| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:07
- Nahlásit
orry
ahoj...jak tak ctu..rocky ma kupirovany ocas??on ho ma mit jinak delsi??
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:27
- Nahlásit
nika00
no asi ho ma kupirovany..videla jsem jine jacky a ty je maji delsi ja bych mu ho kupirovat nedala, ale asi uz ho fakt ma..psala jsem te pani, tak uvidim co mi odpovi..nejak jsme to tenkrat zamluvili...jinak v tom clanku o JRT pisou ze se ocasky muzou kupirovat...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:32
- Nahlásit
by me zajimalo jak to delaj...to se dela hned po narozeni co?? auuuu..
jinak dneska jdu se sadny na pohotovost..sme se objednavali...a meli plno..na obou vet...ale vecpaly sme se tam..chjo mam strach...rano opet nezrala...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:42
- Nahlásit
nika00
taky netusim jak se to dela...ale asi to delaji kdyz jsou hodne malinkati...
budu drzet palce..my jsme byli vcera...Orry jde na ockovani az v kvetnu..a rocky zas pristi tyden
chjooooo ted me sef vysila na postu kvuli FU...no jo vse na posledni chvili..to me fakt vytaci
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:45
- Nahlásit
ja budu muset taky na postu ale nejspis se na to vy.... a pak navic pujdu driv dom za sandynkou
|
krynduska
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:17
- Nahlásit
Orry
tak uz mam fotku z ocasem ale neumim ji sem vlozit ...jestli to nekdo umite poslu ji mailem....ale nevim kdy se sem dostanu mam pracovni sobotu i nedeli a ke vsemu odpoledni
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:23
- Nahlásit
krynduska
tu fotku musis mit dano nekde na netu a pak ji sem vlozis a nebo si tu na cz-pes zaloz galerii a dej sem odkaz a my se mrknem! jak staryho mas jacka?
|
krynduska
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:26
- Nahlásit
11 mesicni fenu...mam na muj pes fotku ale to ji byli 2 mesice....www.kissinka.mujpes.cz
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:32
- Nahlásit
krynduska
jeeee..ta je krasna...tricolorni trochu jako bernsky salasnicky odkud jste?
|
krynduska
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:40
- Nahlásit
kousek od Plzne....musim uz mazat do prace...ale az bude cas ukazu ti tu fotku s tim ocasem....ma ho stocenej jak prase ....vypada to blbe priste radsi bez ocasu...jo a strihaji se maximalne do tri dnu od narozeni....ustrihne a sesije
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:51
- Nahlásit
krynduska
ok, tak at ti to v praci rychle utika a pak se stav, jsem zvedava
diky za info...,-)
pozdravuj kissinku
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 14:15
- Nahlásit
Ahojky, u Bertráma to jde na ocasu poznat snadno, že je kupírovaný: má tvar pahýlku (na konci se nezužuje) a když dám na stranu chlupy na špičce, má tam jakoby odhalený obratel. Tak když se pod chlupy podíváš, nejspíš to taky poznáš.
Já jsem měla Berta ssebou v Praze (byla jsem tam služebně) no a musím říct, ostuda nad ostudu Nevím nevím jestli ještě někdy někdo bude chtít, abych přijela do Prahy...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 14:18
- Nahlásit
hehe....no fuj ten obratel to musi bejt pekne nechutny...by me fakt zajimalo jak se to dela...a oni vetsinou i ty kupirovane ocasy maj nakonci takovej o neco delsi praminek chlupu
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 14:26
- Nahlásit
Linda L
ok, tak doma podrobim Rockyska studiim ocasku
copak provedl nezbeda??
jinak me uz za pet minut padla..tak se svama holky loucim!! hezky vikend
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 14:45
- Nahlásit
nika00
no to mně povídej s tím obratlem, radši se mu na ten ocásek ani nekoukám. A příště už jedině ocasatýho. (i když nic proti kupírovaným, samozřejmě)
Orry
Bertíček si přivlastnil kancelář mýho šéfa a každýho odtamtud vyháněl včetně šéfa. A měla jsem zákaz mlácení psa, a to jsem si kvůli tomu speciálně přinesla deník Metro Hrůza s tím zvířetem. Dneska si v práci vyloženě užívám, že to psisko nemusím mít furt na očích.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 14:46
- Nahlásit
ja bych taky chtela mit psa v praci?? by tu jen lezela..potvora lina
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 14:58
- Nahlásit
Já kdybych si brala Berťu do kanceláře, tak bych si musela na dveře napsat: Nevstupovat, zlý pes! protože ten mrňavej trouba na každýho štěká a křivka infarktů utěšeně narůstá Navíc se nudí a tak obráží okolní kancly, jestli tam nemají něco dobrýho nebo jestli si s ním náááhodou nebude někdo hrát.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 15:06
- Nahlásit
aha to ja mam hodnou kocicku..ta by tu u me lezela a sla by jen tam kam bych sla ja...
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 15:11
- Nahlásit
Tvoje pejsková je zlatíčko.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 15:24
- Nahlásit
to je..videlas ji?
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 08:08
- Nahlásit
Linda L
orry tohle mamce v praci taky jednou udelal..privlastnil si celou kancelar a nikoho tam nechtel pustit...musela jsme pro nej prijet a vzit ho domu a na dverich mela mamka napsano: neklepat-pes
Rockysek kdyz byl tu u nas v praci cele dopoledne prospal
jinak oficialne potvrzuju ze Rocky ma ocasek kupirovany!!
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 08:35
- Nahlásit
toto jsem našla o kupírování
Název je kupírovaný ocásek:
Evicka
Zasláno: 28 Lis 2005 07:41
Citát
Už jsme to tady jednou probírali. Kupírování prutů neboli ocasů zakázáno zákonem není, kdo říká opak tvrdí bludy. Chováme plemeno, kde se proutky kupírují a provádí se to zhruba takhle. Do 48 hodin od porodu kupírujeme, většinou na druhý den, tj. do 24 hod. Jsou na to to speciální chirurgické nůžky, možná Sali Vám napíše, jak se odborně nazývají, které se běžně používají v medicíně. Ocásek se ufikne přesně v místě spoje mezi jednotlivými články, pouze špičinka, okamžitě se to zastříká dezinfekcí a je to hotovo. Krve minimálně, asi jako když se trochu říznete do prstu, okamžitě se to zatahuje, během chvíle je vytvořený hezký strup. Nikdy v životě nám to nehnisalo či nebyly jiné komplikace. Štěně o tom prakticky neví, trochu kňukne, ale jinak je všechno v naprostém pořádku. Nedělá se to pro srandu, ale nasazení a nešení prutu je součásti celkového profilu plemene, ovlivňuje výrazně jeho vzhled a někdy je to věc ryze praktická, např. u norníků, tj. např. i u našich foxlíků. Lidi neblbněte, zachovejte si špetku zdravého rozumu a nepovažujte hned všechno za týrání.
Je to ale vytrženo z kontextu...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 08:36
- Nahlásit
Zbytek je tady: http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=3&topic=1973&page=1#17
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 08:43
- Nahlásit
Verca
dekujeme za info
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 17:11
- Nahlásit
Ahojky, taky díky za info o kupírování. Myslím že to je téma které nemá cenu řešit. Každému dle libosti. A proto pokud se mnou souhlasíte, tak pryč od kupírování a jdeme zpátky k povídání o našich miláčcích.
Orry Škoda, taky jsem mohla šéfovi vyvěsit na kancelář ceduli Pozor štěká tu pes! Určitě by měl velikou radost Ale zase bych nemusela jezdit do Prahy...
nika00 No jasně že jsem Tvoji čubinu neviděla, máš založenou galerii?
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 08:25
- Nahlásit
Ahojky, dnes tu není žádný Russlík?
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 11:26
- Nahlásit
Linda L
uz jsem tu...nebylo mi a stale jeste neni dobre...zaludecni potize
co noveho u vas? my porad zlobime starouska Orryho..uz ani nevrci..jen tak zoufale kouka a vola o pomoc, takze ted zas prozmenu napominame Rockyho!! Jinak Rockysek uz to na nas zacina pekne zkouset..nerat..hlavne teda na mamku...ona je nemocna tak je s nim doma a dela ji takovy vylomeniny jako ze pred ni utika a nechce obojek s voditkem a nebo venku sbira vajgly a pak zdrha a nechce ho dat
jinak nicka00 ma galerii Sandy a spol. tak se mrkni na jejiho zlatacka
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 11:44
- Nahlásit
ahoj orry
to zas nejsi v praci????teda ty si ulejvak a hypochondr.....
linda
jojo jak rika orry...mam galerii Sandy a spol... asi uz bude nekde na 3. strance..nejsem si jista
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 11:47
- Nahlásit
tak je to 4. stranka v galerii
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 11:52
- Nahlásit
nika00