| Autor |
Zpráva |
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 12:11
- Nahlásit
Pavlina se smeckou
pár milionků? já plánuju dát 2/3 výplaty za pronájem něčeho pidi,jinou možnost nemám,doma dobrý,ale je mi 30 a fakt už chci pryč...
|
Pavlina se smeckou
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 12:18
- Nahlásit
Lucie od Arta
No já to chápu, to mě se taky blíží, teda ještě čtyři roky do třicítky ale i tak sem pěkná vostuda :-D Z výplaty bych ted za pronájem nemohla dát nic, páč sem kvůli bříšku v invalidním důchodu a za to se moc nedostává, proto ta plánovaná výhra x milionů, ale myslím, že to se mi jen tak nepovede :-D No ale nebudu zahlcovat kokří forum takovýma hloupostma )) Jooo ale musím se ještě pochlubit, že malá Fíí, která teda není už tak úplně malá ) začla s agilitama a flyballem, agilit měla teprve první hodinku a vypadá to nadějně a flyballu už dvě hodky, tam je zatím taková zmatenější, tak uvidíme, ale myslím, že agility se jí líbí už teď, to je víc než jasné ))
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 12:20 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit
Pavlina se smeckou
gratulujeme Fíbince,je šikulka!My se loučíme,vyrážíme na dogtrekk,počasí nám přeje,bude to paráda A a d výplata,já sice nemám invalidní důhod,ale pracuju v kultuře,to asi vyjde na stejno...pž 14 čistýho za 1,5 úvazku je tak leda špatný ftip.Pardon za OT...
|
Pavlina se smeckou
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 12:25
- Nahlásit
Lucie od Arta
tak papapa užívejte víkendu, je tam fakt moc krásně, já zítra jedu na voříškiádu do MB, tak to taky spojíme s nákou pěknou prochajdou ) Ty jo, tak to máš teda taky hustý a že si fakt v práci od nevidim do nevidim vid, to je šílený ...
Tak ahoooooooj
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 12:35
- Nahlásit
Pavlina se smeckou
Jů tak to se uvidíme, já budu zítra též v Bolce s ústeckejma hafanama...
Lucie od Arta
po víkendu očekávej mail ohledně toho našeho krasavce a přeji krásné počasí vám na dogtrek a nám na vořechiádu
|
lucinka
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 12:35
- Nahlásit
kokrvnouzi
Tý jo, to sis mákla! Ale výsledek fakt stojí za to! Krásnej pejsek! Snad půjde brzo k někomu domů
A ještě k úpravě. Ono starat se o psa, co chodí na výstavy, musí být fakt malá věda. Nevyzkoušeným salonům by se měl člověk asi zdaleka vyhýbat Pěkně vyholit strojkem a práce je hotová To si radši psa zmrvím sama a zadarmo ;)
|
lucinka
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 12:42
- Nahlásit
Lucie od Arta
Užijte si výlet! Má být pěkné počasí, skoro babí léto. To je super, že tam bude tolik kokříků!
Pavlina se smeckou
No, jo, on je to všeobecnej problém s bezpapírákama... A kokři a bíglové jsou pořád dost oblíbený, je jich hodně a tak je to "na ulicích" prostě hodně vidět. I když sama mám co kecat, když mám bezpapíráka Ale to byla mladická nerozvážnost Nevím, co na tom lidi viděj, nechat svojí fence štěňátka, ať je jaká je... Ale tohle se vyskytuje i u chovu papíráků, akorát tam je s tím trochu víc "zařizování" Když občas člověk vidí, ty psy, co jdou do chovu...
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 12:45
- Nahlásit
lucinka
asi tak no. jako nejlepší jsou kokři oholení trojkou s břichem a nohama podle pravítka a s čupřinou... Tohle celý jsem provedla s trimovákem a šestkou, takže taky žádná sláva, ale jiný vybavení nebylo a výsledek vzhledem k materiálu si troufnu říct slušnej. Podotýkám, že jsem naprostý amatér a toto je můj druhý kokr u kterého mi půjčili strojek do ruky (s krkem pomáhala kámoška) a nechali mě pracovat (ten první šel zcela na hladko to byl ještě horší stav), jinak u stříhání psy jen držím. Tudíž jsem zdárným příkladem, že slušně (neříkám na výstavní úrovni) upravit kokra není velký problém, jen musí člověk chtít a vědět jak na to(stačí fotka) a ne zkoušet střihy alá knírač atd.
|
lucinka
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 13:26
- Nahlásit
kokrvnouzi
No každopádně se ti to povedlo skvěle! Troufnu si říct, že kdejaká paní "profesionálka" z psího salónu by se mohla lecos přiučit... Tak ono hlavně když má člověk představu, jak chce aby vypadal výsledek ;) Ta cesta k němu se prostě časem najde... Ještě že srst dorůstá
A jak to vypadá s tím pejskem? Už o něj měl někdo zájem?
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 20:00
- Nahlásit
lucinka
Zatím byl v karnténě, nyní už je očkovaný a očipovaný, takže by pomalu mohl do nového domova. Zájem zatím nebyl, ale hodím ho na kokry v nouzi a pošlu Lucce, snad se nějaký prima páník najde. Ono kde taky o nadšení a snahu. Já jsem z něj mermomocí chtěla udělat kokra, takže jsem ho prostě pomalu po částech dělala. Když je to někomu jedno, tak ty výsledky pak tak vypadají, takže najít fakt dobrý salón může dát práci.
|
Pavlina se smeckou
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2008 10:57
- Nahlásit
lucinka
to je pravda, s tím naprosto souhlasím, dost často jdou do chovu jedinci, u kterých se opravdu člověk nestačí divit, ale to je prostě těma dost často snadnýma podmínkama pro zařazení do chovu no ...
kokrvnouzi
Ty jo tak to je paráda, to budem držet packy, já tam jedu spíš se podívat, nic neočekávám, spíš naopak, když se umístěj utulkáčci, je to o to lepší !! )))))
|
lucinka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2008 15:10
- Nahlásit
kokrvnouzi
No snad se fakt někdo fajn najde... Bohužel nikoho, kdo by zrovna sháněl psa neznám. Proč mám pocit, že je strašně moc psů a málo lidí, když to musí být naopak?! Nechci vidět kolik si vezmu psů, až mě nebudou hlídat drazí rodičové Stačí mi projet kokry v nouzi (nebo stránky nějakejch útulků) a padne na mě hnusnej pocit... Jinak ty se orientuješ v útulkový scéně, viď? Nevíš, jestli maj v nějakým pražským útulku zájem o venčení nebo jinou výpomoc? Koukala jsem na net, ale nic jsem neobjevila...
Pavlina se smeckou
Tak tak... Dokud nebudou sami chovatelé soudní a budou rvát do chovu svoje pejsky za každou cenu, lepší to asi nebude... Já chápu, že každej má pocit, že je jeho pejsek nejlepší a nejhezčí, ale tohle už je fakt za hranicema normálu A to nepočítám ty malý či větší levárny, který jsou kolem toho taky... Ale to je asi v každý oblasti lidských zájmů ;)
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 08:36
- Nahlásit
lucinka
To není pocit, to je fakt. Bohužel. Problém je, že každé "hovado" potřebuje psa, protože je přece v módě mít psa... Vzhledem k množství množitelů je nabídka velká a každé zmiňované "hovado" má možnost si koupit štěně nějaké rádoby rasy, ze které pak vyroste příšerka, která navíc papá a kaká a neposlouchá, protože jaký pán takový pes. Proto je často záhy odložena do útulku odkud si jí, pokud má smůlu vezme jiného "hovado" (bohužel útulky si při tomto stavu nemohou moc vybírat nové majitele) a koloběh se opakuje. Nakonec je pes téměř neumístitelný...
Teď k tomu venčení. Jediné o čem v Praze vím je Lary http://www.odchyt-lary.estranky.cz/stranka/podport e-nas
Ostatní pokud vím zájem nemají.
|
lucinka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2008 14:46
- Nahlásit
kokrvnouzi
Jo, jo, asi tak nějak... Nestačím se divit, jaký představy některý lidi mají... Chtějí dokonalýho pejska, ale bez jakýhokoli vlastního přičinění. A nejlíp ještě aby byl samočistící a nepotřeboval pohyb... Někdy mi přijde,že to snad ani nemyslí vážně
Díky za tip, ale je to pro mě hrozně daleko Stejně dík.
A co ostatní?
Pořád někde lítáte s těma svejma ušákama nebo co?
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2008 15:03
- Nahlásit
lucinka
jojo,lítáme...a utíráme loužičky po štěněti.Teď na víkend jedem na Moravu,na lovecký výcvik (potřebujem trošku trénovat, za 3 týdny jdem na další zkoušky), tak pak hodím nějaké fotky .Hezký víkend!
|
lucinka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 19:58
- Nahlásit
Lucie od Arta
Tak jsem to koukám odhadla ;) A to pořád jen lovíte ty nebohý zvířátka!? Pochlubte se co agi, a příprava na zkoušky... Jdete na ZPU1, ne? Jako klobouk dolů před akčníma lidma, já se nemůžu donutit vůbec k ničemu
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 20:31
- Nahlásit
lucinka
agi stagnuje, jednu trenérku bolí zuby,druhá přehodila lekce na neděli a to nemůžeme, pže honíme ta zvířátka. a navíc nás to baví opravdu nej, klasickou poslušnost děláme tak jen pro srandu a že nám to pomáhá v loveckém výcviku, nad ten pro nás není.Na druhém místě jasně dpgtrekking...prostě nás baví být spolu v přírodě, sami, daleko od lidí.na agi je na můj vkus moc lidí, tedy myslím na závodech, tréninky nás baví, ale máme to spíš pro srandu...naši i přihlížejících...
|
lucinka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 11:38
- Nahlásit
Lucie od Arta
No, jo, to je blbý... Ono je pravda, že když člověk dělá víc věcí, pak jsou víkendy nějaký krátký... Teda oni jsou krátký vlastně vždycky. Chodíte ještě skákat k Evě Bukričový? Trénovala mě loni na táboře a bylo to super! Jak to můžeš říct, že děláte poslušnost ze srandy?! Poslušnost s kokříkem je přeci děsně vážná věc, ne? Vy nepomýšlíte na íííípo?! S kokrama je poslušnost sranda, i kdyby to bral člověk 100x vážně... Dogtrek musí být super, o tom žádná...
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 13:14
- Nahlásit
lucinka
jojo,tu právě bolej zuby
a k tý poslušnosti -mi právě přijde legrační, když vrcholově a zcela vážně a s obranama a se vším dělaji poslušnost lovečáci, fakt to pro ně podle mě není, byli šlechtěni k něčemu úplně jinýmu - základy jsou ale bezva,jen mi ta sportovka přijde,že to všichni ti lidi brou hrooozně vážně, všechno na milimetr pesně, v loveckým je to víc na psovi a jeho myšlení, míď drilu...Takže ZOPku máme, zkusíme ZPU1 a víc vážně ne, občas mu nějaká řadovka neuškodí, ale neprožíváme to,opravdu ho nebudu honit po obranách...když tam občas vidím labrouše, otvírá se mi kudla v kapse . No nic...Chtít psa na agi nebo poslušnost, nebude to kokr, to rozhodně ne, ten je na agi kaplu pomalej a na poslušnost kapku moc inteligentní - myslím tedy samostatně uvažující, pokud ví, proč co dělá, dělá to dobře, ale to u poslušnosti nevim ani já,tak co chudák pesan
|
lucinka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:46
- Nahlásit
Lucie od Arta
Aha, chudák
No, ono vrcholově dělat sportovka s lovečákem ani nejde. Jenže kdo dělá výcvik opravdu vrcholově, že jo? To nedělá ani většina "vhodných" plemen. A co se kousání týká, tak kromě labradorů a možná zlaťáků jsem snad ani žádnýho lovečáka neviděla. Ale mě to nijak nepobuřuje, je to neškodná zábava pro vybití psa. Jen teda nemůžu, když lidi koušou s malejma psama, machrujou až na půdu a divěj se, proč nemůžou skládat všestranný zkoušky
Ovšem jinak se náš názor diametrálně liší. Já si myslím, že loveckej pes nemá v dnešní době praktický využití a podporování loveckých pudů psům akorát komplikuje život. Doba se mění a to, co bylo užitečný před Xlety nemusí být užitečný dnes. Kdyby bylo na mě (jako že naštěstí pro myslivce není ;) ), tak to celý přesunu do sportovní roviny. Něco jako dummy u retrívrů. Je to trochu utopie, vzhledem k oblíbenosti lovu, ale třeba jednou možná...
No, a s tou inteligencí na poslušnosti ;) Oni jsou spíš pekelně vychcaný Pokud můžu soudit podle sebe a psů co znám Ale nejsou jediný ;) Inteligenci bych v tom nehledala ;)
|
Kukuč
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 18:51
- Nahlásit
Zdravám kolegy kokromily,se musíme pochlubit,v neděli jsme složili ZOP,sice na VD s 82 body,protože mi vstal z dlouhodobého odložení-zareagoval na druhou paní která cvičila chůzi u nohy a volno-ona zavelela stejným hlasem,tónem prostě hodně podobně jako já:Ke mně! A Rendy přiběhl... Ale nevadí,jsem ze zkoušek nadšená-z rendyho práce,byl užasný Za dva týdny jdeme na ZZO,tak to chceme na Výbornou uvidíme...
Co vy jinač nového?Lucko Artová,jak válčíte s pidikokrem?
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 19:12
- Nahlásit
Kukuč
Rendíková, gratulujem! My máme ze ZOPky ještě míň bodů, jste dobří , jen tak dál.
Pidikokr začíná bejt obrkokr, je sice malej,ale má 8 kilo a sebevědomí 50ti kilovýho rotvajlera , doma je to lepší jak telka, jak si pěkně hrajou - ale to asi znáš z domova,ne?Jinak je fajn, takovej rozumbrada, ale občas ho chytne správnej amok, lítá po bytě, kouše Benjiho kam došáhne...a pak na 20 minut usne a může znova.No sranda...
lucinka
s inteligencí jsem to myslela spíš tak,že lovečáci obecně jsou samostatnější, šlechtěný k tomu, aby mysleli, rozhodovali se za sebe - oni ví, proč co dělají,myslím v honitbě, tady asi moc ne.A nemyslím si,že by lovečáci neměli využití, obecně v honitbách spíš psi chybí, tj sou tam většinou rádi i za nemyslivce, co jim přijde na hon, dohledávku atd se psem.A správně vycvičenej pes, i když je lovecky vedenej, je ovladatelnej a odvolatelnej od zvěře...a ono pro ty,co choděj po zkouškách, to i tak sport je, se ty lidi do honitby nedostanou, ale každý víkend jsou na zkouškách, to je jak dummy sport, jen se zvířátky
aktuální foto:
|
lucinka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 19:32
- Nahlásit
Kukuč
Jééé, gratulujem, jste skvělý! Potřes za nás Rendíkovi tlapkou!Lucie od Arta
Kluci jsou krásná dvojka! Strašně závidím štěňátko... Ono to vždycky tak rychle uteče a nejednou má člověk dospěláka... S tím lovením je to na dlouhou (nekončící) diskuzi. Já to myslela tak, že lov sám o sobě v dnešní době není otázka zajištění potravy, ale je to zábava. Pro mě dost nemístná zábava. Asi tak jako kdyby někdo honil po lese a střílel psy. Právě v tom, že to je se zvířátky se mi to hnusí. Ale to je můj osobní názor a nemá cenu to tady nijak dál rozmazávat asi, protože je jasný, že v tomhle se prostě nemůžem shodnout. Jinak s tím odvoláním od zvěře, to je taky na dlouho. Ono některý lidi s loveckejma psama berou za přivolání i to, že se pes vrátí třeba za půl hodiny Nemůžu paušalizovat, ale neznám moc lidí, co by cvičili lovečinu a přitom měly psy ovladatelný třeba v lese nebo v jiným silně zazvěřeným prostředí. I když jak říkám, nemůžu soudit podle pár lidí. A s tou poslušností to byla samo trochu nadsázka Všechno je to o motivaci. Při lovu se pes motivuje přirozeně sám, u ostatních činností to musí zastat člověk, a co si budem namlouvat, tak zajímavej jako třeba zajíc umí bejt málokterej páníček
|
Kukuč
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2008 15:06
- Nahlásit
Lucie od Arta
Děkujem za gratulaci Koukám,že malý roste opravdu do krásy a s Benjiho je taky pěkný mládenec Kokří hrátky jsou nejlepší!Stokrát lepší než telka,máš pravdu Rendík z nich dokazál udělat hru na jendom místě-on si lehl na záda a Ladunka ho okusovala,přeskakovala,běhala kolem stolua štěkala na něj a on ležel Ale i tak to byla super podíváná...Jinak,možná možná možná,pokud se povede (a asi jsem se uplně zbláznila) by k nám začátkem ledna mohla přibýt maďarsky štěkající kokrovka ale pšššt...Prozatimní dohoda s mamkou zní,že pokud by se povedlo,narodila se a tak,že by to byl můj pes(takže borderku asi odložím,říkám,hráblo mi )
lucinka
díík za gratulaci,potřeseno
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2008 19:07 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit
Kukuč
jé, to zní fajn, maďarka---to by mohla být z Athinaś Product, ti mají nakryto tak, aby to vyšlo na leden...anebo něco úplně jinýho.Každopádně se těším, až to odtajníš...
|
Klára Maráková
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2008 18:29
- Nahlásit
To já měla 13.let Kokřího krále!!!! Trošku víc mi narostl, ale byl čistokrevný a měl krásnou červenou barvičku!! Každý se po něm otočil a o fenkách ani nemluvě! Nosil se jak manekýn a byl moooooc hodný. Bohužel mu nesestouplo jedno varlátko a já to neřešila - udělal se mu na něm nádor a nakonec na rakovinu umřel - nechala jsem ho uspat. Měl velké bolesti a trápit jsem ho nechtěla. Byl to Kokr s velkým K!
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2008 20:03
- Nahlásit
Klára Maráková
to jsou všichni, já mám už třetího - a vlastně čtvrtého - všechno Kokři - mistři světa,velcí mazli s kapku přebujelým egem
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2008 21:33
- Nahlásit
Klára Maráková
Tos udělala dobře, že si ho nenechala se trápit. Škoda jen, že veterináři více neinformují o vhodnosti kastrace u psů kterým nesestoupnou varlátka, ty nádory jsou bohužel dost časté, kamarádka takhle také přišla o psa. Nejlepším lékem na žal je nový kokřík, jak píše Lucka od Arta, všichni jsou osobnosti...
|
Kukuč
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2008 19:51
- Nahlásit
Lucie od Arta
Ahojky,ano uhodlas,ale pšššt )))
Klára Maráková
To je mi líto,odchod psa za jakých koliv okolností bolí...a jak říká kokr v nouzi,škoda,že veterináři nešíří prevenci
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2008 20:19
- Nahlásit
Kukuč
jááásně,neboj...ať se to nezakřikne
zdravíme na Moravu, víkend má být pěkně, v sobotu tu máme oblastku, tak držte palce, ať se ten náš hubeňour drobounkej líbí aspoň tam...posuzuje paní Smržová
|