| Autor |
Zpráva |
handula
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 15:31
- Nahlásit
hajiPeKrato
jo o tom vim, ale my tedka vubec do vody nesmime, opravdu tech sest tydnu dodrzet minimalni pohyb, konsultovala jsem to s nimi, ale hned poté najedem na plavani u nas v rybnice, to by mu melo pomoct... Kdyby ten nas pes mel trochu jinou povahu, tak bych s nim klidne i nekam jezdila, jenomze on fakt ty lidi nemusi, ten tyden na Jaggy je pro nej asi to maximum co mohl unest...predstava, ze bude muset vlizt do nejaky takovyhle vany ...ty blaho to je fakt neresitelnej problem Budem se muset fakt spokojit s tim rybnikem, ja myslim, ze efekt by mel byt snad stejny
|
Minnie
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 16:22
- Nahlásit
haji
krasne fotecky, naozaj radost pozerat. mate aj dake video ako vam chodi dnes? my sme tuto: http://www.youtube.com/watch?v=XykCf5Ys5E4 cosi vyse pol roka po operacii. potom sa to este zlepsilo. az do tej tohtorocnej zimy. no snad to zas pojde pomalicky k lepsiemu
handula
skoda len, ze tie prechadzky uz nie su co byvali, ale zas sa na nas dost naviazal a lepsie nas vnima
ta aquaterapia je naozaj dobra vec, len my sme nemali moznost kde. vana mu bola primala ))
|
haji
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 16:53
- Nahlásit
Minnie
Ne video nemám ,ale nechodí jak dřív ,dřív klusával jak koník ,dnes chodí rozvážně,ale je to možná i tím,že při každém prudším pohybu už ječím at se uklidní.To nic nemění na tom,že se jim občas podaří mě převést.
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2010 14:54
- Nahlásit
Mám pejska shi tzu a byl v dubnu 2007 operován protože měl vyhřezlou mezi obratlovou ploténku.V nemocnici si poležel jeden den a pak jsme tam dojížděli ze začátku denně na kontrolu.
Nejhorší byl začátek nezvládal se vyčůrat ani vykakat ale postupně se to začalo zlepšovat a už v záři ušel 10 km pochod pro psy(5P).Občas má dny kdy ho to bolí třeba při změně počasí apod ale jinak to na něm neni poznat.
Držím palce aby to tvůj pejsek taky zvládnul.
|
haji
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2010 06:05
- Nahlásit
Minnie
Ta jsem natočila to video
URL
Je to ten první.
Běh s kopečku
URL
laguna
I našeho to občas při změně počasí bolí a jsem docela ráda,že nejsme sami,protože když jsem se ptala veta jestli je to možné řekl,že to ještě neslyšel.
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2010 08:30
- Nahlásit
haji
A nás na to vet upozornil, že je to normální.
Co vet to jiný názor, ale hlavně že to psi zvládaj.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2010 11:55
- Nahlásit
Minnie
no tak jsme momentalne na tom dost podobne jen s tim rozdilem, ze pri jeho velikosti ty pády vypadají dost divoce...
jinak ty nohy sklada naprosto stejne, taky koukam, ze ma horsi levou nohu a zveda ji - fakt chodi naprosto stejne...
haji
tak ale ten tvuj myšánek chodí ale krásně!!! kdyz sli na sebou, tak ten rozdil je fakt minimalni pri chuzi....to jsem rada, ze to u vas tahle dobre dopadlo....my takhle pekne chodit nikdy nebudem...
Musim taky natocit nejaky video, abyste meli predstavu, jak chodi tedka.... V pondělí jsem si rikala, ze chodi uz docela pekne, ale vcera zas to byla hruza, padal snad porad... ja nevim fakt....ma to zvlastni prubeh to jeho "zlepsovani"
|
haji
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2010 17:51
- Nahlásit
handula
..jestli ono to nebude tím,že ten druhý taky není nejzdravější a v budoucnu ho nemine resekce kloubních hlavic,protože místo kulatých hlavic má stříšky,ale dokud jaksi taksi chodí a nevypadá ,že by trpěl bolestí nebudu ho nechávat řezat.Snad tím nic nepokazím.Vy vydržte ,snad se to časem upraví
|
haji
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2010 07:56
- Nahlásit
Tuky tuk ,jak to s vámi se všemi vypadá?Doufám,že je už aspon o krapítek líp
|
handula
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2010 10:14
- Nahlásit
Ja radsi ani nemluvim, nechtela jsem sem psat, protoze jsem opet hromada nervu. Nejak se to cely kazi, nevim jeden cas uz umel prejit po mistnosti bez toho, aniz by spadnul, ted ani omylem. Leva noha je uplne kaput, a ta prava neni dost silna na to, aby to vyrovnal. Je to strasny, ja uz fakt nevim. Delame vsechno mozne i nemozne, ve ctvrtek to bude 5 týdnu od operace, byli jsme s nim porad, ve dne v noci, stridame se u nej, aby nebyl ani minutu sam, aby neudelal zadnej blbej pohyb. Vysledek nula. V zádech mu strasne loupe, uplne jde slyset, jak mu dře obratel o obratel. Jinak samozrejme je veselej, bolesti nema - snad, hodne jí, umí si říct, kdyz potrebuje jit ven... ale bez podpory proste nechodí...a nejak ztracim nadeji, ze nekdy bude....uz premyslim o vozíku.
|
haji
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2010 11:24
- Nahlásit
ou tak to je špatné u Vás bude asi ten vozíček potřeba ,to mě teda velmi mrzí.A doktoři říkali co,že by to mělo být lepší nebo je tento stav normální? Já už bych zešílela s tímto nemám zkušenost a díky bohu za to,že to u nás je tak jak to je.
|
Apollo
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2010 11:53
- Nahlásit
To je mi vážně moc líto . U nás v pohodě hafan je víc jak týden po operaci, nožku používá, dobrali jsme antibiotika a teď bereme léky od bolesti, aby se nebál tu nohu zatěžovat. Psala jsem chovatelce od které apolla máme, chudinu to úplně rozhodilo musím ji pořád informovat jak se máme a jak pokračujeme v rekonvalescenci. Přeji Vám hodně sil.
|
haji
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2010 12:04
- Nahlásit
Apollo
hurá aspon jedna pozitivní informace
|
haji
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 05:22
- Nahlásit
handula
ted mě napadlo a nepomohla by Vám trošku třeba ta terapie ve vodě?
Nevím jak to vyjde finančně ,ale zkusila bych se na to poptat vete.
Jinak jsem včera poslouchala a lupe i v Hazelkovi i v Leonkovi teda nevrže ale lupká.My ovšem nepadáme pokud se teda nesnažíme rychle vybrat zatáčku ,to sebou říznem.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 09:36
- Nahlásit
haji
terapii ve vode nevim jak mame provest, do vody budeme smet za tyden, takze pak se chystame do rybnika, nicméně nevim, jak ma chodit po dne, kdyz padá i na suchu a nevim, jak bude moct plavat, aby se neutopil....vcera tam vet nebyl, budem volat dnes a musime to s nim probrat....
vcera to bylo zas o krapet lepsi, mozna pri tech vedrech to bylo nejhorsi...ale i tak je to mizerny....po 5 tydnech jsem cekali o malinko vic...
|
haji
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 09:38
- Nahlásit
..já myslela terapii na té klinice v té vaně a na tom pohyblivém pásu ne v rybníku
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 09:41
- Nahlásit
handula
ta aquaterapie spočívá v tom, že ti pro psa zvolej ideální hloubku, rychlost a podobně. jinými slovy, zatíží přesně ty svaly a přesně tak moc, jak to pes potřebuje. ovšem zase je to nejspíš hodně drahá varianta...
|
haji
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 09:41
- Nahlásit
..jestli dobře chápu ten princip tak ho ta voda nadnáší a on posiluje svaly tak ,že po tom pásu jenom drnká a jak se stav lepší tak se voda upouští a nohy se pásu dotýkají víc a víc
|
haji
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 09:44
- Nahlásit
Maky a Trix
celou dobu co to navrhuju píšu,že nevím co to stojí,ale když už to do ted něco stálo je škoda skončit v půlce cesty.Taky netvrdím,že to určitě pomůže je to jenom možnost
|
handula
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 10:50
- Nahlásit
haji
jestli myslis tohle http://www.vetcentrum.cz/stodulky/rehabilitace-psu /969/aquaterapie-pro-psy
tak chapes, ze on se na tech nohach neudrzi??, stojí to jo, ale jak muze chodit po bezicim pasu, byt bude sebepomalejsi, kdyz se neudrzi na nohou pri chuzi... musime ho drzet za zadek, aby mohl hybat nohama, v tomhle pripade mi dochazi predstavivost, leda, ze bych s nim v ty vane byla a drzela ho
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 10:55
- Nahlásit
handula
terapii ve vode nevim jak mame provest, do vody budeme smet za tyden, takze pak se chystame do rybnika
Na jaggy maj na to speciální vany a personál, co se psem cvičí, nenabídli ti to po operaci?
|
handula
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 11:01
- Nahlásit
zuzanarosakova
nenabidli, v Praze na Jaggy to nemaji....
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 11:37
- Nahlásit
handula
je mi to moc líto, že to nejde jak jste očekávali. uvidíte, co vám řekne vet. budu na vás pořád moc myslet!
|
handula
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 11:55
- Nahlásit
tak jsme s nim prave dohovorili....
musime jeste kazdopadne tech 14dní naprosto v klidu, zadny koupani nic, porad "klecovy" rezim... to loupani, muzou to byt kyčle z duvodu toho, že se minimalne pohybuje, nebo se mu tam neco uštíplo vevnitř, nejaky obratel asi.. nevim...ale to pry zpusobuje bolest, jak kdyz si zlomite nohu, takze pry to bychom videli, ze ho neco boli....to zhorseni pry neni ojedinele, je to z duvodu svalove atrofie, proste ten minimalni pohyb diky srustani zpusobuje zaroven ubytek svalove hmoty, takze to by se melo pak casem upravit...pry nas pripad je na mesice, ze na nejake zlepsovani je proste pry brzy a ze na stav pred operaci se muzeme dostat az za x mesicu klidne. Takze tak.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 12:01
- Nahlásit
handula
Tak držim palce teda! Myslela jsem, že to v Praze maj ty rehabilitace. Jinak čim krmíte. Nēkdo mi tu poradil dávat ke granulím hovēzi svalovinu (to jsem ještē krmila grnclema tehdy) aby se pes osvalil. A neuveritelnë to pomohlo! A pak mi tu ještē nēkdo jinej psal, že mēl psa z utulku polozdechlycho a ten se mu po mase osvalil témēr bez pohybu!
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 12:03
- Nahlásit
handula
tak super, to zní nadějně a hlavně , že doktoři vědí, co říkají. tak hodně trpělivost ještě, buďte stateční a ono to půjde.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 12:03
- Nahlásit
handula
tu rehabilitaci maj v Praze u Duchka http://www.vetcentrum.cz/stodulky/rehabilitace-psu
moc držím palce ať to zvládnete
|
handula
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 13:41
- Nahlásit
zuzanarosakova
jj díky, to hovězí (asi vařený?) zkusim teda...to by mohlo pomoct....
PeKrato
Alexa
uvidime no, ted budu sledovat jeslti to loupani jde z kycli, nejak se mi to nezda...je fakt ze ty nozicky ma kost a kuze, je nasvalenej tedka vepredu.....
|
haji
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 13:42 - Změnil/a: haji
- Nahlásit
handula
myslela jsem s tou rehabilitační sestrou a u té vany můžeš stát i ty a pejsu přidržovat ,prozačátek.Ale když vet říkal ,že to není tragické ale takměř normální tak Vám budeme držet palce dál.
Já to nepoznala ,takže začínám nabízet možnosti jak jinak pomoci.
A krmíme masem takže možná...
|
Holly
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 15:00
- Nahlásit
Tak náš stav měsíc a týden po operaci: měli jsme trochu problémy s hojením rány, hodně nám pomohl Wobenzym. Pejsek už chodí téměř normálně, jen když zrychlí vyhazuje nožky jako srnka Zatím pořád klidový režim, i když už to považuje za opruz a pomalu začínáme chodit na krátké procházky......
|