Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Místo pro kokromily
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 10:51 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit

Kukuč

no nevim,jestli jsou odtud,co myslis,uvidme, jak se chovatelka zachova, ale nebyla bych moc optimisticka-treba budu mile prekvapena,kdo vi.Pisni sem,jak to dopadlo.

lucinka
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2008 21:49
- Nahlásit

Kukuč
No, mě se Rendy hrozně líbí, jak metaší! Jste dobrý! Koukala jsem že běháte ve dvojkách Hele, a nestává se ti někdy, že by se třeba začuchal... Nebo i zakoukal, když je parkur blízko lesíka ;) Já s tím totiž trochu bojuju... A to se snažím loveckej pud potlačovat. Mám chuť Theunu zabít, když mi na závodech začne luxovat zem nebo něco podobnýho
No, já si ještě nejsem s malinkou jistá, ale nejspíš za X let jo. Chtěla bych si zkusit jaký to je cvičit s pracovním psem... Třeba mi pak bude připadat, že byl výcvik kokříka flákárna Jinak borderky se mi taky děsně líbí a uvažovala jsem o ní, ale zas na sportovní kynologii to není úplně ono- to rozhodlo, zatím ;)

Kukuč
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 17:09
- Nahlásit

Zdravím všechny kokraře,mám dotaz-hlavně pro Lucku od Arta-jak bojujete se slepicemi.lépeřečeno odvoláním od slepic?jakste psíka naučili že slípka je fuj?
lucinka
No on metaší,jen když se mu chce a taky se mi to moc líbí...V pubertě to byl děs,čmuchal nepřetržitě,zdrhal od překážek...máme vedle cvičíku rybník,na něm sou kačeny,abych řekla pravdu kdákaj tam jak na lesy a s Rendym to klepu,ani nehneMusím říct že teď už z něj mívám pocit,že ho agility začíná bavit,ne kvůli mě ani pamlskům,ale kvůli tomu že on v tom našel zálibu a tak čmuchá jen když tm cítí něco velmi zajímavého a jen zřídka-třeba například na agility semináři se rozhodl,že si začmuchá (byly tam hárafky) a tak to byl boj...Jinka je moc šikovný,ale je to kokr a obča smi to dává na jevo ,myslím že budeme ještě hodně bojovat,je to taky tím že to byl náš první cvičený pes,dělali jsme chyby...
Mě malina taky láká,ale borderka vítězí Děláte sportovku?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 19:36
- Nahlásit

Kukuč
tak to ti neporadím, Benji slepice nehoní, naštěstí...posílám ho na bažanty, na kachny, aby si je prohnal a zvedl, slepice oba ignorujeme, ale u něj je to tak nějak samo...on fakt jde jen tam, kam ho pošlu - když to není na povel hledej, tak ho to až tak nezajímá - ale to mám spíš štěstí než že by to bylo o cvičení...ani nikdy neutíkal z parkuru a to nám za cvičákem řvou bažanti...háravky to je ale kapku jiná.

lucinka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2008 17:45
- Nahlásit

Kukuč
Čau, tak to teda závidím, Theuna čuchá kdekoli a kdykoli ( v překladu to znamená skoro furt). Ale nebudu přehánět, není to tak hrozný, ale dokáže mě to vytočit, když si třeba čuchá na startu! Nebo když něco pokazíme a opravujem, tak taky naplácne čumák na zem a luxuje! Pěkně mě s tím štve! Hele, a běháš na hračičky nebo na pamlsky? Rendy je hodnej, že ho nerozhodí ani kačky na rybníku! I když Theuna je taky dvakrát neřeší, zajíc nebo křepelka, to je lepší
Jo, děláme i parodii na sportovní kynologii A i obedience jsme zkusily, ale Theunka dala jasně najevo, že tudy cesta nevede V agi jsme začaly závodit až letos a je to znát, jako baví ji to, ale že by se z toho stavěla na hlavu, to zas ne...
Kolikrát týdně trénujete?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 12:18 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit

Posunuju a hlásím nový přírůstk do naší kokrsmečky. Od včerejška u nás bydlí zlatý Teddy - XL Teddy Marcato Line, pejsek mé mamky.Jsou mu tři měsíce a zatím se se "starším bráchou" Benjim sžívají,ale nic dramatického

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 12:31
- Nahlásit

Lucie od Arta
jupííí už je doma Co na to říká "stařík"?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 12:45
- Nahlásit

blanulinka1
no,Benjour ho nechce pustit na ŽÁDNÝ pelech a půjčit mu ŽÁDNOU hračku, ale venku si hráli a jinak ho občas pošťouchne, ale dobrý...to půjde

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 12:54
- Nahlásit

Lucie od Arta
Jen počkej...do měsíce budou kámoši nejlepší

Kukuč
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 18:42
- Nahlásit

Lucie od Arta
Ahooooj!Váu gratulujem Je krásný...On je po Petunce?

Kukuč
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 18:44
- Nahlásit

lucinka
Čauky,neboj,mylsím že ji to čmuchání rychle přejde Trénujeme 1 x týdně,někdy jezdíme "pryč" na treningy,někdy chodíme k druhé trenérce u nás na cvičákuTakže někdy 1 x týdně,jindy 2 x někdy 3 x...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2008 09:55
- Nahlásit

Kukuč
Nene, po Petunčině mámě Urzi a po Tadeasovi (ten se mi moc líbí).Už jsme jak u vás - já svýho psa a mamka taky

Kukuč
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2008 11:30
- Nahlásit

Lucie od Arta
Tades je náramný,mámě se moc líbí,i mi mamka měla zálusk na malé Petunky,ale třeba nakonec možná bde něco uplně jiného-mamčiného
Ale že je to celkem fain mít každá svého psa,nepřít se o to koho má pes víc rád,co je pro njě lepší..?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2008 11:45
- Nahlásit

Kukuč
jj,viděla jsem tam právě jednu malou Petunku,černou,byla k sežrání...ale štěnda po Petunce byla jen tři a ani jedno na prodej,vlastně byl volnej už jen Teddy.Vypadá jak Tadeas v jeho věku,tak uvidíme,co z něj vyroste

Kukuč
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 14:38
- Nahlásit

Lucie od Arta
Podle fotky koukám,že máte doma veselo)) My s mamkou taky koukaly na malé petunky,i na netu vypadají úžasně ...Jinak prcek je moc hezký a co to mamku najednou popadlo,pořídit si psisko?

lucinka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 18:03
- Nahlásit

Ahoj, gratulejem Lucii od Arta k novému přírůstku do smečky! Je úžasný!
Jinak, zajímali by mě vaše zkušenosti a postřehy s úpravou vašich kokříků... Stříháte sami nebo necháváte, jak často koupete, trimujete... Prostě všechno všecičko V tomhle hnusném bahnitém počasí trošku provokativní, bavit se o úpravě srsti, ale fakt mě to zajímá

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 18:19
- Nahlásit

lucinka
ahoj, díky.Koupem když je třeba (bez šamponu skoro denně,je bahno, se šamponem když je psisko "voňavé" nebo zašlé)a pak před výstavami...No a základní úpravu,tj obstřihnout packy a lehce otinout hlavu a vystříhat uši (zevnitř) zvládnu sama, na pravidelnou údržbu (u nás tak jednou za dva měsíce, ale Benji není nejchlupatější) a na předvýstavní doloadění chodíme k profistřihačce,která kokry sama chová a ví,jak na ně správně, co stříhat,co trimovat, že na záda ani jinam (krom řekněme krku) strojek vážně nepatří...

lucinka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 19:00
- Nahlásit

Lucie od Arta
No, ono je to asi dost těžký, udržet kokříka ve výstavní srsti bez profi zásahu, co? Mám sice bezpapíráka, takže mě výstavy neděsí, ale po tom, co jsem navštívila asi 3 psí salóny a odešla místo s kokrem s jakýmsi pudlo-kníračem , radši si stříhám sama... Theunka stejně dvakrát moc srsti nepobrala, takže se jedná více méně o tlapky, ocas, uši a krk, trochu proškubat... a to s menšími nebo většími úspěchy nějak zvládnu Jen mě děsí, ty šílenosti, který člověk na ulici potkává ( vyholený strojkem, s "vláskama" na hlavě, a většinou šíííleně tlustý ). To si pak připadám jak super střihač Ale s výstavákem to musí být se srstí docela mazec!

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 19:17
- Nahlásit

Lucie od Arta
Též gratuluji k "marcaťákovi"
lucinka
teď jsem zrovna jednoho upravovala, přivezli nám na útulek modrého bělouše, který asi dlouho neviděl hřeben a když o chvíli později dovedl pán zlatého "normálního" kokra, ptal se, jestli je to šicu ten druhý pes... Pokud by šlo o výstavní úpravu jednoznačně bych volila salón, z tohohle jsem ale v rámci možností udělala kokra, takže na psa, který nejde na výstavu bych si troufla i sama. A upřímně děsí mne mnoho kokrů ať už zcela neupravených nebo "upravených" strojkem. Ještě beru střih zcela na hladko, když se jedná o šelmu, kterou není možné stříhat (a že těch bez PP mezi kokry znám), ale ostatní je hrůza. Přitom mi základní úprava kokra nepříjde zase tak těžká jako například některé střihy pudlů což jsou už umělecká díla. Stačí vytrimovat, uši na třetinku, véčko pod krk a zarovnat vše co přečnívá to si myslím, že by průměrný střihač měl ovládat, ale já mám poslední dobou, že má salón kdejaký "umělec", protože když si prohlídnete fotky některých salónů tak já nevím, jestli mám brečet nebo se smát...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2008 09:55
- Nahlásit

kokrvnouzi
lucinka
ono to vážně není těžké,základ zvládne člověk doma,zbytek v salonu - jen musí mít v tom salonu představu,jak takový kokr má vypadat, např že se neholí na pudla a nenechává mu ta ošklivá čupřina na hlavě a tak...ale taky to chc česta a důkladně, ono to rádo plstnatí, hlavně podpaždí a za ušima, jak je ta srst hedvábná a jemná...my češem důkladněji tak jednou týdně plus vyčesáváme po prochajdách bodláky a jiné hrůzy¨.
a jinak - vyrážím na dogtrekk Kra¨jem Oty Pavla, tedy na mid - když to dopadne, půjde šest kokrů jen s námi, plus nějací sjou ještě nahlášení . asi budem nejpočetnější plemeno

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2008 10:06 - Změnil/a: kokrvnouzi
- Nahlásit

Lucie od Arta
Kokr je nejlepší, to ví každej

A že to rádo pstnatí to bych řekla tady je odstrašující případ, jak může dopadnout nečesání kokra:

a zde mé již téměř dokonané dílo v rámci možností pokus o kokra:

celou reportáž + nabídku psa dám na kokry v nouzi, jen bude pes z karantény.

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2008 10:07
- Nahlásit

ha zrada, ale když se klepne na ten nehezký rámeček mě se foto otevře...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2008 10:23
- Nahlásit

kokrvnouzi
ty vado,gratuluju, ze skorošiciny krásnej kokr.Co je zač? Jak j starej? a s nebo bez? Pokud nechceš tady, hoď mi info do mailu, je krásnej,poslala bych ho po známejch...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2008 10:35
- Nahlásit

Lucie od Arta
Děkuji. Pravděpodobně bez a nebo mu už vybledlo tetování natolik, že není vidět...Bude mu tak 5-6 s ohledem na podmínky v jakejch asi žil. Krom toho, že je nádhernej (a až ho doroste a bude upraven znovu bude ještě krásnější) je i neskutečně trpělivej a moc hodnej kokr, každej jinej pes už by mi musel ruce ukousnout, když jsem ho 4 dny "týrala". Mákli jsme si s kámoškou slušně a ten pes celou dobu držel, dokonce i když jsem ho stříhla (bohužel jsem ze zafilcovatelýho ucha špatně odhadla co je ještě ucho a co už filc) ani nemrknul, já to poznala až podle krve na ruce... Fakt boží, akorát nemusí jiné psy, ale žádná divočina dá se usměrnit, chodí chtě nechtě s 8 dalšíma ven dá se to. Já ho ještě lépe nafotím a pošlu ti fotečky a popis na mail, zatím je ještě v karanténě...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2008 10:40
- Nahlásit

kokrvnouzi
dík,pošli,pošlu ho dál...vypadá moc pěkně.Chjo,mít tak barák - ale budu se stěhovat do garsonky nebo ěnčeho obdobně pidi, jn s Benjim,do pronájmu (teda až něco seženu), našim jsem psa už opatřila a dospělýho by stejně nechtěli...achjo.

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2008 11:12
- Nahlásit

ale myslím Pavlína a smečka (bíglové) tak nasvaluje nejmladší bíglinu...
jj to sem byla já Ale už máme odtaháno, už jsem se na to vyprdla, bylo to kvůli zadním nožkám, Lija neměla ani svalík a to že lítá jako divá, venku neustále a musím říct, že to opravdu pomohlo, dostala ne obyčejný kšíry ale kšíry takový hodně dlouhý, vodítko se tam připíná a už ocásku a nezabírala tedy nejvíc na přední ale právě na zadní nohy a opravdu se svalíky objevily, je to i vidět když vyklusává ))))) Ale ta doba už skončila, mě už to nebavilo absolutně vůbec a jí taky ne, taky jí už budou dva roky, takže nám to fakt stačí )

ale množení psů s nestandardtní povahou přispívá k tomu, že veřejnost bere kokra jako vzteklého agresora...
Tak tohle už není problém jen u kokrů, čim dál tím víc potkávám bígly dosti agresivní. Není to už jen o vzhledu, to že bígl bez pp začíná mít do papíráka opravdu daleko fakt není to nejhorší, nejhorší je to neskutečný mrvení povahy. Začínám na to být už i alergická, stačí aby mi někdo řekl, že má fenečku bígla bez pp a že už se nemůže dočkat štěnátek a já reaguju fakt dost hrozně, za chvíli budu lidi ještě seřvávat, když mi něco takovýho poví Oni hlavně ani pak nevidí, co z těch psů vyroste, jakou maj povahu, hlavně že jejich fenečka porodila, to je přece správný, chjo.

Jinak pardon, že jsem Vám sem takhle vlezla

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2008 11:19
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
nazdar!
nás právě by nějaký tahání pneu asi taky moc nebavilo...přinejhoším budem bez svalů, ale tahá mě na trekku,tak co
a co s týče s a bez PP, no - co naděláš...Kolega v práci má černou kokru bez PP, stand. ouplně není, je bázlivá a startuje po psech - ale chtějí štěňátka.Snažím se apelovat aspoň an to,že trh je přesycenj,že jich taky můžou mít deset a neprodaj se...no a pak mi řekne - ale dyť sis taky koupila štěně! A na co prý jsou papíry...Mně psi bez PP neva,když už jsou narozený,mám ráda všechny psy, tak co, ale záměrně je "vyrábět", když jsou útulky takovejch plný.al vysvětluj to někomu...mám štěně s papírama,tak jsem snob

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2008 11:33
- Nahlásit

Lucie od Arta
Nooo já bych jí taky tahat nenechala, ale ona ty zadní nožky fakt šidila a vypadalo to dost děsně, teď je vidět, že na těch nožičkách fakt něco je a už má hezky klídeček, teda né že by to pro ní bylo týrání, ono zas co bígl neudělá pro kus žvance ))))))

Jeje, tak to je taky chytrolínek. Tyhle řeči já mám nejradši, takový ty typu: Na co papíry, na výstavy stejně nechceme a taky nemám dost peněz a blá blá blá. Papíry přece nenutí člověka objíždět výstavy a ta cena štěnat, v dnešní době jsou chovatelé, se kterými se dá skvěle domluvit, já byla u Lijánky domluvená a zaplatila jsem jí na třikrát ) Nakonec pak se občas u pejsků bez pp stává, že příjdou velké zdravotní problémy a na veterině se pak nechá o mnoho více peněz. Já už fakt asi proti tomu začínám být zaujatá, ale je toho tu už tolik, kdyby se alespoň lidi snažili udržovat exteriér a povahu, ale to jde všechno čím dál tím víc do háje :/

Jinak samozřejmě i tady gratuluju k novému přírustku, je vážně nádhernej Jen nebude se vám s Benjim pak po něm stýskat až se osamostatníte )

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2008 11:48
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
hele,stýskat? uvidíme se o víkendech,i přes týden občas,spíš budem rádi,že si od něj na chvíli oddechnem...sprateček má temperamentu na rozdávání...a opravdu ho budme vídat a občas i venčit doost často,stejně jako máma si občas,když nebudu stíhat s prací (tak jednou do měsíce se to přihodí), bude brát Bënjiho...To pude

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2008 11:57
- Nahlásit

Lucie od Arta
Tak to pak jo, to je super ))) A gratuluju k blížicímu se osamostatnění, to mě čeká ještě za hodně dlouho, čekám, kdy vyhraju těch pár milionků, pak to bude dobré

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání