Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Místo pro kokromily
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Kukuč
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 12:35
- Nahlásit

Zdravím všechny kokraře,kokromily a majitelé kokršpanělů-doufám že tady kromě mě ještě někdo kokří chodíPokud ano neváhejte a napište něco o svém kokřím miláčkovi,něco o sobě...Můžeme se tady slízat,debatovat o těch ušatých psiskách,posílat si fotky,plánovat kokří výlety...
Tak snad se tu někdo najde,na napsanou Katka a Rendy

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 13:17
- Nahlásit

Kukuč
no nazdar,to víš,že sem někdo chodí (ale mám skoro obavu,že jen já, jako na všechny kokří fora krom seznamovýho,tam se mi nelíbí).ale mě už fšichni znaj, mám obavu.Takže: Benji je 1,5 roku starý oranžový bělouš, já podstatně starší obtloustlá osoba z Prahy. Začínáme s agilitama (za pár dní už ale můžem ofiko závodit,zatím jen neofiko a v začátečnících), děláme loveckej výcvik a moc nás oba baví, taky dogtrekking (chodíme midy, zatím) a poslušnost (zatím máme ZOP, v listopadu se chystáme na ZPU1), výstavy nás neba, ale taky se občas vyskytnem, jen v lese nás to baví víc...I když tady se tváří,že prý by byl raději gaučák a výstavák...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 13:30
- Nahlásit

a ještě pár fotek: z výletu s kamarády - celkem 6 kokrů a pár nekokrů

z výcviku se zvěří:

ale nejlíp je mu stejně takhle:

Kukuč
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 13:50
- Nahlásit

Lucie od Arta
Ahoj ahoj,tebe já známBenji je krasavec,líbí se mi i mamce...Škoda že ste až z prahy,rádi poznáváme další kokry (ne že bychom jich tady v okolí měli málo,ale renďák rád poznává nové psiska )No mohl by se ještě někdo kokří najít,dyť kokrů je moc
My se taky představíme:Rendík,celým jménem Vandal Brakemon je celočerný 3-letý pes,kterého jsem zlanařila na agility,jinak miluje vycházky,plavání,slídění...Jinak se věnujeme poslušnosti-letos se chystáme na ZOP,ZZO na ZPU 1 možná až někdy potom,páč nemáme hlídačku a poslušňácké stopy necvičíme-vy jo?A s jakým úspchem,nepletou semu poslušňácké stopy s "loveckýma" ? Jinak sme složili vlohovky a příští rok (pokud se mi bude chtít) ho připravím na barvářky,možná podzimky,uvidíme...Dále jezdíme rekreačně bikejöring a až mi bude 15 a bude parta,chtěli bychom na nějaký dogtrek.ale Agility to je moje životní láska a posedlost a to je to nejhlavnější...S výstavama jsme na nějakou dobu sekli,možná si pak vyjezdíme granda a pak do veteránů...uvidíme,podle toho jestli přibyde agipes...
A já jsem 14-ti letá dívka z ostravy která rozhodně anorexií netrpíMou drogou jsou Agility,jsem jími posedláSamosebou taky Rendíčka miluju,zajímám se o psí svět a aby to u nás doma jenom neštěkalo,mám dva potkánkyTo je o nás asi tak všechno...Náš webURL

A doma s náma žije taky mamčina kokrovka Lada z Vejminku- www.vandal.rozhled.cz

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 14:05
- Nahlásit

Kukuč
ahoj,dík za pochvalu,ti vaši černoušci jsou taky pěkní. K těm stopám - nepletou, na ZPU1 je jen stopa vůdce,tže bude stopovat mě, za plný počet to asi nedá, ale apsoň nasbírá nějaké body, na hlídačce by to bylo za nulu,nechci ho to učit, aby mi pak na trekku nebo někde nehlídal batoh, stan atd až moc, potřebuju přátelského psa,nechci kokra učit štěkat na lidi...
My jdem na vlohy teď, na barvu v říjnu, příští rok bych chtěla vodní práce, možná i něco dál. a časem druhého kokra,to je jasné, ideálně za rok v létě.Nojo, na Moravu je pro nás kapku dalko, i když na ty vlohy jedem do Vyškova

Falco
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 14:37
- Nahlásit

A berete i amíky?

Bard je hnědý americký kokršpaněl, má 8 měsíců. Je značně hyperaktivní, denně se mnou chodí do práce, neustále se s někým kamarádí, má rád všechny lidi i zvířátka, ovšem ta lesní nejraději, takže bohužel nemůže běžně chodit na volno, protože jeho lovecký pud je silnější, než zatím docílená poslušnost.
Zatím cvičíme poslušnost, drobné prvky z dog dancingu a na zahradě máme cvičné překážky. Nejlíp mu jde kladina, slalom jsme zatím nezvládli. Denně spolu běháme, brzy ráno nebo večer 3-5km, každý víkend vyrážíme na delší výlety.
Učíme se pečovat o srst, chodit na výstavním vodítku a stát v postoji, protože bychom chtěli na podzim zkusit výstavu.

Taky má své stránky: URL

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 14:55
- Nahlásit

Falco
Ten je krááááásnýýýýý, moc se mi líbí.

Kukuč
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 15:16
- Nahlásit

Lucie od Arta
I my děkujeme za pochvalyvodní práce sem zatím škrtla...Rendy miluje vodu ale ještě tak před měsícem jsme z (a i od) vody neměli totálně přivolání...Slídit na hladině to by se naučil,v rákosí a houštinách jejako doma,zdechlé ryby a podobné sajrajty miluje ....Uvidíme no..Nám budou stačit ty ZOPky a ZZO,barvářské budou jako bonus,podzimky bonus dvě Uvidím jestli se k lov. výcviku ještě vrátím,je fakt že ho to velmi baví ale já radši když mě venku vnímá a v kuse neslídí,je to lepší kvůli agi,ten pes je pak fakt uplně jinýJinak nemáš info o MČR kokrů v agility?letos jsem ho asi prošvihla,ale na kačru nebylo vůbec psané...
Falco
Zdravíme a amíky beremeTvůj kokr je náádherný Taky chci hyperaktivního psa...Oď jste?a na jakou výstavu se chystáte?

Kukuč
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 15:18
- Nahlásit

Lucie od Arta
jo a ještě k druhému kokrovi-zůstáváš kokrům věrná?Už máš vybráno od kaď a tak?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 15:48
- Nahlásit

Kukuč
no,k tomu loveckému výcviku - právě díky výcviku mě vnímá a nemá v hlavě čuchání, čuchání je práce, co dělá, jen když chci já,ne že by někde samostatně lítal, jde, kam ho pošlu a kdy ho pošlu, na normálních procházkách (i v lese nebo na poli) ho slídit prostě nepustím, pokud nechci (ale on je hodně ovladatelnej, tak nějak od přírody) s agi a soustředěním vážně nemáme problém, jediný, kdo má problém, jsem tedy já, a to s rychlostí, kapku ho brzdím...
a druhý? já nikdy jiný plemeno neměla a ani nechci, našla jsem, co mi sedí (no,po pár loveckých plemenech ještě pošilhávám,konkrétně po bretaňákovi, ale bue kokr) a odkud prozrazovat zatím nebudu, tipů mám víc, něco tady,něco venku, na podzim začnu mailovat jak divá a možná i zamlouvat (doma sjou proti, ale to se poddá).Rozhodně to bude zase barevňák, jsou temperamentnější než jednobarevní, to mi sedí, ráda bych ještě jednoho oranže nebo pěkného zlatobílého (i když to je skoro protimluv) nebo hnědého bělouše...
Falco
Bard je krásnej, jen těch chlupů - to musí vypadat, když přijde z pole nebo bodláčí,co? Stačí mi ta moje potvora a to je proti němu skoro plešatej.ale krásnej je, čokoládky se mi líbí...

Falco
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 18:11
- Nahlásit

Tak my jsem z Brna a chystáme se na výstavu do Brna Jako první (a možná i poslední) pokus, abychom to neměli moc daleko. Já původně žádný výstavy nechtěla, a i teď jsem skeptická, ale okolí mě přesvědčuje. Byla jsem se na nějakých výstavách podívat a nevím, jak se bude velký silně osvalený a značně chlupatý pes vyjímat mezi těmi gaučáky To samozřejmě není míněno zle, ale on je prostě spíš sportovní typ. A taky nevím, jestli neskončíme ostudou, protože po půlhodině čekání usoudí, že už toho bylo dost a jdeme domů.

Lola1
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 19:30
- Nahlásit

Lucie od Arta
Falco
krásní kokříci, pěkné fotky!

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 20:02
- Nahlásit

Další milovník kokrů se hlásí a kdyby snad někomu nějaký ten ušák chyběl, neváhejte a mrkněte na kokry v útulcích, jsou jich tam spousty a čekají na nové pány...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 20:38
- Nahlásit

kokrvnouzi
Ahoj,koukám samý známý...Koukalas na toho oříška teď v Troji?Taky nějakej kokrmix,ale nádhernej...chjo...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 20:47
- Nahlásit

Lucie od Arta
Ahoj, koukala, je krásnej, ale já objevila něco jiného, koukala jsem na německé kokry v nouzi a tam mají teprve nádherných psů, hodně běloušů... bohužel starší modely

Kukuč
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 21:20
- Nahlásit

Lucie od Arta
No když jsme se připravovali na Zv,dělali jsme to co jsi popsala-posílání a tak...On to zná už z agi takže skoro no problema,i na píšťalku krásně reagoval,ale byl takový jiný...Ted naše procházky vypadají tak že si běhá,dobře reaguje na mě,občas mu něco hodím-úspěch přinese s radostí děláme takové ty agi blbosti-kolem,slalom mezi stromama,když je stromek spadlý,přeskočíme a tak,i ve ěmstě mě víc vnímá...On právěže ovladatelný od přírody není,spíše naopakJe to taky tím že to byl můj (a náš cvičený) první pes...Na druhého kokra bych šla jinak.On slídí i když nechcu,ale to tak lehce,ale když ho pošlu,tomu pak říkám práceKokři jsou moc fain vždycky chci mít doma jednoho,a taky bych chtěla mít doma útulkového,který už nemá velkou šanci na udání....Přemlouvala jsem mamku abych si vzali nějakého kokřího dědulu z útulku,ale ona nechce,vím že s tím budou starosti a tak a to mamka vyzdvihuje...No nevadí,prostě až budu velká,budu smít smečku a vní jendoho kokřího dědu nebo babičku a vklidu u nás dožije
Já teď plánuju borderku,tak za rok,dva....
Jinak měla bych dotaz nemáš zkušenosti s kokrem a tahání pneu?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:40
- Nahlásit

Kukuč
tak borderku ne, ty jsou na mě moc hyperaktivní a taky by mě štvalo, jak na pána furt koukaj, takový nesamostatný mi přijdou...ale je fakt, že mě prostě baví lovecká kynologie, kdybych preferovala agility, asi jdu do něčeho lehčího než je kokr...
a proč by mě kokr tahat pneumatiku???kvůli hrudníku? nevím, přijde mi to divný, ale já si ty lovečáky asi moc adoruju, jakože moc nechci, aby dělal koniny, co mi přijdou pod jeho důstojnost a úplně mimo původní určení, tže agility tak jen okrajově, právě pro posílení vztahu, spíš ale výlety do přírody a "hra na lov"...ale já vím, jsem moc ortdoxní
kokrvnouzi
hoď odkaz na ty němce, prosím, spíš že bych si ho pak s dovolením dala na stránky, než že by mi doma prošlo jet si do Němec pro důchodce...bydlet sama a mít domeček, ne pidibyt, proč ne, i povely v němčině bych se třeba naučila

Kukuč
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2008 11:28
- Nahlásit

Lucie od Arta
Právě to s emi na borderkách líbí,ta hyperaktivita,Rendíček je takový kliďas,spí hodně,spí rád A po Rendym který furt čmuchá a je takový hodně samostatný (ale hlídá si mě to zase jo) chci něco co na mě furt čumí,řve že chce něco dělat...A taky něco lehčího právě na agi
No a k tomu pneu já měla pocit,že ty jsi o tom někde psala...My tedka začali jíst l-carmitin a jezdíme u kola-pro fyzičku na agility a taky ho to baví a tak koukala sem že lidi co nasvalujou spi s něma tahají pneu...S Mucholabkou sem se o tom bavila,nakonec sem to ale zavrhla,zůstaneme u kola,to je takové přirozenější...
Jinak nechystáte se do žebětína?Na klubovku?

Kukuč
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2008 11:40 - Změnil/a: Kukuč
- Nahlásit

Posílám pár Renďákových fotek-Strašidlo z lesa:

Na Lysé

S Laduší

A jedna agilitoidní

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2008 11:43
- Nahlásit

Kukuč
to jsem nebyla já, my maximálně běháme do kopce...ale myslím Pavlína a smečka (bíglové) tak nasvaluje nejmladší bíglinu...
Do žebětína nejedem, budem ten víkend cvičit barvu,půjdem jen na oblastku do Prahy a pak do Letňan, do té doby nic, potřebuju Benjiho trochu přibrat a zmohutnět, ale on je divnej kokr, nežravej...takže uvidím,jak bude vypadat na dvou letech.ale chovnost budem mít splněnou teď jestli dáme vlohy, má už jednou V1, v září jdem na kyčle.a to je l-carnitin speciálně pro psy???odkud?Lidskej bych nedávala, bála bych se,že netrefím dávkování...

Kukuč
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2008 11:53
- Nahlásit

Lucie od Arta
No oni se tak nasvalujou piti,ale slyšela sem i o jiných plemen,tahem se ti mění postoj zadních konečetin alë když taháš často psovi se začnou vytáček lokty a je to záhul na klouby,toho se taky bojím...L-carmitin mám od gioma www.giom.cz je přímo pro psy,lidský to bych si nelízla...
S kyčlema vám budem držet pěsti,my sme čistí,mamčina fena jde za dva týdny na rentgen,tak sme všichni zvědavíDo prahy bychom možná sjeli-mamka vystavovat a mi na kukandu,pokuď by byli agility zazávodili bychom si
A s tou žravostí,s tím máme celkem problém,zežere šechno na co přijde,taky má velkou zálibu ve válení se ve fujtajblech,s tím bojuju hodně...válí se ti benji?

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2008 12:30
- Nahlásit

Lucie od Arta
odkaz je tady http://www.cocker-tierschutz.de/

Koukala jsem, že jsou tam i zvířata přivezená z Malorky, Lanzarote atd. Němci jsou tím známí, jenže řekla bych ze zkušeností co tak mám s Němci co k nám jezdí do útulku, že o čistokrevné psy už není tolik zájem, v Německu letí smetáci, asi už jsou čistými rasami přesycení a chtějí mít originály

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2008 12:33
- Nahlásit

Lucie od Arta
jinak já nebydlet v bytě s našima a kočkou navrch (všichni krom mě odmítají jakéhokoliv psa, natož kokra - to jsou přece bestie co ho má kdekdo z práce a jsou pohryzaní), tak si snad jedu pro tvou jmenovkyni, ta mne z nějakého důvodu dostala úplně nejvíc...

Kukuč
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2008 14:39
- Nahlásit

kokrvnouzi
Koukám na ten odkaz...páni...Těch tam je a jak hezkých zvířat!Ukážu to mamce...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2008 19:08
- Nahlásit

kokrvnouzi
ježiš,tam je krásnejch psů, můj favorit je Lucky, oranž,čtyřletej...jenže si říkám, že kdybych si mohla dovolit útulkáčka, proč ne od nás?útulky jsou tu kokrů plný, to mi přijd ejak adopce chrtů z Irska, nějak mi to nesedí.ale psiska maj krásný.
Kukuč
kyčle by snad měly vyjít, předci čistí po 4 generace, tak uvidíme. Benji nežere nic, všechno mu musím nutit, potřebuje tak 2 kg přibrat, pže jak furt lítá (tak 3 hodiny denně intenzivně plus víkendy tak 20 km denně), tak to málo, co žere, vylítá, je to taqkovej můj lehkej atlet, štíhlej a šlachovitej, ale svaly má...ten tah pneumatiky se mi nelíbí, moc nepřirozená zátěž, řekla bych, s tím opatrně...

Kukuč
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2008 19:18
- Nahlásit

Lucie od Arta
To my naopak schazovali,proto taky to kolo,l carmitin a taky pro agility je lepší když je pes právě atletický,ne vychrtlý ani hubený ale takový no tak akorát nelíbí se mi tuční psi...Ale hlavně aby byl pes spokojený,rendíček je tedka tak akorát,míň už ani o gram,ještě pořádně nasvalíme a super a taky tím parádně ožil...
kyčle by snad měly vyjít, předci čistí po 4 generace, tak uvidíme
To vám budeme držet palce,ale víš jak to s dysplazkou je...Kámoščina fena vím jak 4 generace tam má nulky a ona jediná z vrhy kyčle tuším 2/3? neli hůř...Ale budeme vám držet palce...
A ten tah sem zavrhla,zůstanem u kola,dlouhých procházek a plávání
Jinak ještě reakce na ten tvůj příspěvek pro kokrvnouzi,máš pravdu u nás v útulcích je překokrováno,kdybych mohla brala bych některé ze starých zvířat z nabídky na videu,ale nemůžu...Ale doopravdy mě překvapilo že v Německu je tolik krásných zvířat v útulcích,u nás natrefíš na barevňáka v útulku jenom občas,vyjímečně a tak tohle...Aj sobolí tam mají....

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2008 19:30
- Nahlásit

Kukuč
no já právě koukla na ten karnitin a pobavilo mě, že by třeba ještě shodil.hele, u kokrů není displazka problém, znám dvojkový,trojkový psi, co celej život makaj v lese, jsou nasvalený, plavou a v pohodě, kokr je přece jen lehkej, není to retrívr, takže to fakt neřeším, i kdyby tam něco bylo, tak na pohybu spíš přidám než uberu, samo ne velký skákání nebo běh po betoně, ale to neděláme ani teď. a trekky chodí v postroji, tak se taky pěkně nasvaluje a šetří nohy...on je fakt hubeňour, má 12 kilo, celý dny lítá, je to prostě správnej kokří pošuk

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2008 20:39
- Nahlásit

Lucie od Arta
Tak mě chrti jako takoví nesedí taky, máme sami dost opuštěnejch psů. Ale mě hlavně vadí, že těmi chrty se nic nevyřeší, pokud se v Irsku děje to, co nám předkládá paní Mirič (já jsem slyšela, že fotky oběšených chrtů jsou ze Španělska a ne z Irska, Irsko prý když už tak humánně utrácí - nemám podložené), tak se ptám, jak je to v EU možné? Nebylo by lepší z každé výhry, kterou ten pes za svůj život vyhraje vzít třeba 10% povinně na "důchod" a člověku, který se dopustí utýrání nejen nedovolit další chov, ale i jakoukoliv účast na psích dostizích? Tím, že si přivezeme jednou za čas 50 psů, tím svět bohužel nespasíme. Nelíbí se mi celkově ten přístup. Pokud si někdo sám přiveze psa ze zahraničí, proti tomu nic nemám, ostatně i já mám na stránkách psi ze Slovenska a chvíli se uvažovalo i o Polsku (německé a ostatní zahraniční kokří rescue projekty na které jsem narazila mám v odkazech), ovšem snažím se mé stránky propagovat i na Slovensku a v případě, že bych někdy spolupracovala s další zemí, propagovala bych stránky i tam. Na jednu stranu, máme zde psů dost, na druhou stranu, pokud poskytneme pomoc zvířeti v nouzi (zvláště starému), hranice nehrají roli. Nehledě na to, že mě se třeba hrozně líbí bělouši a černí kokři a u nás převládají zlatí, to taky některé lidi třeba ovlivní...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2008 20:42
- Nahlásit

Lucie od Arta
Co se mi taky líbí, je to, že Němci mají většinu psů kastrovaných, aby zabránili dalšímu množení na těchto zvířatech, což třeba u nás není ošetřeno si myslím dostatečně a vždy když vidím atraktivní plemeno, říkám si, jak asi skončí...

Kukuč
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2008 20:48
- Nahlásit

Lucie od Arta
Ano ano já znám taky 3/3 psi i větších plemen,běhaj agility,makají jak o duší a žijou bez problémů a kdyby nemakali byli by víš kde...já jn kvůli chovnosti na psa co má 0/0 se majitlé chovných fen dívají jinak než na třeba dvpojkového,zase záleží jaký je ten majitel té feny že ano,na co spíše hledí jestli na tituly nebo na zdraví a povahu a pak až na titulyale hlavně ať je spisko spokojené i kdyby chovné nebylo..
A k té váze Rendy jednu dobul vážil i 16 kg takže hubnutí bylo na místě ted má cca 14,13,5?

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání