Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / operace caudy a vyhrez plotenky
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 14 . 15 . >>
Autor Zpráva
zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2010 21:34
- Nahlásit

handula
Hele na to by se vam taky hodila ta nadzvedavaci vesta, co jsem ji tady uz nekomu doporucovala. Maj to na dogleggs.com a jmenuje se to petlift.

Apollo
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2010 22:02
- Nahlásit

Já jsem věděla že jsem sem něměla lozit. Příští měsíc jdeme na operaci luxace (8.7) a já jsem z toho v pasti už fčíl. Mě snad prdne céfka. Jinak všem pacientům držím pěsti, aby to bylo už jenom lepší.

haji
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 05:07 - Změnil/a: haji
- Nahlásit

handula

dobrý už se to lepší

náš byl před operací relativně normální,až na ty stavy nestoupání takže i po ní byl logicky "pouze po zákroku"bez jakéhokoliv poškození díky za citlivku

Apollo
taky bude dobře
a proč až za měsíc?není to risk?

zuzanarosakova
o tom jsem se dozvěděla až ted škoda ale našla jsem prodej i v Praze a můžou tam i poradit
URL

Apollo
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 08:15
- Nahlásit

haji
my máme jenom luxaci pately (vykloubení čéšky) a navíc jenom dvoječky na obou nožkách. Chceme ho, ale nechat odoperovat protože je šílený aktivista a navíc mlaďoch, takže stav jeho nožek (hlavně levá zadní ta je horší) se může zhoršít a na to nechceme čekat. Oproti vám je tato operace "brnkačka" - na poledne ho tam vezeme a ještě týž den večer si ho můžeme vyzvednout.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 11:15
- Nahlásit

haji
No super, nebēdēla jsem, že to prodavaj i u nás. Ty dogleggs.com mi doporučil právē Beránek na Jaggy.

handula
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 14:00
- Nahlásit

haji
zuzanarosakova

díky holky, to je super, presne ty kalhotky na zadek budem potřebovat!, nema koordinaci a NESMÍ spadnout, to bude fakt porod...nevim jen ty jo, podle ceho to objednat, aby to pasovalo velikostne...
dneska pry zas o neco malo lepsi, nelepsi se to pry tak jak se to lepsi u jinych psu , ale je to pry dany tim, ze to mel chronicky (nekolikamesicni), takze i o to dyl to bude trvat...takze ja porad doufam, ze v utery nam ho daj, dneska chteji vysadit morfin...uz vymyslime zabranu tady v byte, misto klece, aby fakt byl jen na jednom miste a nechodil za nama...
Apollo
no taky to nebudete mit lehke, ale urcite to zvladnete, mate mladyho psa, u nas je taky trochu problem vek....drzim palce a dej pak vedet, jak zvladate rehabilitaci!

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 14:14
- Nahlásit

handula
Kdybys to objednavala z dogleggs tak tam je to podle obvodu hrudníku a je to na cely trup, ne jen na zadek. Zeptej se Beránka, on ti poradí. Tady to je

http://www.dogleggs.com/files/surgisox/petlift.cfm

haji
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 16:04
- Nahlásit

Apollo
Tak o tom "zatím" nic nevím.

Holly
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 08:13
- Nahlásit

Tak máme maroda od pátku doma, prášky na bolest nemá, nebolí ho to, chodí, jen šmajdá na zadní nohy.... jsem strašně ráda, že to takhle dopadlo, snad to bude dobrý úplně.
handula
držím moc palce, ať jste na tom taky brzo dobře.

haji
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 09:04
- Nahlásit

Holly
no hurá drobek už je doma.Ani my jsme neměli nic na bolest,právě kvůli tomu aby nechtěl dělat blbiny, kdyby ho to nebolelo díky tabletkám.

handula
držíme taky

handula
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:51
- Nahlásit

Holly
uprimne zavidim...

My si pro nej zitra pojedeme. Ale mam z toho smiseny pocity. Pry by si ho tam chteli jeste nechat - pro jistotu, ze pry ho nedokazeme zajistit v takovym klidu, jako je tam. Je jasny, ze v kleci doma nebude, ale uz mame pro nej prichystanej koutek, kde bude zavrenej.. pry nedokaze chodit sam - pouze s oporou.Ale vyvenci se. Pry neni na tom ani dobre, ani spatne. Neco mezi. Ja ho tam uz ale nechavat nechci. Zitra to bude 8 dní. Ted vaham, jestli ho tam teda nemam jeste nechat... fakt nevim... ( Nemuzu se dockat, vim, ze nebude ve stresu aspon uz, zaroven chci pro nej to nejlepsi....

Holly
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 11:04
- Nahlásit

Jestli nemůže chodit, tak ten klid mít bude přece i doma.... Našeho nezavíráme, zatím většinou leží, jen občas se projde. Až začne běhat, budeme ho muset zavírat. To šmajdání prý způsobuje pooperační otok, tak třeba je to u vás taky tak. Až otok splaskne, pejsan bude chodit..... Náš taky doma jí líp, než na klinice, je na něm vidět, jak je šťastný že je doma.

haji
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 11:04
- Nahlásit

..těžké něco poradit a už aspon žere?
a ty s ním budeš ted doma nebo bude sám?

Asi tak ,kdyby žral a jinak to tam snášel slušně a já musela být v práci, tak bych ho tam asi nechala ,když už je tam tak dlouho .

Kdyby nežral a tesknil vzala bych si "dovolenou" aspon týden a byla s ním doma (příp jiné volno)

PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 11:06
- Nahlásit

handula
vzala bych ho domů. podpírat ho při chůzi zvládnete taky a doma mu bude určitě mnohem lépe. i kdyby jste si měli třá ze starého trika udělat nějakou podpěrku na ten zadek. on se beztak bude hýbat jen omezeně, pokud má stále bolesti. ale určitě ocení, že je doma. jestli s ním můžete zůstat doma, vemte ho. to zvládnete! určitě!

handula
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 11:49
- Nahlásit

no prave u nas je velikananaska vyhoda, ze pritel pracuje doma, takze to planujem tak, ze v pracovne, kde travi fakt 8-10 hodin denne, nez se vratim z prace ja, tak bude mit svuj koutecek, kde bude moct lezet celou dobu....takhle stejne to normalne probihalo, kdyz byl zdravy...stejne lezi a spi celej den .... jen je fakt, ze je to prdelka, ze chodi s nama i na zachod...proste musi mit o vsem prehled, takze v tom mu zabranime nejakou tou zabranou, aby pri kazdym zvednuti nesel taky nekam...
tu podporu zitra hned jedu koupit do tech Stodulek, maji to na sklade, takze super, koupim tohle... http://www.petcentrum.cz/cz/zbozi/28_0/podpurne-po stroje/0102-RHB-ZAD-XL_podpurny-rehabilitacni-post roj-zadni-xl
jo a dovolenou si beru pristi tyden, abych v tu nejhorsi dobu s nim byla i ja...
tak ja uz nevim, co mam jeste udelat....proste nam neverej, ze to zvladnem, prej tam nedavno meli taky HW, kteryho pak museli utratit, protoze to majitelka nezvladla....

PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 12:40
- Nahlásit

handula
ty jo, tak to je teda argument, kterej by mě taky hodně rozhodil. ale na druhou stranu, když jste na to tak dobře připravení, nevím, kde by se mohl objevit problém. pokud jste v dobré dojezdnosti k Jaggy, nevím, jestli je čeho se bát. Přinejhorším naložíte psa do auta a odvezete ho tam. no to rozhdování ti nezávidím

haji
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 12:52
- Nahlásit

co dělat... ještě jednou probrat všechny pro a proti a pokud si ho vezmete už ted ,hlídat jako oko v hlavě. Váš život se ted nějakou dobu bude opravdu točit pouze kolem psíka.Vždycky když budete vstávat a budete chtít odejít ,vstávat pomalu a sledovat psa když se zadaří zakázat mu vstát .V každém případě hodně pevné nervy a hoodně štěstí.

handula
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 13:27
- Nahlásit

PeKrato
haji

je fakt, ze rikali, ze ten pes byl agresivni uz predtim a pak byl i agresivni na panicku, ze ho nezvladala, tak to snad nebude nas pripad, ze by na nas tedka zacal byt zlej....

haji
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 11:35
- Nahlásit

handula

tak co jak??

handula
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 12:14
- Nahlásit

haji
jedeme az k veceru, jsem z toho fakt cela pryc. Tesim se, ale mam strach hroznej, s tim, jak ho nalozime, jak ho vylozime, jak bude vypadat, jak se na nas bude tvarit po tak dlouhe dobe, aby nejancil, az nas uvidi...proste se mi honi hlavou vsechno kolem....

haji
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 12:25
- Nahlásit

handula

Tak budeme na Vás myslet,náš radost měl a velkou ,ale ta bolest mu nedovolila moc řádit,hned jak ho přivedli jsem sebou bouchla na zem a vstala jsem až se relativně uklidnil

Holly
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 14:13
- Nahlásit

Ničeho se nebojte a těšte se na hafana! Náš k nám přišel, strčil nám hlavu do klína a byl tak šťastný, že jede domů..... Nijak nejančil. A do auta i z auta jsme ho v pohodě zvedli, ono ho to v podstatě nebolí, alespoň manipulace s ním vůbec. Tak moc držím palce, ať už ho máte v pořádku doma......

handula
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 22:24
- Nahlásit

Tak jsme doma Jsme stastni vsichni tri. Pesan se radosti pocural, bylo to fakt na slzicky, dal si hlavu ke me do klina a brecel a brecel. Nebyl k utiseni. Doma snedl plnou misku granuli a vypil misku vody. Kdybyste ho videli, jak ted lezi vedle me, je proste stestim bezsebe. Bolesti nema, rana vypada pekne, je docela zivy na to, ze chodi pouze s nama s oporou. Doufam, ze se to co nejdriv srovna na stav pred operaci a bude moci chodit sam bez pomoci. Ale jsem fakt rada, vypada lip, nez jsem cekala, ani ta jizva neni tak desiva. Ma teda do krve vylizanou nohu na miste, kde byla kanyla, ale to koupim nejakej detskej zasyp nebo neco takovyho....Tak jste hodny, ze na nas myslite

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 22:27
- Nahlásit

handula
Tak to je super zpráva. Mě si pes taky lízal nožku po kanyle, ale stačilo nám navlíknout ponožku na pár dní. On sí je teda nesundal, pak si toho prostě nevšímal.

haji
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 04:14
- Nahlásit

sláva

Holly
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 08:49
- Nahlásit

Tak to je moc fajn....je hezký, jak je na nich vidět, že jsou šťastný My byli včera na druhý kontrole, hojíme se dobře, v pátek jdeme na stehy...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 09:40
- Nahlásit

handula

informuj jak to pokračuje!

handula
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 10:05
- Nahlásit

Maya
ponozka, to je dobrej napad
Holly
my na stehy nepujdem, po dohode s panem doktorem si stehy vytahame sami, bude to totiz mensi zlo, nez ho zas tahat do auta a z auta a pak zase do auta, pak by nasledovala scena, ze nepujde do ordinace a tak, to my uz zname, myslim, ze na Jagginu ho uz nikdy nedostanem....

Ale musim vam teda rict, ze z cistotnyho psa je pekny cunce, normalne se vecer vykadil do pelechu, jeho hygienicky navyky jsou na bodu mrazu. Nepocura se, ale mame problem s kadenim. Nechce na zahrade a jinam nesmime. Musime vencit jen minimalne. Tohle bude asi velkej problem. Trochu me desi, ze ted je jeho stav podstatne horsi nez pred operaci, ja fakt doufam, ze takhle to nezustane....Je strasne zeslablý, vyhublý na kost. Mozna i to je ten duvod, ze ta nestabilita je takova, nema proste silu....No uvidime, co prinesou dalsi dny. Urcite vas budu informovat

handula
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 16:28
- Nahlásit

tak tady ho mate, 6.den po operaci, vyhublá chudinka

haji
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 17:54
- Nahlásit

Krasaveček malinký už bude dobředoma to uzdravování půjde samo.
Můj by mohl vyprávět romány o chození v noci po dvorku dokolečka a přemlouvání Hazelka k vykadění se ,teda do pelechu nekadil,on nekadil vůbec.Pak jsme dostali nápad vyjít s ním před barák a vykadil se ,jenomže podruhé už čekal kdy vyjdeme před barák a vykadil se až o kousek dál než den předtím a tak se úspěšně s přibývajícími dny propracoval k tomu ,že se dostal asi 200m od baráku pak jsme mu to ale zatrhli a to už se vykadil i na dvoře ,sice nerad ale nic jiného mu nezbývalo.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 14 . 15 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání