Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Místo pro kokromily
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 10:35
- Nahlásit

kokrvnouzi
na Mělník koukám, na Budulínka jsem aspoň poslala nějaký peníze na granule a tak...dle mě jsou tyhle psi neumístitelný, bohužel
Kukuč
co je to za oranže s PP? jestli nechceš sem, hodˇmi to do mailu, zkusím s tím něco provést /ke mně se teda nevejde, sice se asi budu stěhovat jen s Benjim do vlastního, ale tam mám problém s jedním psem,natož se dvěma.Leda bych ho šoupla k našim a Teddymu...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 18:11
- Nahlásit

Lucie od Arta
No toho se bohužel obávám taky, ale nikdy neříkej nikdy...třeba se někdo jednou najde i pro ně.

Kukuč
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 20:15
- Nahlásit

kokrvnouzi
Lidi jsou svině nehorázné...A taky si často pořizují něco aniž by o tom něděi,či se nechávají inspirovat zákony a zvíře berou jako věc...Doufám,že se to jendoho dne změní...Hele,ty máš svého kokra?
Lucie od Arta
Máš to na mejlu....Hele,taky Benji zdrhá tam "u vás doma" za psiskama a jinde je 120% odvolatelný?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 20:21
- Nahlásit

Kukuč
Benji za psy nezdrhá vůbec...tak jako v parku jde za kámošema si pohrát, ale odvolám ho kdykoliv. Horší jsou stopy, teda ze stopy ho odvolám na skoro stopro, ale jak něco zvedne, tak aspoň 50 metrů běží, než ho zabrzdím a otočím. akorát tuhle jsem ho dvakrát odvolala od srny, ale ty ví, že nesmí, že smí jen zajochy. psy on moc neřeší, mí svý čmuchání a mě...
díky za mejl, achjo...až budeš vědět jistě, že je volnej, písni a zkusíme někoho najít...Jinak-pěkný fota, sluší vám to tam.

Kukuč
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 21:12
- Nahlásit

Lucie od Arta
Rendík taky neutíkal-až do teď a dělá to jen u nás,v nové vsi,jinak je všude 120%...Nějak ho nechápu,snad nějaká krize středního věku .Pokud to nějak nezvládneme sami,začnem chdoti do skupinky.Na mejlu máš link na inzerát,co sem našla.Když zadáš mejl té slečny,vyjede ti hodně odkazů na inzeráty...A našla jsem v pc foto ze starých závodů,jsou tam taky,tak kdybys pak třeba chtěla,no problema,stačí písnoutMamka dokumentuje kokry opravdu pečlivě

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 10:30
- Nahlásit

Kukuč
dík, našla jsem a poslala odkaz za na pár adres, kde by se mohli chytit. ten pes se mi moc líbí, ale k nám fakt nemůže, bych byla zabitá od našich, takhle jim občas házím na krk Benjiho, pořídila jsem jim Teddyho, tohohle fakt nemůžu, kdyby to bylo za rok, dva, tak možná.škoda ho,tydle argumenty jako mám dítě a nemám na psa čas, ty já nesnáším

Kukuč
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 19:09
- Nahlásit

Lucie od Arta
Mi se taky strašně moc líbí,znám ho osobně,takový čiperák.Navíc,i exteriérem je moc povedený.Dohledávala jsem chovku,chvají vendéénské basety,tak ais ěnjaký známý na ně odchoval jedny kokry či co ...Snad se mu najde nová rodina.Tyhle argumenty taky nerada slyším,ovšem vím i o případech,kdy náhlý razantní zlom poručil a lidé byli nuceni dát přednost třeba vážně nemocnému dítěti.. Ale takto vážných případů je opravdu jen málo,většinou se na to ti lidé prostě vykváknou nebo něco nezvládnou a řeší to odstraněním "zla".
Jak říkáš ty,být to o pár let později,bereme-v našem případě tak o pět-šest let později Dřív druhého hafíka nechcu,mám to štěstí,že Rendík má i teď společnost-Ladunku a nemusím mít za ni zodpovědnost,jelikož je mamčina.To je fakt fajn,Rendíka strašně změnila.Hele,který termín jedete na lov. tábor/"intenzivku"?

Kukuč
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 19:12
- Nahlásit

Lucie od Arta
Už to vidím,zcela vážně přemýšlím,že se přihlásíme...Jdu konzultovat s mamkou

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 19:56
- Nahlásit

Kukuč

Kukuč
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2009 19:24
- Nahlásit

Dneska jsme se byli projít,fotky zde: URL

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2009 19:34 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit

Kukuč
kdepadk, oni kokry chovaly dlouho, znám několik různých kokrů z týhle chovky...
na tábor jedem http://www.horyslov-mirek.wbs.cz/Terminy_2009.html na tenhle, jinej termín na týden není...musíš koukat na správný Horys, ne na blééé pana Zelníčka, tomu bych psa do ruky nepůjčila...
My jedem určitě, zkus se s mamkou domluvit, bylo by fajn,kdyby bylo kokrů víc. Teď na víkeňdák jsem taky jednu kokrovou přemluvila, z Chalupeckých luk. Co je to za černouška u vás na fotkách?

Kukuč
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2009 21:22
- Nahlásit

Lucie od Arta
Fakt?To ani envím..Já je progooglovala a našla jsem jenom vendény.My chtěli zajet na ten květnový víkenďak,ale mamka nezaplatí a tolik zase nevydělám,i kdybych šla zapisovat do Ostravy a jiná brigáda v nedohlednu...A mamka by na jednu stranu jela,ale je teď nějaká nevrlá,stejně jako Laduna (A taky se zbláznila,prý:No,já bych zkusila zavolat panu Šulckovi,jestli by nebylo možné s ekouknout na šťěnátka po flér a tom angličanovi (po tom měla být maďarka...).No,jistě se chce "jen" kouknout...).Tak uvidíme...Myslím si,že by nám tam hodně pomohli,ve zvěři mezi náma komunikace vázne a chtěla bych to napravit.Mylsím,že kdybych i v lov. výcviku "přistoupila na jeho loď" ,že by nám to klapalo o hodně hodně víc...Černoušek je náš polobratr Ziziko Brakemon,neboli Mates,takové fajné trdlo .A čenrý úplně není,on má pálení,ale z hlavy nějak ustupuje.Neva,i tak se mi moc líbí.Koukala jsem na Dubolku,budou opakovat spojení...Půjdu mamce říct,jestli nechce barevnou

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2009 22:07
- Nahlásit

Kukuč
jojio, Lenka Poláková by ráda taky holčičku pro sebe. Znám Zizikova brášku, tuším Zicca? Hnědej, ale kapku občík, tak 42 mít bude...Jo,to chci tvojí mamku vidět, kouknout na štěňátka? Cha. Jinak Pavla šulcka já docela ráda, i když teď jsem o něm měla děsnej sen,jak nás posuzuje na výstavě, já přilítla pozdě, pučovala si cestou předváděčku, pak zjistila,že mám bejt v kruhu s oběma psama najednou (fakt netuším, proč a jak) - a Pavel se tak potutelně šklíbil.---hroznej sen.Jo,"lovit" pohromadě se psem je dobrý, víc tě pak bere, trošku jak při agi, prostě musí to bejt spolupráce...

Kukuč
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2009 22:21
- Nahlásit

Lucie od Arta
Joo,Zicco,tak se jeden jmenoval,fešákMamka je tvor nenapravitelný,ještě před vánocema zarytě prohlašovala:Ladunka mi staší až nad hlavu,další kokru až budete z domu! a chvíli po Vánocích mě volá k počítači a prý:Hele,koukej!Taková super fenečka a takový super pes ..No měla tip asi na tři spojení...No prostě,další kokru chce až my budem z domu.Já šla onehdy do školy a projíždělo auto a řidič mi připomínal A.Grygara...Jde to s mnou z kopce,musím uznat...Mi se zdají podivné sny,ale o exteriérových rozhodčích se mi ještě nikdy nezdál...
No,my jsme tým za všech okolností,ale přeci jen,když mi dneska letěl za dvěma srnkama,hlásil na celý les a pak jsem na něj 8 minut čekala,bylo mi trošku ouzko.Připředstavě,že se nějakému myslivci-zcela poprávu- nebude líbit Rendíkovo počínání a třeba to bude chtít řešit odstřelem-i o takových jsem slyšela..Snažím se ho chápat a věčinou ho i při loveckých chvílích chápu,ale někdy se nervům neubráním...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 09:37
- Nahlásit

Kukuč
hele, žádnej myslivec ti ho nestřelí, je to lovecký plemeno - ale radši mu dávej (pokud nedáváš) do lesa oranř reflexní obojek,o to víc si budou myslet, že je loveckej - a nejlíp zajdi na místní OMS a popros je o povolení vstupu do honitby kůlivá výcviku, aby o tobě věděli, pak bude úplnej klid.Jinak teda srnky by slídiš honit neměl, jen zajochy-ale vysvětluj mu to.Benji včera prohnal dva zajochy, krásně hlásil a zpátky byl za tři minuty, dělá mi radost - ale věřím,že pro běžnej život je to na obtíž. Já bych taky ráda ještě jendoho,až se odstěhuju (s Teddym je to jako s Ladou, je našich), ještě jednoho barevňáčka, ale tak za dva roky...jojo,kokrů není nikdy dost.a co ty, bude bordera nebo tě to už pustilo?

Kukuč
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 10:56
- Nahlásit

Lucie od Arta
No,to já vím,že by neměl,ale znám típka-sice né osobně,ale vím,že je to pravda-co střílí kočky(i sousedům) a jednou postřelil i nějakého pséka.Prý toho bylo více-těch psů,ale to ostatní jsou jen drby...Obojek opravdu zvažuju,taky proto,abych ho ve tmě alespoň malinkato viděla-stačí občas ,jeho v ní fakt nevidím...Dopis na OMS se už skoro uskutečnil,alepo tom,co jsme tady unás na polích potkala různé a jiné psi i nelovecké,co si svévolně prohání zvěř a nikdo nic neřeší (a to tam jendou byl i nějaký myslivec) ,tak jsme ho zatím odložila.Přemýšlím,že bych se stala na narozky členem,ale musím si to důkladně přečíst a promyslet,má li to smysl..A do lesa chodíme do Poruby-jiné OMS.No ěnjak to vykutím....
Ten lov. výcvik se mi právě zamlouvá a mysím,že by nám tam hdoně poradili.Jak ty píšeš,že ho totočíš od zvěře-nehrozí...Vím,že ze "starým",zarytým Vandalem zázraky neudělám,ale tak,aspoň něco.
S borderkou se to má tak,že pokud někdy bude,tak až budem s Rendou ve svojem-tak za pět let a to minimálně,pokud všcehno klapne.Dřív jsem to zavrhla.A zjistila jsem,že jsem stejně jako mamka kokrofilní.Takže vydím to tak,že do budoucna budou mými parťáky kokři a borderky nebo jiné nekokří plemeno,ještě uvidíme
Ahjo,musím k babi,tak bude ubohý Rendíček doma sám a bude strašně strádat-beztak si hupne na zakázané křeslo a prospí to .Tak se mějte u vás,v té Praze-taky je u vás tak hnusně jako u nás?
K&R

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 19:22
- Nahlásit

Kukuč
Doma kokra nemám, naši psa nechtějí, takže máme jen kočku. Ale dostatečně se jich užívám v útulku v Ústí, stejně jako ostatních psů. Když už jsem u toho, mohla bych vás tu poprosit o hlas pro našeho maskota? http://www.blesk.cz/nejpes?action=profil&id=11164

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 21:15
- Nahlásit

kokrvnouzi
nazdar, odhlasováno

Falco
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:21
- Nahlásit

kokrvnouzi
Taky jsem ti dala hlas, i když tam mám i své miláčky
Hledej Falco a Bard.

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:40
- Nahlásit

Lucie od Arta
Falco
Díky

Falco
doufám, že jsem správně odhadla amíky...

Kukuč
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 09:17
- Nahlásit

kokrvnouzi
Hlas poslán

Falco
Čauky,jak to jde s mladým? Nezlobí?

Falco
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:19 - Změnil/a: Falco
- Nahlásit

S mladým to jde velmi dobře. Jsem poněkud zděšena jeho aktivitou a energií, která se poněkud bije s výstavní srstí
3-4 hodiny denně intenzivního venkovního pohybu včetně cvičení znamenají, že psovodiči bezvládně leží na gauči a pes otravuje s balonkem.
Moc dobře se učí - počet drobných triků a cviků úctyhodně roste. Poslušnost jde taky docela dobře, možná zkusíme na jaře nějaké zkoušky. Na výstavách se zlepšujeme (už dokonce i leží na stolečku), máme ve sbírce již čtvrté VD, ale to nevadí, nás to baví.
Zásadní problém - lovení - jsem vyřešila stopovačkou. Pes je spokojenej, že se proběhne, kde chce, a já jsem v klidu, že nezdrhne, když narazí na stopu. Procházky jsou tím pádem naprosto v klidu a zdá se, že jak si na pohyb v terénu mezi stopami zvyká, je klidnější a líp odvolatelnej. Já taky nejsem ve stresu a nepřivolávám ho hystericky kdykoli vidím, že přilepil čumák.
Od března se zase vrátíme na cvičák, potřebuje mezi psy, je mu 14 měsíců a začíná dělat ramena

A v obýváku si našel nového kamaráda. Přinesl mu kost i oblíbený balónek, ale proč si za ním nejde pohrát, nepochopil.

Pokus o tři fotky z galerie - ale jestli nejsou vidět, tak je to tahle:
URL

Kukuč
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 16:43
- Nahlásit

Ahojte kokraři!
Nesu nemilou (alespoň pro mě) zprávu.Je to už dávněji,co se vútulku v Ostravě Třebovicích oběvili dva psi s PP,zlatý a černý.Zlatý byl udán po kratší době,zato černý již dvakrát zmizel z adopce a teď v ní je zase znovu zařazen.Jedná se o staršího psíka,teď asi zarostlého nebo opět oholeného.Kdaž jsem jej viděla asi týden po příjezdu do útulku,byl milý,kontaktní a opravdu nevím,co je důvodem jeho zpětných návratů do útulku...Je to pejsek se stejné CHs,jako je můj Renda a proto bych si přála,aby konečně našel nový domov plný lásky.Já si jej vzít nemůžu,rozhodila jsem sítě po známých,ale všichni mají stop stav.Tak prosím,kdyby ste věděli o někom kokrofilním,kdo by bral tohoto staršího pána jako věrného kokřího společníka,prosím dejte mu o něm vědět.Pokusím se zjistit,proč byl pejsek vrácen a pak to sem napíšu.

Kukuč
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 16:49
- Nahlásit

Ještě foto

odkaz na útulek je- www.mpostrava.cz
Falco
Gratuluju k zvládnutí puberťákaBuď ráda,že je aktivista,horší bys to ěmla,kdyby to byl aristokrat a občas torkšu flegmatik,jako můj Renda.My se na výstavy definitivně vykašlali,srst zkrázili a nyní si užíváme aktivního života-a to je přesněto,co oba chceme a milujeme.Z VD si nic nedělejte,hlavní je,že se líbí tobě a že je fajn (povahově).Mi se podle fotek strašně líbí-na amíka až nevídaně hodně.
My se taky učíme různé triky a cviky-s klikrem- a Rendíka to strašně baví .Natoč nějaké videjko,my na něm už taky pracujeme.Na zkoušky vám budem držet palce!Fotečky s novým "kamarádem" jsou superní,Rendík to taky jednu dobu dělal,ale nic mu nenosil,jen na něj vrčel
Pozdrav od nás hnědulína!K&R

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 18:49
- Nahlásit

Kukuč
tyjo,to je v prdeli,s prominutím...poptám se, poptám.asi nemá cenu zkoušet chovatelku,že...jenže vím o několika dalších PP kokrech,co hledjaí nový domov.O těch ostatních ani nemluvě

Kukuč
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 20:02
- Nahlásit

Lucie od Arta
Máš plnou pravdu....je to v ní...je přepsováno a překokrováno,ahjo.Jak pojedeme k Radce stříhat,zmíním se.Víš,ona má smečku a psi tam mají role určeny a tímhle dědouškem by mohlo dojít ke komplikacím,což chápu...Ale zkusit to můžu...Ahjo,já vím,že je jich hodně i bez PP a přála bych domov i všem bez papírákům i voříškům...Ale tenhle psík mě dostal..Mylsím,že je to Rendíkův strýc,nebo tak něco..Kdybychom mohli,bralibychom do party,ať má konec života pěkný,ale nemáme podmínky a po zvážení mi opravdu došlo,že půjdu na střední a budu jen tak tak zvládat jednoho,který mi plně stačí a vyhovuje...Sakra kdyby se objevil tak za pět-šest let...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 20:35
- Nahlásit

No taky jsem koukala. Chystám novou akci, jak opuštěné kokry dostat do povědomí lidem, chci je přidávat i na hafici.cz už mám na stránkách i dotazník, tak pokud budete vědět o nějakém více info stačí vyplnit a poslat...Zatím je to ve fázi vývoje, platí to jak pro útulkáře, tak pro darované...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 20:36
- Nahlásit

Kukuč
jo,ale třeba by mohla pomoct jinak,dát ho na stránky nebo se poptat známejch. Vím, že Radka má hodně psů a že pro smečku by to byl zásah,kterej by se nemusel vyplatit - fakt nemyslím,že by si ho mohla dovolit vzít...ale zná dost lidí a tak. I když třeba chovatelka od Teddyho si takhle kdysi svou odchovankyni zpátky vzala a postarala se, ale měla na to podmínky, no...Já zas vím o pěkný dvouletý černý čubině, co jí rodina nezvládla, je dominantní a trošku vyjíždí, teď je na převýchově a je k mání, potřebovala by pevnou ruku,ale bude fajn. je s PP, podrobnosti kdyžtak písnu.

Kukuč
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 23:29
- Nahlásit

kokrvnouzi
A co takhle udělat "transpanenty" s odkazem a domluvit se s pořadateli větších akcích-vořechiády,závody... a vyvěsit to tam...To by mohlo přitáhnout...Ale zase,tohle by potřeboval uplně každý útulek...
Lucie od Arta
Je to naprd...My jednou náhodou ptokali lidi s černou fenkou,co jí dávali pryč,protože je moc aktivní a před obchodem štěká...Byla bez PP,ale fešanda a skalpovala fenečky,ale to by se zvládlo..bohužel,kontakt jsem si nějak zapoměla vzít...Určitě jí o tom řeknu,ale už s ei řpedtím poptávala...Však ten zlatý je udaný-klepu...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2009 09:51
- Nahlásit

Kukuč
já vím,je toho moc...a všchny si vzít domů nemůžeme, ani my, co máme jednoho dva psy, natož když jich někdo má deset...Navíc je ten pejsek starší a bůhví,jak by zapadl do smečky...chjo.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání