Holly- ať je líp a líp a handula-atˇje aspoň tak jak je a nehorší se to.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 22:33
- Nahlásit
Hollyhaji
jste hodny, radi ho mame moc a on to vi, ted tu lezi vedle me, ucho pretoceny, upíri oci, nohy nahore... co mu mam na to rict...
za hodinu se zvedne, bude chtit na prochazku...
ted misto voditka nam nosi ty svoje kalhotky... hlavne ze ho nic neboli...lidi na nas koukaj, jak na nejvetsi tyrany, ze ho nechavame trpet....jsme ted za exoty, jak ho polonosime... no co se da delat...
tak at mate zdravy pejsanky a Holly ten nas na Jaggynu taky uz nepachne, z auta vylezl, ale dal ani krok...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2010 11:30
- Nahlásit
Tak pisu po delsi dobe, rada bych pro vas mela dobre zpravy, ale bohuzel.... stav se pomalu a jiste horší...
chodime, cvicime, cpu do nej B-komplex, thiamin, tofu, víc bílkovin celkove na svalovou hmotu, ale vysledek není 0, ale tak -5. Je to pro nas psychicky narocny obdobi i proto,ze nechceme pred nim davat najevo, ze nas to trapí, protože je pořád štastnej, da se rict, ze v podstate cekame na to, az uz se na nohy nepostavi vubec a neudrzi treba ani moc a tak, abychom to ukoncili.... je mi mizerne
|
handula
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2010 11:31
- Nahlásit
prikladam foto ze vcerejsi prochazky jeste http://hana.supova.sweb.cz/benny.jpg
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2010 11:39
- Nahlásit
handula
Ach jaj To mi je moc luto. Dufala som, ze sa to predsa len o trolinku zlepsilo. Drzte sa a bojujte...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2010 11:48
- Nahlásit
handula
bože to je mi líto...třeba se stane zázrak a zlomí se to...moc bych vám to přála,je mi jasný jak ti je
|
handula
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2010 11:53
- Nahlásit
Je to takovej vnitrni boj, premyslime o voziku, ale bylo by to jen docasny, dokud nebude inkontinentní... nevim... zatim ho udrzime v ruce v tom postroji, mota nozickama, ale snazi se chodit, i behá kdyz ho držíme, ma radost ze zivota a na prochazku se strasne tesi.... vypadame asi smesne, ale to je fuk... na zahrade za sebou nohy táhne, zatím se jeste dokáze na ně postavit, otocit se...aspon to. Je to ale šílený, šílený, kdo nezažil, asi nepochopí...
|
haji
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2010 11:55
- Nahlásit
Ach jo to mně teda velice mrzí, drž se a doufej ,moc bych Vám to zlepšení přála.A doktoři na to říkají co?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2010 11:59
- Nahlásit
handula
To je mi líto, že se to s pejskem zhoršuje. Vozíček by byl řešením aspoň dočasně. Jestli pejska baví život, raduje se, nemá bolesti, nenechávala bych ho utratit.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2010 12:01 - Změnil/a: handula
- Nahlásit
haji
doktori na to nerikaji nic... kdyz popisu situaci, tak mi reknou a napisou, ze ho musí videt a vysetrit, na to jim seru... nebudu ho zase stresovat a uspavat, je naprosto jasny, co mu je...
a ti co ho operovali? Cvicit a zase cvicit... myslim, ze tusi, co se deje, ale nevyslovili to....respektive ve zprave po operaci to mame taky napsany, ze nevylučujou degenerativní onemocnení míchy...coz jsem doufala, ze tolik smuly mit nebudeme, vyhrezlou plotynku a jeste k tomu michu v háji, ale buhuzel, presne tolik smuly my mame
|