| Autor |
Zpráva |
cafina
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 10:14
- Nahlásit
maxim
vyškrtnuti z kategorie gaučáků
Už aby to bylo. Někdy mám pocit, že mám doma takovou malou borderku, prakticky nezničitelnou a neunavitelnou
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 10:14
- Nahlásit
cafina
Nějak se nám ten Útulek plní,
No fakt
|
baile
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 10:16
- Nahlásit
cafina
Myslíš, že po domluvě by se ty závody v Hruškách daly zaplatit až na místě?
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 10:16
- Nahlásit
cafina
malou borderku
Mohla bys zkusit výcvik pasení.
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 10:34
- Nahlásit
baile
Můžu se ti zeptat, ale vhledem k tomu, že to je jejich první závod, který pořádají, tak těžko budou chtít dělat nějaké vyjímky.
maxim
Už to někteří zkoušeli: URL To je fenečka po stejném tatínkovi jako Sunny.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 10:43
- Nahlásit
cafina
No to je něco! To je zase ta Alegra, co je tak šikovná a inteligentní, že? Ona dokonce jako borderka i vypadá. Ale koukám, že cvičený jsou i ty ovce Cvičené ovce pro výcvik pasteveckého papillona.
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 10:51
- Nahlásit
maxim
Cvičené ovce pro výcvik pasteveckého papillona
To víš, někde se začít musí
|
baile
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 11:01
- Nahlásit
maxim
cafina
Dneska jdu s Andym na ten odběr krve, tak nám držte palce, ať nejsme moc nervózní
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 11:06
- Nahlásit
baile
A proč jdete na odběr? Jestlis nám to už říkala, takl jsem to asi zapomněla. Palce samozřejmě držíme, třeba Andymu pomůže včerejší ošahávání
|
baile
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 11:13
- Nahlásit
maxim
Včera jsem to říkala . Kontrola těch špatných jater.
|
baile
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 11:26
- Nahlásit
cafina
Asi bych se nakonec přihlásila i na Jarní Brno - závody agility na Zetoru. Mají ale divné html stránky, kde není moc informací o těchto závodech. Kam mám třeba poslat přihlášku? Jak zjistím, jestli už nejsou ty závody zaplněné, abych to zbytečně nezaplatila a oni by mi pak řekli, že už je plno a že mám smůlu.
Netušíš?
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 11:48
- Nahlásit
baile
Propozice jsem našla jen na dubnové zkoušky, na Jarní Brno ne. Zkus napsat na mail agility@kkzetor.cz a zeptat se.
Držím palce na dnešek. A buďte oba stateční!!
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 11:53
- Nahlásit
baile
Já jsem na tréninku vždycky koncentrovaná jen na to, abych nepopletla trať a co mi tam kdo řekne většinou vůbec nevnímám
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 11:55
- Nahlásit
cafina
Zase si nepamatuju, jak daleko mají být od sebe tyčky ve slalomu Chci si je zatlouct na zahradě.
Jo a ještě mi řekni, jak daleko musí Max zaběhnout za překážku při povelu vpřed, než ho vrátím zpět. To jako myslím při tom našem výcviku poslušnosti
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 12:22
- Nahlásit
maxim
Slalom: URL
Při poslušnosti není žádná předepsaná vzdálenost, kam až má dorazit, než se otočí zpět. Je ale nutné vycházet ze 2 věcí:
1) pes musí na plný počet bodů skočit překážku bez doteku, tudíž musí mít hlavně zpátky dostatečný rozběh, aby to dokázal
2) na zkoušce už nebude mít pamlsek za překážkou a už si to párkrát zkusí i v nácviku, že tam nic mít nebude, proto si přirozeně bude snažit zkráti cestu zpátky k tobě a dalšímu zdroji pamlsků
Tudíž, čím dál se dává v nácviku pamlsek za překážku, tím lépe, ideál tak 1,5-2m. Ale bacha, jestli už jste postoupili tak, že doběhneš na vodítku k překážce a on už skáče k pamlsku sám, musíš mít dost dlouhé vodítko, abys ho předčasně nestrhla
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 12:32 - Změnil/a: maxim
- Nahlásit
cafina
No my už jsme v nácviku došli tak daleko, že přes překážku skočí na povel sám bez pamlsku a na povel zpět skočí zase zpátky. Akorát nevím, jestli já u toho povelu stojím na místě, ale asi jo, že? Takže další otázka - jak daleko od překážky stojím já?
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 12:53
- Nahlásit
maxim
A nedotýká se ti při skoku? Na těch závodech bude překážka 60 cm (jinak bývá 50cm). Před překážkou stojíš, jak potřebuješ, zase ideál 1,5-2m.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 12:58
- Nahlásit
cafina
Tak vysoko? Pro tak malýho psa?
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 13:22
- Nahlásit
maxim
Tak, tak! Proto je potřeba naučit ho skákat správně
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 13:27
- Nahlásit
cafina
Už jsi to se Sunnynkou skákala? Přeskočí to v pohodě?
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 13:52
- Nahlásit
maxim
skáčeme na cvičáku 50 cm naprosto bez problémů
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 14:12
- Nahlásit
cafina
No jo, ale 10cm navíc je hodně!!!
Příště si s sebou na agi vezmu metr a musíme si to zkusit. Jinak nemám možnost.
Zatím teda máme trénovat jen malou výšku a postupně přidávat, ne?
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 14:50
- Nahlásit
maxim
To se ti jen zdá. Navíc myslím, že to bude i na tom závodě 50 cm, že se sekli ve výpočtu, ale připraveni musíme být samo na 60 cm. Určitě zatím trénuj menší. Když budeš ve Šlapkách, najdi si tam takovou dřevěnou překážku, co je vyplněná, ne jen nastavitelná tyčka, a přes tu to trénuj.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 14:52
- Nahlásit
cafina
Jo, taková tam je. Z prken. A nikdo ji při agi nepoužívá, takže ji budu mít jen pro sebe.
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 14:57
- Nahlásit
maxim
A dávej zatím pamlsek na druhou stranu, ať získá správný letecký styl!
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 15:01
- Nahlásit
cafina
No zkusím něco připravit i na zahradě, abych ho na tom agi moc nepřetáhla.
Jedu do Brna, vrátím se až večer, tak si už nenapíšem. Budeš do neděle ještě na netu?
Zatím se měj
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 15:04
- Nahlásit
maxim
Eště v sobotu
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 15:08
- Nahlásit
cafina
Budu na příjmu
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 15:19
- Nahlásit
maxim
Máte na to dost velkou zahradu?
já jsem šílenec!!! Jsem z těch agi úplnej blázen........ ale tak zahrada je docela velká, slalomek, pár skoček a kru se nám tam snad někam vejde..... A kdyžtak máme skoro za barákem pole.....
cafina
Do Hrušek, na ty oficiální, ale nejsem si tím úplně jistá....
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2008 15:28
- Nahlásit
cafina
Ty jo, to se na těch zkouškách skáčou 60?? To maj na agi larg, to je docela hustý, kdyby to měl Bowien přeskočit....
Kolik mají vaši pejsci v kohoutku??? Bow má 23,5, docela slušný, co.....
|