Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / operace caudy a vyhrez plotenky
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 14 . 15 . >>
Autor Zpráva
handula
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 14:03 - Změnil/a: handula
- Nahlásit

Tak se z toho musim aspon nekde vypsat. Stav našeho psa byl zhodnocen jako vážný. Včera mu byla udělána myelografie a magneticka rezonance. Operace bude ve ctvrtek. Jsem z toho hotová. Má vyhřezlou ploténku a do toho má ve stejném místě vyrustek na páteři, z obou stran to tlačí na míchu. Když se s tím nic neudělá do pár týdnů ochrne. Když se operace povede, pes bude potom blbnout, tak taky ochrne. Musí dodrzovat prisny pooperacní rezim. Musíme to nejak zvladnout. Ale jsme z toho na nervy. Ted je od pondělka hospitalizovan. Musí se hlavně chovat slušně a nesmí moc blbnout - dostat se z klece a tak. Jinak by operace nemela smysl. Prosim vas znate nekdo nekoho, kdo tento typ operace zvladl? Zatím je prý hodný, ani piskotek ani paštiku si nevzal od sestricek Jsem ted hromada nervu, vcera jsem ho slysela strasně naříkat po té anestezii, protože jsme byli o místnost vedle. Je to fakt hrozný tohle cekani....s výsledkem nejistym

Kaccka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 14:09
- Nahlásit

handula
Strasne moc tobe i pejskovi drzim palce, ani si nedovedu predstavit jak tezky to je, ale verim, ze to vsichni zvladnete a pejsek bude v poradku a jeste si spolu uzijete spoustu srandy. Hledat pozitiva je v tuhle chvili tezky, to je mi jasny, ale zkus myslet na to jak dobre je, ze byla konecne stanovena spravna diagnoza a neco se s tim dela. Moc drzim palce, drzte se!

PeKrato
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 14:34
- Nahlásit

handula
je mi to moc líto a držím palce, aby všechno proběhlo hladce a zvládli jste pooperační péči. mám za sebou s fenkou operaci loktů na obou nohách, pooperačka byla taky dost náročná, i když ne tolik jako u vás, a zvládnout se to dá. obrň se trpělivostí, zahoď za hlavu lítost a určitě to zvládnete! drž se rad veterinářů a pokud řeknou, že nesmí opustit klec, tak ho v ní opravdu nechte. znám holku, co se svým psem prodělala trojitou oseotomii pánve, kde je pooperák taky hrozně náročný a zvládli to i s hyperaktivním psem. moc moc držím palce!!!!!!

handula
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 15:33
- Nahlásit

Kaccka
PeKrato

diky holky....nezbyva nez doufat, snazit se a mit aspon trosicku stestí

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 16:10
- Nahlásit

handula
Myslime na vas, nedavno som si hovorila, ze ako to s vami dopadlo a teraz tu citam toto... Tak dufam, ze to zvladnete! Ja som bohuzial poznala len velmi stareho nf (zistene v 12 rokoch) s touto diagnozou - uz neoperovatelne a napriek tomu si posmatlal este dalsie 2 roky - co je na nf psa az neuveritelny vek.
Takze drzim palce, nech vsetko dobre dopadne a budeme na vas moc mysliet a drzat vsetky palce a tlapky!

Minnie
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 17:02
- Nahlásit

handula
Ahoj, my sme si tym presli pred 3 rokmi. Vsetko o pripade nasho psika je tu: www.edinko.estranky.cz
Ak budes mat zaujem este o nejake blizsie informacie, s kludom sa ozvi na: teesalia@gmail.com
Je pred vami skutocne narocne obdobie, hlavne prvy mesiac po operacii. U nas to bolo o to horsie, ze nas psik najprv ochrnul a az potom bol operovany. Drzim vam palce.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 17:12
- Nahlásit

handula
Já mēl operovany všechny čtyri lokty u obou psú naráz. Byla jsem z toho pred operací taky špatná, jak zvládnem tu pooperační péči a všichni mi tady psali, že to nemužu zvládnout, že musim dát jednoho psa na čas pryč, že dva nedokážu udržet v klidu. A zvládla jsem to, byla jsem teda s nima nonstop mēsíce doma, ale čokle jsou oba v pohodē . S jednim to určitē zvládnete!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 19:01
- Nahlásit

handula
ty vado,moc držim palce a myslim na vás,je mi jasný jak ti je a kde mu to budou dělat?

haji
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 20:43 - Změnil/a: haji
- Nahlásit

Mám jednoho z Labradorů po operaci dvou vyhřezlých plotének .Jednu měl uprostřed zad ,tu operoval Beránek a jednu měl u ocasu, tu operoval Tomek na JAGGY Brno.Operace obou naráz stála necelých 20000,-,první vyšetření asi 3000,-,rezonance 12000,-,pooperační kontrola nic.Bohužel pooperační péče u nás neproběhla ideálně jelikož bydlíme v patře rodinného domu a 46 kilo neunesu i když vážím jednou tolik.Dokud byl doma manžel, operovali jsme před Vánoci 2008 ,každá známka ,že chce pes ven u nás znamenala strategickou přípravu,otevřít přepravní klec, psa do ní navést, popadnout klec a po schodech ho snést ,na dvoře vypustit NA VODÍTKU a čekat až se vyvenčí ,nejhorší bylo,že on se snažil bolesti utéct ,takže jsme první dny nakládali psa do klece nesli na dvůr on vylezl nic neudělal a zase jsme nesli nahoru.Důležité je ho prostě udržet v klidu minimálně 3 měsíce po operaci my sme spali na zemi na matraci s postele.U nás ,díky chůzi do schodů,bohužel jizva zbytněla a ted se blíží k míše ona takže nás časem čeká další operace.Navíc je náš pes kňoura ,což ho zase zachránilo od ochrnutí,takže při každé prudší změně počasí ho to bolí,to je ale pouze moje pozorování potvrzené to nemám,prášky mu ale nedávám ,protože když může chodit není to tak strašné ,ty si nechávám až bude hůř.Fotka tři dny po operaci.

haji
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 20:45 - Změnil/a: haji
- Nahlásit

Minnie
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 22:20
- Nahlásit

haji
a chodi vam po operacii psik normalne? ci strnulo ako ten nas? nerozmyslali ste nad vozikom? je to fakt super pomocka, my by sme boli bez nej uplne strateni.

haji
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 04:50
- Nahlásit

Bože chraň!
My vozík nepotřebujeme,protože díky tomu,že je citlivka a doma se pouze před operací nechtěl postavit a my jsme ho museli v peřině odnést do auta,po příjezdu na veterinu vyrazil z auta až skoro porazil veterináře tak nemáme žádné větší poškození ,kromě dvou v srsti viditelných jizev a už nemůže lítat jako dřív ,můžeme chodit jenom na krátké procházky a na chalupě je hlídat aby moc nelítali.U nás dělá velký problém jenom prudká změna počasí.Doktoři mi sice řekli,že to ještě neslyšeli,ale vždycky když ho to za poslední rok chytlo byla prudká změna počasí.

handula
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 10:03 - Změnil/a: handula
- Nahlásit

davidkova renata

pan doktor Beránek - Jaggy. Utesuju se, ze snad nikde lip mu to neudelaj...a ze je v dobrych rukou.

O cene radsi ani nemluvim, je to na hranici nasich moznosti a jestli se to nepovede, tak me svihne. Davame proste do toho vsechno.

handula
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 10:12 - Změnil/a: handula
- Nahlásit

haji

chuderka malej a za jak dlouho po operaci jste si ho vzali domu?
Našeho tam chtějí nechat 5dní po operaci.
Před operací chodil jak? Nebo nechodil vubec? A kolik mu je?
To me mrzi, ze musi znovu na operaci.... nas strasej, ze kdyz nezvladnem tu pooperační péči, tak se ten štěp rozsekne a bude pruser...ochrne nadobro. Ja vim, ze to neni strasení, ze si opravdu na to musime dat pozor, ale i tak mam z toho hruzu. Je tu nekolik pozitivnich veci, diky kterym bychom to mohli zvladnout. Nemame schody, mame prizemni barak, opravdu mu chceme vymezit zpočátku jen jednu místnost, nebude smet jinam. Budem s nim spat na zemi, aby nechtel lízt na postel. Nejvetsi hruzu mam z převozu. Jak ho dostat do auta a z auta..
na vytahovani stehu a tak. Chtela bych ho domu co nejdriv, i kdyz mi rikaji, ze cim dyl bude s nimi, tim lip. Ale je ve spatnym psychickym stavu, nezere jim vubec. Už nejedl 3dny a zitra je operace. Bude uplne vyčerpanej...Fakt hrozny

handula
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 10:14
- Nahlásit

Minnie
děkuju moc, urcite tvoje stranky projdu. Kazda rada bude dobrá.

handula
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 10:25
- Nahlásit

haji

a nemas jeste nejake fotky z té doby po operaci?

haji
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 10:43
- Nahlásit

handula
rok a půl má po operaci a když na ni šel měl čtyři a půl.
Před operací normálně chodil ,ale někdy ,nejdřív při zátěži,potom už z ničeho nic,se prostě nechtěl postavit a jenom se "přihlouple díval".V peřině jsme ho odsmýkali do auta a valili na veterinu.Tam jsme otevřeli kufr pes vyletěl-protože pachy byly silnější než bolest-oběhl veta zdvihl nohu a poch...l strom.Do rezonance nikdo nevěřil,že má páteř tak špatnou.

To máte perfektní,že nemáte schody, nám Tomek říkal,že prvních čtrnáct dní by neměl opustit přepravní klec ,pak vyčlenit malou místnost,jenomže my máme ještě jednoho a tak to bylo těžké ho udržet aspon v jedné místnosti a navíc ty blbé schody.
No nám to moc nevyšlo ,ale když ho to bolí trvává to tak dva tři dny.
Já sem ho z operace vezla skoro 80 Km a z kliniky odcházel po třech dnech a taky nežral, no co neuškodilo mu to.Do auta jsem pořídila lávku na nastupování od Barona,takže si normálně do kufru nakráčel za pomoci přidržování za postroj.

haji
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 10:46 - Změnil/a: haji
- Nahlásit

"a nemas jeste nejake fotky z té doby po operaci?"

Někde určitě ,ale nemůžu je najít mám už potom jenom fotky po tahání stehů

handula
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 11:07
- Nahlásit

haji

no nevyšlo, to nemůžeš takhle říct, máš živýho psa, který chodí po svejch a to je dobrej výsledek, ne perfektní, ale můžeš být štastná i za tohle...
Ja mam samozrejme obavy z toho skákání, aby po operaci hlavne z radosti při vítání když prijdu z prace si nic neudelal. Naštestí muj chlap je porad doma, pracuje z domu, takze ho budeme mit na ocich porad a za týden si beru dovolenou, takze prvních kritickych 14 dní máme osefovanych.

haji
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 11:14
- Nahlásit

..štastná sem dokud ho to nerafne a nechodí jak bez duše,ale co neochrnul a to je důležité.

přidala jsem pár fotek
URL

handula
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 11:22
- Nahlásit

haji

jsou krásní super fotky, presne tak, neochrnul bud rada, ted se snad nic hrozneho stat nemuze. Nemela jsi strach i po těch dvou mesících, že třeba ten štep není tak pevný a že při nejakym vyraznejsim pohybu se neco stane? Ja mam pocit, ze ted o nej budu mit strach i kdyz překlenem to nejhorsi obdobi, nemam vubec predstavu, jestli bude moct normalne behat....a pohybovat se, jako doposud...

haji
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 11:29
- Nahlásit

handula

no lítat jak dřív už nebudete nikdy ,ale rozumným pohybem to pujde-tím myslím Praha-Prčice už asi nepudete )

a stát se může bohužel to,že mu prdne další ploténka,ale to budu řešit až se to stane.Je třeba myslet pozitivně

haji
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 11:51
- Nahlásit

Ja mam samozrejme obavy z toho skákání, aby po operaci hlavne z radosti při vítání když prijdu z prace si nic neudelal

toho bych se nebála bo náš Hazel je notorický hopsal a po operaci si to sám nedovolil ,jenom vrtěl jak smyslů zbavený,což taky nebylo dobře.My máme totiž navíc ještě jeden obratel-(číslo přesně nevím) příklad "normální pes" má dvanáct obratlů a poslední před ocasem velký a my máme třináct bo poslední je na dva díly.

handula
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 12:33
- Nahlásit

haji
po operaci si to sám nedovolil

v to tak trochu doufam, ze ho to bude trosku bolet a nebude chtit nejak moc blaznit...no bude to magorina, ale zvladnout to nejak proste musime....
jinak mi ted volali, ze si vzal trosku pasticky a ze moc nepije, a ze vecer mu daj nejakou kapacku a zitra operace mezi 10 a 11 hodinou.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 12:43
- Nahlásit

handula
Držím palce, sice o tý nemoci nic nevím, ale podle fotek a toho co píšete to musí být děsný. Ale určitě to zvládnete po operaci, člověk když ví, že musí, tak zvládne všechno.

haji
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 13:00
- Nahlásit

handula

..my budeme všichni doma držet tlapy a tlapky ,přidáme i palce a to by bylo aby to nebylo ) pak "jenom" udržet tu pooperační péči a máte vyhráno.A dopadne to dobře -musí

handula
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 13:05
- Nahlásit

Maya
haji
díky moc jste hodný.... budu prubezne informovat....takovej deník z toho tady udelam, aby pripadne pak nekdo dalsi mel info o prubehu takoveho onemocneni i operace... a toho co bude nasledovat

haji
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 13:57 - Změnil/a: haji
- Nahlásit

zkusím to : a po operaci budete stromy lámat )

handula
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 14:30
- Nahlásit

haji
kéž by

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 17:53
- Nahlásit

handula

pan doktor Beránek - Jaggy. Utesuju se, ze snad nikde lip mu to neudelaj...a ze je v dobrych rukou. určitē!

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 14 . 15 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání