| Autor |
Zpráva |
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 11:56
- Nahlásit
kdo se chce podelit o zkusenosti a zazitky s timto plemenem?
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:16
- Nahlásit
Orry
Tak už máš štěndo doma?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:19
- Nahlásit
nema....v patek s Orry jedem pro toho jejiho hafana
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:37
- Nahlásit
endy
jeste ne-e, ale uz v patek pak povim jaky je
nika00
uz se tesim
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:48
- Nahlásit
Orry
No přeci úžasný, to je jasný ) Hlavně nejíst!!
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:55
- Nahlásit
trotelchen
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 20:24
- Nahlásit
Ahoj, já nemám Jacka, ale Parsona. Doufám že delší nožičky nejsou na závadu a můžu se taky zúčastnit diskuse ) Moje srdíčko tu teď kolem mě pochoduje a za vytrvalého kňourání mi naznačuje, abych mu okamžitě dala ty kuřecí krky co jsou na sporáku v kastrolu! )
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 07:33
- Nahlásit
Linda L
Nene...první pokrátit nožičky a pak se vrátit do diskuze!
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 08:08
- Nahlásit
Linda L
a jakpak se to tvoje srdicko jmenuje? kolik mu je? povez nam neco o nem
ja si pro toho svyho lumpika jedu zitra vecer ...asi to nevydrzim
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:07
- Nahlásit
Tak - pejska jsem poslala s páníčkem do práce, doufám že si tam ty svoje nožičky trochu oběhá, abych si taky mohla konečně zadiskutovat
Orry: jsi zvědavá na vyprávění jak jsme si jeli pro našeho Parsonka? Aby sis trochu ukrátila čekání na zítřejší večer.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:10
- Nahlásit
Linda L
ju ju povidej
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:12
- Nahlásit
hoi do klubu
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:26
- Nahlásit
nika00
zdarec , jsme se tu nekaj zabydlely co?? hehe
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:30
- Nahlásit
nojo akorat tu nemuzem nikoho drbat :-D
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:31
- Nahlásit
nika00
no muzem drbat psy
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:35
- Nahlásit
to je blbyyy...ja jdu zalozit forum, potrebuju aby mi nekdo poradil co s kockou..doufam, ze tu nejsou jen pejskari ja uz sem totiz fakt zoufala...dneska zas des
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:38
- Nahlásit
nika00
no orry by byl rad drban
snad ti tady nekdo poradi!! jinak jsem i na spoluzacich...uz tu mam sefika
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:45
- Nahlásit
Nooo, takže: v roce 2002 jsme byli na dovolené v Tatrách a poté ještě na Hracholuskách. Celou tu dovču nám pořád chyběl pejsek (všichni ostatní samozřejmě měli pejsky ssebou, jen my jsme byli sami - a pejsánka jsme stejně moc chtěli, jenom nám chyběl ten správný stimul). Po návratu z dovolené, ještě ten den jsme si opatřili tunu časopisů s inzeráty. Projížděli jsme taky internet, pilně jsme volali na nabídky, až jsme se dovolali do jedné chovatelské stanice která měla v nabídce tři odrostlejší pejsky. (nějak jsme si nedovedli představit jak asi takové trochu odrostlejší štěně vypadá, a tak jsme si aktivně koupili nejmenší velikost oboječku s vodítečkem s obrázky něžných paciček). V sobotu (muselo to být 24. srpna) jsme si toto vodítečko s oboječkem sbalili do našeho (toho dne naposledy černého) auta a vyrazili jsme si pro pejsánka.
Asi 20 km před cílem naší cesty jsme někde u lesa zastavili a zašli se nadýchat čerstvého vzduchu jako bychom tušili, že naše čisťounké oblečení, černočerné auto a klídek a ticho v lese už nikdy nebude jako dřív
Mám pokračovat?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:47
- Nahlásit
jee...to je jak nakej pribeh z novin....zatim dobry, pokracuj
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:55
- Nahlásit
Linda L
ty nas ale napinas
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:28
- Nahlásit
Tak dobrá, jdu na to: znovu jsme ladně umístili naše tělesné schránky do vozidla a vyrazili jsme do jámy lvové.
U chovatele jsme byli přivítáni zuřivým štěkotem malinké fenečky, která nám byla představena jako maminka štěňátek. Naivně jsme se proto těšili na hebounké batolivé štěňulínky (svatá prostoto). O to větší bylo naše překvapení, když jsme byli postaveni před kotec se třemi nohatými potvorami, které se sápaly ven! V tu ránu kolem nás lítali tři hafani, kteří s něžnými štěňátky neměly nic společného Sem tam jsme některé to štěně odchytli a zjistili jsme že jsou to opravdu moc hezká štěňátka Parson Russell teriérů. Jedno černobílé a dvě tříbarevná. Jenom že každé z těch štěňátek mělo nejmíň šest kilo a kolem 30 cm v kohoutku V tu chvíli jsme byli postaveni před nelehký úkol - jedno ze štěňátek si vybrat.
... jste napjatí?
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:36
- Nahlásit
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:38
- Nahlásit
hehe
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:02
- Nahlásit
Jako trenýrky
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:08 - Změnil/a: Linda L
- Nahlásit
Tak jdeme na to: postupně jsme odchytávali jednotlivé pejsky a naslouchali výkladu pana chovatele: černobílý pejsek se projevoval jako pravý teriér - ten měl zůstat doma a být zaměstnán jako lovecký pes na plný úvazek. Tak toho ne. Zbývala dvě tříbarevná štěňátka. Mne zaujalo to s broken srstí, ale páníčka uchvátil pejsek, který byl spíš hladký, ale taky částečně broken. V tu chvíli bylo rozhodnuto a panička (já) už nesměla ani pípnout. Vtipný mrňavý oboječek jsme navlékli pejskovi, který byl v požehnaném věku 6 měsíců jako tajfun a toužil se vrátit mezi klubko svých sourozenců. Poté jsme šli s panem chovatelem podepsat smlouvu a byli jsme poučeni, že štěňátko se jmenuje Bertrám
Poté jsme (teď už naše) štěně umístili do automobilu (jééé, tady jsou nějaký bílý chlupy, ony asi pejskovi omylem vypadly - tento naivní výkřik jistě ocení někdo, kdo vlastní současně bílého teriéra a jakýkoliv černý předmět) no a od té chvíle je z nás typická psí rodina Bertrám už s námi bydlí 3,5 roku. Jo a ten oboječek s vodítečkem letěl během měsíce do popelnice, jako naprosto nepoužitelný krám Teď nakupujeme místo těchto něžných doplňků barvářské řemeny... a střevíčky byly nahrazeny holínkami
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:11
- Nahlásit
a to mu rikate fakt bertram???,hehe to je teda ftipny jmeno.. :-D
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:14
- Nahlásit
orry
ted jsem si vzpomnela....co ji indy za krmeni? ja mam totiz doma granule kitekat..jeste neotevrene, ktere jsem koupila pro kokinku, ale ta uz neprisla takze ted nevim co s nimi...duffy nechutnaj
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:21
- Nahlásit
Linda L
hezky pribeh
ja to ted s tema chlupa budu mit teda taky pekne tezke..hehe Orry je cernej...a Rocky bude bilej (tricolor)..mnoo co ja budu nosit to fakt nevim
a jakpak Lindo zvladate ten russlikuv temperament??
Porad mi prosim na co si mam treba davat pozor ve vychove, diky...ja mam doma jeste voriska (13let) a ten je taky pekne prastenej...
muzem videt fotecku
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:22
- Nahlásit
nika00
jejda ja ted nevim..ale on moc ty granulky taky nechce..to jen kdyz je fakt nouze..jinak on ji treba takovy ty tasticky a pak masooooo..ryby..kureci
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:28
- Nahlásit
orry
sem myslela ze bych ti ty granulky dala...duffy uz prave neji nic jinyho nez purinu a nechce ani maso.ta je divna, co?
|