Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / operace caudy a vyhrez plotenky
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 14 . 15 . >>
Autor Zpráva
PeKrato
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 08:31
- Nahlásit

handula
supperrr, to je skvělý, že je pesan doma a všechno probíhá zatím dobře. držím mooc palce, ať už je jenom líp a jakože s vaší péčí určitě bude i ta čistotnost se zlepší, chce to jen čas, uvidíš

Holly
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 08:43
- Nahlásit

S tím kakáním to určitě není nečistotnost, nebojte. Náš sice chodí, ale kadění mu dělá docela problém....jak chce přidřepnout, podlamují se mu nožky a nemůže tlačit....když už se mu to povede, kolikrát do toho bezmocně kecne. Takže kdyby nechodil, určitě by to s pomocí (oporou) taky odmítal a ulevil si vleže....nemají to jednoduché, broučkové naši, jak bysme asi vypadali na jejich místě my.....leželi bysme 6 neděl bezmocně v nemocnici a nedošli si sami ani na wc....

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 09:39
- Nahlásit

Handula - tak drzima palce, nech sa stav zlepsuje kazdym dnom! A tiez si nemyslim, ze je to o navyku, aj Hugo sa vykadil, dokonca v aute, proste ked ich nohy neudrzia, nemaju inu moznost. A bud rada, ze sa vykadil, ovela horsie by bolo, keby nekadil vobec ;)

handula
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 11:57 - Změnil/a: handula
- Nahlásit

haji
Pak jsme dostali nápad vyjít s ním před barák a vykadil se
jo tak presne to jsme vcera absolvovali, napadlo nas, ze po zahrade nachodime podstatne vic, tak vcera se mu vecer povedlo vykadit se venku! , za coz jsem fakt rada.....normalne to bylo cileny pridrepnuti, ja uz se totiz bala, ze kadi a ani o tom nevi....jo a mas pravdu, ze rano zkousel jít zas o kus dál...PRESNE! to jsou hajzlíci...
zkousi to na nas ze vsech stran, panackovi otrnulo a uz se mu nelibi vyhrazenej prostor, vubec se mu nelibi ta zabrana, chtel by jinam a na delsi prochazky chce a dneska rano chtel litat tak, ze jsem ho nestacila malem pridrzovat, litala jsem za nim, jak hadr na holi, jako on vazne absolutne nema pocit, ze mu neco je....zacina fakt blbnout... to brzo teda!! Nic nebude, musime byt prisní....

handula
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 12:01
- Nahlásit

Holly

a vy ho nemusite pridrzovat? Vam se asi neklati ze? U nas je tezka ataxie, takze kdyby ta nebyla, tak by to taky bylo relativne dobry, ale diky tomu, jak mu ten zadek tancuje, tak to absolutne neni mozny ho pustit, to by spadl z vysky na zem a to se nam pry nesmi stat....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 12:03
- Nahlásit

handula
jako on vazne absolutne nema pocit, ze mu neco je
no a?? to je přece dobře!!,vopak by byl horší

handula
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 12:04
- Nahlásit

pigie
ja jsem rada...to vis ze jo....ja vim, ze jsme mohli dopadnout jeste hur, kdybych poslechla naseho pana doktora, ktery mi rekl, ze ma dysplazii a neresila bych to, uz by nejspis ochrnul a bylo by to cely v haji...ja jsem stastna, ze se ty nohy snazi pouzivat a ze se nepocurava, i kdyz mam vycitky, ze jsem to mela resit jeste o par mesicu driv....ale to uz se proste neda vratit....

handula
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 12:09
- Nahlásit

davidkova renata

no ale chapes to? 7.den po operaci a uz cumel na sousedovic psa a uz ho chtel sestekavat...on tohle vubec nesmi, musi chodit pomalu - coz je naprosto neresitelny - v nem je tolik nahromadeny energie, ze ja ho ted nekam vypustit, tak prolítne celou vesnicí a je mu naprosto fuk, ze za sebou potáhne nohy...
to je fakt magor, ten nas pes

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 12:09
- Nahlásit

handula
výčitky vynech,to je k ničemu a udělalas cos mohla!můžu se voptat jaká byla konečná cena?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 12:13
- Nahlásit

handula
no ale chapes to? 7.den po operaci a uz cumel na sousedovic psa a uz ho chtel sestekavat
ale on tohle neví,bud ráda za to jak je nevědomej,tzn. že je mu relativně dobře,což je dobře.Rozhodně z tvýho příspěvku cejtim velkou úlevu a přímo rodičovskou hrdost nad tim "jakej je ten náš kluk pako",samosebou dobře maskovanou rádobypohoršením
To vám moc přeju

Holly
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 12:53
- Nahlásit

handula
náš chodí sám, jen se mu zadeček jakoby kolíbá do stran a pletou nožky....ale nepadá. Naštěstí většinu dne proleží, je to kliďas, i když jsou mu teprve 4 měsíce. Ale jen jsme ho před klinikou u auta postavili na zem, hned vyštěkal nějaký psy, je to taky vzteklík

handula
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 13:47
- Nahlásit

davidkova renata
jasne ze nevi, on jen vi, ze jsme ho nekde nechali, oni ho zavreli, ze byl smutnej,pak ho neco moc bolelo, pak jsme pro nej prijeli a ted ze je doma a ze ho ted otravujem...furt musi davat nohy dozadu a nevi proc a tak......
jo mas pravdu, uleva to je , byla jsem z toho fakt hrozne spatna, porad jsem si nebyla jista, jestli delam dobre, ale po ty rezonanci, kdyz nam rekli, ze fakt neni jiny reseni a kdyz uz je to nejhorsi za nama, jsem fakt rada, ze jsme to podstoupili, i kdyz nemame zdaleko vyhrano...ale kdyz ho vidim, jak je ted stastnej a na to zly vlastne uz zapomnel...a kdyz ho vidim, jak ma zajem o vsechno okolo, jak resi ty jeho kazdodenni starosti, jako kdo kde s kym a proc a jak, tak je to presne tak jak pises rodičovskou hrdost nad tim "jakej je ten náš kluk pako",samosebou dobře maskovanou rádobypohoršením
jojojo, je to proste tak no...priznavam se...
jo cena, no tak cena nakonec o neco nizsi - z planovanych 46, byla konecna 38...

Holly
jasny ono je to tim pooperacnim otokem michy, to je jasny, ja uz tedka taky nevysiluju, kdyz furt neni jako pred operaci, to bude urcite dobry... u vas ta rekonvalescence pujde urcite ještě lépe....

haji
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 13:57
- Nahlásit

No sláva nakonec ani ta částka nebyla tak závratná ,to máte jak my za dva defekty.Ted jenom hlídat ,hlídat ,hlídat a nepolevit i když on už bude vypadat ,že už mu ale vůůůůbec nic nejníííí

Holly
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 14:05
- Nahlásit

A co se týká ceny - tak u nás 25 konečná....

Minnie
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 09:56
- Nahlásit

Holly
haji
handula

dievcata, zaujimalo by ma za ako dlho od ochrnutia boli vasi pesani operovani.

handula
vela vela stastia vam prajem v tychto pooperacnych casoch a tiez moc trpezlivosti. nebude to vobec lahke, ale da sa to zvladnut a ako sa vam dari par dni po prichode domov?

haji
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 11:39
- Nahlásit

Minnie
Náš nebyl ochrnutý,protože je "rozmazlený a uknouraný"přišlo se na to dřív než stihl ochrnout,do operace běhal i chodil naprosto normálně,jenom prostě někdy nechtěl vstát nebo vstával s knučením.

haji
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 11:41
- Nahlásit

handula
Tak jak to jde ?

Holly
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 12:36
- Nahlásit

Minnie
Náš před operací normálně chodil a běhal, jen měl bolesti a až vyšetření ukázalo, o co jde.....doktor říkal, že je u štěněte operace riskantní, ale ještě horší by bylo čekat a operovat pak ochrnutého psa.....
Jinak - dnes jsme 14 dní po operaci, večer jedeme na 4. kontrolu a zřejmě nás čeká punkce, protože minule sono ukázalo v ráně volnou tekutinu... Pejsek šmajdá asi tak, jako výstavní NO , rád by už i běhal, takže musíme zavírat a hlídat.....to se mu nelíbí, takže buď spí, nebo piští....

Minnie
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 12:59
- Nahlásit

haji
Holly

uf, tak to bolo mozno aj stastie v nestasti, ze na nich boli pozorovane priznaky nejaky ten cas vopred. u nas to bol jeden nespravny skok a ostal paraplegicky. chodit zacal poriadne (kriva dodnes) skoro az po pol roku. no myslim, ze u vas by sa mohli hafici zotavit pomerne rychlo to by bolo fajn

haji
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 15:58
- Nahlásit

Holly
To je mi líto budeme na Vás myslet.
Minnie
My jsme po operaci už rok a půl a zotavený byl už měsíc po zákroku až tak ,že mu díky nadměrnému pohybu jizva zbytněla dovnitř .

Holly
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 08:53
- Nahlásit

haji
Díky!
Tak měl tam 50ml hnisu....dostal na to tlakový obvaz, ten si do rána samozřejmě sundal. Pohyb se snažíme omezit co nejvíc, ale pořád stejně pochoduje sem a tam.
handula
Jak to vypadá u vás?

haji
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 12:57
- Nahlásit

Holly
Už jsem se ptala včera,doufám,že jenom nemá čas sedět u netu.
handula
Halooooo jak to u Vás vypadá???????

haji
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 12:37
- Nahlásit

handula

Neděs lidi jak ste na tom?????

handula
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 15:25 - Změnil/a: handula
- Nahlásit

Holky omlouvam se vam vsem, mam tedka dovolenou, jsem s nim doma, a k PC jsem se dostala az ted..jste hodny, ze na nas myslite....
Takze...dneska je to presne 14 dni od operace, stehy jsem vytahovala ja sama v utery, jizvu ma moc peknou, nikde zadna tekutina nebo tak neco...opravdu ho hlidame maximalne jak to jde, nedovolujeme mu samostatny pohyb...co se tyce chuze je to stale horsi nez pred operaci to znamena, ze kdyz jde sam, levou stranu zadku tahá téměr po zemi, nebo lehce nad zemi....cvicime s nim, tu levou nohu ma jak hadrovou, proste jak kdyz v ni nema vubec zadny cit. Pak zase chvili jde i rovne a pak zase ji tahá, je to urcite lepsi nez minulý tyden, ale jak rikam, stale nejsme na stavu PŘED....dneska rano popoběhl a to bylo docela pekny....tak mozna opravdu to nepujde tak rychle, jak bychom si predstavovali...ale malinkaty pooperacni zlepseni urcite vidime...tak jsme radi, aspon za neco....rikali jsme si, ze i kdybychom ho do konce zivota meli pridrzovat tim postrojem co mame, tak by se to taky dalo prezit, proste by se nedalo nic delat...dulezity je, ze nam snad neochrne definitivne.....
Holly
ajajaj presne pred timhle nas varovali, za to muze ten pohyb, tak hlavne, ze tedka uz mu to odsali a bude lip....musite to mit fakt tezky s tim stenatkem, ten nas si na to valeni se zvyknul docela rychle, navic nam trochu pomahaji ty vedra, kdy ven nechce, tak je radsi doma a zaroven je dostatecne unavenej na to, aby nejak radil.... tak drzim palce, at taky v poradku preckate tech narocnych 6 tydnu... teda ted uz jenom 4
Minnie
nas pes taky nebyl zcela ochrnuty, ale uz mel na male, uz tahnul chvilema zadek po zemi, ale k uplnemu preruseni michy nedoslo... a kdyz rikas, ze zacal chodit az po pul roce fiha, to jste museli mit zeleznou trpelivost, to uz bych asi ztracela nadeji...dulezity je, ze uz vam zase chodi i kdyz spatne, to si prave rikam taky...

Vcera jsem potkala labradora s vozickem, muzu vam rict, ze to byl naprosto stastej pes, sel (vlastne spis jel) prave vykoupat, bylo to super videt, ze i kdyz treba dojde na nejhorsi, ze i s tim vozickem muze zit relativne v pohode pes, ktery ma pres 30 kilo... (nekde jsem cetla, ze voziky jsou jen pro maly psi, ze pro velky to nema cenu) takze to neni zas az takova pravda....

haji
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 16:00
- Nahlásit

handula
Fujtajbl tohle mi nedělej D ,ale svým způsobem sem si myslela,že nemáš čas vysedávat u netu.
Ono to půjde pomalu ,ale jistě u nás to šlo rychle ,ale k ho... Zatím je náš pes jediný který po operaci byl schopný chodit aniž by padal a neměl ani žádné poperační komplikace.Tak se držte my na Vás budeme myslet

Minnie
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 22:42 - Změnil/a: Minnie
- Nahlásit

handula
najhorsie obdobie bolo asi 2, ci 3 tyzdne po operacii, ked sa mu cit v labkach, po operacii prekvapivo dobry, zacal vytracat. na "stipanie" do vankusikov takmer nereagoval. dostal na to hormony, no strasne vela z nich cural. boli to celkom huste 2 tyzdne. no po nich sa mu stav zas zacal zlepsovat. stejne som si najviac porevala ked sme s nim uz chodili vonku a on sa snazil chodit, no na nohy sa este nedokazal postavit. on vlastne chodil po stehnach a zvysok noh vlacil po zemi
teraz v zime, skoro 3 roky po operacii prestal zas chodit (kvoli soli na zemi sa mu zapalili labky a on nechcel chodit po svojich, tak bol takmer celu zimu na voziku), nastastie sa to zas o cosi zlepsilo.. ale uz to nie je to chodenie co dovtedy. dufam len, ze mu nevyskoci daka dalsia platnicka, lebo to neviem ako by sme riesili..
najlepsie je na tom to, ze to je nas prvy pes a takto sme dopadli. kazdopadne stoji to za to vidiet ten jeho spokojny pohlad ked so zaujom pozoruje okolie

alebo si len tak uziva slniecko

moc drzim palceky az sa vam to len zlepsuje. v poslednej dobe sa mi totizto ozvalo par psickarov, ktorym ochrnuli psici, co je dost smutne.. a tak by bolo konecne fajn vidiet nejakych tych hafkacov opät pevne stat na nohach

haji
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 05:52
- Nahlásit

Minnie
Tak my "zatím" pevně stojíme operace 19.12.2008

1 foto 10.1.2009

2 foto 21.3.2009

handula
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 11:38
- Nahlásit

haji
Zatím je náš pes jediný který po operaci byl schopný chodit
Tak to uprimne zavidim...Ja myslim, ze u naseho to padani asi bude porad, protoze tu jednu nohu ma temer ochrnutou, takze ten balanc proste ztraci ... no uvidime...
Fotky jsou bezvadny...

Minnienajhorsie obdobie bolo asi 2, ci 3 tyzdne po operacii, ked sa mu cit v labkach, po operacii prekvapivo dobry, zacal vytracat. na "stipanie" do vankusikov takmer nereagoval.
teda to jste si taky uzili....uff...to muselo byt hrozny....clovek si rika, ze po operaci musi byt lip a kdyz se pak zacne neco kazit...to je fakt hrozny, tak dulezity je, ze to takhle dobre dopadlo nakonec....nas je to taky vlastne prvni spolecny pes...ja mela civavu a voriska pred tim....ale to se neda pocitat...pravda je, ze kdyz clovek vidi, jak to psisko je spokojeny, vali se, nic ho neboli, jen holt na ty prochazce je to trochu komplikovanejsi, tak si rika, ze to asi stalo a stoji za ty nervy...

haji
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 12:52
- Nahlásit

handula
Nevím co to stojí ,ale našla jsem tohle.
URL Třeba by to trošku pomohlo.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 13:28
- Nahlásit

haji
handula

tu aguaterapii prodělali s pejskem po tříštivé zlomenině přední nohy jedni chovatelé SBT. díky téhle terapii noha pejskovi nezatuhla a i když je to na něm hodně vidět a kulhá, tak je super, že na tu nohu může vůbec stoupnout a zrovna tahle terapie v tom udělala hodně moc. nevím detaily, ale pokud by byl zájem, můžu dát kontakt na paní, co tím prošla a ta by mohla říct osobní zkušenost a na kolik to nakonec vyšlo.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 14 . 15 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání