| Autor |
Zpráva |
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:25
- Nahlásit
nika00
nevim, necetla jsem si jeste o tom nic
|
hlozi
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:26
- Nahlásit
Orry
Tak to jsme na tom podobne.Ja radsi nez jezdit (ne ze bych jezdila nerada),vezmu konouse na prochajdu na ruce nebo se s nim honim po vybehu nebo ho necham skakat ve volnosti...Je to vetsi relax,nez kdyz se mordujem na jizdarne a on se mi furt ne a ne zabalit a podsadit a ja jsem z toho pak nervozni a nebavi mi to...I kdyz vyjet si do lesa nebo litat po polich taky super,ale pracovat na jizdarne se holt musi...
Jinak pristup lidi-naprosto souhlasim, ja jsem,kdyz jsem jeste nemela svyho kone, prosla coby clen asi 7 oddilu a vsude des a hruza...Pak se ke me (taky diky osudu,ale to sem nepatri) dostal tenhle muj "drobek" a byla mi doporucena staj,kam bych si ho mohla dat.Musim rict,ze lepsi partu jsem nikde nezazila.Je tam dvacet koni,takze pravda je,ze se tu a tam nekdo protivnej objevi,ale ten vetsinou zase rychle zmizi,ale to zdravy jadro je proste super.A taky jsem se toho bala.
Uf to jsem se rozepsala,ale vim,to sem nepatri....
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 08:04
- Nahlásit
hlozi
jj presne taaaaak..jenze tak kde jsem jezdila tenhle muj pristup nechapali..zacalo jit hlavne o prachy a absolutne netolerovali kdyz si nekdo oblibil jednoho kone mela jsem pak osklivy uraz-pad..a potrebovala znovu ziskat jistotu v sedle, ale bohuzel mi ji nikdo nedopral vratit...dostavala jsem stale horsi a horsi koniky az jsem si vypestovala zaludecni nervozu a strach...potrebovala jsem znovu zacit verit..a byli tam kone na kterych bych to dokazala, ale bohuzel chteli me ho zbavit po zlem...pak se zacali utracovat kone co nevydelavali a to uz jsem nemohla vydrzet a odesla...parkrat jsem se snazila ten svuj zakoreni strach prekonat, ale vzdy jsem se setkala s nepochopenim...chodila jsem do jedne staje, kde to byla snobarna...a kone sis pomalu ani nesmel pohladit a zase doslo k tomu nestastnemu stridani koni..nemam a nikdy jsem nemela zadne sportovni ambice, chtela jsem jen byt kolem koni...jako zvirata je moc miluju...s tou jizdou mam problemy...a jak dobre vis, kdyz kun citi nejistotu jezdce neni to zrovna OK!! Jsem moc rada, ze jsi nasla skvelou partu a moc ti preju vlastniho konika jakyho mas?
PS: a neboj ze by to sem nepatrilo....od pejsku neni daleko ke konim
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 08:08
- Nahlásit
tak vcera jsem Rockyskovi zkusila voditecko a smudlik na nem normalka chodil..on totiz videl Orryho a tak sel jako "velky" frajer vedle neho....viz fotogalerie
jinak curani venku uz zvladame a chapeme
dneska ho mamka prinese ukazat sem do prace, tak se na nej tesim, na vikend jedu pryc a budu bez hafanu..ehh jak ja to preziju
|
hlozi
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:24 - Změnil/a: hlozi
- Nahlásit
Orry
Mas pravdu,od koni je ke psum hoooodne blizko,mame jich tam pozehnane a uz tu nasi malou dracici taky beru s sebou.
Muj konik je cesky teplokrevnik,valach a je mu osm let. [imgs]http://im.spoluzaci.cz/classmate/135//13524 63_th.jpg[/imgs]
Je to smudla.Vcera si s nim mrnouska (Dixinka) chtela hrat,litala kolem nej a silene stekala a on chudak jen stal a koukal naproto nechapave...Az bude trochu min bahna a hlavne az uz konecne budu zdrava a pani doktorka usoudi,ze uz muzu do prace,tak ji zacnu brat na vyjizdky,uz se tesim,aspon na chvili padne a bude od ni klid....
Jinak jak jsi psala o tech stajich,tak to je opravdu blba zkusenost,ale ja taky nemela v oddilech a nebo jako "placenka" moc dobry zkusenosti.Ale tam kde mam ja konika,tak tam zadny oddil neni,ani zadne "placenky",takze kazdy kdo tam chodi ma sveho kone a to je taky rozdil.A nepremyslela jsi,ze bys to zas zkusila?Odkud jsi a kolik ti je??
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:31
- Nahlásit
ja bych to taky chtela zkusit.. na kone jsem chodila kdyz sem byla mala...takze toho moc neumim..ale vzdycky sem je moc obdivovala...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:38
- Nahlásit
hlozi
nadhernej valasek ja jezdila taky na CT...muj milasek byla simla Etna, moc mi chybi..byla mazel!!
jj mit vlastniho konika je o necem jinem...ja jsem z Prahy a nemam kde kone mit, chtela bych ho mit u sebe, ne jentak nekde ustajeneho...bude mi 23
zkousela jsem to uz 3x...uz dva roky nejezdim...nejde mi ten strach prekonat...kone mi chybi..chybi mi mazleni...opecovani...ale jezdit uz tak netouzim...me nikdy neslo o to jezdit na nejakem koni, ale jezdit na koni-zvireti ktere miluju..a to byla ta Etna...a po tom padu (z temperam.hrebecka pony...fakt dabel co nechodil ven) jsem verila jen ji, ale nechteli mi ji davat...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:44
- Nahlásit
svato tobe bude uz 23??????
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:51
- Nahlásit
nika00
a tobe 22, ne?? kejhu
|
hlozi
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:55
- Nahlásit
Znam to,ja taky mela panickou hruzu po jednom padu.Jenze pak se mi naskytla prilezitost jezdit na tomhle kolnikovi a ja to chtela zkusit znova,moc mi ten strach prekonat nesel a navic jsem znovu spadla-souhra nahod,ale ne konikova vina.No,ale do konika jsem se zamilovala.A pak po prazdninach se kun vratil ke svy majitelce (na prazdniny ho hlidala moje kamoska se svik konem) a ta majitelka se na nej vykaslala a nechala ho v jedne staji pul roku stat a ani za nej neplatila a nejejzdila tam,navic se ji nepodarilo sehnat ani na telefonu,ani na adrese,takze konik mel jit na jatka,ale jak jsem se to dozvedela,tak jsem zacla premlouvat nase a protoze mamka je taky nadsenec,tak jsme konika koupili.Takze osud.A od ty doby jezdim skoro kazdy den a strach mam furt,ale uz to neni takovy,vim ze smudlovi muzu verit,ale na jinyho kone bych asi nevlezla.
Jinak,ja si taky vzdycky prala mit kone u baraku,aspon tri nebo ctyri,jenze to ma jen malo vyvolenych. A navic takovyho vyrizovani a papiru.Takhle ho mam ve staji,kde vim,ze mu nic nechybi,chodi do vybehu,ma co zrat,box mu vykydaj...Je to sice prace,kterou bych radsi delala sama,ale pokud clovek chodi do prace,tak proste na takovyhle veci nema cas.Nastesti,uz se budem brzy stehovat a budu delat u koniku,takze to bude skoro jako bych ho mela u baraku...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:16
- Nahlásit
orry no ja hrde rikam ze je mi teprv 21..a kvetën je jeste daleko
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:26
- Nahlásit
nika00 vsak cerven taky
hlozi tak to ti moc preju, splnil se ti sen!! Verim, ze kdyz toho konika milujes, takze ten strach jde zvladnout, protoze ho mas rada a veris mu...na takovym konikovi bych se taky tak nebala...ja jen kam jsem prisla, tak jsem po kazde dostala jinyho kone..takze jine reakce...a vzdycky me to desne rozhodilo! Ja si na konika sednu a jsem ok...ale jakmile zacne zlobit a nebo to na me zkouset..tak ja znejistim..a jsem uplne mimo..neslysim nevidim..jen myslim na to jak nejlip spadnout ja jsem spadla dost blbe...lezela jsem bez hnuti a byla chvili uplne mimo..mela jsem pak otres mozku
a odkud jsi ty? kolik ti je?
Veronika
|
hlozi
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:52 - Změnil/a: hlozi
- Nahlásit
Orry
No,muj nejhorsi pad byl v trysku podel lesa,kdy z lesa vybehli srnky a kun to v plny rychlosti strhnul do prava a je setrvacnosti preletela pres kone.Noha mi zustala ve trmenu-ten nastesti vypadnul,jenza tim skubnutim se mi vyhodilo a pretocilo cely koleno a letela jsem vzduchem asi 10 metru,nez jsem dopadla hlavou mezi sutry na poli.Nastesti jsem mela helmu....Nemohla jsem se pohnout,jak kdybych byla ochrnuta,jen jsem mavala bicem,aby ostatni videli,ze ziju.Jenze machr jsem nejela do nemocnice,takze s tim kolenem jsem tri tydny jenom lezela v postli a tekli mi slzy jen kdyz jsem se mela pootocit.A to jsem na tom koni jeste dojela po tom padu do staje.A potom jsem se bala jeste vic.(To byl ten pad na tom mim konikovi).Ale pak jak uz byl muj,tak jsme udelali velkej kus prace.Zezacatku se teda lekal vseho a jedina zachrana byl utek a zbesily vyhazovani.Taky kdyz jsme s nim poprve(kdyz byl muj) vyjela na vyjizdku,tak jsem se vratila taky domu po svejch,jenze jsme nemele na vyber,kun byl muj a musela jsem s nim neco delat,takze jsem jezdila ven treba jen 100m od staje a hned zpatky a takhle jsme to prodluzovali a seznamovali se s novymi "bubaky" a ted uz nemame sebemensi problem,v pripade leknuti sebou muj broucek akorat cukne a kouka...Takze jsme to super eliminovali...
No,mam dnes nejake spisovateske strevo.
Ja jsem z Jence-Praha západ(kousek od Prahy),ale z Prahy jsme se odstehovali pred dvema rokama. A je mi 21(Teda bude mi 16.dubna).Odkud z Prahy jsi ty??
Kdyz jsem se vracela od doktorky,tak jsem se cestou stavila ve zverimexu a koupil Dixince peska a takovej micek z provazku a ona prvni co udelala,kdyz jsem ji venku peska hodila,tak ho kus nesla,pak se ji zaclo chtit curat,tak si ho polozila a vycurala se na nej.Takze jsem peska hned musela prat.Ted spi s tim mickem v pelechu a je od ni klid.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 16:50
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=ukaz&media_i d=1413
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 17:17
- Nahlásit
nika00
jeeeeeeeee kejhuuu, ten je rozkosnyyyyyyyyyyy
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2006 20:00
- Nahlásit
hlozi
teda taky pekne osklivy zazitek ale zvladla si to, to jsem rada, ona totiz ta laska ke konikovi pomuze
z prahy jsem z Vrsovic
pred chvili jsem se honila s Orrym a Rockym..byla jsem na vikend pryc a tak byli na me jak liti ted oba chrapou...
mnoo a zitra mam dovcu, jupiiiiiiii
brzy se uzdrav!!
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 07:49
- Nahlásit
Ahoj Russlíci ,
jaký byl víkend? My jsme byli lítat na zahradě a pak jsem musela Berta vykoupat, šampón mu nějak zjemnil kožich tak mám konečně hladkosrstého psa
Přišly mi pokyny k Parsoniádě, chystáte se tam někdo?
Linda
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 09:16
- Nahlásit
ahoj Lindo
vikend byl pracovni, ale vcera jsem mela dovcu, tak jsem si uzivala stenika...bylo krasne!! Vcera se taky Rockysek poradne vylital venku..mel jazyk az na veste a po ceste domu mi usinal v ruce smudlik...jinak v Psovi je clanek o russlicich ,-)
se souzitim s Orrym jsme udelali taky trosku pokrok...dokonce vedle sebe lezeli na gauci
a kdyz jsem se vratila z vikendu tak me hafani malem zamordovali laskou.... to dvoji vitani je suprovy
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 09:48
- Nahlásit
Ahojky, se máš, já se dvojitýho vítání asi nedočkám aspoň ne dokud bydlíme v paneláku.
O tom psovi jsem to slyšela ale než jsem dolezla k první trafice tak jsem to zapomněla a tudíž jsem si časopis nekoupila. Doufám že ještě nebude vyprodaný když píšou o takovém úžasném plemeni!
Včera jsem Bertovi pokydala zádíčka čokoládovým nanukem, takže dneska bylo nové koupání. Já jsem prostě nemožná.
|
Linda L
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 09:51
- Nahlásit
JO jenom malá poznámečka k tomu nanuku. To je zákon schválnosti - kdybych ho pokydala vanilkovým na bílej kožich tak neřeknu ani popel a to samý kdybych se trefila tím čokoládovým na jeho černej flek (a že ho má dost velkej tak je na co se trefovat). Ale já jsem mu tu čokoládu nalila na záda přímo na bílý chlupy. Vypadalo to opravdu kvalitně. Ještě dneska ráno měl na kožichu čokošku.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:04
- Nahlásit
Linda
ten clanek je hezky, urco si ho kup jinak co se tyce rassliku na obrazkach...mnoo ti nasi jsou hezci (jsou taky nasi, ze jo!!)
ehh tak ten zakon schvalnosti znam my se ted zas potykame s tim, ze Orry je cerny, tudis spina na nem neni videt..a Rocky po prochazce ma bahno az za usima ...no a jinak to ted mam trochu slozitejsi s oblecenim a s chlupama...na cernem mam Rockyho bile a hnede chlupy...no a na bilem? zkus hadat
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:05
- Nahlásit
ja bych taky chtela dve privitani..ale dokud budu bydlet doma...tak nic...uz sem si vybrala druhe plemeno je to vymarsky ohar...poprve sem se snim setkala kdyz sandy byla mimco....on byl taky mimco a ej fakt uplne nadhernej sametovej ale ten by sandulku asi uhnal
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:07
- Nahlásit
jinak ja sem rada, ze sandy i kocka jsou svetle..takze muzu nosit aspon to svetle obleceni..jen tak btw...dneska sem si vzala cerne kalhoty..a mam sebou takovou placacku odchlupovacku...musela sem se odchlupit az venku pred vchodem...jinak by to bylo marne
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:10
- Nahlásit
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 11:00
- Nahlásit
svato ted jsem byla na spoluzacich..ha ha... no a taky mam docela drsneee novinky
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 11:22
- Nahlásit
nika00
jooooooo??? povidej..prehanej
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 07:47
- Nahlásit
tak uz jsem musela zalozit i druhou galerii..ehh nejak se mi ty fotky hromadi ...takze uz mam dve..Orry a Rocky, a Orry a Rocky 2
|
krynduska
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 20:16
- Nahlásit
Orry
Promin ale bylo tady receno ze Rocky nema kupirovany ocas....skoda ze nemam fotak ukazala bych ti jak vypada Jack s ocasem
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:04
- Nahlásit
krynduska
ahoj..jo ja vim...uz jsem si toho taky vsimla..psala jsem chovatelce dotaz, tak uvidime..ale myslim, ze ho kupirovany asi ma (my jsme to u ni nejak zamluvili )
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:06
- Nahlásit
krynduska
povez nam taky neco o svem jackovi, prosim
|