| Autor |
Zpráva |
Uranika
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2009 23:04
- Nahlásit
Haf, haf,...
Tady je pár fotek ze včerejšího Velkého dne v Klánovicích.
URL
haf, haf...
|
Uranika
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2009 23:10 - Změnil/a: Uranika
- Nahlásit
pro Papillon_girl:
Jsou tam i fotky z Březiněvsi (nechci se chlubit ale 1. místo v mirně pokročilých mi přijde celkem slušné)
Haf, haf..
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 19:37
- Nahlásit
Uranika
Na fotečky jsem už koukala, jsou moc povedený
A jste šikulky Březiněvský
|
Desie
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 20:38
- Nahlásit
Ahoj, všechny zdravím: Jsem ráda, že jsem někde našla diskusi o Papilloncích. Přišla jsem nedávno o pejska, a tak jsem si pořídila papilonku. A ráda bych se podělila o zkušenosti. Jmenuje se Desie z Křišťálova a pokud chcete vidět fotečky tak jukněte. http://dessinka1.rajce.idnes.cz/Dessi/ Zajímalo by mne zda je někde nějaký ten sraz. Děkuji
|
Desie
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 21:03
- Nahlásit
Ahoj, a ještě se chci zeptat, jestli někdo nevíte kolik má vážit ve třech měsících?
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 22:25
- Nahlásit
Desie
Ahoj, trošku nám tu diskuse usnula, ale třeba do ní nový člen vlije novou mízu. Desinka je fešanda, krásné klubíčko
Oficiální motýlí srazy letos už žádné nejsou, Den papillona už byl v září a během roku se jinak potkáváme jenom na výstavách. Ale pokud bydlíš třeba někde poblíž Brna, určitě se můžeš připojit k nějaké z našich procházek.
Váha ve 3 měsících je hodně odlišná u každého jedince, protože z něj v dospělosti může být dvoukilový prcek nebo u feny až pětikilový obřík.
|
Desie
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 09:05
- Nahlásit
Ahoj, Desinka se narodila 20.6. a je jí tři a půl měsíce a váží skoro 2,5Kg. Strašně moc jsme chtěli jít na ten sraz Papillonů, ale tak půjdeme příští rok. Desie sice pochází od Brna, ale nyní žije u Prahy. To je veliká škoda. Protože procházky miluje. A času máme taky mnoho, jsem s ní totiž doma. Jinak je to veliká lumpice.
Chtěla bych s ní v budoucnu vyzkoušet nějakou výstavu, ale nevím ani co vše pro to potřebuji. Tak budu i ráda, když mi někdo poradí.
|
Desie
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 09:16
- Nahlásit
Cafina
Jinak si ani nevím moc rady s výchovou. Vždy jsem měla křížence a nijak jsem ho nevychovávala. Poslední fenečka, co jsem měla byla fantastická, ale zakousl mi ji pes tady z ulice, a jelikož již tři roky koukám na stránky o Papillonech, tak jsem si ho konečně pořídila. Ale nechci aby se stalo něco podobného, tak jsem Desince zaplatila štěněčí školičku. Ale je spousta věcí s čím si nevím rady.
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 15:39
- Nahlásit
Desie
Váha mi přijde v normě, určitě to bude motýlek v té větší velikostní kategorii pro výstavy (2,5-4,5 kila). Pokud chcete na výstavu, potřebujete se vlastně jen na nějakou přihlásit, koupit vodítko a vyrazit. Ale vždy je lepší, když se zajdeš spolu s pejskem někdy na výstavu podívat, v klidu si navykne na ten šrumec a ty se beze stresu podíváš, co všechno po vás v kruhu budou chtít. Obecně je potřeba naučit psa nechat se prohlížet na stole od cizí osoby, nějaké stání v postoji a chození na výstavním vodítku. A taky, pokud nemáš žádné zkušenosti, je lepší jít na poprvé na nějakou menší výstavu, třeba na krajskou, a mezinárodky a národky si nechat, až budeš trochu vědět, co tě čeká.
Školička je určitě dobrá věc, jen na ni zbytečně netlač s výcvikem, všechno dělej s odměnou v ruce a za velkou pochvalu, žádné donucování.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 17:36
- Nahlásit
cafina
Postrádám zde slovo "motivace"...?
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 20:06
- Nahlásit
Ale je spousta věcí s čím si nevím rady.
Od toho jsou tady diskuze
|
Desie
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 20:55
- Nahlásit
Maxim
Ahoj. No tak třeba mám velký problém, že Desie papá venku vše co se dá. Hlínu, kůru, kamínky. Už jednou se stalo, že moc zvracela. Nevím vůbec co s tím. Další, že utíká, a ani 4 lidi ji nechytí. Utíká před námi i doma, třeba když chce na záchod, pláče u dveří a jelikož bydlíme sice v rodiném domku, ale v patře, tak ji musím vzít do ruky. A to ji nemůžu chytit. Někdy je to k uzoufání.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 21:12
- Nahlásit
Desie
No tak s tím požíráním všeho není Desinka jediná. Papilloni jsou bufeťáci. S tím se nedá dělat nic jinýho než trpělivě pořád zakazovat, říkat fuj a tužit si nervy, aby člověk toho malýho potvora nepřerazil.Ono to s věkem přejde. Nám pomáhá taky to, že jsme začali chodit na poslušnost a agility, pes zjistí, že se musí taky poslouchat, ale všeobecně je to o trpělivosti.
S tím utíkáním je asi nejlepší utužovat přivolání a pokoušet se ho v takových chvílích praktikovat. Musí se řádně odměňovat něčím moc dobrým a to i v případě, že pejsek předtím chvíli utíkal, ale nakonec přišel. Taky můžeš zkusit naopak utíkat ty před ní a tvářit se, že je to ohromná zábava, když poběží za tebou místo před tebou. Ale zase nejdůležitější je trpělivost. Papilloni jsou křehká stvoření a v žádným případě se nesmí tělesně trestat, teda nemyslím tím výchovný plácnutí po zadečku. Gerry přede mnou taky utíkal i doma, ale když zjistil, že se nebude dít nic hroznýho, když utíkat nebude, tak s tím přestal.
|
Desie
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 21:38
- Nahlásit
Utíkat před ní jsem zkoušela, platí to do doby, než ji začne zajímat něco jiného. Je moc kamarádská a když vidí někoho cizího, stáhne ouška a žene se k němu. Odešla by s ním. Teď poslední dny mi dokonce moc nepapá. Dávala jsem jí 3x granulky a 2x vařila masíčko (hovězí, kuřecí, rybu) s zeleninou a rýží. A teď mi to už nechce papat. Tak nevím, zda ji mám nechat jen na granulkách. V tomhle neumím být tvrdá. Ale jinak je to pusinka. Pokud chcete juknout na nové fotky, jak vypadá teď, tady je odkaz http://dessinka1.rajce.idnes.cz/Uz_jsme_trochu_vyr ostli/
|
Desie
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 21:43
- Nahlásit
hlavně ty v té skříňce. Ty jsou ze včerejška.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 22:15
- Nahlásit
Desie
Já si to čtu na celymsvětě - to jen, že mi to nemusíš psát i sem
Jsem tam jako maxim - FEM
|
Desie
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 22:57
- Nahlásit
Aha. Tak to jo.
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2009 16:42
- Nahlásit
Desie
Určitě nehonit, mít pořád u sebe dobrůtky a opakovaně přivolávat a odměňovat, u odměňování pochválit, často si k ní čupnout, ať nad ní nečníš tak vysoko, občas pohladit, občas ji vzít do náruče a zase pustit a u všeho hrozně moc chválit a odměňovat za vše. Jak píše správně maxim, motivace je opravdu důležitá!
|
baile
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2009 12:19 - Změnil/a: baile
- Nahlásit
Desie
Vítám nového člena diskuse. Máte pěkné štěňátko a všimla jsem si, že máte stejné hračky jako máme my. modrý slon (to je Lexíkova nejoblíbenější hračka) a žlutá žirafa (tu máme druhý den a už jí málem ukousl hlavu)
Nedávno jsme byly na coursingu, tak ten můžu doporučit k vybití energie. Agility je taky pro papillonky super, naučí se tam reagovat na povely a hodně se s pánečkem sblíží.
|
Desie
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2009 15:30
- Nahlásit
baile
Ahojky, děkuji moc. Co je to coursing? Školička ji moc baví, jenže jsme už týden nebyli, protože jsem nemocná a mám horečky. Ale už se nemohu dočkat až zase půjdeme. Jen jediné tam není moc ok, a to že tam jsou převážně větší štěňata. A Desinka se vůbec ničeho nebojí, ani těch velkých pejsků. Tak jí moc nepouštím a pro mne je to hodina strachu. Hledáme někde školičku, kde budou dělit dle velikostí.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2009 18:52
- Nahlásit
Desie
Já myslím, že je to dobře, že se senámí i s většíma pejskama. A že se nebojí. Není nic horšího než bojavej pes. Jenom bych hlídala, aby ji ti větší nepřerazili a to je asi to, čeho se bojíš, ne? Ale papillonci jsou ohromně mrštní a většinou těm velkým utečou. Až budete pokročilí, budete už rozdělení podle velikosti, ale i tak se setká s většíma psama a aspoň bude zvyklá a nevyprovokuje je strachem k nějakýmu útoku.
|
Desie
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2009 21:42
- Nahlásit
maxim
Ano hlavně mám strach, aby nějaké velké štěně nemáchlo packou a já neměla po malé. Ošklivě mi zakousla velká Howavartka fenku. Bylo to nečekané, páníček byl líný zavřít psa, když zajížděl s autem. A ta fena vyběhla k našemu baráku a zezadu mi chytla tu mojí. Přervala jí páteř a protrhla plíce. Umřela mi v ruce, než jsme dojeli na veterinu. To se stalo letos 13. července. Teď mám velký strach o tu malou u větších psů. Nezvládla bych, kdyby se té malé něco stalo. Ale asi budu muset ten strach překonat.
|
Desie
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2009 21:48
- Nahlásit
A mám ještě prosbu. Do kolika měsíců nemám řešit loužičky a hovínka? Malá si přes den říká o čůrání, ale v noci jak je rozespalá, tak to udělá a neřekne si. A kakání to je horší, jakmile se jí malinko chce, začne kvičet u dveří, jdeme ven a to se jí přestane chtít. Takhle to opakuje 4x. Jsme vždy půl hodiny venku a nic a pak přijdeme domu a udělá to doma. A ještě jeden dotaz. 3x denně jí dávám granulky Hills, a 2x vařím masíčko(hovězí, kuřecí a rybu) s mrkví, petrželí a celerem a rýží. A posledních 5 dní mi nechce to maso papat a granulí také nesní to co má. Sní tak třetinu. Co s tím? A také poslední dobou nepije tolik co dřív. Děkuji za odpověď.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 21:04
- Nahlásit
Desie
Nekrmíš ji moc často? My jsme Gerrymu v tomto věku dávali jen 3x denně a i to brzo přestal vyžadovat. Úplně mu stačí 2x denně a žere jen granule.
Jinak s venčením doma máme taky ještě problémy, nejhorší je, že když jsme v práci a ve škole, nikdo s ním jít nemůže, tak to udělá doma a nic se mu za to nestane. Tak proč ne i když doma jsme, že? Asi se mu to doma líbí víc
|
Lebeda
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2009 23:05
- Nahlásit
Ahojky, hlásím se po letech. S kým se uvidím v Brně?
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2009 17:02
- Nahlásit
Lebeda
Ahoj
My tam budem a bereme i mladýho na čumendu.
Taky Klára vystavuje Alexe.
|
Lebeda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2009 19:02
- Nahlásit
Ahoj po roce. Vás jsem už dlouho neviděla na výstavě, to je dobře, že se zase uvidíme. O Kláře vím. Dokonce vím, že ji špatně s Alexandrem zařadili.
|
baile
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 15:08
- Nahlásit
Lebeda
Teda, jak to víš, že nás špatně zařadili? Jsem tam ve čtvrtek volala a moc se jim to nelíbilo, že mám v průkazu původu papillona a chci ho vystavovat jako phalene, ale nakonec mě prý zařadí po papillonech.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 17:03
- Nahlásit
baile
Takže já bych to viděla tak na čtvrt na devět před pavilonem D.
|
Lebeda
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2009 20:34
- Nahlásit
baile
To je, co? Dokonce jsem byla pověřena, abych tobě a Majce H. držela místo. Proč sis už nenechala přepsat toho papillona na phaléne v papírech? Asi jsi netušila, že půjdeš na výstavu, že? Přeji ti hodně úspěchů v pro tebe nové činnosti a doufám, že se budeme vídat častěji. Ahojky zítra ....
|