| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 16:53
- Nahlásit
Cumba
landseeri by nemali. Fundlaci su pol na pol Najdes aj "sucheho" fundlaka. Ja osobne mam slintajuceho. Hlavne potom, co sa bol prave napit
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 16:56
- Nahlásit
pigie
Inak ja som sa stretla aj s tvrdeniami, že landseer a fundlák sú jedno plemeno, ale podľa fotiek na nete sa mi nedzá...
|
starr
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 17:01
- Nahlásit
Cumba
Nie, nie sú jedno plemeno. Môžem potvrdiť, na výstave som očumovala oba tieto plemená a landseer je naozaj iný - je vyšší, má aj inú kvalitu srsti (ten, ktorého som hladkala, mal srsť oveľa redšiu ako fundlák a menej mu odstávala od tela, mal ju takú trochu ako zlatý retriever, proste pri tele a nie od tela . Funlák mal srsť takú o hodne bohatšiu, hustejšiu, plyšovejšiu. Viac pripomínal medveďa ako landseer) a v knižke písali, že môže byť trocha ostrejší ako fundlák. K povahe sa vyjadriť neviem, keďže osobne nepoznám jedince tohto plemena (poznám len z videnia), no na prvý pohľad vidím, že sú to dve rôzne plemená.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 17:18
- Nahlásit
Cumba
No, takze takto. Pravda je niekde uprostred
V USA je landseer len farebna odroda fundlaka. V Europe je to inak. Landseer sa odtrhol, ma stvorcovu stavbu tela, fundlak obdlznikovu + ine veci. V europe tak najdes cierno bieleho fundlaka a landseera (rozdiel je i v rozlozeni sfarbenia) a v amerike nazyvaju CB fundlaka landseerom.
|
starr
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 17:32
- Nahlásit
pigie
Tí Amíci musia byť vždy niečo extra!
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 17:33
- Nahlásit
starr
Presne to ma napadlo
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 17:37
- Nahlásit
Cumba starr
a oni si zase to iste myslia o nas - ze sme taki europski exoti
|
slony
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 17:45
- Nahlásit
pigie
Hlavne potom, co sa bol prave napit
lenze to neslinta, ale neschopna panicka ho nenaucila prehlnut posledny glg
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 17:54
- Nahlásit
slony
lenze to neslinta, ale neschopna panicka ho nenaucila prehlnut posledny glg
Ehm, eee... Ehm.... Aaaale nic
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 17:56 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
slony
Vies co ma nestvi. Lebo ti pridem ukazat na cvicak ako neschopna panicka namotala svojho psa na lopticku!!!
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 22:09
- Nahlásit
Cumba
německá doga a IW jsou velmi podobné co se týká náročnosti na výživu a pohyb ve štěněcím věku. Někdo preferuje granule, někdo maso. Je třeba dost hodně dbát na kvalitní stravu a hlídat vývoj kostry. Dají se na těchto obřích a rychle rostoucích plemenech napáchat špatnou výživou nenapravitelné škody. Tím tě nechci strašit, dnes je trh přesycen kvalitními granulemi i podpůrnými přípravky, jen je to vše finančně náročné.
Co se týká pohybu - se štěndem více procházek, ale kratších. My chodili tak 5x denně po asi půl až hodinových procházkách a ted chodíme ráno tak na hodinu než jdu do práce, odpoledne vyvenčit cca hodinu a pak ještě jedna tak 2-3 hodinová zátěžovka. Někdy mám pocit, že zatížená jsem já, doginy by si daly ještě nášup. Od jara do zimy jsme venku skoro nepřetržitě. Jinak dopoledne tráví ve výběhu v kotci, pokud jsme doma, jsou se mnou. Na výcvik jsou nenáročné, jsou velmi chápavé a rychle se učí, jen jim dýl trvá, než si třeba lehnou. Je to ale tím, že jsou velké a těžké a n tím, že by povely nechtěly plnit.
Povahy mají klidné, jsou rozvážné a nedělají nic navíc co nemusí. Co se týká ochrany, tak respekt budí už tím jak vypadají a já i když ani jednu nemám vedenou obranně, tak už mám vyzkoušeno, že bránit mě umí opravdu obě. Stalo se mi jen jednou, že si na mě někdo troufl a to jen proto, že holky běhaly okolo a on je neviděl. No byla to jeho smůla.
Mám malé dítě a vztah mají milionový. Chodí k nám dost známých s dětma a taky v rodině máme děti od 11 měsíců do 18ti let a se všema vycházejí skvěle. Taky mám ještě malého psa, který k nám přibyl nedávno ve věku 9ti měsíců a taky ho holky přijaly báječně. Já bych už dnes jiné pleeno nechtěla, ale každý si hájí a chválí to své.
O IW ti toho moc neřeknu, myslím si, ale, že je to plemeno velmi podobné ND i povahově. Liší se snad jen tím, že IW je v podstatě chrt, ale pokud vím, i s dogou se dají dělat různé sporty. Jen u agility si ji moc představit nedokážu.
Přeji ti hodně štěstí při výběru plemene.
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:20
- Nahlásit
monika
Ďakujem pekne za odpoveď aj za krásne fotky, Tvoje fenky sú moc pekné.
Som sa čudovala, že ich mávaš v kotci, lebo som počula, že dogy do kotca vôbec nepatria, ale to asi bolo myslené tak, že tam nemôžu žiť celý život, no a Ty ich tam mávaš len pár hodín denne, tak to je asi iné.
Prosím Ťa, môžeš mi ešte napísať, ako je to so slintaním u nemeckých dog? Je to strašné alebo znesiteľné?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:34
- Nahlásit
ako je to so slintaním u nemeckých dog? Je to strašné alebo znesiteľné?Cumba
Slintání samo o sobě není tak hrozné,horší je oklepání ,to pak sliny lítají všude(i na strop).Měla jsem také německou dogu v prostředcích hromadné dopravy jsem jezdila zásadně s hardem a neustále někoho omluvně otírala Sliny ale rozhodně nejsou důvodem, proč bych si jí znovu nepořídila Dogy jsou skvělí psi.
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:33
- Nahlásit
Smečka
prostředcích hromadné dopravy jsem jezdila zásadně s hardem a neustále někoho omluvně otírala
Ó, tak toto sa mi veľmi nepozdáva!
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:07
- Nahlásit
Ó, tak toto sa mi veľmi nepozdáva!
Cumba
To jakože u mě?
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:11
- Nahlásit
Smečka
Nie, nepozdáva sa mi chodiť všade s handrou a utierať sliny .
Nevieš, či landseer tiež tak slitná?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:17
- Nahlásit
Cumba
landseer slinta menej ako doga
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:22
- Nahlásit
pigie
To mi odľahlo! . Nevieš porovnať slintanie landseera a rottweilera? A nevieš prosím, či slintá aj vlkodav?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:28
- Nahlásit
Cumba
IW neslinta
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:31
- Nahlásit
Cumba
Fakt si vybereš psa podle intenzity slintání?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:33
- Nahlásit
Nie, nepozdáva sa mi chodiť všade s handrou a utierať slinyCumba
Tak může nosit kýbl na hlavě,desetilitrovej je tak akorát
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:35
- Nahlásit
Smečka
Musím to bohužiaľ zohľadniť, pretože nebudem s tým psom bývať len ja sama, ale aj iní členovia rodiny, no a tým slintanie vadí, takže chceme čo najmenej slintajúceho psa.
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:37
- Nahlásit
Smečka
Dík za tip!
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:42
- Nahlásit
Cumba
takže chceme čo najmenej slintajúceho psa.
Tak to doga fakt není
Já celou debatu nečtu,jen fotky dog mě zaujaly - proč chceš vlastně takového obra? Z mého pohledu je celkem fuk,zda bude v bytě,či ne,protože věnovat se mu musíš tak jako tak,ale - gigantická plemena nesou se svým obřím vzrůstem bohužel spoustu zrdavotních problémů i průměrná dékla života psa je nižší
Nechci tě nějak přesvědčovat,jen přemýšlím nahlas.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:46
- Nahlásit
Cumba
IW neslinta vobec, RTW a landseer zavisi od jedinca. Su podla mna na tom tak narovnako. Jeden slintat vobec nemusi a druhy moze slintat dost...
|
ati
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 11:16
- Nahlásit
[imgs]file:///C|/Documents and Settings/Uživatel/Plocha/mimi uprava.jpg[/imgs]
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 11:17
- Nahlásit
ati
Musis to mat na webe, z pocitaca to sem nevlozis
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 11:17
- Nahlásit
Smečka
Ja zatiaľ tiež len premýšľam, aké plemeno, vôbec nehorovím, že to musí byť doga alebo IW. Teraz po prečítaní Vašich príspevkov to vidím na rozhodovanie sa medzi landseerom a RTW. U gigantických plemien (IW a doga) ma odrádzajú tie choroby, to, že ich treba veľmi opatrne zaťažovať, kŕmiť veľmi drahým krmivom, a že sa napriek tomu veľakrát vôbec nedožijú ani staroby...
Je RTW a landseer o trochu menej náročný, čo sa týka drahého krmiva, umierania na choroby srdca a pod.?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 11:22
- Nahlásit
Cumba
Smečka má pravdu. Dogy slintají celkem dost, ale taky se to liší jedince od jedince. Já mám dvě, jedna slintá málo a ta druhá víc. Je to taky o tom, jaké mají pysky . Já teda s hadrou jezdím nemusím, naštěstí ani jedna z nich neslintá tak moc aby to bylo třeba a taky feny slintají méně, ale taky mě celkem zaráží, že si vybíráš psa podle slintání. Pigie pes taky slintá, rotwajler pokud vím slintá taky celkem dost a IW-pes od známe slintá dokonce víc než moje holky. On každý pes slintá, jen u některých je to víc a hlavně jak psala Smečka úžasné to je při otřepání.
Doga je opravdu obr a jak jsem psala je náročná na výživu aby správně rostla. Jinak s ní problém není, je to úžasné plemeno.
Ten kotec holky obývají jen v době kdy jsme v práci (dopoledne), jinak jsou s náma a v noci spí na sedačce v obýváku. Chtěla bych být u nás doma psem.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 11:22
- Nahlásit
Cumba
landseer je stale narocny na vyzivu. Je to stale gigant. RTW uz je len "velky" pes
|