| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:24
- Nahlásit
Hafina
Ale houno oslabenou, lidi jsou hysterky, moje zvířata spí u otevřeného okna celou zimu. A to je jedna hladkosrstá.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:24
- Nahlásit
Cumba
Jako že fakt namáhavá práce...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:25 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Čo je to záhul?Cumba
Jako že byl škaredý, měl plyšovou hlavu a nohy, ale žížalité tělíčko. A namáhavá práce taky, trvalo to snad přes dvě hodiny, páč mají šílenou srst.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:28
- Nahlásit
pigie
Pozor,já ti stříhání Huga nenavrhla.Ani by mě to nenapadlo
|
Hafina
Člen |
- Nahlásit
Mucholabka
Jo ještě jsem nevyčlenila briarda, toho bych taky normálně nevostříhala.
No jo, ale věřím, že takovýmu jorkovi je asi v zimě zima. Hele, já tohle taky neřeším, můj pes se koupe i v lednu, minulej rok byl naštvanej, že je zamrzlo a nemůže se koupat, ten pohled bych ti přála vidět. Imrvére je mokrej jak myš, protože se ve sněhu válí a i v těch největších mrazech, co loni byli, vydržel venku třeba hodinu a půl (to bylo tak maximum, co jsem vydržela já v - 20°C) a byl v pohodě. Jedinná věc, na kterou jsem chtěla termooblek bylo po tahání na běžkách při nějaké přestávce venku, aby nenastydl z uhnání, ale to my bylo vymluveno, jako zbytečnost.
|
Mucholabka
Člen |
- Nahlásit
A ještě, když si takového psa, jako je kokr, čau, biard, novo ostříháš nakrátko, tak budeš mít v bytě ještě více srsti, než když je pes neostříhaný. Protože u dlouhosrstého psa se mrtvá srst zaplete do té živé a odstraňuje se každodenním kartáčováním. Kdežto když je srst krátka, nedrží se navzájem, tak padá a ani kartáčem se nedá dokonale zachytit a vyčesat (čímž si zrovna dělám medvědí službu a připravuju se o zákazníky).
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:30
- Nahlásit
Hafina
Aša se celý tento rok koupala skoro každý den, v jednom malém rybníčku, a s oteplením se už to učí i Buca A díky tomu, že je NO a má hrubou srst, se jí voda nedostane na podsadu a nenachladí se. Kdyby se takový pes ostříhal...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:32
- Nahlásit
Hafina
No, a s tím jorkem, asi jak který. Pokud je to namnožené vyžlátko, které má nožičky jak párátka a takovou tu hodně světlou barvu, tak ti mají nervy v kýblu a je jim zima furt, navíc nemají většinou dobrou srst, zato ti papíoví jsou trochu mohutnější, přece jen, takoví zdravější, s tmavou hustou srstí, tak ti venku docela vydrží. Ono je to i o pánovi.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:50
- Nahlásit
Mucholabka
Hm, asi máš pravdu, já do těch malejch plemen nevidím.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:10
- Nahlásit
abby
Ja viem, Gaja ta do toho nevinne zaplietla
Ono, vo vseobecnosti. Nechcem sa starat o dlhu srst, nezadovazim si dlhosrsteho psa. Akykolvek dlhosrsty pes ostrihany straca nieco zo seba. Ak mas pocit, ze kratkosrstemu psovi je v lete lepsie, tak si kup kratkosrsteho. Naozaj porovnanim vystrihaneho napr. briarda a neostrihaneho vyhra v lete vzdy ten s dlhou srstou. Ver tomu, ci nie. Len si fakt nekupuj dlhosrsteho psa s tymto prisupom
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:11
- Nahlásit
No já mám v bytě dvě německé dogy. Nejsou labilní a v ničem se neliší od jiných plemen. Kdysi byla doga služební plemeno. Některé se dožívají docela normálního věku. Jsou jedinci, kteří mají i víc jak 11 let. Je třeba je docela utahat, ale to se týká každého psa, který je doma. Mám sice rodinný dům, ale protože nemáme ploty, musí s něma být někdo venku.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:14
- Nahlásit
monika
Já si říkala, kdy se ohradíš proti těm labilním dogám-mi to taky tak nepřipadne, právě proto má můj taťka rád dogy, že jsou v pohodě.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:20
- Nahlásit
Tak já svýho maltézáčka ostříhala...No,kvalita střihu...raději pomlčím....Taky jsem o tom dlouho přemýšlela,ale nakonec jsem ráda, pro nás je to praktičtější,chodíme do lesa,on se vždycky vyválí v listí..Což na tom,ale on se tak nerad češe(a já ho češu opravdu každý den a to ať má srst krátkou či dlouhou, ale jemu se líbí víc, když to nervá tak dlouho ), o větvičkách, které se mu zapletou do srsti ani nemluvím, to si pak kecne na zem a kouše a kouše a piští, když se mu to snažím vytáhnout. Taky myslím, že se mu lépe běhá, než aby měl srst dlouhou a škobrtal si o ní. A pokud se pes nevezme strojkem, tak mu nějaké ty chlupy přece jen zůstanou a sluníčko mu neublíží,ne? Já se v tom moc nevyznám, tohle je jen můj názor. Nám prostě kratší a sportovnější střih sedí.(Ale musím přiznat, že zpočátku to byl nezvyk )
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:26
- Nahlásit
krecinek
nahodou, vyzera celkom fesne
ale je predsa len rozdiel strihat spolocenske a pracovne plemeno - ako napr. toho samojeda.
Pre maltezacika je "neprirodzenym" prostredim prave ten les , tak ho treba tomu prisposobit. U nas beha hodne takychto vystrihanych.
a majitelia vacsinou zuria aj v zime - kvoli guciam snehu na srsti , podobne aj u cavalierikov. Holt, psi s modrou krvou maju obstastnovat aristokraciu a nebehat po lese
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:26
- Nahlásit
pigie
Já totiž taky stříhání psů nesnáším.Už jsem viděla i ostříhaného zlaťáka a málem jsem omdlela.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:31
- Nahlásit
Mucholabka
no já neviděla klidnějšího psa. Jsou to pohodáři a fakt jsem neviděla labilní dogu. Jezdím po výstavách, u jiných kruhů se to rve a dogy leží vedle sebe a nic.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:33
- Nahlásit
abby
Zlaťáci se ale stříhají-ovšem ne v plném rozsahu
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:34
- Nahlásit
krecinek
Tak já svýho maltézáčka ostříhala
sluší mu to...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:40
- Nahlásit
Bela
Samojed nie je skor primitivne plemeno?
abby
To ja by som skolabovala tiez.
Mucholabka
Chyba, zlataci sa upravuju, tak ako fundlaci Ale nestrihaju
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:42
- Nahlásit
Odvolávám návrh na hovawarta. Ještě by ho někdo nedejbože ostříhal
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:43
- Nahlásit
pigie
Upravují, ale nůžkama, tudíž stříhají v pátek budu jednoho dělat.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:47 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Mucholabka
no, strihat sa moze aj strojcekom A strihanie efilackami nepovazujem za strihanie
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:48
- Nahlásit
pigie
je ale pracovne teraz ma zaradenie ako sanovy pes, ale to su uz moderne klasifikacie...
to boli ti prvotni pracanti - vsestranne vyuzivani - strazili, chodili na lov a tahali naklady. Plus v zime fungovali ako zivy radiator. vtedy este specializacia ani klasifikacia nebola
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:49
- Nahlásit
Mucholabka
Já myslela klasické stříhání.Na krátko.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:49
- Nahlásit
pigie
Mi jedna chovatelka a střihačka říkala, že náprsenku nejdřív ožuchlá nůžkama a pak to srovná efilačkama. Někdo to zase jede strojkem proti srsti, ale to mi přijde vyloženě drsné, ti psi se pak škrábou a jsou z toho 14 dní mimo.
Dobře, ode dneška to budu nazývat efilačkovanie na tvou počest.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:50 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
Welššpringři se taky stříhají, ale já bych spíš řekla upravují. Stříhají se jim uši, krk a upravují se tlapky. Uši a krk strojkem a tlapky nůžkama...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:50
- Nahlásit
abby
Na labradora? Drsné.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:51 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Mucholabka
Dobře, ode dneška to budu nazývat efilačkovanie
Ale nieeeee. To je mi pocta. Inak, ten vyraz sa mi fakt paci. Zacnem to tak nazyvat aj ja
Welššpringři se taky stříhají, ale já bych spíš řekla upravují
Vidis? Aj Hafina to vola upravovanie a nie strihanie
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:54
- Nahlásit
pigie
Aj Hafina to vola upravovanie a nie strihanie
Ale to mi neodpářeš, že se upravují stříháním
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:54
- Nahlásit
pigie
Mucholabka
No já stříhání beru kyž toho psa okudlím celýho, když se dělají jen úpravy, jako ten krk, uši atd, tak je to pro mě úprava...
|