| Autor |
Zpráva |
Cumba
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 14:19
- Nahlásit
aki
A ako je na tom IW, keby mal byť osem hodín sám doma? Nie je to typ psa, ktorý by zavýjal a štekal na všetko, čo sa pohne za dverami bytu. Samozrejme, že pred odchodom do práce a hneď po príchode by som sa mu maximálne venovala, ale tých osem hodín by sám musel byť, lebo do práce chodiť musíme.
|
aki
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 14:45
- Nahlásit
Cumba
IW je vyloženě gaučák a jsem přesvědčená, že dopoledne by v poho prospal. Pracuji doma, takže jsem s nimi 24 hodin, ale i tak oni celé dopoledne prospí. Není to pes, který by potřeboval příliš pohybu, procházky mu svědčí, ale třeba běh u kola se nedoporučuje - i když jsou vyjímky, máme v klubu i coursingové šampiony.
|
aki
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 14:49
- Nahlásit
Cumba
Jo a ještě k tomu vytí a štěkání - tohle chování nemají zapotřebí. Vyjí jen když mají pány doma a ti jsou zavření v jiné místnosti. Navíc co vím, vyjí skupinově, pokud je pejsek jen jeden tak jen pokňukává. No a ke štěkání se uchýlí jen když potřebují někoho nebo něco zastrašit a to je vyjímečně. Prostě jim to musí stát za to
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 14:56
- Nahlásit
aki
Fíha, všetko, čo ste napísali, mi vyhovuje!
Ešte mi prosím povedzte, ako je to s IW a bránením pána. Nechcem maľovať čerta na stenu, ale môže sa stať, že keď budem neskoro večer venčiť psa, že by ma niekto prepadol. Ako by reagoval IW?
Lebo kamarátka, čo má labradora, tak on sa teší a vrtí chvostom, keď jej pani ide niekto (či už akože alebo naozaj biť). No a to sa mi nezdá.
Je mi jasné, že IW nebráni pána do posledného dychu ako nejaký kavkazák alebo fila, ale bol by schopný na toho zloducha aspoň zaštekať, prevaliť ho a prípadne ho pohrýzť?
|
aki
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:13
- Nahlásit
Cumba
- no asi tak: můj muž vždycky říká, že by se s naším hafem nebál jít v noci parkem totálně namol a ještě by mu mohla koukat tisícovka z kapsy. S IW si nikdo nedovolí zaútočit. Nejenže je to fakt obr pes ( mí kluci mají 88 a 89 v kohoutku a váží kolem 74 a 76 kg) ale on i vypadá hrozivě - soudě podle reakcí okolí. Chodím s nimi na delší procházky v podvečer, když je na loukách méně pejskařů a pokud potkám nějaké podivné individuum, obchází nás uctivým obloukem.Pes stojí vedle mě a čeká, jestli se začnu bát - pak by pravděpodobně zakročil. IW ale netrhá, nekouše, ale svou oběť zalehne, vrčí a cení zuby a počká, až si s ním pán poradí.
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:22
- Nahlásit
aki
Tak to sa mi páči . Vaši psy musia byť riadni, keď majú toľko centimetrov v kohútiku.
Vy nebudete na výstave, ktorá bude 12. a 13. 05. 2007 v Bratislave? Ja som sa rozhodla, že sa tam pôjdem pozrieť. Keby som si kupovala šteniatko IW, tak určite z ČR, lebo v SR ich tuším nikto nechová, no a v ČR je celkovo lepšia kvalita psov, čo som si tak všimla...
Ja by som chcela radšej fenku ako psa. Najviac sa mi páči IW takej krémovej farby, ale pekný aj bedo sivý a aj žíhaný.
Vy máte chovateľskú stanicu? Nepošlete mi na ňu link? Alebo link na stanicu, z ktorej sú Vaši psíkovia.
Ešte mi prosím povedzte, ako je to s IW a chodením po schodoch. Lebo k nám do bytu sa pôjde cca po 8 schodoch - polovica poschodia.
Zmestí sa vôbec dospelý IW do výťahu??
|
aki
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:37
- Nahlásit
Cumba
Jedeme do Bratislavy, ale až 18.-19.8.2007,od pátku do neděle máme rezervovaný bungalov na Zlatých pískách, tak se tam můžem sejít. Bereme všechny čtyři hafany, vystavovat budeme jen holčičky, kluky to nebaví. Vlastní stránky ještě nemáme, chov zahájíme nejdřív koncem příštího roku, poněvadž holčiny jsou ještě "malinký". Odkaz na ch.s. ze které mám Arinku: www.irsky-vlkodav.wz.cz a nebo tato www.legendabelfast.wz.cz - odtud máme naši nejmladší Naomi. Na Slovensku funguje fórum IW na www.iws.sk a já mám pár fotek tady v galerii vlkodávci.
|
aki
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:41
- Nahlásit
Cumba
Ještě jsem zapoměla na ty schody.... je lepší dokud to jde (naše tříměsíční váží 19kg) pejska nosit a ještě lépe zeschodů dolů než nahoru.
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:46
- Nahlásit
aki
Na tú 18. a 19. 08. 2007 pôjdem aj ja, už som tam bola minulý rok a bolo to super. Ja na tých výstavách hlavne obdivujem, že je tam toľko psov toľkých plemien a toľko ľudí, no a je tam úplne dobrá atmosféra, žiadne psy sa tam nebijú, neútočia na človeka, dajú sa pohladať cudzím ľuďom, je tam čisto, super vzduch, žiadne výkaly a mláčky. Fakt dobrá organizácia.
Na tie stránky, čo ste mi napísali, sa idem už aj pozrieť .
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:47
- Nahlásit
aki
A do koľkých mesiacoch života šteňaťa ho treba nosiť po schodoch?
To vidím trochu problematické, ja by som nezdvihla ani tých 19 kg.
Tých osem schodov je až tak veľa, že by to mohlo psíkovi ublížiť?
|
aki
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 16:03
- Nahlásit
Cumba
Taky už mám problém ji unést, zvlášť kdy sebou pořád mele jak se těší na zahradu. A to mám ty schody jen čtyři ! Štěně ještě nemá vyvinuté vazy a kůstky, tak aby nedošlo k utržení nebo nějakým anomáliím....Ale i mě někdy malá vyběhne a uteče až na druhý schod. To už ji nechám, ať si to sešlape...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 16:17 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
aki
Tak so styrmi schodami by som sa fakt netrapila A ak mas dom a mas z toho zly pocit, tak tam daj kus dosky, nech si to zbehne po doske sama
|
aki
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 17:41
- Nahlásit
pigie
Nevím, co mi na to po návratu z práce řekne manžel, ale desku jsem tam dala. Dík za radu
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 17:45
- Nahlásit
aki
rado sa stalo
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 10:17
- Nahlásit
aki
Tak aj ja si dám na schody potom dosku . Neviem však, či sa to bude dať, keď je tých schodov osem, a keď sme v paneláku, ale budeme na najvyššom poschodí a na našej chodbe budú okrem nás len jedni susedia, tak by to nemusel byť taký problém... No veď sa uvidí .
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 10:18
- Nahlásit
pigie
Tvoj Hugo mohol chodiť po schodoch, keď bol šteniatko? Fundláci sú menej citliví na šetrenie si kostry ako IW, že?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 11:16
- Nahlásit
Cumba
No, ja som s nim az take veci nerobila. Par schodov urcite zbehol. Ale na druhe poschodie chodime doteraz vytahom... Len zriedka pesi.
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:22
- Nahlásit
pigie
Ten môj pes by chodil len osem schodov - pol poschodia. Mne sa to tiež nezdá byť také hrozné, lenže čo keď sú tí vlkodavíci naozaj takí citliví na kostru a šľachy, že by im ich aj tých pár schodov tak zdegenerovalo? Musím to ešte niekde overiť.
|
aki
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:27
- Nahlásit
Cumba
Zadej dotaz na klubové stránky IW www.wdk.cz do sekce Poradna, zkušení ti určitě poradí .
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:40
- Nahlásit
Cumba
8 schodov podla mna nie je nic hrozne. Ale to je len moj nazor
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:03
- Nahlásit
aki
Nemáš prosím Ťa mail na pani Vladimíru Jestřábovú? Ona je tusím predsedníčka vlkodavského klubu v ČR. Mám od nej aj knižku o IW, tak by som sa jej ešte popýtala na nejaké veci. Hlavne ma zaujíma výživa malého a mladého IW a taktiež ten pohyb.
Ešte otázka na Teba k tej výžive: V mäsiarstve dostať kúpiť mrazené mäso pre psov - je to zmes rôznych druhov mletého mäsa, ktoré sa predáva na kilá, stojí 15 SKK/kg. Bude sa teda jednať o málo kvalitné mäso, pravdepodobne o rôzne obrezky, pomleté kosti a možno aj kože. Je toto mäso pre IW naprosto nevhodné? Nechcem na IW šetriť, lenže keď sa tak zamyslím nad obsahom tej mäsovej zmesi pre psov, tak sa mi zdá, že by to nemuselo byť najhoršie - ak sú tam tie pomleté kosti a kože, tak neznamená, že tam bude veľa vápnika a kolagénu, ktoré potrebuje mladý IW pre rast kostí, kĺbov a šliach? Ak by sa mu toto mäso uvarilo a zmiešalo s ryžou, cestovinou alebo ovsenými vločkami, tak by dostal aj potrebnú dávku sacharidov, no a ešte aj nejaká tá zeleninka na vlákninu... Rozmýšľam správne, či sú to bludy??
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:54 - Změnil/a: cilka
- Nahlásit
Cumba
No nejsem aki ale tady je kontakt http://www.volny.cz/sedylord/
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 14:07
- Nahlásit
cilka
Jeeeej, ďakujem veľmi pekne!!
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2007 20:09
- Nahlásit
Cumba
Tak jak to vypadá ? Bude vlkodávek nebo ne ?
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2007 09:05
- Nahlásit
cilka
Pani Jestřábová mi síce doteraz neodpísala, ale napísala som do iných chovateľských staníc IW, asi do siedmych. Z toho mi odpísali zo štyroch, v dvoch to vyzerá nádejne, že by mohli byť niekedy na jeseň šteniatka IW, takže ja pevne verím a dúfam, že vlkodávek bude!
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2007 09:42
- Nahlásit
Cumba
tak to je prima zpráva , koukala jsem na slov. chrtí stránky a je tam nabídka štěňat IW - do té jedné bych okamžitě šla .
Přeji Ti štˇastnou ruku při výběru a těším se , že se pak pochlubíš alespoň fotečkou
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 09:10
- Nahlásit
cilka
Ja tiež dúfam, že sa budem môcť pochváliť vlkodavskou fotkou, ale ešte to nejaký čas potrvá, my si šteniatko môžeme kúpiť až tak na jeseň alebo začiatkom roka 2008, pretože až vtedy budeme mať ten byt, ale o to viac sa teším, rada si počkám na to pravé šteniatko pre mňa.
|
aki
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:20 - Změnil/a: aki
- Nahlásit
Cumba
Doufám, že se v Bratislavě uvidíme a já v tobě tu touhu upevním!
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:24
- Nahlásit
Cumba
On by žádnej pes neměl chodit do schodů.Já to jen svýmu psovi nemůžu vysvětlit,protože jeho velkou zábavou je lítání po schodem.my bydlíme v paneláku,ale u našich lítala na schodech pořád.
Neboj,ono se to zdá,ale když musíš,tak ho uneseš.Mě by taky nenapadlo,že unesu toho svýho unesu ještě v necelých 30kg
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 15:23
- Nahlásit
aki
A ako sa spoznáme?
|