Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Místo pro kokromily
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 11:33
- Nahlásit

kokrvnouzi
jo, to beru, tenhle argument, zvblášť ta kastrace se mi líbí - jen bych asi upřednostnila českého psa, ale ti němečtí jsou zas podstatně hezčí, většina těch psisek tam fakt vypadá jak čistí, papíroví kokři, ne jak typickej českej kokrmix, tj rezavý pes se zavěšenýma ušima...ti barevňáci jsou vesměs nádherní.
Kukuč
aha, kvůli krytí - to fakt neřeším, nemáme vyběhaný žádný extra tituly a asi mít nebudem, pže nás víc baví myslivost a dogtrekking, tže stejně žádný krytí nehrozí, každej dneska musí bejt nejmíň šampion - a já tak dvě tři výstavy do roka, na víc nemám žaludek, navíc mám no name psa, tj ne z těch dvou tří chovek, co maj šanci, nekamarádím se správnýma lidma - chtít psa, co bude šampion,beru ho odjinud

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 11:44
- Nahlásit

Lucie od Arta
No právě a co si budeme povídat i vzhled hraje roli (nebo spíše osobní kouzlo), ale prostě pokud někdo už psa má a dalšího neplánuje, někdy se to změní ve zlomku sekundy, láska na první pohled hraje velkou roli. Upřímně, kolik opravdu "hezkých kokrů" mám na stránkách? Naštěstí pro ty ostatní je u nás situace taková, že lidi berou za kokra pomalu vše co má delší uši, hlavně, když to moc nestojí, nebudou si přece kupovat papíráka za tisíce...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 12:32
- Nahlásit

kokrvnouzi
hm, ale stejně bych útulkům dala povinnost psy kastrovat, samozřejmě by jim na to musel přispívat stát...pže spousta těhle "kokrů" má dost labilní povahu, jsou hysteričtí, startují, mají záchvaty zuřivosti, něco je jistě dáno výchovou, ale dost tím, že jde o psy po bez PP rodičích bez ověření povahy, nestandartní vzhled ještě budiž, ale množení psů s nestandardtní povahou přispívá k tomu, že veřejnost bere kokra jako vzteklého agresora...tže kastrovat, aby se potomci těhle psů nedostali zase do útulku.a k otázce na hezké kokry - ono kolik je tam opravdu kokrů, tj zvířat která se vzhledově aspoň vzdáleně blíží standartu? Odpovídali by tak tři čtyři...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 12:49
- Nahlásit

Lucie od Arta
Já jsem taky pro, jenže víš kde je problém? My teď třeba nekastrujeme vůbec, protože podle nového veterináře je to protizákonné, protože když se ti ztratí věc (v tomto případě je to pes), je ještě půl roku tvým majetkem. Pokud ho v této době vykastrujeme, může to být bráno jako znehodnocení majetku. Z právního hlediska je to tak. Praktiky je to blbost, nikdo by u nás nekastroval chovné zvíře, které by bylo řádně označeno čitelným tetováním nebo čipem a i v případě nečitelného tetování se snažíme udělat maximum pro nalezení majitele, někdy je to fuška, ale dokud nevyčerpáme možnosti zvíře nenabízíme a nekastrovalo by se. Navíc pokud se ti ztratí chovný jedinec za x tisíc, pochybuji, že budeš sedět doma a čekat jestli sám příjde...
Voříšci, bezpapíráci a nestandartní jedinci se nemají co rozmnožovat podle mě, jinými slovy určitě ne za účelem zisku, takže místo znehodnocení věci dojde u takového zvířete teoreticky spíše k navýšení ceny (když vezmu v úvahu, že taková kastrace stojí zhruba od 1500,- výše). Jenže u nás se prostě nahrává hajzlům a ne slušným lidem. Na chovatele s PP je spousta nároků od FCI, ČMKU, klubů... Finančák si velmi rád posvítí na to, jestli odvádí danně, když je nějaký problém, propírá se jméno jeho ch.s. internetem... A množitelé? Ty si výskají, nikdo na ně pořádně nemůže!!!

Kukuč
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 13:58
- Nahlásit

Lucie od Arta
Já taky v životě nedoufala že bychom dostali třeba CACe,ale jak sme ho dostalia nějakse nasbírali,tak sme složili zkoušky a naráz z nás je Cz Ch. O tom sem nikdy ani nesnila...Tedka máme z výstavama pohof a jsem spokojená je ve sportovním sešmiku,žádné nervy s tím jestli má srst dokonalou či méňě a užíváme si...A tu nejspíše borderku mám vybranou po pracantech rodičích-tatík i šampion několika zemí a tak,ale jd emi hlavně o povahu a zdraví,chci Agipsa je mi jedno jaké bud barvy,je mi jendo jak mu budu říkat,hlavně aby to byla ta vysněná povahaVýstavy uvidíme,možná zkusíme....Ale to jako úplný vedlejšák...

Falco
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 14:34
- Nahlásit

Tak jí vám napíšu něco o našem kokrovi, to je ten hněde chlupatej
Je mu 8 měsíců a proti našemu předchozímu kokršpanělovi Falcovi (umřel o velikonocích, hodně jsem tady o něm psala), který byl super flegma, je to naprosto neřízená střela. Je velice chytrej, zvědavej, fyzicky šikovnej, takže se velmi dobře cvičí. Má to jeden háček, nejprve musíme uběhnout tak tři km a pak teprve se dá hovořit o nějakém nácviku chůze u nohy. Po 3 měsících intenzivní trpělivé práce jsem dokonce dosáhla odložení na 4 kroky tam a 4 kroky zpátky .
Ale jinak se za mlsky velice rychle naučil celou řadu drobných triků nebo prvků z dog dancingu. Tady jsem brzda spíš já, že mu některé věci nedokážu vysvětlit, jakmile pochopí, co po něm chci, bude za kousek žvance (cvičíme na granule) dělat klidně i kotrmelce.
Má velkou zálibu ve výškách. Přesto, že to má zakázáno, pokouší se vyskočit na všechny předměty (nábytky, zídky a jiné), které se v jeho okolí vyskytnou. Neoblíbenější zařízení je kladina, na kterou si nosí i různé dobrůtky na žvýkání.
Před 2 měsíci jsem ovšem narazila na velký problém a to je lovecký pud. Do té doby chodil mimo městskou zástavbu běženě bez vodítka. Ovšem jak jsme tak po ránu běželi polní cestou, vyplašili jsme zajíce. Bard nezaváhal ani vteřinu (bylo mu půl roku) a vyrazil za ním. Následovala honička zajíc - Bard - já, která vypadal značně beznadějně. Díky Bardové nezkušenosti se mi podařilo mu nadběhnout a chytit ho. Byl úplně bez sebe. Oči vytřeštěné, jazyk až na zem, nevěděl kdo jsem já, ani kdo je on. Seděla jsem s ním na mezi snad dvacet minut, než začal reagovat na jméno. Bylo jako nějaký záchvat. Bylo mi jasné, že máme problém. A tím okamžikem začal lov na kosy v parku, letící lístečky a vlastně vše, co se pohybuje. Uvázala jsem ho na stopovačku a vyrazila na louku mezi bažanty a záchvat se zopakoval. Skoro jsme měli večeři Takže teď kromě bezpečí zahrady a výcviku na nerizikových místech, setrváváme na vodítku - buď stopovačka, nebo 5m flexina. Dvacetrkrát to potřebovat nebudeme, ale až po dvacáteprvé potkáme zajíce, už svého pejska nikdy nenajdu. Prý se snad kolem druhého roku uklidní

Kukuč
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 14:49
- Nahlásit

Falco
Podle toho co píšeš se mi tvůj pejsek moc líbíJelikož bydlíme v okrajové části ostravy mezi loukami,polemi a pidi lesíkem a o zvěř (zejména pernatou) u nás nouze doopravdy není,byl Rendíček odmala v kontaktu se zvěří,dokonce jsme se v něm lovecký pud snažili ještě více probuditChodili sme denně po těch poulích a loukách,na každé procházce vypíchl minimálně 2 bažanty,někdy k tomu jako bonus zajíčka někdy bažantů i 7,8...Nikdy nám neutekl,o kokrech se říká,že se vracejí,já osobně znám jediného kokra který má s návratem trošku problémy-ale vrací se do půl /třičtvrtě hoďky,náš Rendy se vrací hned co mu se mu zvěř ztratí z dohledu-víže už jí nedohoní tak co by se namáhal-inteligetní pes,stopečku si pak ještě ověří a dojde.Odoválání od zvěře máme tak 50% procentní,jak kdy...Když vypíchne,ještě se mi ho nepodařilo odvolat-vlastně se ani nepokouším,dostalo e ke mě že by se to ani nemělo,tedy u začínajícího psa.Už ho odvolám když se vrací aby si ověřil.Jeho rekord (doba,kdy byl pryč) je 22 minut.Hnal zajíce a zřejmě se chytl do houští,přišel uplně moc zacuchtaný,s větvičkou (velikou větvičkou) od ostružin či čehoto zamotanou do snad všceh chlupů které má na sobě
Jinak ten "záchvat" o kterém mluvíš měl Rendy taky když hnal zajíce poprvé na viděnou...Hnal ho pěknou štreku,byl za ním v závěsu tak 5 metrů a byl z toho pěkně na větvi,ale tak šťastného jako jsem ho viděla když se mi pak vrátil jsem ho ještě dlouho potom neviděla

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 17:50
- Nahlásit

Falco
no, to gratuluju-prcek musí bejt správnej pošuk.jen na ty dva roky bych nespoléhla,mou první (bez PP) kokřici to nepustilo ani ve 12ti letech, i s těma zatměníma - takže v rizikových oblastech byla na flexině vždy. Jsou to holt lovci, i v amících to zdá se, ještě je, takže doporučuju stopovačku a hlavně snažit se bejt zajímavější než stopičky, nosit sebou hračky, pískat mu s pískacíma, utíkat, schovávat se, nutit ho, aby tě neustále sledoval, co vymyslíš za blbinu a neměl čas prchat.Po roce se roce se trošku sklidní, teď je podle věku v pubertě, ale tohle ho nepřejde nikdy - ale korigovat se to dá, neboj
Kukuč
jsme na tom podobně, já na procházce jásem, když si Benji zvedne bažanta, chválím a chválím - on ale i když žene, tak maximálně 50-100 metrů, pak se vrací - a máš pravdu, když je ve zvěři, nepřivolávej, stejně spíš nepřijde a ty si zkazíš přivolání. ale co popisuješ, je Rendy v pohodě. Kokři by měli mít návrat tuším do 15 minut, bych se musela kouknout do zkušebáku-neřeším, Benji nikdy nebyl z dohledu dýl jak 2 minuty, on je v tomhle zlatej, prožene si, pak se chvíli varcí po stopičce, ověřuje, ale kdykolv se z toho dá odvolat, když chci . ale spíš ho nechácám, ať si to užije...prootže to nadšení, ty svítíci očička, když se vrací ze stopy, to bych přála vidět.Podotýkám ale-připravuju ho na zkoušky, jsem členem OMS,vím,kdy jsou mláďata a kde cvičit, v neznámý honitbě bych si to nelajsla (to kdyby to tady četl nějakej rejpal).

Kukuč
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2008 20:50
- Nahlásit

Lucie od Arta
No těch 22 minut to bylr ekorord,ve zkušebáku je na vlohách 15 minut doopravdy,on běžně chodí pod 15,většinou je do 5 minut zpět,hodně málo chodí nad 10,nad 15 to bylo jen jendou,vlastně dvakrát-podruhé nám jedna myslivkyně? (prostě myslivec žena ) řekla at ho zkusíme nechat jít za kačenama (byli na ostrůvku uprostěd potoka,šli jsme okoupat,no a rendy šel,kašeny vylezly na druhý břech od za něma,asi tam vypích zajíce,možná víc,neviděly jsme ho,vrátil se pár sekund po 15-té minutě,takže i tak v pohoA s tou hodidbou jak říkáš-v cizím bych ho nenechala,on když sme v neznámem tak capká vedle mě,ale kdyby mu těsně před nosem vyběh zajíc asi by šel...

Kukuč
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 17:13
- Nahlásit

Zdravíme,právě jsme se vrátili z "klikagi" víkendu,bylo parádně,s rendym jsme poprvé stanovali a i přes tu šílenou bouřku (z pátku na sobotu a ještě v sobotu dopoledne) se nám stanování líbiloVíkend byl strašně fajn,jenomže tam byly 3 hárafky no a Rendák čmuchal a čmuchal a jak už jsem byla šťastná že se mi rozběhnul,zase spomalil....No snad se zase navrátí do starých kolejíFoto snad brzy bude.

Kukuč
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 17:15
- Nahlásit

Lucie od Arta
Hele a vy jedete na "Den přátel anglického kokršpaněla" ?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 09:09
- Nahlásit

Kukuč
nejedem,nevím,co to je a kdo to pořádá...na kchls nic takového nevidím a s lidmi z cocker.cz se moc neznám ani nekamarádím...Ale máme ZV

Kukuč
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 11:56
- Nahlásit

Lucie od Arta
Veliká gratulace k složení vlohovek!
škoda že nejedete,my jedeme...Bude to tu u ostravy,propozice sou na cocker.cz právě...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 14:51
- Nahlásit

Kukuč
aha,tak to já nemusím, některé lidi tam, ale to by bylo spíš na maila...a jelikož jsme bez auta, Ostrava je stejně z ruky...

Kukuč
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 18:38
- Nahlásit

Lucie od Arta
No škoda škoda,snad se na nějaké kokří akci potkáme...Nemáte ze zkoušek fotečky?

lucinka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 22:45
- Nahlásit

čau, zdravím kokraře! jsem s obdivem zkoukla vaše psiska a jsou bezva! no, jo, co dělat, papíráci, a je to vidět...
obdivovala jsem rendyho videa z agi (na jeho stránkách)- běhá vám to vážně bezvadně! jak dlouho už závodíte?
jinak, já mám zlatou bezpapírovou bestii vydávanou za kokršpaněla. ale je s ní sranda, to se musí uznat.
trošku mě tady děsíte, že jste všichni myslivci! jak jste tomu přišly?
tak zatím kokrům zdar!

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 22:59
- Nahlásit

lucinka
hele,zlatgou bezpapírovou bestii jsem měla taky a milovala ji celých 13 let, tak co....a myslivost? když chceš dělat zkoušky a nebo prostě zjistit,k čemu bylo plemeno původně určený a proč se pes chová,jak se chová (zdrhá po stopě atd), nějak k tomu dojdeš, tam je ale škoda, že s bezpapíračkou nemůžeš na zkoušky a tím pádem ani na hony a nic - ale jiná zábava si myslím, že ty naše ušatce taky utahá, tak co.ale je fakt,že kolem myslivosti bývají fajn lidi, co mají rádi psy a sami je cvičí, to je docela zábava...
Kukuč
fotky máme, na stránkách a tady...

lucinka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 23:16
- Nahlásit

Lucie od Arta
gratulujem ke zkouškám! benji je pes neomezených možností! a navíc krásavec, líběj se mi barevný kokínci...
když já mám k myslivosti prostě hroznej odpor ani tu nebudu psát, jak je něžně označuju, když je slyším v lese střílet k čemu byl kokr vyšlechtěn bohužel brzo zjistí každej, kdo má tu čest ho mít doma... jen mi přijde, že ty lovecký vlohy jsou u dnešních psů spíš na obtíž...
i když je jasný, co by si zvolila ta moje zlatá příšera! agi ani cvičení by vedle zajíce rozhodně neobstálo
jinak, já samo svoji kokřičku taky zbožňuju! je škaredá, je zlá... celá já
prostě kokříci jsou nej! není vtipnějšího psa!

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 08:01
- Nahlásit

Lucie od Arta
aha, kvůli krytí - to fakt neřeším, nemáme vyběhaný žádný extra tituly a asi mít nebudem, pže nás víc baví myslivost a dogtrekking, tže stejně žádný krytí nehrozí, každej dneska musí bejt nejmíň šampion - a já tak dvě tři výstavy do roka, na víc nemám žaludek, navíc mám no name psa, tj ne z těch dvou tří chovek, co maj šanci, nekamarádím se správnýma lidma - chtít psa, co bude šampion,beru ho odjinud
pardon že vá sem lezu i když mám špagetu Ale já zrovna hledám pro Béďu psa na příští rok na krytí. První co jsem zavrhla jsou ti, kteří už nakryli půlku republiky - ti slavní... Koukám hlavně na práci a pak na exteriér, bohužel - ke své smůle chci, aby obojí bylo v rovnováze... Takže žádného ICH s padesáti tituly, který byl uchovněn díky Zkoušce norování s počtem bodů např. 73 a časem nad půl minuty a klidně i nad minutu, bez hlasitosti a ochoty k práci... a žádnou jinou loveckou zkoušku už nemá... Ale taky nechci psa, kterej má všechny zkoušky, ale třeba "jen" V? z jedné národky. Prostě chci psa, nezáleží mi na tom, z jaké je chovky, kterej bude šikovnej a navíc i pěknej Ještě, že se Katka stala poradkyní chovu, protože kdyby to byl někdo cizí, už by mě poslal někam... Pořád ji posílám nějkýho případnýho nápadníka, aby mi k němu něco řekla... Měla jsem vybraného jednoho, který tohle vše co chci splňoval, ale bylo tam nějaké "ALE" Koukala jsem na Slovensku...nic tam není... Poslední možností je Německo, pokud tady neseženu, ale cena za krytí je tam celkem odlišná..., ale pokud bych tady nenanašla žádného co by mi vyhovoval, šla bych do toho, na druhou stranu, proč nepřivézt "novou krev"

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 11:14
- Nahlásit

blanulinka1
u nás jak nejsi vidět na výstavách, tak neexistuješ...a lidi,co mají pracáky, mají taky svý dva tři krycí psy.ale co,nám to neva,máme teď spoustu elánu do práce, třeba si ho i někdo vybere, nějaká no name feňule...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 14:02 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

Lucie od Arta
No však uvidíš... Třeba se najde nějaká "nezhýčkaná" Podle mě je hroznej nesmysl krýt pořád ty stejné feny s těma stejnejma psama...kam to povede, že?... Jenže v tomhle příadě je to jen o penězích...

Kukuč
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 14:14
- Nahlásit

lucinka
Ahojky,vítám tě mezi námi Moc děkujeme za pochvalu,ta vždycky potěší! Ale abych ti řekla pravdu já z toho našeho běhání ještě uplně odvařená nejsem,,Rendy zrychlil a začalo ho to bavit-v rámci možností je to kokr nikoliv "vypatlaná" borderka,u njě je vše ok,je šikovný,vnímá (když tam nejsou háravky to je potom zle -ale na závodech-klepu- už si jich nevšímá) spíše se štvu já,protože mu to kazím,musím na sobě pořádně zamakat A pak budu spokojená...Jinak já myslivcem být nemůžu,není mi 15 a do sdružení se bere až od 15,my sejenom věnujeme no "věnujeme" loveckému výcviku.
Pro všechny!!! V třebovickém utulku jsou dva papíroví psi-dala je tam paní která už je nemůže mít doma!Jsou na kokr v nouzi!
Lucie od Arta
Krásné foto!Vás tam bylo kokrařů!

lucinka
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 18:08
- Nahlásit

Kukuč
Náhodou vám to běhá fakt pěkně! Obzvlášť ty poslední videa, tam maká jak může (nebo na to aspoň vypadá). Mně by stačilo, kdyby ta moje běhala jak vy...No, jasný, borderka to není a nebude... Já taky plánuju na agi jinýho psa než kokra, ale to je ještě daleko... Zatím nezvládám běhat ani s Theunou, natož pomýšlet na maliňáka ;) A jak dlouho už závodíte?

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 19:42
- Nahlásit

Kukuč
Teda to zírám!!! Na stránkách o nich nic moc nepíše, ví se z jaké jsou stanice? Co na to chovatel/é? Asi by bylo vhodné umístit je společně, že? Pokud o nich víš něco bližšího písni mi to prosím buď sem nebo na kokrvnouzi@seznam.cz ať to k nim mohu napsat, popis z ostravského útulku bohužel není nic moc...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 19:57
- Nahlásit

Jinak koukám, že se můj nápad s tričky na podporu kokrů v nouzi docela chytil a zájem by o ně byl, takže čekám na nápady a návrhy. Podpora z triček bude čistě propagační, žádné finanční výtěžky z toho neplánuji, jde o to, aby jste tričkem dali najevo, že vám nejsou opuštění kokři lhostejní a udělali jim reklamu. A teď jsem s těmi návrhy, případně pokud máte dobrou zkušenost s potiskem od určité firmy...

lucinka
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 22:15
- Nahlásit

kokrvnouzi
bezva nápad s těma tričkama!!! určitě bych si ho taky koupila, když už si nemůžu nějakého toho psa z útulku v současný době vzít... třeba by to fakt mohlo aspoň trochu pomoct a upozornit na kokříky v nouzi a odkázat na stránky. jinak co se návrhů týče, to si moc netroufám klidně by stačilo něco jednoduchýho, pěkný obrázky kokříků a internetová adresa... doufám, že to dopadne a trička budou!

Kukuč
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 22:21
- Nahlásit

kokrvnouzi
Ahojky,zítra jdu do útulku,psi by měli být z naší rodné Chs Brakemon,znám i jejih jména ale toto jsem jen 90% informace,nyní jsou oholení-byli zadredovaní a černý má v uších zánět....Zítra je vyfotím a a písnu ti o nich!Pošlu i ty nové fotky,zkusím taky vyčíst tetování a tak...Pokud se potvrdí že jsou z té chovky,asi by bylo fain to nějak řešit s chovatelkou,nevím...Prostě zítra se všechno uvidí...

Kukuč
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 22:26
- Nahlásit

lucinka
čau čau na těch videích z šintavy běhá opravdu nádherně!Takhle rychle běžel poprvé od dob kdy agilitíme je to asi slovenských vzduchem... Závodíme rok a půl? abych řkela pravdu už ani nevím,nějak to nepočítám,začli sme trénovat v jeho 10.ti měsících a ted jsou mu tři... Já na agility si plánuju pořídit taky agipsa dvě,ne že bych už s Rendym nechtěla běhat,ale chci mít psa kterého to bude bavit,hyperaktivního uječeného magora-místo mozku hračku a s Rendym budu běhat furt,do té doby dokaď bude moct a furt na sobě budeme makatTy plánuješ agimalinu?

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 22:38
- Nahlásit

Kukuč
Jasně, jasně. Tak se pokus vyslídit maximum, slídení zdrar a slídičům dva zdary(čtyřnohým i dvounohým)...

Kukuč
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 22:56
- Nahlásit

kokrvnouzi
Ok pokusím se...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání