Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / papilloni!!!! Aneb ti největší andílci s ďáblem v těle!
<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . >>
Autor Zpráva
Desie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 13:43
- Nahlásit

Fakt já na to nemám, jsem úplně zoufalá. Nic nefunguje, žádné rady a stále se to zhoršuje. Už tu malou ani nenalákám na odměnu, zdrhá ostošest. Už jí jsou 4 měsíce a je to horší než na začátku. Prosím zkuste ještě nějak poradit.

cafina
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 17:00
- Nahlásit

Desie
Papilloni jsou hodně chytří pejci a někdy taky pořádní nezbedové. Jakmile odhalí nějakou naši nedůslednost nebo skulinku ve výchově, hned to vypadá, že si z nás snad dělají blázny. Myslím, že každý z nás to někdy zažil. Jediná cesta, jak vyzrát na toho malého nezbedu, je být vždycky napřed. Takže venku, dokud se nenaučí přivolání, nosit flexi vodítko, a přivolávat, odměňovat a neustále dodržovat absolutní důslednost. Povel musí zaznít jen jednou a pejsek ho musí splnit. Když nechce přijít nebo třeba splnit jakýkoli jiný povel, buď ho nalákaš odměnami, a když to nejde, pomůžeš si vodítkem, každopádně za každé splnění cviku, i když ty vlastě provedeš vodítkem cvik za něj, hrozně moc pochválit. Pustit na volno bych zkoušela pouze v uzavřeném objektu a pouze s tenoučkým dlouhým vodítkem, které bude vláčet po zemi za sebou, aby ruka zákona byla vždy připravena zasáhnout, pokud nebude princezna chtít přijít. Pokud ji nemůžeš chytit ani doma, platí totéž s tenoučkým vodítkem, prostě pořád připnutá a tím pádem pod kontrolou. Každopádně ještě jednou proberte ve školičce povelovou techniku, všechno trenérce předveď, jak se chová fenečka, když nechce přijít a co všechno na ni v tu chvíli nezabírá, možná někde děláte malou chybu, kterou ta potvůrka zneužívá. Pokud nastane nějaký okamžik, kdy ona nechce poslechnout a ty nemáš možnost, jak ji ovlivnit ke splnění cviku, musíš se nad tímto momentem zamyslet, kde jsi udělala chybu, aby ses příště takové situaci vyhnula, prostě byla na ni dostatečně připravená, abys měla vždy navrch.

Desie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 23:30
- Nahlásit

Odměnu používám sušené masíčko. Sedím na bobku, jodluju o stošest a Dessie nic. Juká po mě ale nepřijde. Dokonce jsem zkoušela odejít, a to jí je také fuk. Když se schovám, také nic (od malinka nemá moc tu vazbu, hlídat si paničku). Asi budeme muset opravdu být i doma na vodítku. Docílím i, že nakonec ona honí mě, ale jakmile bych se nahnula nebo viděla ruku, tak zdrhá. Ve školičce jsme to dnes řešili a tam je pohodová, tam nic neudělá. Snažím se nevěšet hlavu, ale když ze sebe dělám přes půl hodiny blázna a ona se stejně nedá chytit, tak začnu býtzoufalá. Ona je jinak bezvadná, ničeho se nebojí, vše bere jako děsnou zábavu. Doma ji chytám nakonec tak, že jdu ke dveřím a zavřu je za sebou a pak se nechá chytit ze strachu že ji tam nechám, je totiž děsně uplakaná, když bych odešla, ale venku to nefunguje. Ve školičce ji děsně chválí: je hravá, temperamentní, miluje lidi, pejsky a nejvíc děti. Ale to utíkání mne zničí. Jsou momenty, kdy pospíchám a najednou ji nemohu chytit. Díky za rady a podporu. Snad se nám to podaří.

Lebeda
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 00:31
- Nahlásit

Cafina

Ahojky, co dělají mimča? A co Lucka, jak se rozhodla?

cafina
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 09:49
- Nahlásit

Desie
Určitě by měla být zvyklá, že bude bývat i chvilku bez tebe, i když třeba nechodíš do práce a můžeš být pořád s ní, stejně může nastat moment, kdy ji budeš muset něchat samotnou a ona musí být v pohodě. A možná trochu toho odloučení by vám oběma pomohlo získat na věci jiný pohled. Určitě bych ale odloučení nespojovala pouze jako trest za to, že nechce přijít. A taky se samozřejmě musí začínat opravdu postupně (unavený pes, v jiné místnosti než ty a jen na pár minut). Možná by sis měla domluvit trenérku domů a probrat s ní tyhle věci, které vám nejdou, aby se podívala, kde je přesně problém. Tohle se moc na dálku radit nedá, když to člověk nevidí "v přímém přenosu"

Lebeda
Ahoj, mimča rostou jako z vody, už koukají a lezou, Bugatka už skoro chodí, hrozně to letí. Ale jsou sladcí.
Jestli myslíš Lucku od Bianečky, tak to bohužel nevyšlo, protože Bugatku si nechávám já a druhá holka se nějak nenarodila. Tak třeba příště.

Desie
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 18:26
- Nahlásit

cafina
Ahojky. Tak skvělá rada. Příští týden, nějak začátkem mi přijede domu trenérka a podívá se, jak Dessie neposlouchá. A poradí jak to zvládat. Moc děkuji a doufám, že to zabere.

Lebeda
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 23:29
- Nahlásit

cafina

Já vím, že Lucka chtěla fenečku, ale psala jsem jí, že nakonec by to mohl být i pejsek. Myslím, že chce ten další přírůstek na agility, ale pejska by musela časem řešit, protože nechce chovat. A na agility krycí pes..... no nevím, nevím. Proto se ptám, jestli se třeba nerozmyslela.

cafina
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 10:59
- Nahlásit

Desie
Držím palce, ať to vyjde!

Lebeda
Taky jsem s ní o pejskovi mluvila, ale zatím se pro něj nerozhodla. Uvidíme, třeba ještě změní názor.

maxim
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 17:24
- Nahlásit

Lebeda
Netraš s krycím psem na agility

Desie
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 18:59
- Nahlásit

Jinak dali jsme na www.desie.estranky.cz nové fotečky. Do kamarádi a školičky. Je tam fakt malá bombová.Kámoška.

maxim
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2009 13:24
- Nahlásit

Desie
Jsou to pěkný ďáblice

maxim
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 09:39
- Nahlásit

cafina
Ahoj
Tak jak dneska v práci?

baile
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 13:53
- Nahlásit

maxim
Ahoj, už jsem tě s Markétou dlouho neviděla na cvičáku na agilitách pro štěňátka, chodíte ještě nebo si dáváte pauzu, když je tak hnusný počasí?

maxim
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 22:42
- Nahlásit

baile
No některý cvičáky jsme vynechali, protože bylo hnusně. On je Gerry ještě holátko, tak by mu byla zima. Na jeden jsme jeli a on odpadl a Majka nám zapomněla dát vědět Ale jenom jak se udělá líp, zase přijdeme.

baile
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 11:08
- Nahlásit

maxim
My jsme byli v sobotu (jak byl ten náhradní trénink), bylo to fajn, konečně se běhalo za světla, ale zase to děsně klouzalo, jak je tam zabahněno. Tuto sobotu má prý být zase trénink v jednu hodinu, ale to bohužel nemůžu, ach jo. Uvidím, jak bude zítra, snad bude přijatelné počasí, abych mohla vyrazit.

maxim
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 20:49
- Nahlásit

baile
No, trénink v sobotu. Majka mi tenkrát řekla, že hodina tréninku se musí upřesnit a že to bude na stránkách. Tak já celou sobotu koukala na stránky, tam nic, tak jsem si říkala, že to asi odpadlo a včera mi Majka píše, že škoda, že jsem nepřišla
Nakonec z toho vylelo, že mi zapomněli dát vědět, protože se na přesným čase dohodli, když už jsem nebyla na cvičáku. Kocourkov hadra

baile
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2009 13:51
- Nahlásit

maxim
Tak to je teda pech. Na mě zase hodně zapomínali, když jsem ještě neměla Alexe a chodila jsem tam s Andym. Jsem tam asi dvakrát přišla zbytečně.
Strašně mě štve, že zrovna tuto sobotu nemůžu, zkusím se domluvit s Majkou, jestli bych nemohla přijít v neděli na šestou.

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2009 12:28
- Nahlásit

ahoj Motýlci, jak se všichni máte?

Poslední dobou toho mám strašně moc, skoro nic nestíhám, ale strašně často myslím na to, jak se asi všichni máte... z Godíka už je nádherný velký chlap, v nejbližší době chci pořídit nové fotky a hned to sem hodím, je totiž opravdu nádherný! A strašně hodný, má fakt úžasnou povahu, takže mi dělá jenom radost ;)
baile
Jak žije Andík a Alex, z toho už taky bude velký chlap, že?

baile
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 11:48 - Změnil/a: baile
- Nahlásit

papillon_girl
Oba se mají moc dobře, lepší paničku si vybrat nemohli S Alexem chodím průměrně 3x na cvičák - flyball, agility a poslušnost a asi jednou za měsíc jdeme na coursing. Tak má o zábavu postaráno. Je chytrej a má rád pohyb, tak toho využívám. Jen je trochu tvrdohlavej, tak to často na mě zkouší a já musím vymýšlet, jak na něho. Dnes jsem mu zkusila vylepit uši, jestli by se mu ještě nepostavily, tak uvidíme, je z toho nesvůj.

baile
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 11:52
- Nahlásit

papillon_girl
Jo a zapomněla jsem dodat, že Alex bude za chvilku slavit svůj první rok!!! (22.11.)

maxim
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2009 20:53
- Nahlásit

baile
Parádní fotka v pohybu

baile
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 09:33
- Nahlásit

maxim
Dík, naštěstí bývají na coursingu lidi, kteří mají super foťáky a dělaj bezva fotky.

wami
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 16:59 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

all
ahoj lidi, mám vteřinku, tak prolítávám net...

ale jsem vám tu chtěla ukázat, co mi přišlo mejlem v rámci jedný prezentace... asi jsou to vořeši (tipla bych papiše + čivu), ale musím přiznat, že představa černého motýlka mě docela dostala

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 17:33
- Nahlásit

wami
Není to Toy teriér? Původně se to jmenovalo tuším Moskevský toy teriér

jablunka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 18:22 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

Biluška
Není to Toy teriér? Původně se to jmenovalo tuším Moskevský toy teriér

teď ruský toy teriér a je mu to hodně podobný,ale ti mají delší hubinu.

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 18:23
- Nahlásit

wami
je to ruskej toy, kdysi jsem ho chtěla, než vyhrál grifon

jablunka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 18:24
- Nahlásit

Ebony
Máš recht

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 18:26
- Nahlásit

jablunka
no já tím, že je u nás chovala pani asi první v ČR, tak je znám dobře

maxim
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 19:21
- Nahlásit

wami
Tady to je teď mrtvý
Mně se taky líbí tmaví ksichtíci, proto se mi líbí štěně od kamošky

baile
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2009 11:41
- Nahlásit

maxim
To je krásný štěně, kde kámoška bydlí? Jestli by se nechtěla přidat na naše občasné výlety.

<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání