Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Místo pro kokromily
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 20:44
- Nahlásit

Lucie od Arta
Já už dalšího kokříka nechtěla. Byla taková láska, že bych v každém viděla jeho a srovnávala bych ho a to by bylo těžké jak pro to štěndo, tak i pro mě. I kdyby byl třeba černý!!! Tak jsem si pořídila Foxtlíka a to je řádný éro!! I když.....mívá někdy stavy, že dělá úplně stejný věci jako dělával on!! A to mám ještě 9-letou fenu a ta tyhle věci jako dělal on nikdy nedělala i když s ním vyrůstala!! Že by převtělení???

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 20:53
- Nahlásit

Klára Maráková
já zůstávám věrná,jen měním barvy...od zlaté přes modrého bělouše, pak oranže, teď k němu ale znovu zlaťáčka, ještě bych jednou ráda hnědého bělouška...
a na psí převtělování vcelku věřím

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 22:25
- Nahlásit

Jo... u lidí to vcelku chápu, ale u psů? Prošlo mi rukama už hodně povah a ras, ale tohle?.... Byl mezi náma pevný a silný vztah. Když jsem jela na lyžák (v 7.třídě, to mu bylo cca půl roku) musela se moje máma oblékat do mého oblečení a celý týden s ním nocovat v mém pokoji a tak to měl celý život. Když měl moje oblečení k dispozici byl spokojený - když byl se mnou jen zářil a druhé lidi to až fascinovalo!! A taky si pro mě vbral manžela. Tak dlouho za ním běhal a seznamoval nás, až mu to nakonec vyšlo. Jen škoda, že se svatby nedočkal! No časem, až to přebolí, určitě si znovu kokříka pořídíme. Jsou to páni psi!!!

Kukuč
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 14:50
- Nahlásit

Klára Maráková
Vau...To bych chtěla taky,aby na mě Rendy tak visel On je svým způsobem závislák,ale dává to najevo právě tím svým způsobem .Ale i tak ho nadevše miluju .Rendíčkvi řeknu,aby mi taky našel manžílka ,chtělo by to povel

Lucie od Arta
Ahojki,jak na výstavě?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 17:34
- Nahlásit

Kukuč
hmmm.VD1, že je hubenej...ale zas se mi líbilo, že dávala VD i moc tlustejm psům.A měřila nás,nezdála se jí vejška-byla překvapená, Benji vypadá větší, jak je hubenej.Má jen 40 cm.Ale jinak fajn malá výstava

Kukuč
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 18:03
- Nahlásit

Lucie od Arta
Ale i tak,gratulujeme vám!VD je taky pěkné Kdybych tedka přišla s Rendoušem na výstau,vykopnout nás za podvyživenost...My máme taky 40 cm-ve výkonnosťáku,na výstavách nás neměřili..

Kukuč
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 20:38
- Nahlásit

Zdravím vespolek,copak je nového v kokřím světě?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 21:02
- Nahlásit

Kukuč
čau, nic moc...prcek roste a roste,asi z něj bude bernardýn, ale dřív nás asi sežere, je to správná kyselina...jinak vše v pořádku a při starém.Nejedete do Letňan?Teda mamka s mladou?A co Maďarka?

Kukuč
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 15:52
- Nahlásit

Lucie od Arta
Zdravíme ze začouděné Ovy .U nás taky vše při starém,za chvilinku se vydáváme na procházku .Ee,do Letňan nejedeme,mamčiné Laduši nevyšly nohy do chovu a tak i výstavy tak nějak kašlou .A s maďarkou uvidíme uvidíme,ale vypadá to,že se nějak nenarodí,páč chovatelka byla s feňulí na výstavě v Nitře-tento víkend,takže to asi nevyšlo...Mamka už poslala meilového holuba do HU,tak uvidíme,jestli doletí zpátky .Koukala jsem k vám na web-hezky článek o Kokrech a "Kokrech" a taky pěkné fotky My chceme taky takövé "smečkové" procházky a takovou hezkou příroduZdravíme kluky

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 21:08
- Nahlásit

Kukuč
tak držím palce, ať se nějaká Hu povede nebo nějaká jiná....s Ladou mě to mrzí, já si říkala,že není moc vidět...no stane se.Smečkové procházky jsou fajn,psiska se vylítají a my vykecáme, třeba někdo něco takovýho podniká i u vás- a jetsli ne, zkus zorganizovat,ne?Měj se!

Kukuč
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2008 15:34
- Nahlásit

Lucie od Arta
Ha,po dlouhé době opět na cz-psu .Tak malá maďara se nenarodila a nenarodí-tedy pokud chovatelka nebude na jaro opakovat krytí...POkud bude,mamka už je odhodlaná .JInak,na Laduši ta dysplazka zatím (klepu) nejde vidět,snad jí to dlouho vydrží,ale srandovně běhá,ale to už od šťěněte
Organizovat jsem se snažila,většinou to nevyšlo protože bylo škaredě a ne každý je tak odhodlaný (nebo závislý,říkejme tomu,jak chceme ),aby šel i v dešti nebo tak se někam vyprocházkovat...Třeba se ještě pokusím,uvidíme...Jinak,nechcete s Benjíkem na MR kokrů v agility,bude to v praze,v květnu ?My budeme běhat,mamka a Ladušák asi jen koukat,protože jí přijde blbé jet na první závody na MR
Co dogterekky?Kam se příští rok chystáte?My chceme asi o prázdninách-15.6. mi je 15 tak pak už budeme moc- na nějaký MID,na dlouhý si netroufám,nemáme natrénováno...Ale uvidíme...Už víte-přibližně- na jaké tábory a VV pojedete?Pozdravuj kluky!

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2008 20:34
- Nahlásit

Kukuč
ahoj, neboj, malá vyjde, určitě příště...
Tyjo, MR? Se asi přijdeme jen podívat, i když kdo ví, zatím ale nemáme ani A1 zkoušku, tu ale do jara snad zvládnem. Jinak od února zas budem jezdit na lovecký výcvik s Horysem - na Moravu, většinu z termínu napsaných tady
a na nějaké midy pojeď, já určitě pojedu v létě, bývá to červenec, na Hanáckou štreku, ta je kus od vás, předtím na jaře do Krušek a možná ještě něco,jak mi vyjde čas. A na podzim Otu Pavla a snad Šediváčka...Tak až budou vypsaný termíny, můžem se domluvit, kam pojedem, že bysme se potkaly.A v tom květnu přijdu aspoň kouknout, třeba i běhat,kdo ví
Zdravíme!

Kukuč
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 13:44
- Nahlásit

Lucie od Arta
Čauky,tak přináším nové zprávičky o mistrovství,bude 2-3. května na letňanech.Už jsme snad i přihlášení (všemocná maminka usedá k počítači,když já usínám ).
Mace držím palce ať jí ta fenečka vyjdeZase začala říkat,že žádné štěně nebude,ale myslím,že bude
O Horys lovu uvažujeme-spíše Mamka a Ladušák uvažují,my už jsme celkem zaneprázdnění,no uvidíme Pokud budou termíny na dogtrek.info , tak o nich bdu mít přehled a pak se budeme moct nějak dohodnout,moc rádi se s vámi potkáme
No nic,jdu umýt nádobí a naplánovat,co s Rendíčkem podnikneme odpoledne,abychom poměrně pěkné odpoledne nezabili
Zdravíme taktéž,snad na MR naviděnou!

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 14:24 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit

Co je kde nového, nějak jsme zapadli? Co Kukuč a spol?
My se máme fajn, ze štěněte je medvěd, Benji mi dělá jen radost...ale hlavně se těšíme na jaro, zima (a sněhové koule) a bahno...to je děs.

aktuální foto Teddyho, 7 měsíců a kus
a Benji, zimní foto, v trysku jako vždy

Kukuč
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 14:35
- Nahlásit

Lucie od Arta
Zdravíme ze začouděné Ostravy na kterou právě dopadá smok .Právě jsme přišli z malého kolečka,Rendyho chtěl zabít NO od sousedů,ale jinak je dneska ryze optimistický den (Včera zemřela jedna paní učitelka,dnes nám to řekli,všechno co bylo dnes ve škole v plánu padlo souhrou náhod...).Za chvilku se chytáme s Rendíkem do světa-do města pro kilčo Proplanu a pak na cvičák (agilitit) a možná ještě do lesíka.my se taky těšíme na jaro,doufáme,že sním přijde vlna dobré nálady která nás vysvobodí z té šedivé,zimní.Rendík se chudák ksychtí,že ho 3 x - 4x denně myju-jen packy,ale i tak je z toho naprášky.Laduna bude mít asi falešku a naučila se lozit pod peřinou,tak mamku párkrát za noc vzbudí,když si začne probíhat.. .
Letos bychom s Rendym chtěli na barvářské,až začne být hezky,opráším kožešiny a pach,zajdu koupit krev a ještě předtím pořádně proštuduju nějakou dobrou příručku...Na výstavy kašlem-mamka ale přemýšlí,že by se s Ladunou přihlásily na Ostravu na Národku,tož uvidíme.14.-15.2. máme Agi závody a pak počet zaplněných víkendů začne stoupat..
Co vy?Kam se chystáte?Co máte v plánu?Koukala jsem k vám na web,že máte v plánu i nějaké dogtreky.Marně hledám termíňák krátkých,prosímtě,nevíš,kde je k sehnání?
Jinak,Teddík je fešááák,je aktivista?
Posíláme do Prahy pozdrav a pár piškotů

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 14:52
- Nahlásit

Kukuč
ahoj, Teddy je spíš lenoch, ale doma velkej demolition man. Na barvu jdem letos taky, na to ani žádný kožešiny a pachy nepotřebujš, jen tu krev a základní poslušnost, je to asi nejjednodušší zkouška, když teda pes má nějakej nos.
a ty trekky - na www.dogtrekking.info v sekci dogtekovník, mid nejblíž k vám je ve šlapanicích u Brna a pak hanácká štreka...oboje je kolem 40 - 50 km. jinak v Praze je taky pěkně hnusně, mrholí nebo co to je, už se těším na venčení a hlavně pak koupel

Kukuč
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 15:11
- Nahlásit

Lucie od Arta
Teddy a Rendík si jsou tímto celkem podobní-Rendy se taky tváří:"Já fakt budu spát po celou dobu,co ty budeš ve škole." a pak dojdeš a krom toho,že sedí na parapetu a kouká si na ulici a když tě uvidí,je schopný jít skrz naskrz tím sklem tak ještě stihne rozkousat karty nebo pexeso od bráchy-prevence proti hazardu ...Opravdu by mě zajímalo,co všechno za to dopoledne dělá,asi mu tam nechám zaplou kameru
Kam se chystáte,asi někam tak k vám,ku praze že?No,asi před dvěma týdnama Rendíkovi hráblo a utekl mi za pitem,díkybohu,típek si ho vzal dovzduchu za což jsem mu nevýslovně vděčná a Rendyho tak trošku odehnal,jelikož černý byl jak v tranz a od té doby mu nějak nemůžu věřit..A když mu nevěřím,jde všechna komunikace a poslouchání tam někam..Tak si zase hledáme k sobě cestičku.Asi před týdnem se mi povedlo ho odvolat od bažanta,ale třeba v pondělí ráno se zaslídil tak moc,že jsem ho dobrých 10 minutek nemohla od keřů odovolat a přišla jsem pozdě do školy..Je to teď nějaké naprd no..
Za odkaz děkujem-tam se koukám pravidelně ovšem barva vlasů se odrazila,jsem asi slepá či co..U nás teď taky začalo mrholit,fuj.
Máme dotaz-vy jste krmili BARFem?Celkem o tom uvažuju,ale prý to leze do peněz,jaké máš zkušenosti?A taky,nedělaly Benjimu problémy granulky,když jste třeba byli někde na cestách?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 15:19
- Nahlásit

Kukuč
hele, my a krmení....no,já chtěla BARfovat hrozně moc, líbí se mi to, jen Benji je jedinej kokr na světě, co nejí, vůbec nic, dostat do něj potravu je boj, nepomáhá hladovka nic...tže jsme te´d na kombinaci granule (zátěžovka) k snídani a večer maso se zeleninou, buď vařený nebo syrový. Problémy s trávením nikdy neměl, ale on je fakt s žrádlem na vraždu, podle něj se nic posuzovat nedá.
jo a s tou kamerou,to je přesný, bych chtěla vidět - nebo asi spíš radši nechtěla - co se doma děje,jak zavřu dveře...
a na trekk vyrazím i dál, mám v plánu Krušky, ale o je od vás hodně daleko a asi i ty šlapanice nebo Hanou, to ale záleží, jestli pojedou kamarádi a vemou mě autem, já pojízdná nejsem a todle je moc daleko...taky se s pár lidma od kokrů bavíme o nějaký letní akci, možná i víkendu, snad v Jižních Čechách, tak až budu vědět víc, napsala bych ti, že bys třeba mohla s mamkou přijt, kdyby se vám to hodilo, pojede i pár lidí z Brna a tak...

Kukuč
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 19:37
- Nahlásit

Lucie od Arta
No to my jsme přesný opak-sežerem,co vidíme a když volám "nesmíš!",tak vzorně doaportkujeme . Ráno budíme krátce po čtvrté s šíleným výrazem:"Jestli nedostanu najíst,tak do pěti minut umírám!" a když ignoruju,zasedne mi hlavuA to teď žere o půl víc,než má a i přes to je jako žížalka...Uvidíme,možná to vyzkoušíme,mi se to strašně líbí a Renďák sežere všcehno a v jakékoliv míře...Je to takové přirozené,žádné moučky a podobné srajdy..
K trekům-my nemáme problém dojet dál,mamka nám věří a pouští nás i dále...V těch Kruškách,to je long ne?Na ten bychom si netroufli..O prázdinách chci uskutečnit náš velká sen-Malou Fatru nebo šumavu s Rendíkem,hledáme někoho do party,tak kdybyste chtěli,mohli bychom domluvit nějakou kupu lidí...Další prázdniny chci do Alp,v jaké temi,to ještě nevím..Kokří sraz bychom uvítaly,u nás měl jeden proběhnout,ale skolaboval.Tak kdybyste potom věděli něco blíže,za info bychom se rozhodně nezlobili
A málem bych zapoměla na důležitou věc-Rendík zřejmě půjde do narkózy,máme probém s uchem a táhne se už moc dlouho...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 20:16
- Nahlásit

Kukuč
kdepak, Krušky jsou i mid, je to první trekk sezony, já sice chci už i longy, ale začnu zas midem,přes zimu jsme chodili tak třicítky, pětatřicet max...s těma prázdninama uvidím, já pracuju a mám dovolenou měsíc, musím si to rozvrhnout s týdeňákem s horysem a tak, spíš to vidím na víkendový akce...
a Rendymu držím palce, aby ucho už nezlobilo.
na sraz jsme se předběžně domlouvaly s cca třema dalšíma holkama a asi tak osmi kokry, tak bude mazec, jestli to vyjde, jak si představuju, mohlo by bejt i dvacet psů
a co mamča, nebude štěndo?

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:00
- Nahlásit

Co je u nás nového? Konečně mám zcela znovuzprovozněný net a nemusím kokry v nouzi upravovat narychlo ze školy mezi zkouškama... Koukala jsem že z Ostravy zmizel ten papírák. U nás v Ústí už zase žádný kokr jen jeden pudlokokr, hezky se to odkokrovalo dřívm než jsem ty 2 poslední stihla dát na stránky... Z Teddyho je krasavec. a přidávám se k přání, už aby bylo jaro, sníh by tolik nevadil, ale ty hnusný čvachtačky, kdy jsme hodinku venku a další tři hodiny sušíme psy

Kukuč
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:07
- Nahlásit

Lucie od Arta
No my se rozmyslíme,letos chceme najet na jendodenní celodenní výlety-asi v neděle.Tož uvidíme..Miminko nebude,mamka dosala rozum a řekla,že Laduna ji stačí.No,ale zase kutí,že by se zajela do Vejminku kouknout na nějaké mimča...Ona je marnáAle přeju jí to,maďarsko už ji asi nadobro pustilo..20 kokrů,fííha,to by bylo super
kokrvnouzi
Čauky,já taky koukala...Snad už se nevrát do útulku a zakotví u těch nějakých lidí...Jinak,našla jsme nějaký pidi útulek a v něm asi 5 kokrů a kokrmixů...pokusím se dohledat a poslat link...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:14
- Nahlásit

Kukuč
určo dohledej a pošli okóknu to a přidám do sbírky, pokud je ještě nemám

Kukuč
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:20
- Nahlásit

kokrvnouzi
http://www.volny.cz/utulek-melnik/index_soubory/Pa ge398.htm
Tady to je...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:27
- Nahlásit

Kukuč
Jo tak ty mám, 2 z nich bohužel od začátku stránek chjo, nevím komu bych tak vnutila problémového kokříka...

Kukuč
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:32
- Nahlásit

kokrvnouzi
Pardon,já si nevšimla...No,já se snažila vnutit i toho černouška z třebovic a pak se pořád snažím vnutit 3 letého oranž. bělouše psa s PP,agiliťáka...nevím,jestli je to furt aktuální,ale ani na tohle nikdo nezabírá..Je překokrováno,řekla bych..Až budeme s Rendou samostatní,pořídíme si kokra důchodce..

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:38
- Nahlásit

Kukuč
V pohodě. No překokrováno je a to pořádně... ale já bych řekla, že je celkově přepsíno! Nabídka kokřích důchodců několikanásobně převyšuje poptávku, takže si jistě vybereš.

Kukuč
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:40
- Nahlásit

kokrvnouzi
Já to sleduju a je mi jich sakra líto...nechápu,jak někdo dokáže vyhodit parťáka,co jej 10 let každé ráno budil a dal by za něj život .No,to ale bude asi až tak za 6-7 let neli více...Uvidíme,jak se nám bude dařit...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 22:07
- Nahlásit

Kukuč
no to mi povídej, lidi fakt nemaj kouska slušnosti v sobě i když dnes mě chlap překvapil, podědil 12 letýho pajdavýho ovčáka s nádorem, kterýho viděl asi jednou v životě předtím. Psa dovezli po smrti majitele k nám a chlapík dorazil, řekl, že psa mít nemůže a ani nikdo známý ho nechce a po zhodnocení situace jsme všichni dospěli k názoru, že nejlepší bude uspání (nač ho půl roku trápit v kotci, když by stejně brzo šel kvůli nohám nebo nádoru). Chlapík všechno zaplatil a ještě nám chtěl nechat něco pro ostatní psy, nakonec přiveze onzervy a piškoty slíbil. To se mi zdá slušný přístup, rozhodně lepší, než starého psa někde odkopnout a starejte se někdo. Jenže to je jeden z mnoha. Ostatní kolikrát nemají v sobě ani tolik slušnosti, aby starému a nemocnému zvířeti zaplatili tu poslední službu, to ho radši vyhodí jako smetí... Za 6-7 let nebude situace asi o moc lepší, hovada mezi námi byla, jsou a budou!

bea
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 23:07
- Nahlásit

Jsem ráda, že jsem narazila na kokromily: Taky jsem si plánovala, až nebude moje stará fenka, že bude k druhé skorojezevčici hned kokr - mívali je i moji rodiče. Jenže jsme byli na procházce s pejsou, v křoví se něco mlelo (loni v lednu) a vytáhli jsme něco děsně malého, chlupatého a s odoperovanou kýlou - úplně čerstvě. Takže jsme to odnesli domů, chtělo to pít od našich pejsčic, no a zjistili jsme pak na veterině, že máme čistokrevnou shi-tzu, kterou někdo vyhodil ve stáří 1 měsíce. Pochopitelně zůstala a jsme rádi, že ji máme, jenže když Aida loni v listopadu odešla za Duhový most, místo bylo obsazené a tak snad jednou...Kokři jsou fakt pro mne nejkrásnější psi. A taky se chystám, že si ho vezmu z úutulku -když ještě nebyla shi_tzu, uvažovali jsme o Woodym nebo Míšovi z Kokr v nouzi.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání