Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / jack russell terier
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Orry
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:35
- Nahlásit

nika00

a je to pro kotatka? indik zere uz dospele...kdyztak se zeptam brachy..o vikendu ho uvidim..ale vim ze je peknej mlsoun...jeste babicka ma kocku-dospelou, ale taky naky granule nezere...
ale vim, ze kdyby mohl tak je s chuti sezere Orry..nekdy Indikovi dojde vyluxovat misku a Indy zas jemu...jsou nazabiti

Linda L
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:36
- Nahlásit

Myslím že temperament našeho Russlíka jsem vyjádřila dost přesně tím barvářským řemenem a holínkami Je to děs a hrůza, takovou potvoru zabavit, no ale už to není co to bývalo. Teď už někdy v noci i spinká a přes den škodí. Včera večer si vedle mně stoupnul v posteli a uhrančivým pohledem mi říkal: pojď si hrát, je teprve 23:30 Odolali byste mu? Já ano, vyndala jsem si kontaktní čočky a bylo po koukání

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:40
- Nahlásit

Odolali byste mu? Já ano, vyndala jsem si kontaktní čočky a bylo po koukání
hehehe.....

orry

no jsou to granule uz pro dospele

Orry
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:44
- Nahlásit

Linda L

hehe

a pres den skodi?? copak vam uz zlikvidoval??

PS: no ja nemam cocky...to bude neco

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:56
- Nahlásit

to sandy kdyz na me koukne a dela jako jak je smutna a nestastna..tak ja se vzdycky k ni otocim stranou a rikam ji: ja te nevidim...nekoukam se na tebe...a ona pak mrcah zacne vrtet ocasem...jako ze vi, ze sem ji prokoukla

Linda L
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:57
- Nahlásit

Poslední dobou už to není zdaleka takový teror, jeho poslední kousky tkví v otevření dveří do obýváku a počůrání a posrandění koberce a parket a dále perforace oděvů, které jsou uloženy v bedně na špinavé prádlo - to je Bertrámův denní pelíšek a některé věci překáží a tak musí být vytahány větracími otvory. Přitom vznikne sem-tam dirka Ale to jsou maličkosti jednou za půl roku. Když byl mimino tak dělal větší akce - třeba sežrání rohové lavice.

Orry
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 12:05
- Nahlásit

no nam Orry nikdy nic neznicil, takze to se mame na co tesit

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 08:05
- Nahlásit

tak uz mame doma stenika
co vam mam psat...je uzasny, kouzelny, zkratka k zulibani takovy maly raubir s chytrym pohledem!!
Je moc sikovny...uz se naucil chodit curat na noviny!!
Prvni noc byla trosku narocnejsi...plakal a nechtel spinkat v pelisku..tak mohl do postylky hehe (pritel byl proti, ale pak kdyz nemohl spat, tak prosil at ho vezmu do perin :biglol no nejlepsi bylo, ze po probdele noci nas rano jeste cekalo prekvapko...v 7hodin zacali na nasem panelaku stavet leseni, vrtat a rvat..no hruza a to pokracovalo cely den...a vecer jsme sly na zabavu, kde jsme meli teda fakt krizi jak jsme byli unaveni
Jinak privitani s Orrym..mnoo..myslim, ze to bude ok...Orry se neurazil jak jsme cekali...vecer kdyz Rockysek spal, k nemu Orrycek cuchal a olizoval ho...a porad se tak na nas koukal..jako jestli to myslime s tim mrnetem vazne? druhy den se stenik rozhodl Orrycka otravovat...Orry ho hned usmernil packou a prevratil si stendo na zada...a mel pokoj!! Pak vzdycky uz jen povrcoval kdyz se Rockysek k nemu blizil...a Rockys uz zacina chapat co smi a nesmi vuci Orrymu!! Na noc je stale jeste oddelujem...vcera jsme byli nachvilinku venku...a tam byl Orry k Rockymu naprosto skvely a bezproblemovy..zmizelo vrceni a ksichteni se...naopak mel tendenci ho chranit pred ostatnima pejskama a lidma...vzdycky se tak hezky koukal..tak jako pysne no snad to bude cim dal tim lepsi..chceme chodit tedy vic ven seznamovat...doma jeste Orry trosku haji teritorium..musime taky davat pozor na zradlo! co myslite vy? Bude to v pohode? Zatim jsou to jen dva dny...

Linda L
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:25
- Nahlásit

Ahojky, gratuluji k nádernému štěníkovi! Dívala jsem se do galerie a je to opravdový frajer. Nejlepší je ta fotka jak chrní v košíku a Orry na něj kouká, ta mě vážně dostala!
Zdá se mi to, nebo má kupírovaný ocásek?
Doufám, že brzy přidáš další fotky obou kluků - hlavně nějaké kde jsou spolu. A jak se prcek seznámil s kocourem?

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:38
- Nahlásit

Linda L

dekuju dej mi taky odkaz na tveho parsonka prosim
jj to ho Orry takhle sledoval...ma proti nemu obrovskou hlavu a to je sam prcek
Kupirovany ocasek nema...a ja ho ani nechci
urcite pridam fotky, neboj..ja jsem do foceni magor..na spolecne s Orryckem budu muset asi jeste chvili pockat..az se vic zkamaradi...
jinak s kocicakem se jeste nevideli..on bydli s brachou...toho uvidi az o onekterem vikendu na srubu v lese, ale zatim je jeste hodne malinkaty (7tydnu) a venku neni moc teplo..(to pak budou na te lavici chrupkat ve trech..no snad se tam zmacknou )

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:46
- Nahlásit

Linda L

jinak byla vcera sranda pozorovat Orryho (on myslel ze ho nevidim)...Rockysek spinkal v posteli a Orry prisel do pokojiku..podival se na postel..vyskocil...sel ho zase ocuchat..obesel cele letiste...pak zas cuchnul...seskocil a sel si sam lehnout byl u toho tak dulezitej

Linda L
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:51
- Nahlásit

Počkej až budou všichni společně žebrat o něco dobrého, to teprve uvidíš mačkanici Bertrám takhle žebrá u tchýně spolu s pudlicí a se 4-5 kočkami, to bývá slušná komedie. Tam jdou potom rozdíly v živočišných druzích stranou.

My máme stránky: www.sweb.cz/parson_russell_bertram

Je fakt, že na té společné fotce vypadá Orry velikostí minimálně jako ovčoun...

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:57
- Nahlásit

Linda L

no to je KRASAVEC hehe kdyz jsem hledala Rockyska, tak jsem na vasi stranku taky narazila, takze uz vlastne Bertrama znam, aniz bych o tom vedela
jj na loudeni to je Orry expert..a brzo to nauci i Rokyse

to jo...ma tam peknou kebulku..vzdycky kdyz Orryckovi vyfotim jen hlavu, tak vsichni myslej ze je to ovcak...no ale nejak to telicko a ty nozicky nesedej

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 12:02
- Nahlásit

Orryček jako štěnátko

Linda L
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 12:11
- Nahlásit

Obrázek Orryho jako štěňoucha mi bohužel nejde zobrazit. Berťulka doma neloudí, ale na návštěvách se z něj stává úplně jinej pes, nebo co. Posledně v jednom penziónu vyškemral nejmíň 30 deka debrecínky.
Zkus třeba obrázek Orryho dát do galerie... ať se můžu juknout.

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 12:21
- Nahlásit

Linda L

ta fotecka je i v galerii, tak se mrkni (bohuzel Orrycka jako stenatko mam jen 2fotky..pred 13lety jsem nemela vlastni fotak...) jinak mam jeste hodne fotek doma...tu galerii delam z fotek co mam tady nahodou v praci )

no Orry je hlavne na sladky...ale od cizich si nic nevezme...a to ani piskot...treba ho strci do ltamy a jako povrchne vyflusne..a doma by za nej dal zivot..jenze on je desne svuj a neda se jentak koupit a navci cizi lidi fakt nemusi

Linda L
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 12:39
- Nahlásit

Orry byl taky kouzelné štěňátko. a vyrostl z něj pěkný pejsek! A mimochodem, zkus taky zplodit vyprávění, jak jste si jeli pro mrňouse.

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 12:47
- Nahlásit

Linda L

ehh ok,,ale napisu ti i jak jsem prisla k orrykovi, aby mu to nebylo lito ju?

Linda L
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 12:55
- Nahlásit

Už se těším! Myslím že si Tvoje povídání každý rád přečte a zavzpomíná jaké to bylo když si právě on jel pro toho svého vytouženého pejska! Třeba se ještě někdo další přidá se svým vyprávěním...
Tak já číhám a čekám!!!

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 12:57
- Nahlásit

Tak uz jako mala jsem byla totalne zblaznena do psu..myslim, ze jsem se s tim narodila strasne jsem touzila po vlastnim pejskovi, ale rodice mi ho nechteli povolit, stale se bali, jak to u deti byva, ze me za chvili pejsek omrzi a copak s nim...mnoo jenze ja furt drencela a drencela az nakonec mamka rekla, ze kdyz budu mit ve skole same 1, tak bude stendo...no a ja je mela (co bych pro psika neudelala ze ) jenze rodice to necekali, ze to vezmu tak vazne a dostala jsem jen plysaka..to byla fakt zrada a tak zacal muj psychicky teror...dokonce i pres ucitelku ve skole vymyslela jsem si i svyho "imaginarniho pejska" a nasilnila cizi pejsky..pak jsem v 9letech dostala na hlidani sousedovic hrubostr.jezevcika...mnoo a po 14dnech jsem ho mela vratit..to byl tanec..hystercila jsem a chtela pejska ukrast..jenze diky tem 14dnum mamka pochopila, ze to s pejskem myslim smrtelne vazne a ze se o nej umim postarat..a tak nakonec svolila..mel to byt stredni knirac...Ben..ale nakonec z toho seslo...stenatka nebyla..
Odjela jsem na prazdniny smirena s tim, ze asi psisko mit nebudu...ale najednou volal tata, ze sehnal stenatko hrub. jezevcika..skakala jsem radosti
Vymysleli jsme jmeno Orry...a nemohli se dockat az si pro nej pojedem...tata vlastne Orrycka zachranil, neb zrovna pracoval v jedne vesnici na strese, kdyz chteli utratit stenatko...a tata rekl ze my si ho vezmeme..takze Orrycek je takovy zachranecek..
No a v zari jsme se konecne vydali za Orrym..vezla jsem si kosicek, do ktereho se nakonec ani nevesel...rikali mu Bohous..byl to takovy medvidek..a do hrub. jezevcika mel teda daleko mamka se bala ze bude velky..prece jenom ta podoba s vlcakem..ale me to bylo suma fuk..jezevcik nejezevcik..ja mela svyho pejska a z ruky bych ho nedala..byl plny blech, ale byl MUJ..MUJ prvni a vytouzeny pejsek...s nim se mi zmenil cely zivot..a zkratka vim ze bez psa to nejde!! vubec bez zvirat to nejde

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:02
- Nahlásit

a asi nejlip me souziti s orryckem poznas v tehle basnicce, kterou jsem jako 10leta pro nej slozila

orry
16.cervence pes se narodil
bylo rozhodnuto aby zil
vezu si ho domu v kosicku
ma zeme strach trosicku

neboj se me malicky
budes se mnou zivot celicky
dam ti hezke jmeno orry
projdem spolu udoli i hory

sedni lehni louzicka
to je pracovni den orrycka
roztrhane tapety?
to se dela: ty ty ty!!
v parku zazari mu ocicka
hledej kde je kocicka?

jezevcika spice smecise
orrycek je prece z vesnice
cerna srst a hnede oci
kolem nej se vsechno toci

a co dela orry dnes?
uz je z neho velky pes
u dveri na me ceka
na me kamarady steka
vali se a spi jak muze
stala se z nej lina kuze

presto je muj kamarad
ma ho rada ma me rad

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:22
- Nahlásit

no a jak to bylo u Rockyska?

ani nevim jak jsem na to prisla mit druheho pejska a uz vubec ne presvedcit mamku aby sla do toho se mnou...ale nakonec jsme se nejak shodly..a mamka je taky takovy zvireci blazen, takze to nebyl uz problem..(jen tatka byl proti, ale ted se muze z Rockyska zblaznit radosti..tak je to vzdycky ) on je u nas takova "vecna opozice" vsechna zvirata prosla pres jeho zakaz...doma mam fakt zoo..tata brubla, ale nakonec mi je chodi muchlovat
a tak je to ted i s Rockym...
Vlastne ja planovala po Orryckovi Bernskyho...(a porad je to i muj favorit) jenze k Orrymu by se nehodil...Orry je takovy zivy prdlous...no a tak nam jako nejlepsi spolubydlici k orrymu prisel prave JRT a kratke nozicky proto, aby se nad orrym nevytahoval
Mnoo a jaka vlastne byla cesta za Rockousem? Strasne dlouhaaaaaaaaaaaaa...nemeli jsme dal.znamku, tak jsme se plahocili klikatyma cestickama...az jsme konecne dorazili na misto...kousek za Berounem...tentokrat jsem byla jiz vybavena taskou na pejsky (velikosti na dospeleho jacka)..no Rockysek by se v ni ztratil...majitele nas privitali a zavedli ke stenatkum (cestu uz jsme znali, uz jsme se na Rockyho byli mrknout predtim) no a tam uz cekal nas stenik..spolu se svou sestrickou a maminkou Ladynkou, ktera nas vsechny opusinkovala rockysek jeste rychle cucal posledni davky mlicka od maminky...a "kockoval" se se svou setrickou...dostal ockovaci prukaz, sacek s granulkama a zvykaci tycinky...naposled se rozloucil s maminkou, sestrou a s pani majitelkou...a sup s nim pod moji bundu a hura smer Praha...do noveho domova na zpatek jsme jeli uz po dalnici..ryskli jsme to i bez te znamky, aby byl rocky brzo v pelisku...no a jak rockouse privatal orry, tak o tom jsem uz psala...
druhy den jsme volali pani chovatelce, jak se ma,,,poslali par fotek na mail..a az trochu povyrostem pojedem se za ni treba i podivat

Linda L
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:26
- Nahlásit

Já jsem blbec nevyplnila uživatelský jméno, tak mi odpověď zmizela. Povídání je krásný, o Orrym je to hotový román - růžová knihovna a dobrý konec, to miluju!
To máš dobrý že Ti to u rodičů takhle prochází, já jsem si musela s pejskem počkat až do doby kdy teď bydlím sama (tedy bez rodičů, s přítelem) Naši jsou zásadně proti psům, ách jo, já asi nejsem jejich.

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:30
- Nahlásit

Linda L

jj s Orrym to byl osud

mnoo to jo..ja bych se bez zvirat asi zblaznila..a rodice mi dali sanci ukazat, ze se o vse umim postarat
ted jsem tedy musela slibit, ze kdyz druheho pejska..tak ze postupne zmensim tu svoji zoo

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:32
- Nahlásit

Linda L

a odkud jsi?

ja chtela jeste nedavno taky kone a to kdyz jsem touzila po pejskovi tak jsem rodicum rikala: vzdyt chci jen malinkyho pejska..co byste delali kdybych chtela kone no a vida...kun uz tu byl taky, ale do panelaku tezko...

Linda L
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:48
- Nahlásit

Já jsem z K. Varů taky z paneláku. Asi v 9 letech jsem chtěla doma něco podobného jako jsme měli v zoologickém kroužku - stěnu z terárií s drobnými hlodavci No tak to mi těžce neprošlo a spoustu let jsem si musela vystačit s jedním umrněným křečíkem džungarským. Jednoho dne když se rodiče odstěhovali a mně nechali byt napospas, tak jsme se s přítelem rozhodli že si konečně koupíme hafíka. Rodičů jsem se samozřejmě nejdřív zeptala protože byt byl jejich, ale tou dobou už souhlasili protože si moudře říkali, ať jí ten čokl teď třeba sežere, my jsme daleko
Odkud jsi Ty?

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:51
- Nahlásit

Linda L

a chodite s Bertramkem treba na agility? nebo ma za sebou cvicak?

PS: ty fotky z Chorvatska jsou bozi... my letos pojedem do Italie, ale bohuzel bez smecky...oni totiz v Italii zrovna na pejsky nejsou moc prijemni ale Rockysek s nama pojede v cervenci do Jizerek na tury..Orrycek bohuzel nemuze, neb je to rekreacni chata a bude tam spoustu cizich lidi a Orry by vzal chatu za svoji a byl by problem..takze Orryckovi to vynahradime jinak!!!

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:52
- Nahlásit

Linda L

ja jsem z Prahy...

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:57
- Nahlásit

Orry
a z Prahy odkud???já že jsem zvědavá na každý štěndo v okolí....okolí je pro mě 20-30 km

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 14:01
- Nahlásit

sarax

Praha 10 a ty?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání